Coś z niczego - tak powstał mój torcik bezowy bez pieczenia. Ponieważ dziecko mi się pochorowało, nie mam zbyt czasu na pracochłonne potrawy. Przygotowanie zajęło
tojestpyszne.blogspot.comstopniowo dodając cukier aż powstanie lśniąca beza. Dodajemy po jednym żółtku, miksując na najniższych obrotach. Dodajemy stopniowo mielony mak, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dokładnie, ale lekko mieszamy. Pod koniec dodajemy orzechy, skórkę pomarańczową, wiórka i czekoladę- mieszamy. Wykładamy do blachy 25x 36 cm . Pieczemy 50-55 minut w temp. 180 stopni(...)szklanki mleka 6 łyżek kaszy manny cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 200 g masła Mleko, cukry i kaszę gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Miksujemy z masłem. dodatkowo: małe opakowanie herbatników kakaowych WYKONANIE: blat ciasta pieguskowego 2/3 masy blat ciasta pieguskowego 1/3 masy posypujemy pokruszonymi herbatnikami kakaowymi Smacznego
Domowe ciastaskładniki 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki zielone 2 czerwone galaretki 2 żółte galaretki 1 puszka mandarynek 1 puszka mango troszkę tryskawek 2 banany 1 opakowanie bitej
Moje WyrobyDzisiaj mam dla Was przepyszną propozycję! Słodki smak Kinder Country rozpływa się w ustach! Idealnie komponuje się z małą czarną! Ciasto bez pieczenia, szybkie, idealnie sprawdzi się jako mały torcik, wspaniały na każdą okazję! Kinder Country to bomba kalorii, ale na jeden kawałek od czasu do czasu można sobie pozwolić, bo naprawdę warto! :) Zapraszam! :)) Składniki: 400 ml kremówki(...)serka mascarpone 4 szkl pszenicy ekspandowanej (3 szkl do masy, 1 szkl do posypania na wierzch) 150 g herbatników 1 czekolada biała 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna Wykonanie: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno ułożyć równomiernie część herbatników. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na gładką masę, przestudzić. 200 ml kremówki ubić na sztywną masę
TrufelkowoBEZ PIECZENIA . Wartości odżywcze 1 porcji (16): 161 kcal B 14 g W 8 g T 7 g Składniki: ▸500 g twarogu chudego ▸300 g jogurtu naturalnego ▸90 g odżywki białkowej (można pominąć) ▸2 łyżki kakao ▸100 ml mleka ▸50 g słodzika/cukru ▸150 g masła orzechowego ▸100 g herbatników pełnoziarnistych ▸10 g żelatyny + pół szklanki(...)blendujemy do połączenia składników. 2. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i ostudzoną dodajemy do masy. Mieszamy dokładnie. 3. Formę wykładamy herbatnikami. Na nie rozsmarowujemy masło orzechowe i przykrywamy ponownie herbatnikami. Wylewamy masę (wierzch posypałam pokruszonymi orzechami) i wkładamy ciasto do lodówki najlepiej na całą noc, aby stężało dobrze. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i do wydrukować. (adsbygoogle
Zdrowie i pysznie na talerzumleka 1 kostka (200 g) masła 2 budynie (po 40 g) waniliowe bez cukru 0,5 szklanki (100 g) cukru 2 łyżki (50 g) mąki ziemniaczanej 1 łyżka (12 g) mąki pszennej 1 szklanka (100 g) wiórków kokosowych 2 łyżki likieru kokosowego (opcjonalnie) Dodatkowo: ok. 48 herbatników Petit Beurre 4-5 łyżek mielonych migdałów 0,5 szklanki(...)dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników. 8) Na herbatniki wyłożyć 1/3 masy budyniowej i równomiernie rozprowadzić, na to kolejna warstwa herbatników, 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa herbatników i zakończyć resztą masy budyniowej. 9) Całość posypać mielonymi migdałami i wiórkami kokosowymi. 10) Gotowe ciasto przed podaniem odstawić do lodówki, do schłodzenia
Fitsweet.memleka 1 kostka (200 g) masła 2 budynie (po 40 g) waniliowe bez cukru 0,5 szklanki (100 g) cukru 2 łyżki (50 g) mąki ziemniaczanej 1 łyżka (12 g) mąki pszennej 1 szklanka (100 g) wiórków kokosowych 2 łyżki likieru kokosowego (opcjonalnie) Dodatkowo: ok. 48 herbatników Petit Beurre 4-5 łyżek mielonych migdałów 0,5 szklanki(...)dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników. 8) Na herbatniki wyłożyć 1/3 masy budyniowej i równomiernie rozprowadzić, na to kolejna warstwa herbatników, 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa herbatników i zakończyć resztą masy budyniowej. 9) Całość posypać mielonymi migdałami i wiórkami kokosowymi. 10) Gotowe ciasto przed podaniem odstawić do lodówki, do schłodzenia
Fitsweet.meciasta 200 g herbatników 100 g orzechów włoskich 170 g masła masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 250 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru opakowanie budyniu waniliowego bez(...)przepis Herbatniki miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Orzechy włoskie drobno siekamy. Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu. Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka oraz posiekane orzechy, wlewamy roztopione jeszcze ciepłe masło i całość mieszamy a następnie przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Zmielony twaróg przekładamy do garnka
Smakowite Daniasmakują jak nadzienie z tradycyjnego makowca. Sernik na zdjęciu został wykonany w małej tortownicy o średnicy 17cm, na większą tortownicę należy zwiększyć ilość składników. Sernik makowy bez pieczenia Składniki: 60g herbatników (ja użyłam pełnoziarnistych) 25g masła 1 łyżka mleka 500g gęstego twarogu z wiaderka 250ml śmietanki 30% 150g maku 7 i 1/2 łyżek cukru pudru(...)czas - ugotowany mak dokładnie osączyć z wody, zemleć trzykrotnie w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem - herbatniki rozdrobnić na piasek - masło roztopić, dodać do ciastek razem z mlekiem, wymieszać, całość powinna mieć konsystencję mokrego piasku - tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia - herbatniki przełożyć do tortownicy, przy pomocy łyżeczki wylepić ciasteczkami całe dno formy, całość schłodzić - twaróg, 3 łyżki
Smakołyki BerenikiPewnie wszyscy doskonale znacie Ciasto Stefania . Szybkie proste i smaczne ciasto, którego bazą jest kasza manna. Dziś przedstawiam trochę inną jego wersję - bez kakao
Walijskie PichcenieZapraszam na pyszny, delikatny jak chmurka oraz przede wszystkim niskokaloryczny i bardzo orzeźwiający deser . Możemy dodać jakieś ulubione owoce, czekoladę lub pokrojoną w kostkę galaretkę. Polecam
Pani na deserkawałkami czekolady 1 szklanka cukru (jeżeli masło orzechowe jest bez cukru) Dodatkowo: gorzkie kakao Tortownicę o średnicy około 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, wystarczy samo dno. Sucharki miksujemy na pył i dolewamy do nich roztopione masło. Ja miałam 9 sucharków, więc posiliłam się jeszcze herbatnikami. Takim "piaskiem" wykładamy dno tortownicy i wkładamy do zimnego miejsca(...)miksujemy razem z cukrem pudrem. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do sera, ciągle miksując. Tak przygotowany ser wykładamy na nasz sucharkowy spód. Tym razem ciasto powinno na około 3-4 godziny wylądować w zamrażarce. Podpowiem Wam tylko, że obecnie na zewnątrz mróz jest tak przeszywający, że możecie spokojnie odstawić ciasto na balkon! :) Masło orzechowe podgrzewamy z ewentualnym
MamaOskarkabez pieczenia, bo kto wytrzyma w kuchni od nagrzanego piekarnika... I tak właśnie powstał taki śliczny "Cudaczek". Słodkie ciacho z owocami i sernikiem w środku. Nie dość, że się ładnie prezentuje (chyba nie zaprzeczycie?!), to naprawdę w smaku mi bardzo smakował. Taki "składak" :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku 24cm 250g herbatników maślanych 250g herbatników(...)śmietanki 4 łyżki dżemu truskawkowego (u mnie z miętą) 1 galaretka truskawkowa z pianką (Winiary) posypka czekoladowa 3 brzoskwinie (świeże) listki świeżej mięty Sposób przygotowania: 1. Formę na ciasto wykładamy folią spożywczą. Układamy warstwę maślanych herbatników. 2. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w 3/4 szklanki wrzącej wody. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy jak na opakowaniu. 3. Jabłka obieramy i ścieramy
Kuchnia w czekoladzierozmiar L) - 2 budynie śmietankowe bez cukru - ½ szklanki mleka w proszku (zwykłe, nie granulowane) - ½ szklanki mąki pszennej (dałam typ 00, ale może być zwykła pszenna) - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% - 2 łyżki cukru waniliowego (najlepiej domowego) - 1 szklanka drobnego cukru do wypieków - szczypta soli (do białek) - 25 szt. herbatników (popularne „petitki”) Dodatkowo: - cukier puder do oprószenia(...)masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem papieru do pieczenia. Gotowy sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem
mojewypiekiinietylkorozmiar L) - 2 budynie śmietankowe bez cukru - ½ szklanki mleka w proszku (zwykłe, nie granulowane) - ½ szklanki mąki pszennej (dałam typ 00, ale może być zwykła pszenna) - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% - 2 łyżki cukru waniliowego (najlepiej domowego) - 1 szklanka drobnego cukru do wypieków - szczypta soli (do białek) - 25 szt. herbatników (popularne „petitki”) Dodatkowo: - cukier puder do oprószenia(...)masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem papieru do pieczenia. Gotowy sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem
mojewypiekiinietylko