ciasto bez kremu - 1000 przepisów (strona:8/67)

TARTA Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI – bez pieczenia! 298

Tarta z mascarpone i truskawkami to taka tarta , której nie może zabraknąć na moim stole w sezonie letnim! Taki must have na lato – zwłaszcza wtedy

Ostra na Słodko
Beziki z truskawkami 168

Ostatni gwizdek na wykorzystanie świeżych, ładnych, polskich truskawek do deserów. Chciałabym aby nasze truskawki były dostępne przez cały rok, ale to niestety nie jest w Polsce

Słodkie Przyjemności
Ciasto Cassis 393

łyżki cukru pudruW misce miksujemy dobrze schłodzony serek oraz śmietankę z cukrem pudrem. Teraz cierpliwie ubijamy do uzyskania konsystencji kremu. Do dokończenia ciasta pozostała już tylko beza.Beza:4 białka200 g cukru1 duża łyżka kakao1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżeczka octuSposób przyrządzenia bezy:Standardowo najpierw ubijamy białka ze szczyptą soli, do piany dodajemy stopniowo cukier. Gdy piana będzie sztywna, miksujemy jeszcze minutkę

upichcic
Wypasione ciacha z odzysku 231

biszkoptów lub herbatników lub domowego biszkoptu kawałek (u mnie było to pół keksówki) domowego ciasta czekoladowego lub innego, np. babka drożdżowa piaskowa, zebra, ciasto ucierane, murzynek, na dobrą sprawę cokolwiek byle bez kremu, owoców, galaretki czy innych dodatków, może być za to z bakaliami 100 g gorzkiej czekolady 100 ml płynnej śmietanki 30-36% (może być także słodka

Ratunku obiad
Duńskie ciasteczka. Ale czy na pewno...? 192

trzyma na ciastkach, nie spływa na boki nawet po nocy w lodówce. Hmm... Jak widać, i profesjonalistom zdarzają się wpadki.Ciasteczka naprawdę są wspaniałe - chrupkie ciasto francuskie, do tego naprawdę słodki - choć bez cukru -  krem marcepanowy, całość zwieńczona delikatną bitą śmietaną i kwaskowym rabarbarem, świetnie równoważącym słodycz nadzienia. Delikatne, a jednocześnie zaskakująco sycące. Idealne na pożegnanie rabarbarowego sezonu - choć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowo – Kawowa Charlotte Inaczej 165

ladyfingers, i mamy ich w domu pod dostatkiem to pomysł rodził się dalej… Po krótkiej burzy mózgów postawiłam na ciemny dla kontrastu z bezami i biszkopcikami kolor ciasta, przełożony mocno kawowym, delikatnym kremem, obłożony biszkopcikami i przyozdobiony pastelowymi bezikami. Ciemne czekoladowe biszkopty o średnicy 20 cm, stąd też torcik miał być nie za duży, skromniutki i kameralny. Po przełożeniu, udekorowaniu(...)ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Krem dzielimy na 3 części. 1/3 kremu wkładamy na pierwszy blat ciasta. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Przykrywamy drugim blatem. Na wierz dajemy kolejną 1/3 kremu. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Ostatnią część kremu wykładamy na boki. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Dodatkowo: kilka bez waniliowo-pastelowych lub kupionych 24 sztuk biszkoptów podłużnych tzw. ladyfingers

Made By Mom And Son
Tort orzechowy z kremem na bazie mascarpone i chałwy 244

placek. W cieście znajduje się sporo mielonych orzechów i niewielka ilość mąki. Chałwę w kremie możecie pominąć zupełnie, lub zastąpić ulubionymi czekoladowymi cukierkami. Ważnym elementem każdego ciasta z kremem jest poncz do nasączania. To on wraz z kremem robi ciasto. Nie bójmy się zatem nasączać porządnie blatów ciasta. Nie ma nic gorszego od suchego ciasta z kremem Tort piekłam(...)tortownicy o średnicy 24 cm. U nas bez problemu wytrzymał w lodówce 6 dni. Drukuj Tort orzechowy z kremem mascarpone i chałwą window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Krem 500 g serka mascarpone 200 g chałwy 1 opakowanie Śnieżki 200 g kremówki 100 g cukru pudru Ciasto 8 jajek (białka i żółtka osobno) 150 g mąki pszennej tortowej (dałam zwykłą

Mieszam w Garnku
Wspomnienie sześciolatki i ciasto ze stolika wyfiołkowanych Pań ... 132

truskawkami i bezą. Pamiętam go do dziś. Będąc teraz na wsi u rodziców, postanowiłam za wszelką cenę zrobić ciasto które oddało by wiernie to wspomnienie i ten smak. Być może, dlatego że truskawki zbierałam sama, rano, z maminych grządek, a być może dlatego, że włożyłam całe serce w przygotowanie tego ciasta, ale uzyskałam efekt i smak tego ciasta z tamtego(...)cytryny - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Z w/w składników zagniatamy jak najszybciej ciasto. Ciasto musi mieć jednolitą strukturę. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylepiamy blaszkę ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka 3,2 % tłuszczu - 100 ml śmietanki 36% - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 3 czubate łyżki cukru

SMYKWKUCHNI
Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy 249

piekarnik i sprawdzić patyczkiem, czy ciasto już upieczone. Wbity w środek ciasta patyczek powinien być suchy i w żadnym wypadku nie oklejony ciastem. Biszkopt studzimy w otwartym piekarniku, po ostygnięciu ciasto wykrawamy z formy i kroimy na pół.   Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu – przyznam się bez bicia że używam go zawsze, gdy nie mam czasu na samodzielne(...)wyciśniętego z rękawa. Na dżemie rozkładam borówki, pomiędzy nie regularnie robię kleksy z kremu. Kładę górną połowę ciasta, dociskam. W miejscu łączenia dokładam jeszcze trochę kremu żeby nie było dziur, następnie wyrównuję krem na boku ciasta szpachelką.   Nasączam górną połowę ciasta pozostałym ponczem, drugą część kremu umieszczam w rękawie i wyciskam kleksiki wielkości dużej borówki. Między nimi rozkładam pozostałe

Karo in the Kitchen
Beza banoffee :) 177

Tak, jak pisałam w poprzednim poście, że będzie beza to i jest.Z bananami, z kremową masą, z kajmakiem, czyli można by ją nazwać taką banoffee'ową

Kraina Miodem Płynąca
Wielkanocne ciasto z białą czekoladą i m&m's 229

połączenie mlecznej czekolady i masła orzechowego crunchy. Efekt był naprawdę rewelacyjny. Słowo daję. Na świadków mam całą moją rodzinę i P. :) A teraz już bez dłuższych wstępów zapraszam na... Ciasto z białą czekoladą i kremem nugatowym oraz polewą kajmakową porcja na tortownicę o średnicy 24 cm Na ciasto potrzebujemy: 200 g dobrej jakości masła + trochę do natłuszczenia tortownicy

Ratunku obiad
Beza z kremem kawowo- cynamonowym i pomarańczami 184

Idealne ciasto na skuteczne zasłodzenie się w zimowy dzień? Beza :) Intensywnie słodka, z przepysznym kawowo-pomarańczowym kremem i pomarańczami. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. 2 białka z niewielkich jajek 100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta soli   250 g mascarpone łyżka konfitury pomarańczowej łyżeczka cynamonu łyżeczka dobrej kawy rozpuszczalnej   pomarańcza łyżeczka miodu cynamonowego Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni

Mienta blog
Biszkopt makowy z kremem z białej czekolady 358

Macie jakieś ulubione ciasto z kremem? Ja w sumie jakoś za nimi nie przepadam, te maślane kremy wydają mi się za ciężkie, te z bitej śmietany, za  mało trwałe. Ale powiem szczerze, że ten przepis na krem z białej czekolady wyszedł mi całkiem fajnie :) Sam biszkopt jest świetny, nawet bez żadnych dodatków, jednak ten krem w połączeniu

Słodkie Przyjemności
Kakaowa tarta z cytrynowym kremem lemon curd 171

Tarty to ciasta dość szybkie i proste w przygotowaniu. Wystarczy sprawdzony przepis na kruche ciasto, dobry krem i gotowa pyszna tarta. Najchętniej przygotowuję ją wiosną i latem, z dodatkiem musów owocowych, czasami z bezą. Kakaowa, słodkawa tarta z dodatkiem kwaskowatego cytrynowego kremu to połączenie idealne. Do tego filiżanka dobrej, mocnej herbaty. Kto spróbuje, ten się zauroczy :) Składniki: ciasto: 1 szklanka(...)drobinek skórki cytrynowej. Do zmiksowanego kremu, jeszcze ciepłego, dodać masło i zmiksować do uzyskania aksamitnego kremu. Na upieczone ciasto wyłożyć ciepły jeszcze krem cytrynowy. Tartę podawać dobrze schłodzoną w lodówce. Lubicie tarty? Może spróbujecie także kokosowej tarty z bitą śmietaną i bezami ? A może waniliowej tarty z gruszkami lub kakaowej tarty z musem z rabarbaru i melona z bezą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Król Julian, tort pomarańczowo - ananasowy na kolorowym biszkoptowym cieście 173

się spieszyło ciasto wyszło w plamki. Całość ciasta musimy sobie mniej więcej podzielić na dwie części: 2/3 i 1/3. Ciasto pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem, robimy z niego łyżką paski każdego koloru ciasta, na przemian. Grubsze ciasto pieczemy około 25 minut, cieńsze około 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Podczas gdy jedno ciasto się piecze, przygotowujemy już następne(...)projekt kilkoma szpilkami do ciasta. - głowę z koroną , wycinamy najpierw z projektu, a następnie z cienkiego ciasta. - pyszczek i czapkę (z projektu i z resztek ciasta). - pyszczek (z projektu i z resztek ciasta) - nosek i oczy z oczodołami - oczy (z projektu) - rożki uszu (docinamy z resztek ciasta) Każdą warstwę odkładamy osobno, gdyż potem po zrobieniu kremu będzie nam o wiele

Smakowy Raj