ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:454/867)

Brownie z masłem orzechowym 433

Brownie z masłem orzechowym to połączenie klasycznego ciasta czekoladowego typu brownie z pysznym masłem fistaszkowym. Jeśli wykorzystacie masło z dodatkiem orzechów, to dodatkowo wzbogacicie ciasto o

Smakołyki Bereniki
Placuszki z malinami i czekoladą 170

Placuszki są bez cukru, ale słodkość malin i czekolady w zupełności wystarczy. Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 5 sztuk (1 porcja) Składniki: 1 jajko 5 łyżek mąki 5 łyżek mleka ½ łyżeczki proszku do pieczenia 20 sztuk malin 2-3 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, mleko oraz jajka zmiksować(...)Całość wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju i łyżką uformować małe placuszki. Smażyć z obu stron. Krok po kroku: 1. Wymieszać wszystkie produkty na ciasto 2. Dodać maliny i kawałki czekolady 3. Smażyć placuszki Pobierz wersję do druku: Pobierz Placuszki z malinami i czekoladą Artykuł Placuszki z malinami

KuchniaWeDwoje.pl
Kostka szwarcwaldzka 324

łyżki cukru pudru 300 g dżemu wiśniowego 1,5 szklanki wiśni ze spirytusu lub likieru 4 łyżki likieru wiśniowego 50 g mlecznej czekolady Margarynę rozpuszczamy w rondelku, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszysty, jasny krem. Cały czas ubijając na wolnych obrotach dodajemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Na końcu wlewamy margarynę. Gładką masę przelewamy do foremki wyłożonej(...)blaty. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixów. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Pierwszy blat ciasta nasączamy wiśniowym likierem, smarujemy dżemem. Następnie rozkładamy wiśnie ze spirytusu (bez pestek) oraz 2/3 kremu śmietanowego. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę kremu oraz ścieramy czekoladę. Chłodzimy w lodówce. Uwaga: Jeżeli chcemy ciasto

VioletoweKucharzenie
Sirocco Sabriny Ghayour. Ciasto - mus z gorzkiej czekolady z kawą i kardamonem. 242

być ciekawym akcentem na świątecznym stole :). Ciasto - mus z gorzkiej czekolady z kawą i kardamonem. Przepis z książki "Sirocco" Sabriny Ghayour Porcje:   8-10 Składniki: 200 g gorzkiej czekolady  175 ml oliwy  3 porcje mocnego espresso  nasiona z 8 strączków kardamonu zielonego, u uczone w moździerzu  5 jajek, żółtka i białka osobno

SzczyptaSmaQ
WILGOTNA BABKA SEROWO-CYTRYNOWA 199

sparzonej cytryny 2,5 szklanki mąki 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g margaryny o temp. pokojowej 150 g rodzynek (namoczonych i odciśniętych) Wykonanie:  Miękką margarynę (najlepiej wyjąć poprzedniego dnia z lodówki) ucieramy z cukrem na puszystą masę, a następnie dodajemy po 1 jajku. Nie przerywając ubijania dodajemy kolejno po łyżce  serek homogenizowany(...)końcu dorzucamy rodzynki (po odciśnięciu i wysuszeniu na ręczniczku papierowym, posypujemy je odrobiną mąki) i całość mieszamy łyżką.  Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i obsypujemy  odrobiną mąki. Ciasto wlewamy do foremki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 45 minut. Po wystudzeniu lukrujemy

Walijskie Pichcenie
Tarta z czereśniami, budyniem i galaretką 227

wanilinowy, jajko oraz łyżkę zimnego mleka. Ciasto energicznie zagniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowujemy formę do tarty o średnicy 30 cm, smarujemy ją masłem i wyklejamy dokładnie ciastem. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Na ciasto wykładamy papier do pieczenia i wsypujemy surowy ryż/groch/fasolę (obciążnik, aby ciasto się nie unosiło. Takie obciążniki można używać wielokrotnie) Ciasto(...)obciążnikiem pieczemy ok. 12 minut w temp. 170 stopni Celsjusza, a następnie ściągamy papier z ryżem i pieczemy 8 minut, aż ciasto będzie lekko przypieczone. Masa budyniowa:  -60g budyniu śmietankowego bez cukru -650 ml mleka -4 łyżki cukru -1 łyżeczka mąki pszennej -25g zimnego masła Z przygotowanego mleka odlewamy 3/4 szklanki i rozpuszczamy w niej budyń

Receptura smaku
Ciasto kokosowe ze śliwkami 194

pszenną i proszek do pieczenia - przesiać, odłożyć. P rzygotowanie : W misie miksera umieścić masło z cukrem. Utrzeć do otrzymania bardzo jasnej i puszystej masy, przez kilka minut.  Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując do połączenia po każdym dodaniu. Dodać ekstrakt cytrynowy i zmiksować.  Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe na zmianę z jogurtem greckim/kwa(...)Formę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, wyrównać. W ciasto powciskać przepołowione śliwki (można je ułożyć na wierzchu rozcięciami ku górze lub jak ja - powkładać bokiem w ciasto). Piec w temperaturze 160- 180*C bez termoobiegu przez około 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, polukrować, kroić

Proste Potrawy
SZYBKIE PĄCZKI Z SERKA HOMOGENIZOWANEGO 861

serka homogenizowanego (waniliowy) * 3 jajka * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 szklanki mąki pszennej * szczypta soli * olej do smażenia Wykonanie: Jajka wymieszać mikserem z serkiem homogenizowanym. Dodać sól, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. W garnku rozgrzać olej (oleju powinno być tyle by pączki mogły swobodnie się piec), łyżeczką nakładać porcje ciasta na dobrze rozgrzany olej

Zrób to smacznie
Naleśniki z Białym Serem i Jagodami 182

danie. Dodatek serka homogenizowane go do twarogu nadaje mu jeszcze większej delikatności, a razem z aromatycznymi jagodami i puszystym ciastem naleśnikowym stanowi ą interesującą wersj e smakowitych naleśni czków .   Naleśniki z Białym Serem i Jagodami - Składniki: ciasto: 2 jajka szklanka mleka (250 ml) szklanka wody gazowanej (250 ml) 1,5 szklanki mąki pszennej łyżka oleju szczypta soli(...)Białym Serem i Jagodami - Sposób przygotowania: Białka oddzielić od żółtek, ubić z nich pianę i odstawić na bok ( dzięki temu naleśniki będą bardziej puszyste - możemy jednak dodać całe jajka , bez oddziel ania ) . Wszystkie pozostałe składniki łączy my ze sobą za pomocą miksera na gładką masę. Tuż przed smażeniem dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Naleśniki smażymy pojedynczo

Słodka Strona
Muffinki z porzeczkami - "minecraftowe" 313

olej (małym strumykiem) ciągle ubijając. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy ją do jajek stopniowo, mieszając cały czas mikserem na wolnych obrotach. Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie łyżką lub inną łopatką ( nie używamy już miksera). Ciasto nakładamy do papilotek 2/3 objętości, na koniec układamy owoce i do piekarnika.. nagrzanego(...)papilotek ułożonych na blaszce, brałam po 2 szt. na jedno ciastko. Z tego samego powodu większość z nich straciła swój kształt ...  i są kwadratowe..  Syn stwierdził bez zastanowienia: muffinki minecraftowe :) Z takiej porcji ciasta wychodzi ok. 30 ciastek. Lub blaszka ciasta z owocami o wym 23x38 W ramach ciekawostki dodam (jeśli ktoś jeszcze tego

Lubię to gotuję
Gdynia i Sopot kulinarnie. Gdzie warto zjeść ? 228

kocham. Brawo za świetną lemoniadę gruszkową z szałwią. Była przepyszna ! Zamówiłam pizzę Pancetta e uovo (pomidory san marzano, mozzarella di bufala, pancetta, jajko). Pizza naprawdę pyszna ale minus za jajko. Białko niestety nie ścięło się. Jedynie warstwa na wierzchu. A szkoda ! Dam Serio jeszcze jedną szansę i następnym razem wybiorę się na ręcznie robione makarony. Mikroklimat Przyznam się odrazu(...)przy ul. Abrahama 26. Wystrój przyciąga uwagę. Niby minimalistyczny a jednak wiele świetnych detali. Przejdźmy do najważniejszego, czyli do jedzenia ! Znajdziecie tu desery w słoiczkach, domowe ciasta i pyszną kawę. Menu bez sztucznych składników i ulepszaczy. Wybór był trudny. Wybrałam słoik: panna cotta z malinami. Deser bardzo mi smakował. Odrazu dostałam kopa pozytywnej energii do dalszego zwieszania Gdyni Śródmieście

Moja pasja smaku
MUFFINKI CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 204

wierzchu i orzechami włoskimi w środku. Super szybkie do zrobienia, ładnie wyrastają i długo zachowują świeżość. Ciasta wychodzi dużo i  jest dosyć rzadkie, dzięki czemu do jednej papilotki  nakładamy nawet 4-5 łyżek masy. Jednak bez obaw, podczas pieczenia ciasto nie wypływa z formy, lecz mocno rośnie w górę. Dzięki temu muffiny wychodzą duże, z piękną "górą(...)robić to krótko, tylko do połączenia składników. Masa powinna pozostać grudkowata, jednak bez widocznych surowych części mąki. SKŁADNIKI 100 g gorzkiej czekolady/ drobno pokrojonej 150 g masła 300 g mąki pszennej (2 szklanki) ³⁄₄ szklanki mleka  ³⁄₄ szklanki cukru  3 łyżki kakao 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich * szczypta soli * wcześniej uprażonych

cool and minty
Sernik chałwowy z espresso i musem truskawkowym 280

SKŁADNIKI: 1 kg sera twarogowego (zmielonego) 4 jajka 300 g chałwy 1/2 szklanki espresso 2 łyżki (płaskie) mąki ziemniaczanej aromat waniliowy 10 g proszku do pieczenia

ClauditteMissCooking
Kobiecy sernik z orzechami włoskimi w karmelu! 215

blaszkę: NA CIASTO KRUCHE: -  350 g mąki krupcztaki - 170 g masła - 2 łyżki lodowatej wody - cukier o smaku cytrynowym Delecta - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta - 4 żółtka - 120 g cukru pudru  Z w/w składników energicznie zagniatamy ciasto. Ciasto przekładamy do torebki foliowej i schładzamy przez 20 minut w lodówce. MASA SEROWA: - 2 całe jajka - 1 kg sera

SMYKWKUCHNI
Placki z cukinii bez mąki (z serem i płatkami owsianymi) 250

Chyba to o czymś świadczy. Placuszki są naprawdę rewelacyjne, lekkie i znikają dosłownie "w oka mgnieniu". Idealne na ciepło, jak i po ostygnięciu, z sosem lub bez. 400-420g cukinii 2 jajka 1 cebula (średnia; użyłam czerwonej) 20g żółtego sera 1 łyżka serka śmietankowego 3 łyżki płatków owsianych (płaskie; błyskawicznych) sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia (*)  Cukinię(...)smaku. Placki smażyć (na średnim ogniu) z obu stron na rumiano. (W międzyczasie - w misce będzie wytwarzał się sok z cukinii, więc na patelnię należy wykładać gęste porcje ciasta, a sok zlać.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku kuchennym. (*) Użyłam oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia Olejowe Smaki - można go nabyć na www.olejowesmaki.pl lub stacjonarnie w Białymstoku na Al. Jana Pawła

Di gotuje