ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:98/409)

Niebiańsko delikatny sernik, który rozpływa się w ustach 318

Twój Smak 7 jajek 3/4 szklanki cukru łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki skórka otarta z jednej cytryny i połowy pomarańczy ew. paczka herbatników do podania: kilka truskawek, bita śmietana, cukier puder Wykonanie: Żółtka wraz z połową cukru ubijamy na puszysta pianę, dodajemy do niej stopniowo sery i dalej ubijamy. Białka wraz z reszta cukru ubijamy na sztywna pianę

Taste Of My Day
Ciasteczka mocno kakaowe z M&M's i...śnieg! 106

Dodaj do margaryny z cukrem. W innej miseczce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i kakao. Dodaj składniki z jednej miseczki do drugiej, wymieszaj drewnianą łyżką. Ciasto powinno się lepić i być zbite.Wsyp M&M's.Dwie blachy wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj masłem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Z masy formuj spore kulki

Gotowanie to kochanie
Piernikowe gofry 254

proponuję wykorzystać ciasto piernikowe w nietypowy sposób i upiec piernikowe gofry. Do przygotowania gofrów wykorzystałam wymienne płytki z mojego opiekacza do pieczenia gofrów. A jak gofry, to musi być bita śmietana, ale posypana mieszanką przypraw do deserów z cynamonem, cukrem, skórką cytrynową, goździkami i kardamonem. Ale możecie też upiec tradycyjne pierniczki : świąteczne pierniczki , świąteczne pierniczki z lukrem i piernikowe choinki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wuzetka z bitą śmietaną 238

temperaturze 180 stopni. Poncz do nasączenia: 100 ml soku porzeczkowego , 50 ml wódki . Wymieszać i odstawić na około pół godziny do lodówki, żeby dobrze się "przegryzło". Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki , 1 łyżka cukru waniliowego , 1 łyżeczka soku z cytryny . Dobrze schłodzona śmietanę ubić z cukrem. Na koniec ubijania dodać sok z cytryny. Ilość soku jest uzależniona

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto 3BIT na kakaowych ciastkach 363

obrotach. Śmietanę ubić ze "Śnieżką". Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać warstwowo: - herbatniki, - krówka - najlepiej troszkę w rondelku ją podtopić, żeby była płynniejsza - herbatniki, - masa budyniowa, - herbatniki. - bita śmietana. Na wierzchu zetrzeć na grubej tarce jarzynowej wafelki. Ciasto włożyć do lodówki na przynajmniej kilka godzin... i uzbroić się w cierpliwość ;) Nam tej cierpliwości zabrakło...ciasto zniknęło

Codzienna kuchnia niecodzienna
Torcik bezowy z bitą śmietaną, kajmakiem i prażonymi migdałami 486

końca odparować. Najlepiej zostawić je tak na noc. Upiec bezy nie jest łatwo, ale nie warto się poddawać :) po kilku razach można dojść do wprawy. Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki, 1 łyżeczka soku z cytryny, 2 opakowania śmietan-fix. Śmietanę ubić na sztywno, dodając w początkowej fazie śmietan-fix, a pod koniec ubijania

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczone figi z orzechami włoskimi i sosem z czerwonego wina 138

dojrzałe figi 1/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka octu balsamicznego plasterek masła 2 łyżki orzechów włoskich 2 łyżki miodu 1 płaska łyżeczka cynamonu szczypta mielonych goździków Dodatkowo: bita śmietana Przygotowanie: Orzechy włoskie posiekać na większe kawałki i uprażyć na suchej patelni. Odłożyć.Do rondelka wlać wino, ocet balsamiczny, miód, dodać masło, cynamon i goździki. Wymieszać i chwilkę gotować

Oryginalny smak
Truskawkowe smoothie 172

które coraz śmielej do nas wychodzi i intensywniej rozdziela promyczki, że postanowiłam zrobić domowy deser - lodowe smoothie truskawkowe. Składniki: paczka mrożonych truskawek kubeczek jogurtu naturalnego kilka łyżek cukru opcjonalnie: bita śmietana, polewa owocowa, herbatniki Przygotowanie: Do przygotowania podstawowej wersji smoothie o tej porze roku potrzebujemy opakowanie mrożonych truskawek, które wsypujemy do blendera, dodajemy jogurt naturalny i kilka łyżek cukru

Taste Of My Day
Piernik z jabłkiem, anyżem i goździkami 124

ostudzić i mieszając, kolejno dodawać wszystkie składniki. Jabłka obrane i wyczyszczone z gniazd gotować z łyżeczką cukru do zupełnego rozgotowania, odcedzić na sicie i odcisnąć nadmiar płynu, dodawać przestudzone. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy. Piec w tem. 180C przez godzinę. Udekorować polewą, skórką pomarańczową lub plastrami kandyzowanej pomarańczy. Smacznego

Apetyczna babeczka
Rolada bezowa z malinami 196

wysilić i spróbować przygotować roladę! Ta rolada bezowa z malinami i bitą śmietaną będzie ozdobą każdej imprezy. Bo to ciasto wygląda znajomicie, do tego smakuje znakomicie, słodycz bezy przełamuje bita śmietana z dodatkiem soku z cytryny, również maliny wprowadzają swoją delikatną słodycz. To inna odsłona bezy. To taka Pavlova w innym wydaniu. A ciasto wygląda tak: Składniki: 4 białka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Letni deserek 163

potrzebne są: ·        2 galaretki(czerwona i zielona) ·        Czerwone i czarne porzeczki ·        Bita śmietana ·        Wafelkowe rurki Wykonanie: Ugotuj 1 i 3/4 szklanki wody w garnku i dodaj czerwoną galaretkę W miseczki włóż trochę porzeczek obu rodzajów Ostudzoną

Bonapetit2xM
Muffinki orkiszowe z czekoladową bitą śmietaną 182

Walentynki to z pewnością większość z Was skusiłaby się dzisiaj na taki pyszny i prosty deser ;) Babeczki kakaowe z mąki orkiszowej z konfiturą żurawinową a na górze pyszna czekoladowa bita śmietana. Jeśli nie macie mąki orkiszowej możecie użyć mąki pszennej np. mąki tortowej. Babeczki nie są zbyt słodkie, bo uznałam, że śmietana jest już wystarczająco słodka, ale jeśli chcecie możecie

Ze smakiem i z pasją
Tarta cytrynowa z winem 187

masy cytrynowej - dokładnie mieszamy. Krem studzimy, wcześniej przykrywając go folią spożywczą. W ten sposób unikniemy utworzenia się kożucha.  Zimny krem chwilę miksujemy i wykładamy na upieczony, wystudzony spód. BITA ŚMIETANA: 300 ml kremówki ( u mnie czekoladowa, ale klasyczna tez będzie ok ) 1 płaska łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki żelatyny  Żelatynę namoczyć, namoczoną rozpuścić. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania

kolorowotorcikowo
21. Słodkie niedzielne popołudnie, czyli bardzo kruche babeczki 185

mieszamy. Ewentualnie dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Krem w smaku wychodzi podobny jak w naszym torcie , jest  jedynie mniej delikatny, bo bez dodatku bitej śmietany. Bita śmietana 330 ml śmietanki 30% (jedno opakowanie) 1/2 szklanki cukru pudru opakowanie śmietan- fixu (użyłam tego , aby utrzymać konsystencje śmietany i aby nie podeszła wodą)  Śmietanę ubijamy , pod koniec

Symfonia Smaków
Kostka Cappucino 375

zgęstnienia masy. Wystudzić , Masło utrzeć na puch , dodawać po łyżce wystudzony budyń. Śmietana 30% ubita na sztywno z cukrem waniliowym. Gorzka czekolada. Ułożenie poszczególnych warstw : biszkopt masa cappucino beza bita  śmietana utarta czekolada. Smacznego :) \ Polecam

Malinowa Kawiarenka