Składniki : Biszkopt: 2 jajka 60g drobnego cukru 65g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia: 100ml ajerkoniaku 2 łyżki przegotowanej wody Krem
Dziś Ja gotujeSkładniki Biszkopt: 2 jajka 60g drobnego cukru 65g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia: 100ml ajerkoniaku 2 łyżki przegotowanej wody Krem
Dziś Ja gotujeDziś ciasto proste w wykonaniu , orzeźwiające dzięki dodatkowi owoców. Ja robie je z jogurtem naturalnym , bo lubię jego kwaskowaty posmak , ale można zastąpić go także
Malinowa KawiarenkaCiasto brzoskwiniowo kakaowe bez pieczenia, na herbatnikach z warstwą kremu kakaowego, musem brzoskwiniowym, kremem śmietankowym i wiórkami gorzkiej czekolady. Ciasto jest lekkie, nie za słodkie i
RITA food channelHej! Zbliża się weekend więc czas na drinka w zdrowej i smacznej oprawie :). Zjedzoną połówkę melona można świetnie wykorzystać do zaserwowania drinka. Jego smak szybko przenika
Kuchnia PROzdrowotnaSKŁADNIKI : Biszkopt: 2 jajka 60g drobnego cukru 65g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia: 100ml ajerkoniaku 2 łyżki przegotowanej wody Krem
Dziś Ja gotujeJogurtowiec truskawkowy to przepyszne, orzeźwiające ciasto na biszkoptach, przełożone masą jogurtową i musem truskawkowym. Całość udekorowana rozetkami z bitej śmietany i truskawkami. Ciasto nie jest za słodkie, jest mięciutkie i lekkie, idealne na każde okazje. Przepis jest łatwy do zrobienia i nie wymaga pieczenia. Jak zrobić jogurtowiec truskawkowy pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj(...)woda (1 szkl.) jogurt grecki gęsty ( 600 g) cukier puder (2 łyżki) truskawki (250 g) Masa truskawkowa: truskawki (500 g) galaretki truskawkowe (2 opakowania) + gorąca woda (1,5 szkl.) Bita śmietana: śmietanka kremówka 36 % (100 ml) serek mascarpone (100 g) cukier puder (1 łyżka) Dodatkowo: truskawki do ozdoby biszkopty podłużne (15 szt.) Potrzebne gadżety: mikser waga kuchenna szklanka
RITA food channelbardzo smaczne, delikatne, łatwe do zrobienia i nie potrzeba do nich żadnych wyszukanych i drogich składników. Gotowe do zjedzenia w kilka chwil. Dodatkiem do nich mogą być owoce, bita śmietana z mleka kokosowego lub cukier kokosowy. A dla tych co chcą takim deserem osłodzić sobie poniedziałek proponuję wiórki z gorzkiej czekolady Składniki: ⅓ szklanki mąki kokosowej 4 łyżki oleju kokosowego(...)misce (lub blenderze) mieszamy jajka, miód oraz olej kokosowy. Dodajemy mąkę zmieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Kolejny raz mieszamy wszystko razem, aby uzyskać jednolite ciasto. Pieczemy w gofrownicy około 3 minut lub tyle ile podaje instrukcja. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe gofry (paleo) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifePrzepis na to ciasto dostałam od kuzynki, za co jestem jej wdzięczna, bo jest rewelacyjne… Puszysty biszkopt, masa budyniowa, krakersy i masa krówkowa… Mniam
Oryginalny smakBardzo smaczne ciasto, w którym masa kokosowa nie wysycha, tylko jest cały czas idealna. To wszystko dzięki połączeniu masy kokosowej z kremem budyniowym. Takie ciasto piekłam
Passions hobbies lifeCiasto o smaku drinka mojito, na bazie kremowej, aksamitnej masy serowej, nasączonego rumem biszkoptu, orzeźwiającego soku z limonek i niezwykle pachnącej mięty. Całość świetnie komponuje się w chłodzący deser, który umili spotkanie przy małej czarnej w gorący, letni dzień. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 55g mąki pszennej 40g cukru 3 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki soku(...)przez około 15-18 minut. Po tym czasie pozostawić do wystudzenia . 2. Poncz: Ciepłą wodę wymieszać z cukrem, sokiem z limonki i pozostawić do wystudzenia. 3. Masa serowa: Śmietanę ubić na sztywno, żelatynę zalać 3 łyżkami wody i pozostawić do napęcznienia. Następnie pozostałą ilość wody wlać do rondelka, dodać cukry, sok i skórkę z limonki, całość wymieszać, zagotować i pozostawić
Szalona Kuchnia Ewelinyszklanki mleka 1-2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej do smarowania gofrownicy Dodatkowo: 1 słoik Konfitury Agrestowej Manufaktura Wielkopolska bita śmietana drobne owoce do dekoracji Przygotowanie: Krok 1: Oddziel żółtka od białek. Za pomocą miksera żółtka utrzyj z cukrem na puszystą pianę. Warto(...)solą i proszkiem do pieczenia. Miksuj do połączenia składników. Krok 3: Następnie ubij pianę z białek na “sztywno”. Dodawaj po łyżce, delikatnie mieszając. Zbyt gwałtowne mieszanie sprawi, że piana z białek opadnie. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Krok 4: Rozgrzej gofrownicę, posmaruj “ruszt
kuron.com.plszybko zagniatamy ciasto. Wkładamy do woreczka strunowego lub owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Ja polecam ciasto przygotować dzień wcześniej wieczorem i zostawić na noc w lodówce. Po wyjęciu dzielimy ciasto na 3 porcje (proszę się nie obawiać, że będzie twarde, po chwili stanie się podatne do wałkowania). Jedną zostawiamy do wałkowania, a pozostałe dwie
mojewypiekiinietylkoW styczniu na wielu blogach królują dietetyczne przepisy, które mają pomóc w realizacji postanowień noworocznych. A u mnie w styczniu królują... słodkości :) Proste i szybkie babeczki
DefinicjaSmakuStwórca zdębiał. I prosił o dokładkę. I o dokładkę dokładki. A to duży komplement. Bo nie każde ciasto mu TAK smakuje ;) gorzka czekolada (70%) 200g białka i żółtka z 4 jajek roztopione masło 200g cukier (puder) 200g Śnieżka, bita śmietana zimne mleko 200ml żelatyna pół łyżeczki kolorowe galaretki (pomarańczowa, cytrynowa, agrestowa) Całą zabawę rozpoczęłam od końca. Galaretki przygotowałam zgodnie(...)połowę przygotowanej ilości ). Do misy miksera wlałam zimne mleko. Wsypałam zawartość torebki z bitą śmietaną. Miksowałam na najwyższych obrotach przez 3 min. Pod koniec dodałam rozpuszczoną żelatynę i miksowałam kolejną minutę. Całość wylądowała obok galaretek w lodówce. Ciasto przygotowałam minimum 4-5h później. Najpierw rozpuściłam czekoladę w kąpieli wodnej. W osobnej miseczce rozpuściłam masło. Białka ubiłam na pianę
bastalena