SKŁADNIKI: 1 kg mąki typ 400 300 g cukru 300 g miodu 200 g margaryny 3 jajka 15 g smalcu 15 g kawy 50 g kakao
Marcepanowa kuchniaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieczekolady 3-4 łyżki masła Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy Wykonanie: ze wszystkich składników czyli przesianej mąki, cukru oraz pokrojonego na kawałki zimnego masła, zagniatamy ciastko, które przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, następnie nakłuwamy je widelcem. pieczemy około 20 minut do zbrązowienia w piekarniku nagrzanym do 190°C spód studzimy i dopiero na zimny
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienie/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso
Słodkie zapomnieniemiski wkładamy wszystkie pozostałe składniki czyli jajko, mąkę, proszek do pieczenia, kakao, przyprawę do piernika, jogurt i miód z ksylitolem, wszystko dokładnie mieszamy, aż uzyskamy na tyle elastycznie ciastko które da się wałkować ciasto rozwałkowujemy na około 3mm i wykrawamy pierniczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około7-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC ( uwaga żeby
Słodkie zapomnienieŚwięta coraz bliżej więc pora pomyśleć o słodkościach, jakie upieczesz lub zrobisz. Zebrałam moje sprawdzone przepisy na pierniczki i ciasteczka na święta Bożego... The post Pierniczki
Eksperymentalnie.comPrzyznam się szczerze, że podchodziłam do tego przepisu już w zeszłym roku przed świętami, ale niestety zabrakło mi czasu i musiały zaczekać na swoją realizację, aż
Świat CiastaW okresie przedświątecznym w wielu kuchniach jest pachnąco i kolorowo. A to za sprawą takich malutkich aromatycznych ciasteczek. U mnie też oczywiście ich nie brakuje
Malinowa KawiarenkaTen przepis jest dla mnie idealny. Tak naprawdę jest połączeniem kilku receptur. Ciasto przygotowałam według przepisu Dorotus , masę makową przyrządziłam według rodzinnej tradycyjnej receptury mojej przyjaciółki
W mojej kuchniCantucci to pyszne, włoskie ciasteczka pochodzące z Toskanii. Zachwyciły mnie swoim korzennym, cynamonowym aromatem i smakiem. Dzięki temu, że są wypiekanie dwa razy zyskują na chrupkości
Słodka StrefaJakieś 3 lata temu stałam się szczęśliwą posiadaczką solidnej patelni. Ale patelni nie byle jakiej, bo dedykowanej specjalnie do orzeszków. Patelnia jest naprawdę solidna, ale dla
Mieszam w Garnku