ciastka - 17601 przepisów (strona:539/1174)

Truskawkowa pianka z kremem czekoladowym, czyli ptasie mleczko z 4 składników 179

mogą zgęstnieć). Śmietankę ubić na sztywno i nadal miksując - cienkim strumykiem wlać zimne galaretki.  Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie na jej dnie równomiernie ułożyć biszkopty. Na ciastka przelać masę. Całość wstawić do lodówki - do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Po tym czasie na wierzchu ciasta rozsmarować krem czekoladowy. (Dodatkowo wierzch obsypałam wiórkami kokosowymi

Di gotuje
Magdalenki z porzeczkami 209

dobrego jedzenia, piękna pogoda i po prostu domowy odpoczynek. Przygotowałam dla moich łasuchów między innymi magdalenki z książki Ani Włodarczyk "Retro kuchnia". Bardzo fajny, łatwy przepis na pachnące masłem ciastka. Magdalenki z porzeczkami 3 jajka 130 g cukru 20 g mąki pszennej 10 g proszku do pieczenia skórka z 1 cytryny 20 g płynnego miodu 60 ml mleka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Prosty sernik z wiaderka z brzoskwiniami 300

kruszonych herbatników z dodatkiem masła. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 200 gram masła ¾ szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ flakonika olejku waniliowego spód: 200 gram ciastek maślanych od Cukry Nyskie Petit Beurre 100 gram masła dodatkowo: puszka brzoskwiń Przygotowanie: W misce mieszamy ser z wiaderka, jajka, roztopione i wystudzone masło, cukier, mąkę ziemniaczaną i olejek. Całość

Życie zaczyna się w kuchni
Serniczek z oreo i jagodami 513

Składniki: 2 opakowania ciastek oreo 400 g serka homogenizowanego naturalnego lub twarogu sernikowego 1 mały jogurt naturalny 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki żelatyny 1 słoiczek … Czytaj dalej Serniczek z oreo i jagodami

czarrna od kuchni
Ciasto Princessa zebra -bez pieczenia 251

wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na dnie ułożyć ściśle warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć 1/3 część kremu i równo rozsmarować. Na masie ułożyć kolejną warstwę herbatników. Ciastka posmarować dżemem, a następnie drugą częścią kremu. Na kremie ułożyć ostatnią warstwę herbatników i posmarować je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić na kilka godzin

Swojskie jedzonko
jabłecznik z amaretti 164

Ugotować na pozostałym mleku i wystudzić. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Ciasteczka pokruszyć i połowę wmieszać do masy. Masę rozsmarować na cieście. Wierzch popisać polewą i posypać pokruszonymi ciastkami.  Przechowywać w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą blaszkę). 1021

miksera wkręcamy go do masy.  Biszkopty nasączamy w kawie.  3/4 masy serowej wylewamy na upieczony wcześniej spód. Wykładamy wierzch nasączonymi kawą biszkoptami i łyżką wykładamy  na ciastka resztę masy serowej.  Sernik tiramisu wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika ( + termoobieg) i pieczemy go przez 15 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Makaroniki 253

Antonina, co akurat nie dziwi, gdyż była ona fanką wszystkiego co słodkie i luksusowe i to właśnie z jej ust pada słynne  "Lud nie ma chleba? Nich jedzą ciastka!"  Makaroniki można przygotować w dwojaki sposób - metodą włoską lub francuską. Ja wybrałam włoską, która z pozoru wydaje się trudniejsza, ale za to bardziej trwała. W przeciwieństwie do metody

Słodki Kompromis
Sernik z musem malinowym 596

Aksamitny sernik z dodatkiem mascarpone. Na wierzchu orzeźwiający mus malinowy. Ciastka dokładnie pokruszyć w malakserze. Masło rozpuścić i wymieszać z pokruszonymi ciasteczkami. Dno i boki tortownicy o średnicy około

Bullio
Muffinki kukurydziano-sojowe z lukrem cytrynowym (bez glutenu) 173

muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) .   Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-23 minuty (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce.  Przygotować lukier. Cukier puder energicznie utrzeć z sokiem z cytryny i ozdobić nim muffinki. Mąka sojowa oraz ksylitol pochodzą ze sklepu Radix

Di gotuje
Bezglutenowa cytrynowa babka piaskowa z kurkumą – przepis krok po kroku 215

polukrować lub posypać cukrem pudrem i przyozdobić, aby pięknie prezentowała się na świątecznym stole.   Wesołych Świąt i smacznego Kochani!     A jeśli szukacie inspiracji na świąteczne ciastka bezglutenowe, polecam smalcówki: Smalcówki bezglutenowe w dwóch odsłonach – przepis krok po kroku Artykuł Bezglutenowa cytrynowa babka piaskowa z kurkumą – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Mini serniczki z solonym karmelem 223

kremówki 30% 25 g masła ½ łyżeczki soli gruboziarnistej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spody do babeczek: 1. W misie blendera umieszczamy pokruszone herbatniki. Dodajemy rozpuszczone masło, miksujemy do powstania masy z ciastek o konsystencji mokrego piasku. 2. Foremkę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami. Na dno papilotek wysypujemy masę ciasteczkową, delikatnie uklepujemy. Masa serowa: 1. Do miski wkładamy zmielony ser, jajka, cukier

W kuchni Katie
Bezy wielkanocne 268

cukrowej skorupce oraz zielonego barwnika wyglądają wyjątkowo wiosennie. A do tego są niezwykle piękne i pyszne! Domowe bezy robi się naprawdę bardzo prosto. To też najtańsze do robienia ciastka. Jeśli planujesz zrobić tort bezowy, to polecam Ci mój przepis na blaty bezowe . Wyobraź sobie jak na szczycie tortu układasz dodatkowo bezy wielkanocne

AniaGotuje.pl
Kruche ciasteczka Wielkanocne 225

ciasta zmieszałam i powstała mozaika kolorów. Ciasteczka są bez sody i proszku do pieczenia przez co równomiernie rosną, bez wybrzuszeń. Takie płaskie ciasteczka łatwo jest dekorować. Ciastka są bardzo kruche, trzeba uważać przy zdejmowaniu z blaszki, aby się nie rozpadły. Po wystygnięciu robią się troszkę twardsze. Dekoracje to specjalność mojej córki Moniki

To co kocham

Proponowane wyszukiwania