ciastka - 17601 przepisów (strona:539/1174)

Bajaderki kakaowe ze skórką pomarańczową i migdałami 184

drugie jest banalnie szybki i łatwy w przygotowaniu, po trzecie jest bez pieczenia co przy takich temperaturach ułatwia znacznie życie ;)  Znasz, lubisz? Składniki: 800-900 g pokruszonych ciastek, ciast, muffinek pół szklanki mleka pół szklanki cukru  pół szklanki bakalii u mnie skórka pomarańczowa i migdały 300 g dżemu truskawkowego 125 g masła 2 czubate łyżki kakao pozostałe

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasteczka krówkowe 425

ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić przez 1 godzinę w lodówce - schłodzone ciasto podzielić na części - z każdego kawałka uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego, którą następnie rozpłaszczyć dłonią, tworząc dość grube ciastko - ciasteczka ułożyć w odstępach od siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - piec w 170-180 stopniach przez 15-18 minut do zrumienienia - upieczone ciasteczka ostudzić, przechowywać w pojemniku

Smakołyki Bereniki
Ślimaczki z ciasta francuskiego 198

ciasto. Dodać też pokrojony w kostkę ser typu feta. 3. Całość zwinąć w rulon. Pokroić w plastry o grubości 2cm. Ułożyć na płasko na blaszce do pieczenia. wierzch ciastek posypać ziołami prowansalskimi. 4. Piec ok 20 minut w 200 st.C (góra-dół). Podawać z sosem czosnkowym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto shrek 163

opakowania budyniu waniliowego - 2 łyżki cukru waniliowego - szczypta soli - 500 g śmietany 36 % - 3 opakowania galaretki zielonej - 2 łyżki cukru pudru - 900 ml zielonego soku - 2 opakowania ciastek delicji Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, stopniowo dodajemy cukry. Gdy piana będzie gęsta i błyszcząca dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę. Ciasto przekładamy

Zainspirowana w kuchni
Mini serniczki limonkowe z bezą włoską 156

limonki do dekoracji * PRZYGOTOWANIE Mini serniczki limonkowe Twaróg, jajka, cukier, sok z 2 limonek i  otartą  skórkę oraz mąkę ziemniaczaną umieść w malakserze i zmiksuj na gładko. Ciastka imbirowe włóż do kielicha blendera i zmiksuj na proszek. Dodaj roztopione masło i połącz. Każdą papilotkę (o średnicy 5 cm) wyłóż 1 łyżeczką zmiksowanych ciasteczek. Zalej czubatą łyżką masy

Food Square
Koperty z jabłkami 111

pozostałym białku a następnie w brązowym cukrze (może być też biały, aczkolwiek brązowy wg mnie decydowanie ładniej wygląda). Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do wypieków.* Dobrze jest układać ciastka w pewnej odległości, ponieważ wyrosną. Piec w temperaturze 180 stopni, ok. 15 – 20 min, aż będą złocisto brązowe. Nie mogą się nie udać! Smacznego!   * Papier do wypieków – ja używam

Za drzwiami kuchni
Ciasteczka z niespodzianką 96

przygotować karteczki , które chcemy ukryć w ciasteczkach. Trzeba je pociąć w wąskie paseczki i poskładać tak, by zmieściły się wewnątrz. Jeśli chcemy, by wiadomość pokazywała się zaraz po złamaniu ciastka, należy oba brzegi pozwijać tak, by napis był na zewnątrz zwoju i umieścić tak, jak to pokazuje zdjęcie. Ze wszystkich składników zagniatamy elastyczne ciasto . By ciasteczka wyszły idealnie, trzeba

Za drzwiami kuchni
Gofry belgijskie z argentyńskim karmelem. 184

Dulce de Leche Chimbote to oryginalny, karmelowy krem prosto z Argentyny. Ten przypominający smakiem karmel lub krówkę egzotyczny specjał może być doskonałym dodatkiem do lodów i deserów, kanapek oraz ciastek. Można go również używać jako słodzika do Yerba Mate. Produkt nie zawiera glutenu.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik marchewkowy według Marthy Stewart 197

waniliowy  duża łyżka mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki soli Składniki polewy: szklanka kwaśnej śmietany (użyłam 12%) 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto zaczynamy od wykonania spodu. Masło roztapiamy w rondelku. Ciastka i orzechy drobno siekamy lub miksujemy i łączymy z cukrem. Całość zalewamy masłem i dokładnie mieszamy. Okrągła tortownicę o średnicy 25cm wykładamy papierem do pieczenia, na który wykładamy spód

ChilliJemy
Bombonierki Frutti di Mare Vobro. Wyjątkowy smak i kształt. 361

całą słodką ofertę firmy Vobro www.vobro.pl O firmie Vobro pisałam Wam już tutaj . Warto wspomnieć, że w „ VOBRO ” wytwarza się około 100 rodzajów wyrobów czekoladowych oraz ponad 30 gatunków ciastek. Surowce do ich produkcji sprowadzane są m.in. ze Szwecji, Niemiec, Belgii , Włoch i Słowacji. Rocznie z brodnickiej fabryki trafia na rynek światowy około 10 milionów bombonierek, z czego czwartą

Słodkie okruszki
Jagodzianki... 161

talarki i wykładamy na blachę. -- -- Kolejnym sposobem jest zaplatanie "strucla". Przed włożeniem do pieca smarujemy rozbitym jajkiem. Pieczemy w 200 st. C 20-30 minut, góra/dół. -- -- -- Ostudzone ciastka lukrujemy i serwujemy, do: kawy, herbaty, mleka... -- Smacznego

chleba naszego
Naleśniki z ciasteczkowym kremem 203

rodzinę. Czasem warto odpocząć i delektować się taką słodyczą A czym jest wspomniany krem ciasteczkowy? To pyszna alternatywa dla kremu czekoladowego i masła orzechowego. Smarowidło wykonane jest z oryginalnych ciastek Lotus Carmelised. Bez wzmacniaczy smaku, bez sztucznych barwników i utwardzanych tłuszczy. Polecam ten krem zarówno do naleśników, jak i pieczywa czy pysznych deserów. Spróbujcie. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej

Słodkie okruszki
Mocno czekoladowe ciasteczka z chilli 148

Czekolada i chilli to dwa składniki, które idealnie  do siebie pasują. Dziś połączyłam je razem i  zrobilam mocno czekoladowe i lekko pikantne  ciastka.  Dodatkową zaletą ciasteczek jest to,  że  są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 1 szklanka mąki 2/3 szklanki cukru 80 g masła 100 g kakao 3 jajka 1/2 łyżeczki

magiczna kuchnia Kasi
Polędwiczki z dorsza z chrupiącą skórką – jak smażyć białą rybę? 181

panierkę? Możecie wybrać pokruszone płatki kukurydziane, klasyczną tartą bułkę, lekkie panko, otręby… Jeśli chcecie zaszaleć – świetnie do panierowana nadadzą się kruszone orzechy (egipska dukkah ! ), rozdrobnione krakersy, mocno doprawione owsiane ciastka, paprykowe, solone i cebulowe chipsy. U mnie skórka na polędwiczkach z dorsza zrobiona jest z otrębów owsianych, utłuczonego w moździerzu białego pieprzu i skórki otartej z cytryny – całość

Karo in the Kitchen
Czekoladowo-sernikowe brownie (Brownie marmorizzato al cheesecake) 181

composto per amalgamare bene tutti gli ingredienti. Ciasto Ciasto czekoladowe przelewamy do okrągłej formy (o średnicy 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.  Na wierzch czekoladowego ciastka nakładamy serową  masę. Za pomocą łyżki wmieszamy ciasto do środka, tworząc efekt marmuru. Ciasto pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

La grande e la piccola cuoca