polecam wypróbować . Składniki:dla dwóch osób 1 szklanka lodów ,waniliowe ,śmietankowe 0,5 szklanki mleka zimnego 4 ciastka oreo ,najlepiej bez kremu ,zdejmujemy go Najpierw wrzucamy do blendera ciastka i miksujemy na mniejsze kawałki .Dodajemy lody i mleko i miksujemy na jednolitą masę .Przelewamy do szklanek .Gotowe
Ladylaura.Proponujemy cynamonowe CIASTECZKA OWSIANE z dodatkiem kawałeczków jabłek i chrupiących orzechów. Jeżeli do ich przygotowania użyjemy miodu lub ksylitolu, zyskamy bardzo zdrową, pełnowartościową przekąskę. Artykuł CIASTECZKA
COOKMAGAZINEdojrzałe mango 1 mały jogurt naturalny bez cukru (150 g) 15 sztuk świeżych malin 3 obrane orzechy włoskie 3 łyżki dowolnej kruszonki (np. domowej prażonej granoli lub pokruszonych ciastek zbożowych, digestive, owsianych) listki mięty do dekoracji Przygotowanie deseru z mango: Mango obrać, pokrajać na kawałki (omijając pestkę(...)zmiksować blenderem na gładkie puree. 1 dojrzałe mango Na dno każdej z trzech szklanek wyłożyć po 1 łyżce kruszonki. 3 łyżki dowolnej kruszonki (np. domowej prażonej granoli lub pokruszonych ciastek zbożowych, digestive, owsianych) Rozłożyć po 1/3 jogurtu naturalnego. 1 mały jogurt naturalny bez cukru (150 g) Na jogurcie delikatnie rozłożyć po 1/3 musu z mango. Ułożyć po 5 malin
Moja Delicjaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciastka kruche: 155 g mąki orkiszowej 50 g masła 40 g cukru pudru 25 ml letniej wody 1 szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy pozostałe składniki, siekamy nożem a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy i wykrawamy dowolne kształty. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy
Domowy Smak JedzeniaTaki pistolet do wyciskanych ciasteczek, otrzymałam w prezencie od córki. Przepis na ciastka zaczerpnełam ze strony źródło . Pierwszy raz upiekłam takie wyciskane ciasteczka. Ciasto bardzo fajne, po wyciśnięciu oddaje super kształty . Pierwsza blaszka ciastek mi się trochę rozpadła, ale następna była już ok. Chyba za bardzo je upiekłam. Ciasteczka są bardzo kruche, może aż za bardzo
Kuchnia Danusiwyjątkiem jest ten oto sernik (podobny do złotej rosy), zawsze się udaje i wspaniale smakuje. Delikatny a za sprawą cukru dark muscavado niezwykle aromatyczny. spód: 200 g ciastek petitek około 100 g masła Ciastka zmielić w malakserze następnie dodać roztopione masło i wyrobić ciasto, następnie wylepić nim tortownicę. Masa: 1 kg twarogu
Jadło i czytadłoPrzepyszny, bardzo prosty waniliowy sernik na zimno z serków homogenizowanych na spodzie z HITów - spróbujecie - w połączeniu z pomarańczami to naprawdę HIT :) SKŁADNIKI Spód: 1 opakowanie ciastek kakaowych typu HITy 100 g masła Masa: 1 szklanka mleka 2 łyżki żelatyny 2 opakowania cukru waniliowego 600 g serków homogenizowanych waniliowych 2 żółtka 125 g miękkiego masła Góra(...)galaretki pomarańczowe 2 średnie pomarańcze PRZYGOTOWANIE Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki. Masło (100g) rozpuszczamy w garnuszku. Studzimy. Ciastka mielimy/blendujemy na gładko i mieszamy z masłem. Wykładamy masę na dno 22cm tortownicy - dociskamy dłonią. Wkładamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotowujemy i rozpuszczamy w nim żelatynę
Moje Kuchenne Rewelacjepapierem do pieczenia, łyżką nabierać porcje na ciastka, kłaść na blachę i lekko je spłaszczać, piec w 170 C około 10-12 minut, grzanie góra/dół - ciastka są chrupiące i smaczne...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwięc nie ma to jak dobrze zacząć nowy tydzień i na poprawę humoru zaserwować sobie pyszną słodkość: czekoladowa lawa paleo. Jak widzicie coraz częściej przekonuję się do przygotowywania paleo ciastek, z czego najbardziej chyba są zadowolone moje dzieci, które jak słyszą, że te słodycze są zdrowe, to chciałyby zjeść wszystko, zupełnie bez opamiętania Czekoladowa lawa, jak zgodnie stwierdziliśmy jest(...)sięgała do ich połowy, najlepiej wlać od razu gorącą wodę). Dokładny czas pieczenia zależy od remekinów, trzeba kontrolować to co się dzieje w piekarniku. Idealnie by było, aby ciastko było twarde z zewnątrz, a w środku delikatnie płynne, jeśli wyjmiemy je za wcześnie z piekarnika to będzie zbyt płynne, a gdy przetrzymamy je zbyt długo to wyjdzie nam pyszne czekoladowe
PaleoLifegęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki miodu 4 ciastka zbożowe kakaowe 125 g malin Sposób przyrządzania: Ciastka zbożowe pokruszyć na bardzo drobny piasek (można to zrobić wałkiem lub zmiksować w malakserze) i przełożyć do pucharków. Na to wyłożyć połowę malin, wylać jogurt zmieszany z 1 łyżeczką miodu, ponownie
Zakątek rozkoszy kulinarnychmasła. Stanowią idealna alternatywę dla sklepowej wersji tych czekoladek. Moim zdaniem smakują lepiej niż oryginał a przy tym są dużo zdrowsze :) Na pewno Wam posmakują :) Składniki: 170 g ciastek owsianych, można upiec samodzielnie lub kupić dobrej jakości bez sztucznych dodatków 4 łyżeczki mleka w proszku 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju kokosowego, ew. masła klarowanego 6 łyżek(...)mielonych orzechów włoskich 1 łyżka miodu lub dowolnego słodzika 2 łyżeczki kakao Ciastka zmielić na drobny pył. Olej rozpuścić. Dodać pozostałe składniki i wymieszać (masa siądzie się w lodowce). Z masy formować dowolne kształty i układać na talerzyku. Schłodzić kilka godzin w lodowce. Podawać schłodzone. Smacznego
Chocolate Muffin Blogpołączony jest w nim smak mocnej kawy i czekolady a wszystko wieńczy idealnie pasujący do tego zestawu smak wiśni w alkoholu. SERNIK KAWOWY z WIŚNIAMI Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera na sernik (użyła takiego z wiaderka, jest bardziej kremowy) 2 łyżeczki żelatyny 1 tabliczka czekolady 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (najlepiej(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej i także studzimy. Kremowy ser (najlepiej taki z wiaderka) miksujemy z przestudzoną żelatyną i rozpuszczoną czekoladą oraz proszkiem kawowym. Zmiksowana masę przelewamy na spód z ciastek i odstawiamy do lodówki do stężenia masy. wierzch: Na masie kawowej układamy drylowane wiśnie (opcjonalnie można je wcześniej namoczyć w likierze amaretto), które zalewamy przestudzoną galaretką wiśniową
Bon appetit mon amieOj mam słabość ostatnio nie tylko do słodyczy, ale i do przepisów Kingi Paruzel - kolejne cudo od niej. ¾ szklanki cukru brązowego ⅔ szklanki oleju
Humanistka w kuchniSkładniki dziś sernik na krakersach i pieczony w metalowych foremkach do ciastek 600 g zmielonego twarogu(...)masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 budyn u mnie pudding waniliowy z Lidla 5-6 jaj dowolne bakalie: rodzynki, skórka pomarańczowa kilka ciastek krakersów na spód sernika tutaj forma 20x20 Wykonanie Miękkie masło zmiksować na puszystą masę. Cały czas miksując,dodawać cukier puder i po jednym żółtku. Następnie dodać proszek budyniowy
w mojej kuchniDelicje to jedne z najczęściej kupowanych przez nas ciastek. Delikatny biszkopcik, na nim słodka galaretka, a całość pokryta błyszczącą polewą. Nie ma co ukrywać, że oryginalne Delicje Szampańskie do tanich nie należą... ich cena wciąż idzie w górę. By oszczędzić trochę pieniędzy w portfelu, mam dla Was przepis na domowe Delicje. Jest przy nich trochę roboty, ale efekt(...)papieru. Czekoladę razem z olejem roztopić w kąpieli wodnej , przestudzić. Na każdy ostudzony biszkopcik położyć kółeczko wycięte z galaretki, np. za pomocą kieliszka (patrz zdjęcie powyżej!). Ciastka oblać ostudzoną czekoladą, a następnie odstawić w chłodne miejsce (najlepiej do lodówki) do zastygnięcia czekolady. Przechowywać w suchych i chłodnym miejscu. Smacznego
Nastoletnie Wypiekanie