zakładce CIASTA. Szczególnie polecam sernik nowojorski Spód 170 g herbatników 50 g masła Herbatniki pokruszyć drobno, masło roztopić i wszystko wymieszać. Powinna powstać masa przypominająca mokry piasek. Wyłożyć ciastka na dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko docisnąć. Podpiec w piekarniku w 180 stopniach około 10 minut. odstawić do wystudzenia. Masa serowa 1 kg sera twarogowego(...)ubić na sztywno, a następnie dodać do sera wraz z budyniem i zmiksować. Ser podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 1/2 puszki kajmaku i wymieszać. Ułożyć na ciastkach, a następnie posmarować pozostałym kajmakiem. Na wierzch wyłożyć masę serową białą. Wyrównać. Do piekarnika na sam spód wstawić blaszkę napełnioną wodą, a wyżej tortownicę z serem. Piec w temp
O kuchni z uczuciemuroczo się prezentują. Każde dziecko, a nawet i dorosły uśmiechnie się na widok takiej babeczki, a dodatkowo ile jest frajdy podczas ich przygotowywania...?! Kisiel, w moim przypadku truskawkowy - nadaje ciastkom fajnego smaku, aromatu oraz różowego koloru. (Kolor odrobinę wzmocniłam barwnikiem w proszku.) Zresztą co ja będę dużo pisać... Sami spróbujcie! (8 sztuk) 1 szklanka/140g mąki pszennej(...)pokroić.) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno, a następnie podzielić na dwie części. Do jednej z nich wmieszać odpowiednią
Di gotujeowocami i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wykładać na nią po jednej łyżce mieszanki, lekko spłaszczając ciastka. Piec ok ok 15 minut w temperaturze 170 stopni. Ciastka wystudzić całkowicie. Czekoladę rozpuścić ( w metalowej misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą). Za pomocą pędzelka posmarować spody florentynek- poczekać aż wyschną. 3.5.3226 The post Florentynki z kaszą gryczaną
Cooking for Emilynagrzanym do 180 stopni (termoobieg) - przez 7-10 minut do zrumienienia. Gotowe przekładamy do ostudzenia na kratkę. Połamaną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce - i zamaczamy każde ciastko z jednej strony. Odkładamy na papier do zastygnięcia. Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjePyszne, kruchutkie ciasteczka które rozpływają się w ustach, a smak cytryny nie jest dominujący więc powinny posmakować większości ;) Zapraszam :) Składniki na 2 blaszki ciastek: 125 gr masła skórka oraz sok z 1/2 cytryny 100 gr cukru pudru 2 żółtka 200 gr mąki pszennej 1 cały budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru (47 gr) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)ciasto wyjmujemy i na podsypaną mąką blacie wałkujemy na grubość 3-4 mm. Wycinamy dowolne kształty i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Postępujemy tak do wykończenia ciasta. Ciastka pieczemy w 200 stop. przez około 8-10 minut do lekkiego ze złocenia. Źródło inspiracji Tutaj
Gotowanie...to proste !żelatyny pełna 1/4 mango galaretka rabarbarowa: 4 łodygi rabarbaru 1 łyżka cukru brązowego pełna 1 łyżeczka żelatyny pełna 1/3 szklanki maślanki śmietana 36 % do dekoracji czekoladowe słupki 10 dkg ciastek owsianych melisa świeża Rabarbar kroję na kawałki i myję. Przekładam do rondelka zasypuję cukrem i przesmażam na wolnym ogniu aż zmięknie. Rabarbar zmiksowałam blenderem. Żelatynę namaczam w trzech łyżkach(...)mango, dodaję kawałki mango i wstawiam do lodówki. Na masę białą wylewam rabarbarową masę. Wstawiam do lodówki najlepiej na noc. Przed podaniem dekoruję śmietaną opcjonalnie, czekoladowymi słupkami i ciastkami oraz melisą
wesoła kuchniaprzeplatamy brzegi i przekładamy ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wymieszać z cukrem i nakładać po łyżce na środek każdego ciastka. Ciasteczka piec ok 15-20 minut w 200 stopniach. Ostudzić i posypać cukrem pudrem
Smakołyki Asiricotty cukier puder do smaku 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki żelatyny dodatkowo: kora czekoladowa na wierzch CUKIETERIA Wykonanie: Ciastka rozkruszamy dokładnie. Masło roztapiamy, dodajemy ciastka, mieszamy. Powstałą masą wylepiamy dno tortownicy o średnicy 26 cm. Do jeszcze gorącego musu jabłkowego ( aby powstał mus jabłka kroimy na kawałki, wlewamy odrobinę wody, tyle gotujemy aż jabłka
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI : SPÓD : • 200 g ciastek owsianych np. Sasanek • 1/3 rozpuszczonego masła Ciastka dobrze pokruszyć, wymieszać dokładnie z masłem i wylepić dno tortownicy (26cm) wysmarowanej margaryną i oprószoną bułką tartą. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni przez 8-10 minut. MASA ORZECHOWA : • 1,5 szkl. posiekanych orzechów włoskich • 2/3 szkl. miodu • 2 jajka • 1/3 rozpuszczonego masła Wszystkie
KUCHNIA POLSKASkoro słońce nas nie rozpieszcza to postanowiłam nacieszyć oczy słonecznym deserem :) Składniki: - 65 g kruchych czekoladowych ciastek - 180 g jogurtu naturalnego - 100 g mascarpone - 1 owoc kaki Przygotowanie: Ciastka i kaki osobno miksujemy. Jogurt mieszamy z mascarpone. W długim kieliszku układamy najpierw warstwę ciasteczek, warstwę jogurtową a na to warstwę z kaki. Czynność powtarzamy aż do skończenia składników
Zainspirowana w kuchnimoże się nie udać:-) Składniki na spód: 200-300 g biszkoptów bezglutenowych 1 łyżka miodu 100 g margaryny lub masła mały słoiczek dżemu pomarańczowego (można ewentualnie użyć morelowego) Ciastka zmielić lub mocno pokruszyć. Do pokruszonych ciastek dodać miód i margarynę lub masło (nie roztopione) i zagnieść całość. Powstanie masa o konsystencji kruszonki. Jeśli jest za sucha można dodać
Ze smakiem bez glutenurozwałkować. Jeśli chcemy dodać bakalie to należy je dodać razem z mąkami. Ale jeśli chcemy mieć równiutkie i gładkie ciasteczka możemy sobie darować bakalie. Ich dodatek sprawia, że ciastka trochę źle się wycinają. Następnie partiami wałkować ciasto na grubość maks 1 cm i wycinać ciasteczka. W trakcie wałkowania można podsypywać mąką kukurydzianą ale nie za dużo. Ciasto, chociaż(...)Uzyskałam gęsty, biały lukier, który rozprowadziłam po pierniczkach a na lukier sypnęłam posypką dekoracyjną. Pierniczki są gotowe do spożycia od razu po upieczeniu. Z podanej porcji wychodzi ogromna sterta ciastek. Nie liczyłam ile ale podejrzewam, że około 70-80 sztuk. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuNajlepszy jest gładki, mielony, tłusty (wypieki z odtłuszczonych składników zawsze smakują gorzej) - dzięki temu nasz sernik będzie niezwykle kremowy i smaczny. Składniki (tortownica o śr. 26 cm) Spód opakowanie ciastek Oreo (176 g) 30 g masła, rozpuszczonego Ciasteczka zmielić wraz z kremem, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy o śr. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wcisnąć masę ciasteczkową(...)składniki powinny być w temp. pokojowej 4 jajka 1/2 szklanki cukru łyżka cukru z wanilią 750 g tłustego, zwartego, zmielonego sera 250 g śmietanki 36% łyżka mąki ziemniaczanej opakowanie ciastek Oreo (176 g) Jajka krótko ubić mikserem z cukrem i cukrem z wanilią. Dodać ser, śmietankę i mąkę, zmiksować do połączenia się składników. Dorzucić pokrojone na pół ciasteczka Oreo
Słodkie inspiracjewłoskie. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i gorące polać(...)lukrem (**). (Cukier puder dokładnie utrzeć z cykoriadą i odrobiną gorącej wody.) Muffiny pozostawić do ostygnięcia i stężenia polewy. Udekorować wg uznania. (*) Użyłam cykoriady z jagodami , która nadała ciastkom ciekawego posmaku. Cykoriada jest wspaniałym substytutem kawy, łączącym wyszukany smak oraz bogactwo wartości odżywczych. Jej główny składnik to ekstrakt z korzenia cykorii, który stanowi źródło cennego błonnika oraz
Di gotujewierzchu. W smaku delikatnie cytrynowy i dzięki śmietance waniliowy, aromatyczny od owoców. Jest pyszny i prezentuje się wspaniale, polecam… Sernik z jogurtem i owocami Składniki: Spód: 220g herbatników lub ciastek digestive 50g masła – roztopić Masa serowa – dobrze jeśli składniki będą w temperaturze pokojowej: 650g gotowego sera na sernik 200g naturalnego jogurtu 220g cukru 3 łyżki budyniu waniliowego(...)250ml śmietanki kremówki 36% 1-2 płaskie łyżki cukru pudru kropla pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g owoce do ozdoby Spód: 1. Ciastka zemleć w blenderze, dodać roztopione masło i wymieszać. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23cm i wyrównać. Masa serowa: 2. Do miski przełożyć
Mała Cukierenka