Nadal pozostajemy w domowych klimatach tylko, że teraz prezentujemy zamiennik znanego Raffaello w wersji zarówno dla ludzi na diecie redukcyjnej oraz bezglutenowej! Składniki: ->
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Sernik orzechowy o smaku białych Michałków - absolutny hit tegorocznych Świąt Wielkanocnych! Cudowny, kremowy, w sam raz słodki, nie za ciążki, ale też nie kruszący się - po prostu sernik idealny! Najlepszy jaki w życiu jadłam (i nie tylko ja) :) Nie należy ani do najprostszych, ani tym bardziej do najtańszych - ale wierzcie mi, wart jest swojej ceny i każdej poświęconej mu minuty(...)prostu bomba - nie tylko smakowa ale i kaloryczna - za to w wersji exclusive :) SKŁADNIKI: (tortownica 26-28 cm) Spód: 1 op. ciastek zbożowych - u mnie Sasanki 100 g orzechów ziemnych niesolonych 100 g masła Ser: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie w wiaderku firmy President) 250 g mascarpone 150 g Białych Michałków 3/4 szkl mleka w proszku
Kto ugości moich gości?Witajcie, w sumie to do końca nie wiedziałam jak nazwać mój dzisiejszy deser - czy to bardziej wafle czy ciastka? Ale chyba bliżej im do wafli:) Przekładane kokosowym kremem przypominają wafelki Princessa- idealne dla wielbicieli kokosa. To co gotowi na nowy przepis? :) jeśli tak to zapraszam poniżej:) Wartości odżywcze na 100 g: 311 kcal(...)chcemy uzyskać) Wafle - 2 białka - 70 g oleju kokosowego - 100 ml mleczka kokosowego - 2 -3 łyżki syropu klonowego lub innego słodzika - 100 g mąki orkiszowej Masa - 1 łyżeczka masła orzechowego - 1-2 łyżki syropku klonowego lub innego słodzika - 150 ml mleczka kokosowego - 2 łyżki wiórek kokosowych - można dodać więcej (musi powstać bardzo gęsta masa Dodatkowo - mus kokosowy (ja swój kupiłam
Health-Fit-LifeKora orzechowa to jak dla mnie prawdziwie odświętne ciasto. Kosztowne i czasochłonne, ale uwierzcie mi - warte tego. Blaty orzechowego ciasta przełożone kremem budyniowym, delicjami, na wierzchu brzoskwinie zalane galaretką. Składniki na blaszkę 43-45 x 23-25 cm (proporcje na tortownicę należy zmniejszyć o 1/3): Ciasto: 8 białek 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 15 dag posiekanych drobno orzechów włoskich(...)łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 2 puszki brzoskwiń 2 budynie śmietankowe z cukrem 3/4 szklanki wody 5 żółtek 1 łyżka mąki pszennej 40 dag masła Ponadto: ok. 3 opakowania ciastek „Delicje” (pomarańczowe, brzoskwiniowe, morelowe) 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywną panię ze szczyptą soli, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać
Cukiernia Pychotkiplacuszek i wyłożyć nim dno foremki, następnie umieścić kulkę daktylową i przykryć drugim placuszkiem uformowanym z ciasta. Docisnąć palcami tak, by odbił się wzorek z foremki i uzyskać kształt ciastka. Uderzyć z wyczuciem foremką, najlepiej o kuchenną deskę, aby ciasteczko wypadło. Uformowane ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gdyby ciasteczka nie chciały wyskakiwać z foremki, oprósz foremkę(...)SMACZNEGO ! mahlep to wysuszone i zmielone nasiona wiśni wonnej, popularnej przyprawy w kuchni bliskowschodniej i tureckiej. Słodko-kwaśna o orzechowym posmaku jest wykorzystywana do wyostrzenia smaku w wyrobach cukierniczych. Aromat przyprawy przypomina gorzkie migdały i wiźnie. Uwagi: jeśli używasz zwykłej mąki pszennej, to najlepiej wybierz krupcztkę. Dodatek grysiku orkiszowego nadaje szczególnej kruchości, musi jednak być ten bardzo drobny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!syrop osiągnie swoją temperaturę powoli cienkim strumieniem wlewamy go do ubitej piany stale ubijając. Miksujemy tak na najwyższych obrotach ok 5 min. Gotową bezę mieszamy delikatnie z masą orzechową. Blachę wykładamy matą silikonową/papierem do pieczenia. Gotową masę na makaroniki przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą okrągłą tylką i wyciskamy na blaszkę makaroniki o średnicy(...)nagrzanego do temp ok 150 stopni i pieczemy ok 15 min. Makaroniki nie powinny się rumienić. Kiedy tak się dzieje należy zmniejszyć temperaturę i wydłużyć czas pieczenia. Gotowe ciastka wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia. Kiedy są zimne zdejmujemy z blaszki i przekładamy kremem czekoladowym. masło ucieramy z cukrem pudrem i łyżką cukru wanilinowego Delecta na puszystą
Malinowe PocałunkiSezam jest starożytną przyprawą oraz jedną z pierwszych zarejestrowanych roślin uprawianych w celu pozyskiwania nasion. Używane przez tysiące lat, nadal ma bardzo ważne znaczenie w świecie
Ciastka - domowe słodkościDziś cały dzień zalatany, mało czasu na przygotowywanie posiłków 😵 Przyszedł czas na kolację a ja baardzo głodna 🤤 więc trzeba było coś na szybko zrobić
Zdrowie i pysznie na talerzuStaram się zawsze mieć w rezerwie opakowanie gotowego ciasta francuskiego. Można z niego szybko wyczarować jakieś słodkości, w "podbramkowej" sytuacji, kiedy do kawy nie mamy
Walijskie Pichceniesera na sernik4-5 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku)1 opakowanie cukru wanilinowegoWierzch:6 podłużnych biszkoptów2 galaretki pomarańczowe (każda na 500ml wody) 4-5 herbatników lub korzennych ciastek Spód:1. Orzechy i ciasteczka przełożyć do blendera i zemleć. Dodać do nich miękkie masło i dokładnie wymieszać (można rękoma). Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia(...)cukier się rozpuści i masa zbrązowieje. Dodać wtedy orzechy, dokładnie wymieszać i masę przełożyć na tacę/blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Gdyby masa orzechowa zbiła się w duże grudki, proszę ją jeszcze rozdrobnić (można rękoma).4. Pomarańcze obrać ze skórki i białego albedo, a następnie miąższ odfiletować. 5. Żelatynę zalać 6 łyżkami soku pomarańczowego
Mała CukierenkaPyszne i chrupiące ciasteczka z posypką lion Cukieteria , pełnoziarniste, z orzechami arachidowymi, to doskonała propozycja na drugie śniadanie czy przekąskę. SKŁADNIKI 1 szkl. płatków owsianych
słodki bratekDziś ponoć swoje święto ma czekolada, więc wypada Was poczęstować czymś na słodko :) Bajaderki są banalne w przygotowaniu i tak naprawdę nie zajmą nam wiele czasu
Kuchnia w czekoladzieSzybkie i mega pyszne ciasteczka. Dzieciaki były zachwycone, chrupały aż miło. Składniki: 200 g masła 3/4 szkl cukru brązowego 1 duże jajko zapach waniliowy/nasiona
Malinowe PocałunkiSKŁADNIKI:30 dag mąki pszennej20 dag kostka masła10 dag orzechów włoskich10 dag cukru pudru2 żółtka1 cukier wanilinowykokosmasło (do posmarowania formy)+ składniki na czekoladę PRZEPIS (masło
Serce zamknięte w formie pyszności