orzechowe to tym bardziej jest to przepis wart grzechu. Tylko 4 składniki, niesamowity zapach w kuchni podczas pieczenia, kruche, miękkie w środku, lekko ciągutkowe, cudnie pachnące cynamonem. Przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut. To do dzieła!! Składniki na 20 ciastek : 260 g. masła orzechowego ( 3 czubate łyżki ) 220 g. cukru trzcinowego 1 średnie jajko łyżeczka cynamonu ( można
apetytnapieczenieWiem, że nie każdy ma czas na przygotowanie tych drugich, a ciastka, można przygotować nawet na ostatnią chwilę Przepis na ciasto, to moja sprawdzona receptura, dzięki której, ciasteczka zawsze się udają. Kolor i zapach natomiast, zawdzięczają kompozycji korzennych przypraw. Wszystko to sprawia, że ciasteczka są niezwykle apetyczne, kruche i rozpływające się w ustach To co? Zapraszam do wspólnego pieczenia
Okiem Blondynki by McBlondijajka 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% szczypta soli 2 łyżki bułki tartej 1 puszka masy makowej (użyłam masy firmy Helio 850g) opcjonalnie: lukier do udekorowania ciasta *** Przygotowujemy kruche ciasto: mąkę przesiewamy, dodajemy miękkie masło lub margarynę, proszek do pieczenia, cukry, śmietanę oraz 3 żółtka. Wszystko razem zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy kulę, którą następnie owijamy w folie i wkładamy(...)ciastka. Pieczemy je w tej samej temperaturze, przez około 15 minut . Po upieczeniu i wystudzeniu ciastka przyklejamy do makowca za pomocą lukru *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: 10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające ciasta, którymi zaskoczysz swoich gości! Makowiec Artykuł Makowiec na kruchym cieście pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemTym razem mam coś dla wszystkich łasuchów. Obłędnie pyszne, kruche ciasteczka chałwowo-pomarańczowe. Są naprawdę genialne! Jeśli macie akurat słoik pasty sezamowej tahini, to koniecznie musicie
Natka PietruszkiKarnawał trwa, więc jeśli jeszcze nie przygotowaliście róży to serdecznie polecam. Delikatne, kruche ciasto, obficie posypane cukrem pudrem. Swoim wyglądem przypominają róże stąd też ich nazwa
Zrób to smacznieWafel z kajmakiem każdy lubi, słodziutki jest niesamowicie, ja tym razem tą słodycz przełamałam troszkę. Dodałam powidło ze śliwek węgierek i dodatkowo ciastka petitki. Wafel
kruche babeczkiPrzy trójce dzieci zawsze trzeba mieć w zapasie coś słodkiego. Oczywiście domowego i pysznego. Kruche zawsze są dobrym pomysłem . Z
WYSPA SZCZĘSLIWAKruche ciasteczka Składniki: 10 łyżek zmielonych wiórek kokosowych 3/4 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki agawy
nietadietaKruche ciasteczka Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 1 szklanka mąki kokosowej pół szklanki mąki migdałowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nietadietaKto ma ochotę na pysznego rogalika do niedzielnej kawy lub herbatki, niech przygotuje moje krucho- drożdżowe rogaliki z makiem. Wspaniale smakują i wyglądają. SKŁADNIKI: Ciasto: 2
Tradycyjna kuchnia KasiPrzepis na te smażone ciasteczka pochodzi z mojej ulubionej ostatnio kuchni indyjskiej. Kruche, lekko twarde , trochę przypominające krakersy. Wyczuwalny kminkowo – czosnkowy smak i aromat unosi
Ostra na Słodkopowinny być smażone - ja natomiast przygotowałam ich dwie wersje. Połowę ciastek usmażyłam (na zdjęciu - te na talerzyku), a resztę upiekłam. Oba rodzaje wyszły baaaardzo pyszne i cudownie pachnące. Sama nie wiem, które są lepsze i przy kolejnej okazji nadal będę robiła ich dwa gatunki. Ciasteczka z patelni są kruche i delikatnie miękkie. Natomiast te pieczone - w całości chrupiące. Sami
Di gotujeCiasteczka guziki to kruche ciasteczka przygotowane z połączenia mąki pszennej z mąką kokosową. Do zrobienia ciasteczek postanowiłam sięgnąć po składniki bez laktozy, stąd też obecność w ciastkach masła kokosowego. Ten przepis na ciasteczka na pewno przypadnie Wam do gustu. Poza wymienionymi wyżej składnikami dodałam także suszoną żurawinę, której smak bardzo fajnie komponuje się z mąką kokosową. Dla mnie ciasteczka
MeCookslepsza i ciekawsza kuchnia. Skupiając się wyłącznie na słodyczach, na Malcie równie tradycyjne jest cannolli (sycylijskie rurki z kruchego ciasta z nadzieniem z ricotty), red velvet cake (amerykańsko-brytyjski czerwony biszkopt przekladany kremem) czy właśnie imqaret (smażone na głębokim tłuszczu ciastko z nadzieniem daktylowym, inspirowane kuchnią arabską). Dzisiaj proponujemy imqaret w wersji uproszczonej, z ciasta filo, z patelni. Mimo
Roślinożerni urlopowiczeciasteczek. Masę marcepanową wałkujemy na grubość około 3 milimetrów , tą samą foremką wycinamy kształt serc. Drugą połowę ciastek smarujemy konfiturą układamy masę marcepanową, smarujemy znów konfiturą dociskamy partią z lukrem, odstawiamy w chłodne miejsce na jakiś czas. Na drugi dzień kruche pierniczki pod wpływem mas miękną i są przepyszne! Słodkich wypieków! Wpis dodaję do akcji konkursowej
Wanilia i Kardamon