ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:487/892)

Ciasteczka bezowe z kremem mascarpone 159

temp. 150 stopni i 110 minut w temp. 120 stopni.   Krem przygotować krótko przed przełożeniem ciastek. Składniki na krem mascarpone: 250 gram serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru   Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i powoli dodawać serek mascarpone. Miksować przez chwilę do uzyskania jednolitej konsystencji. Po wystudzeniu ciastka

Przepisy Babci
Leśny mech z warstwą malinową 163

minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Z zimnego ciasta odciąć wierzch (max 1 cm), pozostałe ciasto przekroić na 2 równe części. Krem śmietanowy: 500 ml   śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru Zimną śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier i wmiksować na najmniejszej mocy miksera. Warstwa malinowa: 500 g malin 250 ml wody 2 galaretki malinowe Maliny

kulinarnyswiatdomi
Torcik Walentynkowy z kremem chantilly (Torta di San Valentino con crema chantilly) 132

pięknych Walentynek ;):) SKŁADNIKI  (na 2 mini torciki) Torcik 3 jajka 50 g mąki pszennej 50 g cukru pudru 1 łyżka kakao Krem chantilly 250 g śmietany kremówki 25 g cukru pudru pó ł  laski wanilii różowy barwnik spożywczy   gorzka czekolada do dekoracji **** INGREDIENTI  (per 2 mini tortine) Torta 3 uova 50 g di farina

La grande e la piccola cuoca
Ciasto malinowo czekoladowe 116

cukru, 2 jajka, 60 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 50 g masła, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g mąki pszennej typu 450, krem: 500 ml śmietany kremówki (30 – 36%), 150 g czekolady deserowej, 50 g białej czekolady polewa: 35 g masła, 75 g białej czekolady, Ciasto: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej oraz roztopione

królestwo garów
trufle czekoladowe z nutką wina 156

składniki: 150 g czekolady gorzkiej 50 ml wina, czerwonego (ja użyłam półsłodkiego) 80 ml śmietanki kremówki 30% kakao do obtoczenia opcjonalnie: wiśnie z likieru wykonanie: Śmietankę podgrzewamy (nie dopuszczamy do wrzenia), gdy będzie gorąca zalewamy nią połamana na mniejsze kawałeczki czekoladę. Na chwilkę odstawiamy. W osobnym naczyniu delikatnie podgrzewamy wino (równie nie dopuszczamy do zagotowania), letnie wlewamy do masy. Całość

Domowy Smak Jedzenia
Sos borowikowy. Idealny do makaronu, kaszy i ziemniaków 179

suszonych borowików 1 duża szalotka 2 – 3 ząbki czosnku 2/3 szklanki białego wina masło, oliwa z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz, świeży tymianek 200 g śmietany kremówki Wykonanie: Kaszę, makaron lub ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w drobno kostkę, czosnek posiekaj. Grzyby mocz w chłodnej wodzie przez około 1/2 godziny. Następnie odsącz je na sitku. Borowiki umieść na suchej patelni

Moja pasja smaku
Crème brûlée 132

może być właśnie przepyszny wanilinowy crème brûlée Zapraszam do skorzystania z poniższego przepisu. Smacznego i dużżżooo miłości – nie tylko od święta ! Składniki /3-5 porcji: – 500 ml śmietanki kremówki 36% – 4 żółtka – 1/3 szklanki cukru – 1 laska wanilii lub cukier wanilinowy z ziarenkami wanilii dodatkowo – cukier potrzebny do karmelizacji oraz borówki, maliny lub truskawki – świeża mięta Przygotowanie

I LOVE LIFE
Tiramisu z truskawkowym musem 374

Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 250g truskawek do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru Poncz: 400 ml mocnej kawy espresso 85 ml likieru amaretto  60 ml wódki 10 ml aromatu migdałowego Mus truskawkowy: 400g truskawek

Szalona Kuchnia Eweliny
CHOCOLATE CON CHURROS 157

kostki) 3 łyżki drobnego cukru 190 g mąki pszennej (1,5 szklanki) 4 jajka (rozm. M) olej do smażenia - słonecznikowy lub rzepakowy składniki na sos : 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 ml śmietanki słodkiej 18% 15 ml alkoholu (np. rum, brandy, metaxa) 2-3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 150 g gorzkiej czekolady (min. 75% kakao) łyżka masła Sposób przygotowania

W kuchni Karmel-itki
Pralinki czekoladowe 139

jeszcze 9 dni, a poza tym jest to z pewnością chyba najważniejsze ŚWIĘTO każdego łasucha, w tym mnie. Na około 15 pralinek/trufli, jak kto woli : ok 100 ml śmietanki kremówki Tabliczka czekolady gorzkiej pół tabliczki czekolady mlecznej łyżeczka masła 3-5 łyżki wódki lub rumu kakao i kilka orzechów włoskich Zaczynamy od zagotowania śmietanki, następnie zdejmujemy z ognia i wrzucamy

Pora na pora
Kurczak w sosie serowo - szpinakowym 119

fileta z kurczaka Marynata: - 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki - sok wyciśnięty z połowy cytryny - sól - pieprz - olej Sos: - 10 dag serka topionego - 3 ząbki czosnku - 250 ml śmietany kremówki 30 % - 25 dag mrożonego szpinaku - jedna lub dwie łyżki mąki - olej - sól - pieprz 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry, wcieramy w nie olej, sok z cytryny i przyprawy

Apetyczna babeczka
Kinder country ciasto bez pieczenia 315

następnie wyłożyć masę z białą czekoladą. Na wierzch ułożyć ponownie warstwę herbatników. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę mleczną wraz z deserową i ostudzić. Ubić na sztywno 200 g śmietany kremówki i dodawać stopniowo rozpuszczone czekolady. Wyłożyć na herbatniki i posypać płatkami (pszenica  miodem) Odstawić w chłodne miejsce. kinder country ciasto bez pieczenia

O kuchni z uczuciem
Tort koszula 173

wyglądała jakby się zważyła, ale się nie przejmujcie- to chwilowe.  Krem jest gotowy jak mieszając wydaje takie klaskanie, obijając się o miskę.  Krem czekoladowy 500 ml śmietany kremówki 400 g czekolady deserowej posiekanej na kawałki Śmietanę podgrzać i do gorącej wsypać pokruszoną czekoladę. Odstawić na 10 minut, następnie wymieszać na gładki krem. Schłodzić w lodowce mieszając od czasu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zupa z lososiem - Lohikeitto czyli Zupowy Wtorek odc. 156

obranych i pokrojonych kostkę 1 litr wody 2 liście laurowe 3 owocki ziela angielskiego 500 g filetu z łososia (bez skóry) pokrojonego w 2 cm kostkę 250 ml śmietany kremówki 30 % sól i świeżo zmielony pieprz do smaku pół pęczka koperku Masło rozpuszcamy w garnku, wrzucamy pora i smażymy 2-3 minuty mieszając, por powinien być szklisty ale nie rumiany

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta Cytrynowa z Cytrynową Bezą 276

window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta Cytrynowa z Cytrynową Bezą Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 150g schłodzonego masła 70g cukru pudru 3 żółtka Nadzienie: 4 jajka 1 żółtko 300ml śmietanki kremówki 30% 120g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego skórka starta z 1 cytryny 150ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny 30g mąki ziemniaczanej Beza: 4 białka 160g cukru 1 łyżka soku

Mała Cukierenka