Ciasto Harataniec z serem-pychotka 342składniki na masę serową: 1000 g sera zmielonego(może być z wiaderka) 100 g masła, w temperaturze pokojowej 2 jajka 2 żółtka 200 g cukru 125 ml śmietany kremówki 30 g mąki ziemniaczanej składniki na piankę: 2 białka z ciasta 2 białka z sera 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie kisielu Przygotowanie: Z wyżej podanych składników zagniatamy kruche
Swojskie jedzonko
Napoleonka-idealny deser dla wielbicieli tego przysmaku 281skórka z cytryny. Gdy mleko się zagotuje wsypujemy budyń i mieszamy aby się nie przypaliło aż będzie gęsty, wtedy odstawiamy żeby był zimny. W oczekiwaniu na budyń ubijamy śmietanę kremówkę z 1 kopiatą łyżką cukru aż będzie sztywna . Jeżeli ktoś nie czuje się pewny że masa mu się uda można sobie wcześniej przygotować żelatynę ok 3 łyżeczki rozpuścić i potem
Moje Wyroby
Sernik miodowo-orzechowy 203Polewa i posypka: 100g orzechów włoskich 100g czekolady mlecznej 1 łyżka masła orzechowego 2 ciastka owsiane 1. Twaróg miksujemy z jajkami, miodem, masłem orzechowym, mąką i kremówką. Miksujemy wyłącznie do połączenia składników by nie napowietrzać masy. 2. Na tortownicę 22cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wylewamy masę, wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 60 minut
Szefowa kuchni
Smerfny sernik z borówkami 215orzeźwiającymi borówkami i niebieską galaretką to świetny pomysł na odrobinę słodkości do codziennej kawki. Składniki: Spód: 200g sucharków 250g kremu czekoladowego Masa serowa: 1kg sera z wiaderka 200ml śmietany kremówki 36% 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 250ml mleka 2 galaretki niebieskie 250ml wrzątku Warstwa z galaretki: 2 galaretki niebieskie 250g borówki amerykańskiej Wykonanie: 1. Spód: Sucharki zmiksować
Szalona Kuchnia Eweliny
KRUCHE RURKI ZE ŚMIETANĄ 139około 30 rurek: * 3,5 szklanki mąki pszennej * 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany * 125 g masła * 1 jajko * szczypta soli * brązowy cukier do obtaczania Na nadzienie: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Ze wszystkich składników na rurki zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować bardzo cienko
Zrób to smacznie
8 prostych przepisów na ciasta z owocami – desery, którym nie można się oprzeć! 477gruszki powinny mieć formę grubszych plastrów. Agrest można wrzucić w całości. Tarta z malinami Deser ten składa się z kruchego ciasta , wypełnionego kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki . Proporcje obu składników powinny być takie same lub zbliżone (np. 250 g serka i 200-250 ml śmietany), dlatego przygotowując większą porcję, należy odpowiednio zwiększyć ich ilość. Nie może zabraknąć
Moja smaczna kuchnia
Makaron z sosem kurkowym 215jeszcze odrobinę masła, aby dodać do sosu maślany smak i ekstra kremowość. Składniki (na 2 duże porcje): 250g mrożonych lub świeżych kurek 160g makaronu tagliatelle 1 szalotka 200ml śmietanki kremówki 100ml bulionu warzywnego 50ml białego wina 2 łyżki masła łyżka drobno posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Zaczynamy od zrobienia sosu – cebulkę szalotkę obieramy, przekrawamy
Smaczna Strona
3 pomysły na dania z kurkami w roli głównej 178ziemniaki się zarumienią, przełóż je do formy, a na tej samej patelni podsmaż cebule pokrojoną w piórka z 400 g umytych i osuszonych kurek. Dodaj do nich śmietanę-kremówkę i lekko poprósz solą oraz pieprzem. Kurkowo-cebulowym sosem polej ziemniaki i piecz przez 35 minut w piekarniku pod przykryciem. Zupa krem z kurek Kurki fantastycznie sprawdzają się w zupach, zwłaszcza
Kuchcik gotuje
Mus bananowy 159Mężowi bardzo smakował i polecam wam serdecznie żeby zrobić taki deser rodzince (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mus bananowy składniki: 4 dojrzałe banany 1/2 łyżeczki soku z cytryny 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Mus bananowy wykonanie: Banany miksujemy na gładko, dodajemy sok z cytryny aby nie czerniały. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy śmietanę stopniowo
Delusional Trine
Ciasto Prince Polo bez pieczenia + film 1044łyżką. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, na warstwie herbatników dokładnie rozprowadzamy masę mleczną. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na warstwie ciastek i równomiernie ją rozprowadzamy a na wierzch ciasta ścieramy na tarce o małych oczkach gorzką
Smakowite Dania
Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem 154wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 400 g kremowego serka (soft cheese np. Philadephia) 250 ml śmietany kremówki 36% 75 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 200 g borówek 200 g malin Śmietanę ubijamy na sztywno. Oddzielnie ucieramy ser z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubitą
Made By Mom And Son
Serniczki daktylowo śliwkowe 216wynos. spody daktylowe: 100 g daktyli suszonych 1 łyżeczka kakao 1/2 szklanki startych migdałów 3 łyżki oleju kokosowego płynnego masa serowa: 150 g sera twarogowego 125 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka budyniu skórka pomarańczowa 2 łyżki cukru pudru 2 jajka 3 śliwki duże Spody daktylowe: Daktyle, kakao miksuję blenderem. Dodaję migdały, olej i dalej miksuję. Masy starczy na trzy
wesoła kuchnia
Tort "Number cake" 195cukru pudru 150 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka ekstraktu z wanilii / cukru wanilinowego szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30-36% 1-2 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu z wanilii / cukru wanilinowego Przygotowanie: Ciasto: Z wyżej wymienionych składników szybko zagnieść ciasto, podzielić na 4 części
Malinowo w kuchni