ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:293/892)

Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą 210

śmietany i serka mascarpone, polany białą czekoladą a całość ukoronowana jagodami. Mniaaam! Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą Składniki: 250 g masła, 375 g herbatników, 330 ml kremówki, 250 g mascarpone, łyżka cukru pudru, 100 g białej czekolady, jagody do udekorowania. Wykonanie: Herbatniki mocno kruszymy (ja użyłam w tym celu rozdrabniacza). Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy(...)herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę, dodajemy cukier puder oraz mascarpone i dokładnie mieszamy. Powstały krem przekładamy na spód tarty. Do garnuszka wlewamy wodę (bardzo niewielką ilość- tylko na dno naczynia) i wrzucamy pokruszoną czekoladę. Cały czas mieszając, doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Czekoladą dekorujemy

paapilotkaa
Ciasto Czekoladowo – Buraczkowe z Maślanym Kremem Czekoladowym 205

nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut lub to tzw. suchego patyczka. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem maślany: 200 g cukru pudru 150 g masła 100 ml śmietany kremówki 36% 50 g kakao Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy śmietanę. Ucieramy. Następnie kakao. Ucieramy do połączenia. Ganache: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki

Made By Mom And Son
Ciasto kokosowe kapitańskie 191

łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody Na masę kokosową: 200 g białej czekolady 20 g wiórek kokosowych 50 ml rumu 500 ml śmietany kremówki 36% 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) 1 opakowanie cukru waniliowego 1 płaska łyżka cukru 1-2 opakowania śmietan-fix Na nasączenie: 1 torebka białej herbaty (ewentualnie zielonej lub cytrynowej(...)kokosowe muszą być zimne z lodówki.  Do garnuszka wlać rum, dodać połamaną białą czekoladę i rozpuścić na wolnym ogniu mieszając. Do gorącej masy dodać kokos i wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić dodając do niej cukier i cukier waniliowy. Do ostudzonej masy czekoladowej dodać mleczko kokosowe i wszystko razem robrze wymieszać. Masę kokosową stopniowo dodawać do ubitej śmietany i zmiksować

Passions hobbies life
Migdałowiec z serkiem kremowym i czereśniami. 178

duże jajka 100 g płatków migdałowych 100 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka amaretto szczypta soli Krem: 200 g śmietany kremówki 200 g serka naturalnego kremowego kanapkowego 1 opakowanie bitej śmietany w proszku 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka amaretto Ponadto: około 600 g czereśni(...)36x24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180ºC przez około 25 - 30 minut. Wyjąć i ostudzić. Czereśnie umyć, oberwać szypułki, przepołowić i usunąć pestki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i bitą śmietaną w proszku, dodać serek kremowy i amaretto. Całość dobrze zmiksować. Krem rozsmarować na cieście. Na wierzchu rozłożyć czereśnie. Owoce można oprószyć

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Malinowa pianka 196

Składniki: Biszkopt 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki  pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia sól szczypta Pianka 2 galaretki malinowe 700 ml wody 500 ml kremówki Dodatkowo 1 galaretka malinowa 1,5 szkl malin Przygotowanie: Biszkopt:  Białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Dodawać po jednym żółtku cały i czas miksować do momentu(...)rozsmarować i piec w 180 stopniach około 22-25 minut. Wyjąć i ostudzić. Pianka: Dwie galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej przegotowanej wody i odłożyć do lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno i miksując na małych obrotach małym strumieniem wlewać tężejącą galaretkę. Na biszkopt wylać 1/3 pianki rozsypać po całości maliny i wylać resztę pianki. Włożyć do lodówki

Ala piecze i gotuje
Lody z pieczonych truskawek (bez maszynki) 132

smak się wyostrza. Nie bójcie się, ocet jest zupełnie nie wyczuwalny w końcowym produkcie ;) SKŁADNIKI: (na około 800ml) 450g truskawek 3 łyżki cukru łyżka kremu balsamicznego 330ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru miąższ z ½ laski wanilii WYKONANIE: Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy na 2 lub 4 części. Mieszamy z trzema łyżkami cukru i łyżka kremu balsamicznego i wykładamy(...)naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 170 stopniach C przez około 40 minut. Miksujemy na gładko. Studzimy a następnie chłodzimy w lodówce. Śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru oraz miąższu z ½ laski wanilii do uzyskania puszystej, ale nie do końca sztywnej masy. Dodajemy zmiksowane i schłodzone truskawki i miksujemy do połączenia składników. Jeżeli lubimy lody w esy-floresy możemy masę truskawkową

Pyry na Gaz
Muffinki kajmakowe 148

łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka 80ml oliwy z oliwek 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200g kajmaku z puszki dodatkowo: 200g kajmaku z puszki 100ml kremówki Przygotowanie: Wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia) przesiać do dużej miski. W drugiej miseczce roztrzepać jajko z mlekiem, dolać oliwę, wymieszać. Mieszaninę wlać do suchych składników, króciutko zmiksować(...)foremek muffinkowych nakładać po 1 łyżce ciasta, następnie 1 łyżeczkę kajmaku i 1 łyżkę ciasta na wierzch. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Wystudzić dokładnie. Kremówkę ubić na sztywno, dodać po łyżeczce kajmak cały czas miksując. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować dowolnie gotowe muffiny

Cakes By Kejt
Eton Mess z malinami 191

pójść na totalny żywioł, a deser i tak wyjdzie piękny i pyszny!   Składniki: 2 szklanki malin 1/2 szklanki borówek amerykańskich 2 łyżki cukru z wanilią* 2 szklanki śmietany kremówki kilka bez Przygotowanie: Maliny posypujemy cukrem z wanilią i rozgniatamy widelcem. Możemy zostawić kilka w całości do dekoracji.  Kremówkę ubijamy (bez cukru), ma być gęsta, ale nie sztywna

Smakowity Blog Kulinarny
Beza Pavlova z kiwi i truskawkami 124

beza. Składniki: białka z 5 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru szczypta soli 1 mały serek mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii łyżka mielonych migdałów 150 ml śmietany kremówki pół szklanki cukru pudru Przygotowanie: 1. Białka ubij na sztywno z odrobiną soli, dodaj 1 i 1/2 szklanki cukru ubijaj na sztywno. 2. Wyłóż blachę pergaminem, rozłóż(...)piekarniku rozgrzanym do 140stopni ok 1,5 godziny. Jeśli dalej będzie mokre w środku zostaw w piekarniku, aż wyschnie i zrobi się twarda. 3. Kremówkę ubij na bitą śmietanę, dodaj pół szklanki cukru i esencję waniliową oraz migdały. W wersji dla dorosłych dodaj ulubiony alkohol (ja dałam Amaretto). Dadaj całość serka mascarpone. Wymieszaj krem

AZgotuj!
Waniliowo-czekoladowe ciasto kręcone 139

wodę. Wykładaj do formy wysmarowanej masłem. Najpierw waniliową część, potem czekoladową. Piecz 60 minut w 180 stopniach.  Polewa z prawdziwej czekolady: 60 ml kremówki 70 gr gorzkiej czekolady szczypta soli 50 gr masła Kremówkę podgrzej ale nie dopuść do zagotowania. Wrzuć połamaną czekoladę. Wymieszaj aż do rozpuszczenia. Teraz dodaj szczyptę

AZgotuj!
Buraki faszerowane kaszą gryczaną 185

chciałam się z nią z Wami podzielić:)  3 buraki woreczek kaszy gryczanej cebula mała czerwona groszek w puszcze małe opakowanie ser feta pół opakowania 1/3 szklanki śmietanki kremówki oliwa z oliwek pieprz rukiew wodna Buraki upiecz w piekarniku ok 1,5 g w 190 stopniach zawinięte w folię aluminiową lub ugotuj do miękkości (smaczniejsze są jednak z piekarnika). Wystudź(...)kaszy wkrusz trochę fety, łyżkę oliwy, pieprz, sól Dodaj kosteczki cebuli. Dodaj groszek i delikatnie wymieszaj. Faszeruj buraki i natychmiast podawaj. Krem z fety: fetę lekko rozdrobnić, wlać kremówkę i zblenować. Można użyć sera koziego jeśli ktoś lubi

AZgotuj!
Ciasto z borówką amerykańską 190

jest to świetny wybór. Smak ciasta jest wyjątkowy. Składniki:   Spód  - 400g herbatników o smaku czekoladowym - około 200g masła Masa borówkowa - 600 ml jogurtu greckiego - 150 ml śmietanki kremówki 36% - 4 łyżki cukru - 2 łyżki soku z cytryny - 4 czubate łyżki żelatyny - 1/4 szklanki gorącej wody -  3 szklanki borówek Masa z serka mascarpone - 250 ml serka mascarpone(...)śmietanki kremówki 36% - 2 płaskie łyżeczki cukru wanilinowego - czubata łyżeczka cukru pudru - borówki do dekoracji Sposób przygotowania: Herbatniki mocno rozkruszamy i dodajemy roztopione masło. Bardzo dokładnie mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Mocno ugniatamy i tworzymy spód. Wstawiamy do lodówki. Borówki dokładnie myjemy i miksujemy blenderem na gładką masę. W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę. Dokładnie

Pan i Pani Smith w kuchni
Tort kajmakowy 268

Kompromisowy efekt końcowy przedstawiamy poniżej.  Składniki: Biszkopt - 5 jajek - szklanka maki tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru Masa - 250 g serka mascarpone - 100 ml śmietany kremówki - 250g masy kajmakowej - 1 nakrętka wódki Poncz - 2/3 szklanki wody - kieliszek wódki - 2 łyżki soku z cytryny - cukier do smaku Dekoracja - gorzka czekolada 70% - płatki migdałowe - puszka kajmaku  - konfitura(...)niski  ( dzielimy go na pół ) i pieczemy kolejny z połowy składników. Masa . Serek mascarpone mieszamy mikserem z masą kajmakową i wódką.  W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietanę kremówkę i dodajemy do masy serkowo -  kajmakowej. Mieszamy. Układamy warstwami. Biszkopt, konfitura jagodowa, masa, biszkopt (nasączony ponczem), masa, ciasteczka czekoladowe (około szklanki), biszkopt (nasączony ponczem), masa, jeśli mamy trzy placki

Pan i Pani Smith w kuchni
Mini ptysie z kremem truskawkowym 161

Składniki na ok 14 szt: pół szklanki wody 65  g masła pół szklanki mąki 2 jajka Składniki na krem: 225 g kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 75 g truskawek (u mnie mrożone) 2 łyżki galaretki truskawkowej 1/5 szklanki wody Zagotować masło z wodą. Do gotującej się masy dodać mąkę i energicznie mieszać drewnianą łyżka, ale powstanie gęsta odklejająca(...)rękawem. Piec 30 minut w 200 stopniach. Ostudzić i przekroić na pół. Galaretką rozpuścić w 1/5 szklanki gorącej wody, ostudzić. Truskawki rozmrozić i zmiksować z 1 łyżka cukru pudru. Kremówkę ubić, następnie dodać do mniej truskawki i dalej miksując galaretkę. Gotową masę schłodzić w lodówce a następnie przełożyć ptysie. SMACZNEGO! Przepis pochodzi z tej strony

Moja Galeria Smaku
Babeczki z Nutellą 140

babeczki wcisnąć po 1 orzechu laskowym i dać łyżeczkę Nutelli. Wykałaczką zrobić esy floresy z nutelli. Piec w 200 stopniach przez 15-20 minut. Babeczki wystudzić. Krem: 100 ml kremówki 30% 2 łyżki Nutelli Kremówkę ubić na sztywną pianę, następnie ostrożnie dodać Nutelle i połączyć razem. Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić babeczki. Oryginalny przepis znajduje się tutaj

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję