Witajcie w Nowym Roku! Chcemy Wam życzyć wszystkiego co dla Was najlepsze. Pamiętajcie, że hasło "NOWY ROK, NOWA/Y JA" samo w sobie nie ma magicznej
Candy PandasDzisiaj przygotowałam dla Was zestawienie zdrowych batonów, które miałam okazje jeść. Nie skupiałam się na tym, by robić zdjęcia jak wygląda baton i jakiej jest konsystencji
zdrowo i aktywnieLody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i
Kuchnia MagdaLenydostępne już od jutra (4.01), więc spieszcie się bo jak to z Lidlem bywa - kto pierwszy ten lepszy :) *****Soki i napoje***** 1. Joya napój ryżowo-migdałowy i ryżowo-kokosowy (bez dodatku cukru) 7,99 zł . Alternatywa dla krowiego, bogate w witaminy z grupy B, fosfor, wapń i magnez, błonnik pokarmowy oraz kwasy tłuszczowe. Zdecydowanie warto, sama pewnie się wybiorę(...)śniadanie w domu jest raczej mało ekonomiczne. Niektórym może przeszkadzać mało słodki smak, ale dla mnie to akurat plus. Zawsze można zjeść z bananem :) 3. Rico ranki ciastka zbożowe 4,49 zł - niestety nie znam składu, ale podejrzewam że jak większość ciastek zbożowych tylko udają zdrowe, a w rzeczywistości ociekają tłuszczem i cukrem. Jeśli ktoś zna skład
Powiedz dietom nieZ witryn sklepów zniknęły już kolorowe choinki, mikołaje, girlandy. Za niedługo (a w sumie to już) ich miejsce zajmą króliczki, jajeczka, zielona trawka i towarzyszące tym
Moja Mama GotujeJesienna, deszczowa pogoda i zimowe mrozy nie nastrajają większości z nas zbyt optymistycznie. Często szukamy jakiegoś słodkiego pomysłu na poprawę nastroju. Co można zrobić? Warto sięgać
Słodkie okruszkiJabłko. Tak popularne, że dziś rzadko doceniamy jego wartość. Jest w naszym klimacie wszechobecne. Czerwieni się wśród zielonych liści na drzewach. Wystarczy po nie sięgnąć. Wyciągnąć
W mojej kuchniWielkie postanowienia – część druga, bo jak inaczej nazwać czas, który właśnie nadszedł? Kończy się pierwszy kwartał 2017. Duża część z Was (a właściwie nas) wzięła się
Moja Mama GotujeDieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Może nie tylko zapobiegać nadwadze, ale także może wydłużyć nasze życie, zapobiegając różnym chorobom cywilizacyjnym i poprawić
Kuchnia MagdaLenyTrudno sobie wyobrazić Święta Bożego Narodzenia bez zapachu i smaku bakalii, ale na co dzień też warto mieś je pod ręką. Krótka charakterystyka wybranych bakali
Ciastka - domowe słodkościst1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso
Ciastka - domowe słodkościciastek: 100 g suchej soi - ja miałam więcej, ok. 140 g 100 g miękkiego masła - dałam mniej, ok. 80 g 100 g ksylitolu (cukier opcjonalnie) + odrobina do posypania ciastek - dałam 50 g ksylitolu i już nie posypywałam niczym 2 żółtka - opuściłam 5 czubatych łyżek otrąb owsianych ( zmiksowanych) - dałam otręby orkiszowe i nie miksowałam 1 łyżeczka sody do pieczenia(...)smacznych) mam tymczasowo sojowy przesyt;) Gość: elamaj, aaot139.neoplus.adsl.tpnet.pl 2012/08/12 22:05:23 Upiekłam wczoraj z ciecierzycy oraz 3 rodzajów otrąb, tj. orkiszowe, gryczane i owsiane. Zamiast masła dodałam olej kokosowy, w mniejszej ilości (ok. 50g) oraz 2 żółtka. I, oczywiście,wg 5 przemian. Bardzo mi smakowały. Polecam. sowa_nie_sowa 2012/08/16 13:30:33 Sylwiam7 , zapach nie jest specjalnie intensywny
Zdrowa Kuchnia SowyChałwa królową słodyczy! Tematem przewodnim obecnego Ciasta na niedzielę były Słodkości z dodatkiem chałwy i/lub sezamu - inspiracji więc do wyboru do koloru :) Dozwolone były zarówno wypieki
Grunt to przepis!miski, oprószamy solą ziołową i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy. Dymkę kroimy w piórka, a szczypior siekamy - dwie łyżki odkładamy, aby posypać danie przed podaniem. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy na niego dymkę i szczypior. Kiedy dymka będzie miękka, dodajemy pieczarki i smażymy, aż odparuje z nich woda. Następnie dodajemy kaszę gryczaną. Całość mieszamy i stopniowo dolewamy bulion(...)pieczenia i miodem. Całość blendujemy na jednolitą masę. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą jaglaną. Na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, za pomocą łyżki formujemy ciastka w kształcie okręgu. Ozdabiamy migdałami blanszowanymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30-40 minut. Studzimy na kratce. Ciasteczka jaglano-migdałowe podajmy jako deser. Polecam także
My Chcemy Jeść