A oto moja druga dzisiejsza propozycja jagodowa. Babeczki to idealny deser do kawy lub herbatki. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 1,5 szklanki mąki, 100 g masła, 3
Tradycyjna kuchnia KasiDziś prezentuje Wam przepis na bardzo łatwe i szybkie do przygotowania rogaliki. Idealne jako deser do kawy. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki, 10 dag masła
Tradycyjna kuchnia KasiProfiterolki to nic innego jak małe ptysie , najczęściej wypełnione po brzegi fantastycznym kremem. Idealne do popołudniowej kawy … Idealne jako deser na randkę … Idealne jako
Ostra na Słodkoczęsto do nich zaglądam. To właśnie w egzemplarzu poświęconym kuchni afrykańskiej natknęłam się na drożdżowe ciastka na bazie mleka kokosowego, które wyglądem bardzo przypominają nasze pączki. Ponoć są popularne w Kenii i Tanzanii, gdzie podaje się je na śniadanie z filiżanką kawy albo herbaty".Jednak składniki podane w przepisie, oprócz mleka kokosowego, nie przekonały mnie do końca
bistro mamaWyborne! Nie są ani delikatnie, ani miękkie! Twarde, chrupiące, idealnie komponują moczone w winie, kawie, czy herbacie. Smak!!! Koniecznie spróbujcie. Są proste w przygotowaniu, jedyna trudność, to podwójne wypiekanie. SKŁADNIKI 300 g migdałów ze skórką 2,5-3 szkl. mąki pszennej (zależy od wielkości jajek) 1 szkl. cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli skórka otarta(...)ciasto popęka). Po tym czasie ciasto wyjąć, przełożyć na deskę do krojenia i ostrym nożem pokroić pod skosem na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Ułożyć ciastka na blachę i opiekać każdą stronę w 160º po 10 min (czyli w sumie dodatkowe
zabawa smakiemMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne, chrupiące i szybkie biszkopciki – doskonałe do kawy i herbaty. Szybkie do zrobienia, upieczenia i zjedzenia. Porcja na …
My Blueberry CornerWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kruche, chrupiące ciasteczka z słonecznikiem. Smakują przepysznie. Polecam do filiżanki gorącej herbaty lub kawy. Post Kruche ciasteczka z słonecznikiem pojawił
Marta Gotujefirma robi inne, nie mogę napisać „… i trzymaj biszkopt w kawie 4 sekundy” bo Wasze mogą potrzebować albo sekundy, albo pięciu. Sprawdźcie to. Biszkopty po kolei wkładamy do naparu kawy, otrząsamy z jej nadmiaru, a następnie wykładamy nimi równo dno formy. Na zwilżone biszkopty wykładamy jedną trzecią lub połowę masy serowej. Używamy 1/3 jeśli chcemy masę od góry udekorować, wyciskając(...)biszkoptów. Na drugą warstwę nasączonych ciastek wykładamy lub wyciskamy z rękaw cukierniczego resztę masy. Całość wstawiamy na przynajmniej 6 godzin do lodówki, do pełnego stężenia. Jeszcze lepiej, gdy zostawicie deser w lodówce na całą noc. Tiramisu przed pokrojeniem i podaniem osypujemy niesłodzonym kakao, najlepiej przez gęste sitko. Pyszne na zimno, z filiżanką kawy. SKŁADNIKI 5 żółtek jaj rozmiaru
Karo in the KitchenGold = POŁĄCZENIE IDEALNE!Polecam!SKŁADNIKI :( tortownica 16 cm )BISZKOPT :* jajko – 2 szt* cukier – 1/3 szkl* mąka pszenna – 0,5 szkl* proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaPONCZ :* kawa rozpuszczalna – 1 łyżka* mleko – 100 mlMASA :* ser biały 3-krotnie mielony – 300 g* masło – 100 g* duże żółtko – 1 szt* cukier puder – 2 łyżki(...)szkl* żelatyna – 2 łyżeczki* domowy likier śmietankowo – czekoladowy – 4 łyżki* płatki migdałów – 50 gDO DEKORACJI :* płatki migdałów – 50 g* czekolada deserowa – 50 g* ciastka z karmelem w czekoladzie – ok. 20 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :BISZKOPT :Jajka wbijamy do miski , dosypujemy cukier i ubijamy 10 minut mikserem na puszysty krem.Stopniowo dosypujemy mąkę przesianą
Ostra na Słodkodostępny w Żabce) Deser. Snickers. Prze-pysz-ne ciasto! Idealnie słodkie i nie zapychające. Mniami! Ciastka bezglutenowe (jak wszystko tam) z ziarnami. Smaczne, ale bez szaleństw :) Duży plus za ładne i estetyczne zapakowanie ich. Na popitkę dostępne są tam m.in. zielona herbata i kawa z mlekiem roślinnym :) Polecamy z czystym sumieniem Flow Food, za przepyszne wegańsko-bezgultenowe jedzenie
Bananowe Polepolskim twarogu, który sama zmieliłam. Zwarty, sycący. Wcale nie tak słodki, a chyba pierwszy raz w życiu zwiększyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu. Wlałam też więcej kawy, i uważam, że to dobry pomysł - sernik nadal jest bardziej cappuccino niż kawowy, ale smak jest na tyle wyraźny, że nie można pomylić go z niczym innym. Orzechowy spód genialnie komponuje(...)ciastkami i masłem. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Masę dokładnie ugnieść na spodzie formy, schłodzić w lodówce przez 20-30 minut. Schłodzony spód podpiec w 200 st. C. przez 10-12 minut. Ostudzić.Twaróg zmiksować ze śmietaną, cukrem i budyniem. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu wlać kawę, wymieszać.Boki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWafle z masą śmietankowo-truskawkową Mając ochotę na małe co nie co do kawy, ofiarą padło opakowanie suchych wafli, które zawsze mam w pogotowiu w zapasie
na moim stole...Pamiętacie ten blok czekoladowy? rodem z lat PRL-u? nie było słodyczy a do kawy zjeść się chciało coś słodkiego. W sklepach pustki ale mleko w
Moje Małe CzarowanieDecorada o smaku Karmelu – 30 g * cukier – 150 g * śmietana 36% – 125 ml * woda – 70 ml * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * sól – 1 szczypta * kawa rozpuszczalna – 1 szczypta WARSTWA SEROWA: * twaróg 3-krotnie zmielony – 300 g * jajko – 1 szt * żółtko – 1 szt * cukier wanilinowy Delecta – 1 łyżeczka * cukier puder(...)WŁOSKA: * białko w temp. pokojowej – 2 szt * cukier drobny – 130 g + 20 g * woda – 30 ml * Zbożowe kuleczki w czekoladzie Decorada Delecta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHY SPÓD: Ciastka kruszymy w blenderze na piasek, dodajemy kakao, cukier puder i roztopione masło – wszystko razem mieszamy, a następnie wylepiamy dno i boki tortownicy – odstawiamy na ok. 20 minut
Ostra na SłodkoTeraz już wstawiamy piekarnik na 150 stopni, niech się rozgrzeje. Każda blacha pełna ciastek ląduje w rozgrzanym piecu na 20-25 min. Ciepłe najlepsze, nie jedzcie tych prosto z pieca, ale takie ciepłe, przestygnięte są zawsze najlepsze! Udanej niedzieli, ja uciekam, bo kawa mi stygnie! Smacznego
Kuba Gotujewchłonie dobrze płyn, a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie spłaszczamy, formując ciastka. Pieczemy przez 30 minut w 180°C, obracając je na drugą stronę w połowie czasu pieczenia.* Mąkę możemy otrzymać sami, np. mieląc kaszę i słonecznik w młynku do kawy lub przystosowanym do tego celu robocie kuchennym.** Mleko ryżowe przyrządzam z rozgotowanego ryżu zmiksowanego
Food Square