ciasteczka - 38923 przepisów (strona:622/2595)

ciasteczka imbirowe z miodem 119

Pyszne aromatyczne ciasteczka, rozgrzewające od środka. Jedne z moich ulubionych jesienno - zimowych, pięknie pachną podczas pieczenia i podczas jedzenia :-)   składniki: 1 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1/2 szklanki cukru 20 g kandyzowanego imbiru bardzo drobno pokrojonego 125 g miękkiego masła 100 g płynnego miodu drobny cukier(...)obtaczania ciasteczek wykonanie: Wymieszałam wszystkie suche składniki, dodałam miękkie masło i wyrobiłam palcami, jak kruszonkę. Do ciasta dodałam leciutko podgrzany miód i dokładnie wymieszałam łyżką. Z masy formowałam kulki wielkości orzecha, obtaczałam w drobnym cukrze i układałam w odstępach (!) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 180stopni 10 - 12 minut (tylko do lekkiego zrumienienia, bo jeśli ciasteczka się

babka w formie
DZIENNY JADŁOSPIS WEGAŃSKIEJ RODZINY 173

moczonych przez noc), 1/3 szklanki surowych płatków kokosowych, 1 łyżka mielonych ziaren chia, pół łyżeczki dobrego probiotyku, 2-3 łyżki karobu, owoce wedle uznania, u nas banany i pomarańcze. Ciasteczka jabłkowo-sezamowe. Składniki: 2 jabłka, 4 łyżki sezamu, 1 łyżka chia. Przygotowanie: Nasiona chia blendujemy na puder, dodajemy resztę składników z wyjątkiem owoców. Zalewamy dobrą wodą do picia i miksujemy(...)blenderze na konsystencję jogurtu. Owoce kroimy i zalewamy jogurtem. Możemy dodać na wierzch trochę płatków kokosowych, jagód goji i posypać karobem. Jagódki zjadła dodatkowo jedno ciasteczko. Przygotowujemy je blendując wszystkie składniki, następnie suszymy 5h w dehydratorze  temp. 43 stopnie. Z tej ilości otrzymujemy 1 tackę ciasteczek (ok.10 sztuk). Mniam!!! Godzina 12-13 to czas na: Zielony koktajl . Składniki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Sernik dyniowy 216

Składniki na spód ciasteczka typy Digestive, 200g masło, 90g cynamon, 1/2 łyżeczki imbir mielony, 1/2 łyżeczki Składniki na masę serową twaróg sernikowy, 1 kg puree z dyni, 500g jajka, 4 szt budyń śmietankowy, 1 opak cukier, 170g Składniki na polewę śmietana kwaśna 18%, 250g miód płynny, 2 łyżki Przygotowanie Ciasteczka rozkruszamy blenderem na piasek. Masło roztapiamy i jeszcze gorące dodajemy(...)ciasteczek. Mieszamy, dodajemy cynamon i imbir. Dno tortownicy (26cm) wykładamy papierem, a następnie zaciskamy obręcz. Masę ciasteczkową wykładamy równomiernie na dno, mocno ugniatamy. Wkładamy do lodówki. Twaróg miksujemy z puree z dyni na jednolitą masę. Dodajemy jajka, budyń i cukier. Miksujemy tylko do połączenia składników, żeby nie napowietrzyć masy. Wlewamy masę do tortownicy. Pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Rogaliki kruche z serem i kajmakiem 145

Każdy z nas potrzebuje chwili dla siebie, choćby było to tylko 5 minut w towarzystwie kawy i ciastka. Kruche rogaliki „prześladowały” mnie w myślach już od dawna, ale ciągle brakowało mi czasu, by się za nie zabrać. Na szczęście udało mi się je w końcu upiec, a przy zwijaniu miałam sporo zabawy. Czy wy też […] Artykuł

Wiszniówka
Ciasteczka na cieście francuskim z parówką 182

Szybkie i pyszne ciasteczka, które można bez problemu zrobić dla niezapowiedzianych gości. Są naprawdę proste. Wystarczy mieć ze sobą w domu parówkę i ciasto francuskie. U mnie zniknęły w mgnieniu oka, jak będzie u was? Sprawdźcie! Ciasteczka francuskie z parówką Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 7 parówek cienkich (mogą być drobiowe) 3-4 plastry sera żółtego rozmącone jajko rzeżucha(...)przygotować pyszne ciasteczka najpierw należy ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w niewielkie kwadraciki. Parówkę i ser żółty także należy pokroić w niewielkie kawałki (takie jak na zdjęciu). Zależy to też od wielkości kwadracików ciasta francuskiego. Na ciasto francuskie kładziemy kawałek parówki, trochę sera żółtego i poszatkowaną rzeżuchę. Całość zwijamy w niewielką kuleczkę, tak, aby z żadnej ze stron wychodziły nasze

Gotuję Testuję
Ciasteczka a'la pieguski z czekoladą i orzechami 115

efektywniejszym myśleniu. Nie mówię tu o pożeraniu całej tabliczki czekolady na raz, bo tego ani zęby ani dolne partie ciała za długo by nie wytrzymały, ale kilka wafelków, czy ciasteczek nie potrafię sobie odmówić. A jeszcze lepiej gdy są to ciasteczka domowej roboty z kawałkami orzechów włoskich i czekolady, które robi się w mgnieniu oka, a są tak pyszne(...)koniec dodać posiekaną na mniejsze kawałki czekoladę i orzechy, wymieszać.    Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, za pomocą łyżki kłaść na niej ciasto formując ciasteczka i zostawiając między nimi przerwy ok. 3-4 cm. Piec ok. 12-15 minut, w temperaturze 180 stopni C, aż się zarumienią

Simply Food
Bezglutenowe chrupiące ciastka owsiane 134

Chrupiące ciastka owsiane zainspirowane przepisem Doroty z bloga Moje Wypieki. W stosunku do oryginalnego przepisu, poza zamianą mąk, zmniejszyłam też  ilość cukru. Mocno chrupiące, mocno owsiane i proste do wykonania. Dzieciakom bardzo smakowały   SKŁADNIKI: 200 g miękkiego masła  3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/4 szklanki ciemnego brązowego cukru 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu

Kuchnia bezglutenowa
Tarta czekoladowa z czekoladowym kremem budyniowym i żurawiną 178

Urzekająca wyglądem i zachwycająca smakiem tarta na czekoladowym spodzie z ciasteczek oreo, wypełniona czekoladowym kremem budyniowym i zwieńczona świeżą żurawiną, która nie tylko wygląda niczym rubiny, ale przede wszystkim przełamuje słodkość tarty swoją kwaskowatością. Teraz z kupnem świeżej żurawiny nie ma problemu- akurat sezon w pełni, niestety szybko mija więc warto choć raz przemycić te zdrowe kuleczki chociażby w wypiekach(...)Spód: * ciasteczka Oreo- 200 g * masło- 50 g Czekoladowy krem budyniowy: * śmietana 36 %- 400 ml * jajka- 2 szt. * cukier trzcinowy- 2 czubate łyżki * kakao- 2 czubate łyżki * laska wanilii- 1 szt. * sól- szczypta Dodatkowo: * świeża żurawina- 1 szklanka Ciasteczka zmiksować z miękkim masłem, przełożyć na spód małej tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie przygotować czekoladowy

Kraina Miodem Płynąca
Proste ciasteczka czekoladowo - waniliowe 184

Mocno czekoladowe, z dobrze wyczuwalnym waniliowym aromatem, miękkie i pyszne ciasteczka, którym nikt się nie oprze. Na deszczową, jesienną niepogodę nie znajdziecie nic lepszego. Do tego kubek aromatycznej herbaty, ciepły koc, ulubiona książka i mamy zagwarantowany miły wieczór :) Składniki - na około 45 do 50 ciastek: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki drobnego brązowego cukru (w ostateczności można zastąpić białym(...)dość duże odstępy Piec przez 10-15 minut. Po upieczeniu pozostawić kilka minut na blasze, a następnie przełożyć na kratkę i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Inspirację do upieczenia tych ciasteczek stanowił przepis autorstwa Ashley Covelli

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
HALLOWEEN - Czekoladowy deser z duszkiem 159

Czekolada jest dobra na wszystko, dlatego dzisiaj deser czekoladowy z mascarpone i ciasteczkami Oreo. Do tego dekoracja w postaci żelkowego duszka. Musicie koniecznie przygotować takie desery na Halloween. Składniki : * około 25 ciasteczek Oreo * 2 czekolady mleczne * 200ml śmietany kremówki * 200g serka mascarpone  * opcjonalnie żelki duszki i ciastka typu belvita Przygotowanie : Ciasteczka pokruszyć, połowę przełożyć do pucharków. Czekoladę połamać, kremówkę

Magiczne Życie Marty
Czekoladowy pudding - Halloween na słodko 182

soli 1/3 szklanki gorącej wody 50 g czekolady deserowej 250 śmietany 30% 250 ml mleka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 4 ciasta oreo (tylko czarna część bez kremu) 2 ciastka maślane przypominające tablicę pisak czekoladowy lub roztopiona czekolada deserowa do zrobienia napisu  Przygotowanie: W rondelku połącz ze sobą cukier, kakao i sól, następnie dodaj stopniowo zagotowaną wcześniej wodę(...)pamiętaj aby cały czas mieszać" :D To sukces tego deseru  Pudding przelej do szklanek i wstaw do lodówki na 2 godziny. Udekoruj go skruszonymi ciastami Oreo i wstaw ciastko z napisem jako nagrobek. Smacznego

Niezły Młynek
Bajaderki, słodkie kartofelki - czyli drugie życie czerstwego ciasta 172

choć raz nie miał w domu takiej sytuacji, że zostało ciasta lub kruchych ciastek i były one wręcz niejadalne???. Ja przyznam się szczerze, że zdarza się to u mnie nieczęsto, ale bywa i tak że ciasto poleży trochę i już szybko się suszy, a w rezultacie nie przyciąga już tak jak pierwszego dnia. Szczególnie ta wzmianka dotyczy ciast drożdżowych

vaniliowoczekoladowa
Ciasteczka czekoladowo - miętowe 165

robić kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Po wyjęciu blachy z piekarnika chwilę odczekać zanim zbierzemy ciastka

W garach u Gosi
Szybkie ciasteczka ryżowe 173

wieloowocowa Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz marmolady wymieszać razem, ugnieść ciasto. Ciasto będzie dość lepkie. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie gdzie po upieczeniu ułożymy marmoladę. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 190stopniach

W garach u Gosi
Orkiszowe ciasteczka z nasionami 198

siemię lniane 3 łyżki rodzynek 3 łyżki nasion dyni 3 spore łyżki naturalnego miodu, płynnego 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Opcjonalnie-sezam do obtoczenia brzegów ciastek, gorzka czekolada 60% Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni Masło w misce posiekać z mąką, miodem, solą, proszkiem do pieczenia oraz jajkami. Następnie zagniatając ciasto dodać nasiona oraz rodzynki

W garach u Gosi

Proponowane wyszukiwania