Szybkie i pyszne ciasteczka, które można bez problemu zrobić dla niezapowiedzianych gości. Są naprawdę proste. Wystarczy mieć ze sobą w domu parówkę i ciasto francuskie. U mnie zniknęły w mgnieniu oka, jak będzie u was? Sprawdźcie! Ciasteczka francuskie z parówką Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 7 parówek cienkich (mogą być drobiowe) 3-4 plastry sera żółtego rozmącone jajko rzeżucha(...)przygotować pyszne ciasteczka najpierw należy ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w niewielkie kwadraciki. Parówkę i ser żółty także należy pokroić w niewielkie kawałki (takie jak na zdjęciu). Zależy to też od wielkości kwadracików ciasta francuskiego. Na ciasto francuskie kładziemy kawałek parówki, trochę sera żółtego i poszatkowaną rzeżuchę. Całość zwijamy w niewielką kuleczkę, tak, aby z żadnej ze stron wychodziły nasze
Gotuję Testujęefektywniejszym myśleniu. Nie mówię tu o pożeraniu całej tabliczki czekolady na raz, bo tego ani zęby ani dolne partie ciała za długo by nie wytrzymały, ale kilka wafelków, czy ciasteczek nie potrafię sobie odmówić. A jeszcze lepiej gdy są to ciasteczka domowej roboty z kawałkami orzechów włoskich i czekolady, które robi się w mgnieniu oka, a są tak pyszne(...)koniec dodać posiekaną na mniejsze kawałki czekoladę i orzechy, wymieszać. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, za pomocą łyżki kłaść na niej ciasto formując ciasteczka i zostawiając między nimi przerwy ok. 3-4 cm. Piec ok. 12-15 minut, w temperaturze 180 stopni C, aż się zarumienią
Simply FoodChrupiące ciastka owsiane zainspirowane przepisem Doroty z bloga Moje Wypieki. W stosunku do oryginalnego przepisu, poza zamianą mąk, zmniejszyłam też ilość cukru. Mocno chrupiące, mocno owsiane i proste do wykonania. Dzieciakom bardzo smakowały SKŁADNIKI: 200 g miękkiego masła 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/4 szklanki ciemnego brązowego cukru 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu
Kuchnia bezglutenowaUrzekająca wyglądem i zachwycająca smakiem tarta na czekoladowym spodzie z ciasteczek oreo, wypełniona czekoladowym kremem budyniowym i zwieńczona świeżą żurawiną, która nie tylko wygląda niczym rubiny, ale przede wszystkim przełamuje słodkość tarty swoją kwaskowatością. Teraz z kupnem świeżej żurawiny nie ma problemu- akurat sezon w pełni, niestety szybko mija więc warto choć raz przemycić te zdrowe kuleczki chociażby w wypiekach(...)Spód: * ciasteczka Oreo- 200 g * masło- 50 g Czekoladowy krem budyniowy: * śmietana 36 %- 400 ml * jajka- 2 szt. * cukier trzcinowy- 2 czubate łyżki * kakao- 2 czubate łyżki * laska wanilii- 1 szt. * sól- szczypta Dodatkowo: * świeża żurawina- 1 szklanka Ciasteczka zmiksować z miękkim masłem, przełożyć na spód małej tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie przygotować czekoladowy
Kraina Miodem PłynącaMocno czekoladowe, z dobrze wyczuwalnym waniliowym aromatem, miękkie i pyszne ciasteczka, którym nikt się nie oprze. Na deszczową, jesienną niepogodę nie znajdziecie nic lepszego. Do tego kubek aromatycznej herbaty, ciepły koc, ulubiona książka i mamy zagwarantowany miły wieczór :) Składniki - na około 45 do 50 ciastek: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki drobnego brązowego cukru (w ostateczności można zastąpić białym(...)dość duże odstępy Piec przez 10-15 minut. Po upieczeniu pozostawić kilka minut na blasze, a następnie przełożyć na kratkę i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Inspirację do upieczenia tych ciasteczek stanowił przepis autorstwa Ashley Covelli
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCzekolada jest dobra na wszystko, dlatego dzisiaj deser czekoladowy z mascarpone i ciasteczkami Oreo. Do tego dekoracja w postaci żelkowego duszka. Musicie koniecznie przygotować takie desery na Halloween. Składniki : * około 25 ciasteczek Oreo * 2 czekolady mleczne * 200ml śmietany kremówki * 200g serka mascarpone * opcjonalnie żelki duszki i ciastka typu belvita Przygotowanie : Ciasteczka pokruszyć, połowę przełożyć do pucharków. Czekoladę połamać, kremówkę
Magiczne Życie Martysoli 1/3 szklanki gorącej wody 50 g czekolady deserowej 250 śmietany 30% 250 ml mleka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 4 ciasta oreo (tylko czarna część bez kremu) 2 ciastka maślane przypominające tablicę pisak czekoladowy lub roztopiona czekolada deserowa do zrobienia napisu Przygotowanie: W rondelku połącz ze sobą cukier, kakao i sól, następnie dodaj stopniowo zagotowaną wcześniej wodę(...)pamiętaj aby cały czas mieszać" :D To sukces tego deseru Pudding przelej do szklanek i wstaw do lodówki na 2 godziny. Udekoruj go skruszonymi ciastami Oreo i wstaw ciastko z napisem jako nagrobek. Smacznego
Niezły Młynekchoć raz nie miał w domu takiej sytuacji, że zostało ciasta lub kruchych ciastek i były one wręcz niejadalne???. Ja przyznam się szczerze, że zdarza się to u mnie nieczęsto, ale bywa i tak że ciasto poleży trochę i już szybko się suszy, a w rezultacie nie przyciąga już tak jak pierwszego dnia. Szczególnie ta wzmianka dotyczy ciast drożdżowych
vaniliowoczekoladowarobić kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Po wyjęciu blachy z piekarnika chwilę odczekać zanim zbierzemy ciastka
W garach u Gosiwieloowocowa Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz marmolady wymieszać razem, ugnieść ciasto. Ciasto będzie dość lepkie. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie gdzie po upieczeniu ułożymy marmoladę. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 190stopniach
W garach u Gosisiemię lniane 3 łyżki rodzynek 3 łyżki nasion dyni 3 spore łyżki naturalnego miodu, płynnego 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Opcjonalnie-sezam do obtoczenia brzegów ciastek, gorzka czekolada 60% Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni Masło w misce posiekać z mąką, miodem, solą, proszkiem do pieczenia oraz jajkami. Następnie zagniatając ciasto dodać nasiona oraz rodzynki
W garach u Gosifareast-language:EN-US;} Pierwszy raz robiłam te ciasteczka do szkoły dla młodszego syna. Później co roku dla dzieciaków odwiedzających nasz dom, zbierających słodycze w Halloween. Ciastka robią naprawdę spore wrażenie swoim wyglądem. Są pyszne, kruche, w smaku maślano-migdałowe. Składniki: 225 g miękkiego masła 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko 1łyżka cukru waniliowego Kilka kropel
W garach u GosiCiastka orzeszki Kruche ciasteczka I Ciasteczka na kwaśnym mleku Ciasteczka amoniaczki Pierniczki idealne Faworki
Biały fartuszek