ciasteczka - 38923 przepisów (strona:407/2595)

Makaron z jabłkami 74

Makaron z jabłkami to kolejne z dań, które smokom kojarzą się typowo z wakacjami na wsi. Może nie wygląda wyjątkowo pięknie, ale jest niesłychanie smaczny! {"@context

Bardzo Gruby Smok
Pizza bagieta 77

Uwielbiasz pizzę, ale chcesz poeksperymentować? Znudziła Ci się typowa forma pizzy? Pizza bagieta to coś dla Ciebie. Zaskocz swoich gości. Ciasto na pizzę robimy z przepisu

Bardzo Gruby Smok
Lekki tort z batonikami Princessa 70

Lekki tort z batonikami Princessa będzie idealny na wspólne świętowanie w okresie letnim niezależnie od okazji. W wakacje przecież wszyscy lubimy zajadać się owocami. Nie jest

Bardzo Gruby Smok
Zupa krem dyniowa 86

Dynia, dynia, dynia wszędzie! Pysznie i smoczo! Zupa krem dyniowa się poleca przez Smoka Idealna o każdej porze roku, ale szczególnie w sezonie dyniowym nie może

Bardzo Gruby Smok
Racuchy 93

Najlepszy deser lub obiad na bazie jabłek. Racuchy możesz przygotować na świeżo, na ciepło na obiad. A to, co zostanie (jeżeli zostanie!) zaserwować na zimno na

Bardzo Gruby Smok
Sałatka z kukurydzy 89

Szybka, prosta sałatka warzywna – idealna na lato jako dodatek do obiadu lub kiełbaski z grilla. Sałatka z kukurydzy jest to bogactwo witamin o pysznym smaku

Bardzo Gruby Smok
Muffinki z borówkami 79

Muffinki z borówkami to idealny pomysł na szybki i prosty deser z owocami. Wszystkie składniki wystarczy wrzucić razem do miski, a potem upiec i gotowe! {"@context

Bardzo Gruby Smok
Placki marchewkowe z sosem porowo-rzodkiewkowym 90

Nietypowa alternatywa do placków ziemniaczanych – zdrowo! Placki marchewkowe z sosem porowo-rzodkiewkowym są pyszne i bardzo łatwe do przygotowania. Jest to wersja wytrawna, obiadowa, ale

Bardzo Gruby Smok
Pierś z indyka w sosie pieczarkowym 78

Pierś z indyka w sosie pieczarkowym to szybka i prosta opcja na danie obiadowe z drobiem. Smok gwarantuje, że jest tak pyszne, że szybko się nie

Bardzo Gruby Smok
,,Lekkie ciasto owocowe’’ 70

Masa z jagodowo- borówkowa: 200 ml śmietany 36 % 125 g serka mascarpone 3 łyżek cukru pudru 1 łyżki żelatyny 2 łyżki zmiksowanych jagód garść pokrojonych borówek Spód: 100 g ciastek maślanych 50 g masła Przygotowanie: Spód: Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut

Podróż w kulinaria
Owocowo-kokosowe ciasto (deser) bez pieczenia 172

pełne łyżki masła 2 płaskie łyżki cukru 0,5 limonki 1 słoiczek jagód leśnych w żelu 190 g (jeśli nie macie można użyć dobre jakości dżemu) pół opakowania ciastek francuskich Brześć groszek ptysiowy Brześć na wierzch cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Dno formy (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Pół opakowania ciastek francuskich kruszymy

Słodkie okruszki
Arabki 100

Kilka dni temu weszłam do cukierni i zobaczyłam ciasteczka o nazwie 'Arabki', które kiedyś sporadycznie kupowaliśmy. Wzięłam więc kilka na próbę i postanowiłam zrobić swoją, domową wersję. Nie wyszły identyczne, choć zdaniem domowników są lepsze, niż te kupne. Co do nazwy - nie mam pojęcia, skąd się wzięła, ale ją pozostawiłam ;) Składniki (3 blaszki ciasteczek) Ciastka 500 g mąki 2 duże(...)cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo 6-7 łyżek płynnego miodu po 5 łyżek: sezamu, pestek dyni, pestek słonecznika Ze wszystkich składników na ciasteczka zagnieść ciasto, rozwałkować, podsypując delikatnie mąką. Wałkować ciasto, podsypując je mąką i wycinać ciasteczka. Smarować je przy pomocy pędzelka płynnym miodem i posypywać mieszanką ziaren. Przekładać na blachę wyłożoną papierem

Słodkie inspiracje
Sernik jagodowy na zimno 81

macie w zapasach, to czasy takie, że w markecie na pewno znajdziecie mrożone :)  Ciasteczkowy spód: na tortownicę o średnicy 22 cm 2 szklanki mocno pokruszonych, a najlepiej zmiksowanych ciastek owsianych  6 łyżek stopionego masła Przygotowanie: Skruszone ciastka łączymy z roztopionym masłem i taką masą wykładamy dno  tortownicy.  Mocno dociskamy palcami lub małym wałkiem

bistro mama
Cynamonowe rollsy bułeczki à la Cinnabons 90

cukier","cynamon","dro\u017cd\u017ce","serek homogenizowany"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-08-04T19:26:45+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT50M","recipeCategory":["Ciastka"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["10","10 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"300 cal"},"recipeIngredient":["500 g m\u0105ki pszennej tortowej","7 g suchych dro\u017cd\u017cy lub 20 g mokrych(...)/cynamonowe-rollsy-buleczki-a-la-cinnabons\/#wpzoom-rcb-direction-step-159656525994010327","image":""}]}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":2}} Drukuj Cynamonowe rollsy bułeczki à la Cinnabons 5 od 2 osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciastka Trudność: Średnie Porcje 10 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 300 kcal Bułeczki cynamonowe à la Cinnabons z gęstą, kremową polewą z serka Philadelphia. Cynamonowe rollsy

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania