ciasteczka - 39501 przepisów (strona:2222/2634)

Brak tytułu 231

pierwszy raz. Przyznam szczerze, że posmakowało mi :) Świetnie sprawdza się jako przekąska, nie koniecznie posmarowana czymś słodkim, jak miód, krem czekoladowy czy dżem. Ja chrupię ją do kawy - zamiast ciasteczka. Dietetycznie i pysznie :D Polecam A miodoczekoada? Urzekła mnie swym smakiem. Lubię miodek,czekoladę również :) Dlatego to połączenie tak mi przypadło do gustu. Zachęcam każdego do spróbowania

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 218

jest za gęste - dolewamy wody - ale z umiarem ! ;) Do dekoracji użyłam: lukier - przepis wyżej, masa plastyczna, perełki cukrowe, maczek cukrowy, cukier barwiony, pisaki lukrowe, śnieżynki, gwiazdki, kwiatuszki cukrowe. Gotowe ciasteczka zapakowałam i obdaruję nimi najbliższych. Dałam dziś też moim dziewczynkom, dla Pań wychowawczyń - były zachwycone. Wesołych Świąt

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 189

tarce margarynę. Wymieszać, ale nie zlepiać w kulkę. Ma być sypie. Przygotować małe ceramiczne foremki do zapiekania - niestety - nie mam takowych i musiałam dalej improwizować. Użyłam papilotek - niestety ciasteczka mocno do nich przywarły od spodu - trudno odkleić papier. Muszę kupić foremki :) Do foremek/papilotek włozyc trochę ciasta, ułożyć na nie jabłka i posypać znowu ciastem. Zapiekac około

kolorowotorcikowo
Muffiny bananowe 331

Muffinki bananowe - pyszności - Wariacje na temat babeczek można ciągnąć w nieskończoność.  To jedyne ciastko, które daje tyle możliwości. Dziś wersja z bananami.                 ****************************************************************   Bananowe muffiny - przepis Składniki:  125 g masła w temp. pokojowej 125 g cukru 2 jaja  125 g mąki

kolorowotorcikowo
Ciasto migdałowe z czereśniami w rumie 255

przepisie wykorzystałam bakalie KRESTO raz BackMit.  Bakalie te oma w swojej ofercie firma VOG Polska . BackMit to gama tartych bakali - orzechy, migdały i mak. Dzięki nim szybko przygotujemy ciasteczka i inne wypieki - oszczędzając czas. KRESTO to szeroki asortyment przeróżnych bakali. KRESTO cechuje wysoka jakość produktów - jedne z moich ulubionych bakalii - najczęściej wybierane. Smacznego

kolorowotorcikowo
Twarożek z otrębami 172

cebulkę, pomidor i rzodkiewkę - drobno pokroić 2 łyżki - otręby owsiane, np. Sante Serek połączyć z warzywami i otrębami. A dla tych co żyć bez słodkości nie mogą - polecam zdrowe ciasteczka owsiane z żurawiną, oczywiście od Sante Miłego dnia

kolorowotorcikowo
Kruche rogaliki z marmoladą 254

rogalik. Rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy w 200 stopniach C, około 12-15 minut - lub dłużej, jeśli zrobimy grube rogale :) Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczka. Rogaliki są upieczone, gdy zaczynają się rumienić. Ostygnięte kruche rogaliki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Słodki konkurs z marką Teekanne 249

drodzy, wspólnie z marką Teekanne zapraszam Was do wzięcia udziału w konkursie. Zadanie konkursowe polega na : * przygotowaniu ciasta, ciasteczek lub deseru  - mile widziane Świąteczne propozycje * jednym ze składników musi być herbata Teekanne * jedna osoba może przesłać max. 3 propozycje * zgłoszenia przepisów do 12 grudnia Zgłoszenie powinno zawierać: - przepis - zdjęcie ( było by miło, gdyby na foto widniała użyta herbatka ) Będzie

kolorowotorcikowo
Walentynkowe misie-lubisie 217

masy maślano-jajecznej stopniowo dodajemy mąkę, na przemian z mlekiem/śmietanką - dokładnie ucieramy. Ciastem wypełniamy otwory, do 3/4 wysokości. Jeśli lubicie, w miejscu gdzie jest brzuszek, możecie położyć nutellę. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez 20 minut. Upieczone, ostygnięte misie dekorujemy pisakami cukrowymi. Możemy misiaczkom także przykleić gotowe elementy dekoracyjne, np z czekolady. Smacznego

kolorowotorcikowo
Mazurek z dżemem 246

jednakowe placki upiec na złoto w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ciepłe blaty przełożyć dowolnym, gęstym dżemem. Pozostawić do ostygnięcia. Mazurka udekorować wedle uznania. Ja swojego udekorowałam lukrem i ciasteczkami kruchymi. Smacznego

kolorowotorcikowo
Mleczna pianka z truskawkami 507

spodu ! A do środka - co lubicie. Teraz sezon na truskawki, niedługo będą maliny, porzeczki, jagody. Z każdymi owocami będzie pysznie. Składniki: Na spód: 100 g herbatników 100 g ciasteczek amaretti ( lub innych kruchych )  80 g masła Pianka: 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego (  np. Gostyń z kartonika ) 4 łyżki cukru 20 g żelatyny 1,5 szklanki wody

kolorowotorcikowo
Muffinki czekoladowe z malinami 215

mleka - 3 łyżki rozpuszczonego masła - 80g gorzkiej czekolady - 24 maliny Wykonanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do ok. 180 st. C. Do formy na muffinki wkładamy papilotki. 2. Wszystkie sypkie składniki ciasteczek mieszamy razem. 3. W oddzielnym naczyniu roztrzepujemy jajka, mieszamy z mlekiem i masłem. 4. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. 5. Sypkie składniki łączymy z płynnymi i mieszamy łyżka na jednolitą

Pasja Smaku
Ciasto ze śliwkami 341

dziś obchodzę imieniny, to postanowiłam upiec ciasto dla gości. Nie chciałam tworzyć nic wymyślnego, ale przy okazji postanowiłam wykorzystać śliwki, których ostatnio mam aż za dużo. Znalazłam prosty przepis, ciastko wyszło bardzo dobre. Także polecam i Wam. [przepis z dod. do Poradnika Domowego : Obiad w pół godziny] Składniki: 1 kg twardych śliwek 4 jajka 1,5 szklanki mąki szklanka cukru

Pasja Smaku
Migdałowe ciasto z rabarbarem 199

odkryłam właściwie dopiero w tamtym roku, wcześniej jakoś mnie nie interesował. Przeszukałam internet w poszukiwaniu przepisu na jakieś ciasto, i tak trafiłam na TEN . Bardzo podobało mi się to ciastko na zdjęciu, ale jak widać u mnie tak pięknie niestety nie wyrosło. Chociaż i tak było bardzo dobre :) Składniki (tortownica 22cm) : 250 g rabarbaru 150 g mąki 40 g drobno

Pasja Smaku
Muffinki z jagodami 365

wspominałam w przedostatnim poście, podczas grzybobrania nazbierałam także trochę jagód. Nie było ich wystarczająco dużo na jakieś większe ciastko czy tartę, ale na muffinki w sam raz. Ostatnie wspomnienie lata - tak powinny się nazywać. Inspiracja: TU . Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 jajko jagody

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania