Ciasto łaciate z jabłkami to smaczne, bardzo szybkie do przygotowania ciasto, świetnie też wygląda. Wzorek w kształcie łat dodaje mu uroku. Moje siostrzenice na jego widok
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOryginalne i bardzo smaczne ciasto na kruchym spodzie, łączące smak słodkiej i jednocześnie mocno cytrynowej mlecznej masy z lekko korzennym smakiem masy dyniowej. Nie za słodkie
Trzeci talerzW zeszłym tygodniu swoje 27 urodziny obchodził mój syn i z tej okazji upiekłam dla niego bardzo mocno pomarańczowy tort "Lambada". Taki wypiek sprawdzi
Przepisy AleksandryMojemu mężowi zachciało się sernika na zimno, ja miałam ochotę na winogrona. Postanowiłam więc połączyć jedno z drugim i powstał taki oto lekki serniczek. Składniki: 1
Z Majeczką w kuchniPrzecież jak nie teraz to kiedy?, śliwki to smak jesieni, pyszne węgierki jakimi się zajadałam w ogrodzie za domem, jakie to były piękne czasy!. Zróbcie pyszne
Apetyczna babeczkaNajlepsze brownie wychodzi mi zawsze z tego przepisu. Jest mega kaloryczne, ale być może dlatego takie jest dobre. Na szczęście ciasto można pokroić na małe kawałki
Poezja smakuRobią się w oka mgnieniu, tak samo szybko znikają. Tylko ile trzeba cierpliwości, żeby dać im się porządnie zamrozić… Sama biłam się po łapkach, żeby
Karo in the KitchenWiele przepisów, które przedstawiam na blogu są powrotami do dzieciństwa, próbą odtworzenia tego, co jadłam, gdy byłam jeszcze beztroskim dzieckiem. Od dawna chodził za mną pleśniak
dom-agi.plWszystko, co dobre, szybko się kończy... Większość z nas przekonuje się o tym prędzej lub później (oby jak najpóźniej!). Tak też było z tegorocznymi letnimi wakacjami
Pożeraczka, czyli raz adobrzeW ubiegły piątek absolutnie zupełnie nie miałam pomysłu na obiad. Przypadkowo w oko wpadł mi przepis na grubaśne sodziaki. Zrobiłam i baaaaardzo polecam - są rewelacyjne, nie
Kuchnia domowa AniDzisiejsze ciasto spełnia wszystkie wymogi idealnego deseru na upały, jest nie tylko orzeźwiające, ale też jest szybkie w wykonaniu i nie trzeba go piec. Bardzo smakowało
Przepisy AleksandryŚwietnym sposobem na wykorzystanie białek są bezy. Jeśli nie zależy Wam na ich kształcie możecie zachęcić do wyciskania ich swoje dzieciaczki. Ja miałam pomocnika czyli młodszego
Ewa w kuchniMałe słodkie babeczki z domieszką kwaskowatych jeżyn świetnie sprawdzą się do popołudniowej kawki :) Składniki: - 250 g mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Zainspirowana w kuchniCiastka piekę rzadko. Właściwie sama nie wiem, dlaczego. Może, dlatego że zawsze poszukuję czegoś nadzwyczaj ekstrawaganckiego i efektownego, a ciastka wydają mi się po prostu... urocze
Życie zamknięte w smakuLato kojarzy mi się z wysypem różnorodnych owoców i kombinacjami, co też z tymi owocami zrobić. W dzieciństwie rzadko chodziliśmy z rodzicami na jagody. W zasadzie
Życie zamknięte w smaku