Składniki na 6 deserów : Spód: 75g mąki pszennej tortowej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 60g cukru, 50ml oleju, 1/2 łyżki kako ( ok. 8g), 1 jajko
W kuchni u MonikiBardzo prosty i smaczny deser. Idealny na upalne dni. Składniki ( na 7-8 deserów): 2 budynie o smaku waniliowym z cukrem, 1l mleka, 2 galaretki o
W kuchni u MonikiSkładniki: ( 24sztuki) Ciasto: 300g mąki pszennej tortowej, 2 łyżeczka proszku do pieczenia, 180ml oleju lub 250 g rozpuszczonego i ostudzonego masła, 250g cukru, 4 jajka, 4
W kuchni u MonikiTo ciasto na zimno znają wszyscy, na blogu już jest jogurtowiec z galaretkami , ale bez owoców i czekolady. U nas w domu lubią je wszyscy, gdyż
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś zapraszam Was na pyszne, kruche i delikatne ciasto z malinami i budyniową pianką. Przepis znalazłam na stronie „ Moje Wypieki.” I nie zawiodłam
Passion of CookingCiasto łaciate z jabłkami to smaczne, bardzo szybkie do przygotowania ciasto, świetnie też wygląda. Wzorek w kształcie łat dodaje mu uroku. Moje siostrzenice na jego widok
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOryginalne i bardzo smaczne ciasto na kruchym spodzie, łączące smak słodkiej i jednocześnie mocno cytrynowej mlecznej masy z lekko korzennym smakiem masy dyniowej. Nie za słodkie
Trzeci talerzW zeszłym tygodniu swoje 27 urodziny obchodził mój syn i z tej okazji upiekłam dla niego bardzo mocno pomarańczowy tort "Lambada". Taki wypiek sprawdzi
Przepisy AleksandryMojemu mężowi zachciało się sernika na zimno, ja miałam ochotę na winogrona. Postanowiłam więc połączyć jedno z drugim i powstał taki oto lekki serniczek. Składniki: 1
Z Majeczką w kuchniPrzecież jak nie teraz to kiedy?, śliwki to smak jesieni, pyszne węgierki jakimi się zajadałam w ogrodzie za domem, jakie to były piękne czasy!. Zróbcie pyszne
Apetyczna babeczkaNajlepsze brownie wychodzi mi zawsze z tego przepisu. Jest mega kaloryczne, ale być może dlatego takie jest dobre. Na szczęście ciasto można pokroić na małe kawałki
Poezja smakuRobią się w oka mgnieniu, tak samo szybko znikają. Tylko ile trzeba cierpliwości, żeby dać im się porządnie zamrozić… Sama biłam się po łapkach, żeby
Karo in the KitchenWiele przepisów, które przedstawiam na blogu są powrotami do dzieciństwa, próbą odtworzenia tego, co jadłam, gdy byłam jeszcze beztroskim dzieckiem. Od dawna chodził za mną pleśniak
dom-agi.plWszystko, co dobre, szybko się kończy... Większość z nas przekonuje się o tym prędzej lub później (oby jak najpóźniej!). Tak też było z tegorocznymi letnimi wakacjami
Pożeraczka, czyli raz adobrzeOstatnio zupełnie byłam na bakier z pieczeniem ciast i przygotowywaniem słodkości. Choć to najlepszy czas na słodkie smakołyki, bo owocowy sezon w pełni, a ja nie
Czerwień i błękit