Snikers lodowy – pyszne ciasto bez pieczenia! Trzywarstwowe, lodowe ciasto karmelowe z orzeszkami, smakiem i wyglądem przypominające popularny batonik. Niebo w ustach! Ciasto szybko się robi
Blog z ApetytemSzybka i prosta wuzetka w wersji porzeczkowej. Jest bardzo dobra, moja rodzina orzekła że lepsza niż tort. Szybko się ją robi, ale dobrze jest biszkopt przygotować
wesoła kuchniaProfiterolki to popularny francuski deser z ciasta parzonego. Nazwa jak najbardziej światowa, ale to w sumie taka miniaturowa odmiana naszych polskich ptysi. Można je nadziewać dowolnym
Gosia gotujeBył wtorek. Padło pytanie "zrobisz dziś coś słodkiego?", odparłam, że mam taki własnie plan!!! i upiekłam dwie blachy ciastek, jedne owsiane i wegańskie a drugie obłędnie
Dzieje kuchennej WiewióryZostało mi troszkę kokosu i kajmaku w puszce. Wystarczyło to wymieszać i już było nadzienie gotowe do rogalików. składniki na całość (ja piekłam z połowy składników
Moje WyrobyJa wiem - wygląda jakby miało 1000 kcal w jednym ciastku, ale jest ich zdecydowanie mniej i są to zdrowe kalorie! Do ciastek użyłam erytrolu, mąki orkiszowej
Czarnawisienkajeszcze, jeszcze i jeszcze....W końcu stwierdziła, że lepiej będzie jak mi podaruje ten właśnie przepis :D Chyba bardziej jej się to opłacało :D I tak zaczęłam robić to ciasteczko w domu<3 Nie robię go często. Zawsze przy jakiejś ważniejszej okazji bądź przy świętach. Teraz wracam z L4 do pracy, więc pomyślałam, że w końcu zrobię je koleżankom(...)składniki :D Składniki: * 1 opakowanie mleka w proszku * 1 masło * 3 serki homogenizowane waniliowe * 1 szklanka cukru * 6 -8 łyżek kawy cappuccino * 5 żółtek * 1 - 2 paczki biszkoptów * 1 czekolada * 2 łyżki kawy Żółtka utarłam na puszystą masę z cukrem na parze.Ostudzone połączyłam z wcześniej już rozwierconym masłem. Dodałam mleko w proszku, serki i kawę cappuccino. Na blaszkę wyłożyłam biszkopty
Pieprzyć z FantazjąDomowy kopiec kreta z truskawkami Znane, lubiane i popularne ciasto w nowej, pysznej odsłonie – z truskawkami. Łatwe, bardzo smaczne i efektowne ciasto. Polecam!
Blog z Apetytempieczenia, zapinamy obręcz żeby papier wystawał na zewnątrz, boków niczym nie wykładamy i nie smarujemy niczym 2. Produkty powinny mieć temperaturę pokojową, najlepiej wyjąć na całą noc 3. Spód - ciasteczka kruszymy, masło topimy, łączymy ciastka z masłem, wykładamy na przygotowane dno, dociskamy, tworzymy lekki brzeg, wstawiamy do lodówki 4. Masa twarogowa - twaróg, mascarpone, cukier, mąkę oraz wanilię dodajemy do miski(...)zdejmujemy dopiero kiedy sernik zupełnie wystygnie, następnie schładzamy w lodówce, najlepiej przez noc 8. Zimny sernik smarujemy przed podaniem kajmakiem i dekorujemy orzechami * czekoladowe choinki - ok 150 g białej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali, zabarwiamy zielonym barwnikiem spożywczym. Na arkuszu papieru do pieczenia układamy patyczki, ok 6 szt. czekoladę przelewamy do woreczka strunowego, w którym po nalaniu
Słodki KompromisCiasto które kusi wyglądem i smakami. Malinowy pocałunek z morelami i malinami. Ciasto lekkie lekko kwaskowe za sprawą jogurtu. Do kawy w sezonie letnim idealne. Mogą
wesoła kuchniakorzenne muffinki dyniowe Dyniowe muffinki Przepis pochodzi z bloga "Kwestia smaku" z lekkimi moimi zmianami :-) wyszły pycha. Składniki na ok 12 sztuk
Aromatyczne PodróżeJako jedyna Walentynka w Naszym domu, muszę zadbać o moich mężczyzn: męża i synów. Na jutrzejsze święto przygotowałam mały, słodki akcencik: torcik owocowy. Pyszne, świeże owoce
Z Majeczką w kuchniWszyscy ostatnio pieką pierniczki , u mnie w domu za nimi nie przepadają ale ja je lubię :) więc postanowiłam upiec sobie kilka , tak przed świątecznie na próbę
Sama słodycz i szczypta chiliNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomi