francuskiego 2. Chipsy z buraków 3. Dip serowy z ziemniaka 4. Banana Bites z masłem orzechowym 5. Ciasteczka z masłem orzechowym 6. Pudding jogurtowy chia 7. Chipsy z jarmużu 8. Chili con carne 9. Odtłuszczone frytki z batatów 10. Ciasto pełne czekolady 11. Żytnie mini donuts 12. Cotton Japanese Cheesecake 13. Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną 14. Odtłuszczone frytki z ziemniaków
Be Fit Be StrongDeser który zachwyci rodziną, gości. Jest prosty do zrobienia.Suche bezy można przechowywać trzy dni. Miłośnicy czekolady będą zachwyceni. bezy: 1/2 szklanka białek 180 g cukier kryształ
wesoła kuchniamamy ręce i nie musimy wszystkiego kupować w sklepie. Co można podarować? Zaczynamy od różnego rodzaju herbatników, czekolad, ciastek w słoikach i puszkach. Przetwory, przyprawy i konfitury to klasyka. Dobrym pomysłem są też przekąski na podwieczorek czy aperitivo np. słone wersje ciasteczek, paszteciki czy hummus. Po kolacji można wręczyć gościom śniadanie na następny dzień, żeby nas miło wspominali. Chorym można
Ugotowane pozamiatanezamrażarce przez około 1 godzinę. Po tym czasie odwinąć folię, a ciasto pokroić na dość cienkie ciasteczka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 7-8 minut w 180'C. Wystudzić, ewentualnie ozdobić cukrem pudrem lub czekoladą
Cakes By Kejtrozwałkowałam na ok 3 mm ( można grubsze) podsypywałam trochę mąką,żeby się nie przylepiało i wykraiwałam foremkami ciasteczka. Piekarnik nagrzałam do 180 stopni i piekłam około 5-8 minut. Oczywiście można je przyozdabiać w zależności od smaków i gustów lukrem,posypkami,czekoladą inwencja dowolna. Pierniczki po upieczeniu są twarde, ale trzymając je w szczelnie zamkniętym pudełeczku skruszeją
potrawyregionalneTort intensywnie czekoladowy . Ciężki biszkopt w stylu brownie, krem custard z dużą ilością czekolady i polewa-ganache to smaki, którym czekoladoholik się nie oprze. A zaczęło
Poezja smakukażdej okazji. Polecam. 5 opakowań budyniu waniliowego (można użyć malinowego lub czekoladowego jeśli chcemy mieć kolorowe ciasteczka) 3 jajka 1/2 torebki proszku do pieczenia 35 dag masła 50 dag mąki tortowej 25 dag cukru pudru Dodatkowo: marmolada do sklejania ciastek czekolada lub lukier do dekoracji cukier puder Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Wychodzi dosyć klejące. Zawinąć je w folię
Praktyczna plSkładniki: szklanka mąki 1,5 szklanki cukru 6 jajek 20 dag masła 2 tabliczki gorzkiej czekolady łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag posiekanych orzechów włoskich 10
Gorący kąsekpiernikowy. Ale jest tak pyszny i aromatyczny, że z powodzeniem możecie robić. Na rozgrzewkę i przy pieczeniu ciasteczek po jednym kieliszeczku jak znalazł. A i na prezent się nadaje, z pewnością osoba obdarowana się ucieszy. Składniki: 0,5 l kremówki 1 czekolada gorzka 100 g cukru pudru Emix 2 łyżeczki przyprawy do pierników Emix 2 łyżki nutellii
Ala piecze i gotujekuchni, powolutku rozchodzące się po całym domu. Jeszcze przyjemniej jest, gdy temu ciepłu towarzyszą ulubione zapachy: czekolady, cynamonu, goździków, kardamonu. Zawsze mówię, że to najlepsza aromaterapia, jaka może być. Do tego jest to zapowiedź czegoś pysznego. Czasami są to małe ciasteczka, czasem niesamowite ciasto do popołudniowej herbaty, a innym razem danie główne. Dziś zdecydowanie jest to danie obiadowe. Proste
Przysmaki KarolkiCiasteczka smakują rewelacyjnie i wprost rozpływają się w ustach! Piekłam je niejednokrotnie i za każdym razem znikały w ekspresowym tempie. Ich smak można wzbogacić poprzez dodanie np. cukru waniliowego, aromatu, czekolady, czy bakalii. Jednak dla mnie najbardziej smakuje poniższa wersja. Uwielbiam tą cukrową skorupkę! Polecam. (około 24 sztuk) 1,5 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1 szklanka(...)odstępy - ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec 15-20 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Przepis z bloga: Mała Cukierenka , a uprzednio z książki: "Ciasteczka 1001 przepisów z całego świata i na każdą okazję” (Reader’s Digest
Di gotujeowocowy aromat. Dla mnie jest to zdecydowanie odkrycie na linii banany-czekolada. Choć nigdy nie byłam zwolenniczką czekoladowych smarowideł na kanapkach, od kilku dni dzień zaczynam smarując chałkę lub rogala właśnie tą konfiturą. Mniam! Możecie jej też z powodzeniem używać do smarowania naleśników, gofrów, przekładania kruchych ciasteczek. Myślę, że ze względu na konsystencję może też zastąpić tradycyjny czekoladowy ganache(...)połowy) 2 łyżki soku z pomarańczy (dałam trzy razy tyle - wydaje mi się, że 2 łyżki to zdecydowanie za mało) 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu (dałam łyżeczkę) 100 g gorzkiej czekolady 70% Obrane i pokrojone na kawałki banany przełożyć do rondla o grubym dnie.Dodać cukier, sok z pomarańczy i kardamon i gotować razem na średnim ogniu przez
KUCHARNIAKażdy gofry lubi podane inaczej, ja najbardziej lubię z cukrem pudrem. Dla małych smakoszy polecam z bita śmietana i… Można by powiedzieć z owocami ale
Pomysłowa kuchniatych dużych dzieci Składniki na 20 małych ciasteczek: 100 g mąki kokosowej 100 g oleju kokosowego 20 g miąższu kokosowego i 100 g wody lub 120 g gotowego mleczka kokosowego odrobina soli himalajskiej 2 żółtka szczypta wanilii opcjonalnie słodzik, ksylitol lub cukier opcjonalnie szczypta wiórków kokosowych do dekoracji opcjonalnie 25 g gorzkiej czekolady minimum 75% (u mnie 81%) lub polewa(...)rozpuścić gorzka czekoladę lub przygotować polewę z przepisu. Wystudzone ciastka można udekorować polewą i ewentualnie wiórkami kokosowymi. Smacznego! — BTW całości bez słodzideł i dekoracji: 360 g, 1594 kcal, B 24 g, T 148 g, W 18 g. W 100 g: 443 kcal, B 0,6 g, T 41 g, W 5 g. Artykuł KETO CIASTECZKA KOKOSOWE (keto, LCHF
Ola la LCHFZapomniałam. Zapomniałam na śmierć o tych ciastkach, które robiłam jeszcze przed Świętami a tu już luty zapukał do drzwi. Są to wyjątkowo smaczne ciasteczka, które tak naprawdę można piec cały rok ale dla mnie niosą zapach iście świąteczny. Przepis na nie znalazłam w dodatku Tchibo do jakiejś gazety a jego autorką jest Liska z bloga White Plate, zmieniłam go nieznacznie(...)miksujemy z dwoma rodzajami cukru by stało się puszyste. Dosypujemy kakao, kawę, czekoladę. Dodajemy ekstrakt waniliowy i jajka i miksujemy dalej na niskich obrotach. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z sodą. Dobrze wymieszaną masę chłodzimy ok pół godziny. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Przy pomocy łyżeczki formujemy ciasteczka. Układamy je na blasze w sporych odstępach. W każde ciasteczko wtykamy wiśnię
Dzieje kuchennej Wiewióry