Kremy i żelka: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki kremówki 30-36% 1 łyżka cukru pudru 200g truskawek (można użyć mrożonych) + 1/3 szklanki wody 1 galaretka truskawkowa 40g ciasteczek oreo Ganache z białej czekolady: 250g miękkiego masła 250g białej czekolady Wierzch owocowo-galaretkowy: 4 przeźroczyste galaretki o smaku owocowym (u mnie truskawkowe) Dowolne owoce do dekoracji + mięta (uwaga, pod galaretkę(...)żelkę z lodówki *** *** Całość zakrywamy resztą kremu truskawkowego, wyrównujemy *** *** Układamy drugi blat, nasączamy i cisto wkładamy do lodówki. Ciasteczka oreo blendujemy lub miksujemy w całości, razem z kremem (możemy też włożyć ciasteczka do woreczka i potłuc bardzo drobno wałkiem) *** *** Zblendowane ciasteczka dodajemy do pozostałego kremu, dokładnie mieszamy *** *** Krem wykładamy na nasączonym blacie, przykrywamy trzecim blatem biszkoptu i nasączamy go *** *** Całość
Blog z Apetytemjaja 4 płaskie łyżki mąki pszennej 5 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej 600 ml śmietanki kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady Ciasto 3 BIT – Przygotowanie: Ze względu na to, że ciasteczka muszą zmięknąć – ciasto 3 bit najlepiej przygotować dzień wcześniej, np. wieczorem. Dużą blachę (o wymiarach około 30 cm x 40 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć(...)masła, 2 jaja, 2 płaskie łyżki mąki pszennej, 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 0.5 łyżeczki cukru pudru do ubitej śmietany oraz 50 g czekolady. Śmietanę i kajmak dajemy tyle ile nam zostało, a ciasteczek układamy tyle, ile nam się zmieści na danej warstwie. źródło: Moje Wypieki Czytaj więcej: Ciasto 3 BIT – duża blacha The post Ciasto
Moja Delicjaherbaty formować kuleczki, spłaszczać i piec w takiej formie lub wykrawać foremką, tak jak na fotografii widać. Piec 10-15 minut, po ostudzeniu zrobić z rozpuszczonej czekolady "esy-floresy" po ciasteczkach. Smacznego
kgwjanczewotypu ciastek biorąc pod uwagę ilość czekolady i cukru. Oczywiście możesz w ogóle zrezygnować z cukru też będą pyszne i słodkie ( za sprawą czekolady i miodu) jednak stracą karmelowy smak. Będziesz potrzebować około 12 ciasteczek płatki owsiane - 150 g mleko - 50 ml olej kokosowy// ewentualnie masło - 2 łyżki soda oczyszczona lub proszku do pieczenia - pół łyżeczki mąka pszenna(...)Etap I Zblednuj połowę płatków owsianych za pomocą blendera bądź młynka. Czekoladę pokrój na mniejsze kawałki. Etap II W misce zmieszaj wszystkie składniki. Konsystencja powinna być dość gęsta i zwarta. Etap III Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Blachę posmaruj tłuszczem. Z powstałej masy uformuj ciasteczka, nie układaj ich zbyt ciasno gdyż podczas pieczenia urosną. Piecz ok 15 minut
Wylizany Rondelmasy kajmakowej 500 g serka mascarpone 100 g masła 4 banany 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru Sok z cytryny 1 czekolada mleczna Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania spodu. Na początku miksujemy w blenderze ciasteczka. Możecie użyć zwykłych kruchych maślanych ciasteczek. Ja natomiast najczęściej używam ciastek owsianych z sezamem. Następnie masło roztapiamy w małym rondelku na małym ogniu. Rozpuszczone mieszamy(...)godzinę. Do miski dodajemy serek mascarpone. Następnie do tego dodajemy żółtka jajka. Ubijamy i stopniowo do tego dodajemy cukier puder. Tortownicę wykładamy z lodówki. Na nasz spód z ciasteczek wykładamy masę kajmakową. Banany obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i skrapiamy je odrobiną soku z cytryny, żeby nie siniały. Następnie na kajmak wykładamy pokrojone banany,w formie spirali żeby nachodziły
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnemózgu. Należą do tzw. kategorii superfood. Ktoś chętny na ciasteczko, abo i dwa? (około 16 sztuk) 100g masła/margaryny 120g cukru 1 jajko (małe) 70g mąki pszennej 100g płatków gryczanych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szczypta soli Dodatkowo: 30-40g czekolady W dużej misce zmiksować masło/margarynę - ze szczyptą soli(...)najlepiej za pomocą dłoni. Na końcu do masy wmieszać średnio posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego (można nie co mniejsze) i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę
Di gotujeCzekolada i kokos, połączenie idealne. I takie właśnie jest to ciasto. Idealne, rozpływające się w ustach. Bounty - kokosowo-czekoladowa rozkosz. Jeśli jeszcze napiszę
Kuchnia z widokiem na ogródCzekolady nigdy dość, a jeśli jest możliwość przemycenia trochę zdrowego składnika w postaci płatków owsianych to jestem jak najbardziej na tak :) Składniki: - 3 szklanki płatków owsianych
Zainspirowana w kuchniDzisiaj będzie o czekoladzie, o której dużo czytałam, ale jeszcze nie próbowałam. Dawno, dawno temu, w 1817 roku we Włoszech przyszedł na świat Domenico Ghirardelli
Posadzone i zjedzoneJeśli lubicie czekoladę i kokos to połączenie jest dla Was. Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku czekoladowe kokosanki to jedne z moich ulubionych słodyczy. Dzieciaki
WYSPA SZCZĘSLIWAMięta i czekolada to połączenia smakowe, które kocham! Dopełnieniem są malinki :)Wilgotne, rozpływające się w ustach i obłędnie aromatyczne... To ciasto należy określić jednym słowem – rozkoszne
Nie tylko w kuchniSmaczne ciasteczka kruche idealnie komponują się z filiżanką pysznej kawy. Składniki: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 1 żółtko 1 szklanka śmietany (18%) 1 białko cukier
Kuchnia w czekoladzieWidzieliście nową czekoladę Wedla- KarmelLove? ;> Pachnie obłędnie i bardzo fajnie wygląda jako dekoracja, nie mówiąc już o smaku. ;) Babeczki bez polewy są średnio słodkie, ale
Czerwona PorzeczkaPysznie kruche, maślane ciasteczka, z lekką nutką cytrynową, przełożone czekoladowym kremem, w kształcie wielkanocnych zajączków, jajeczek, kurek… Idealne jako pyszna ozdoba wielkanocnego stołu. Idealne to wspólnego pieczenia z dziećmi. Dziecinnie proste i dość szybkie w przygotowaniu. Robiłam je z moim 4-latkiem – czysta przyjemność dla nas dwojga. Bardzo Wam polecam… Są pyszne. Składniki na około 25 sztuk(...)wrzucamy połamaną czekoladę i odstawiamy na 2 minuty na bok. Po tym czasie mieszamy łyżką do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2-3 h. Następnie końcówką do ubijania białek ubijamy krótką chwilę. Gotowym kremem przekładamy ciasteczka. Rozsmarowujemy krem na jednym ciastku i przykrywamy drugim. Dekorujemy wedle uznania. Gotowe od razu do spożycia, lepsze jak przejdą
Made By Mom And Sonmój rozhasany w tych zaspach pies, który przemknął galopem tuż pod moimi nogami. Wracamy zatem rozgrzać zmarznięte dłonie wokół kubka z gorącą poranną kawą. A do kawy one - chlebowe ciasteczka. Mocno czekoladowe, wilgotne w środku i z chrupiącymi brzegami. Powstały z końcówki żytniego chleba, który chyba powoli tracił nadzieję na swoje szczęśliwe zakończenie, kiedy tak markotniał w kącie chlebaka(...)czekolady 100g masła 100g żytniego chleba (czerstwego) 2 duże jajka 40g cukru trzcinowego Sposób przyrządzenia: 1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. 2. W robocie kuchennym umieść pokruszony chleb i zmiksuj go na okruchy wielkości bułki tartej. 3. Do chleba dodaj pozostałe składniki i roztopioną czekoladę - miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. Przełóż masę do rękawa cukierniczego i wyciskaj ciasteczka
Kuchnia w Słońcu Skąpana