[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki na ciasto kakaowe: 300 g mąki (75 g) 250 g cukru (125 g) 6 jajek (białka oddzielone od żółtek
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:2 Średnia:5/5] składniki: 2 łyżeczki przyprawy do piernika 100 g czekolady gorzkiej 100 g cukru pudru 500 ml śmietanki 30 % 200 ml
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto miodowo piernikowe: 550 g mąki 250 g cukru 150 g masła 2 jaja 2 łyżki miodu 2 – 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżeczki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto biszkoptowe: 50 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 110 g cukru pudru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 30 ml
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto półkruche: 200 g mąki 80 g cukru pudru 80 g masła lub margaryny 1 żółtko 1-2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 450 g mąki 150-170 g cukru pudru 70 g miodu, płynnego 4 jajka, białka oddzielone od żółtek 250 g margaryny 125 g
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 320 g mąki orkiszowej lub pszennej 70 g cukru 2 jajka 70 g miodu 100 g masła 250 ml piwa, ciemnego 20 g przyprawy do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na 1 ciasto piernikowe: (pieczemy dwa takie ciasta) 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 60 g mąki żytniej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 65
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto miodowe: 750 g mąki orkiszowej lub pszennej 110 g cukru pudru 185 g masła 3 jajka 200 g miodu płynnego 2 i 1/2
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 800 g mąki orkiszowej lub pszennej 210 g cukru pudru 150 ml kwaśnej śmietany 300 g masła 5 żółtek 1 jajko 1 łyżeczka
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na czekoladowy spód: 110 g mąki orkiszowej lub pszennej 60 g cukru pudru 35 g kakao 100 g masła, schłodzonego 1 łyżka wody wykonanie: Na
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na spód ciasta: 130 g mąki orkiszowej lub pszennej 140 g cukru 2 jajka 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 70 g zmielonych orzechów włoskich
Domowy Smak Jedzeniapieczemy 2 biszkopty składniki na 1 biszkopt kakaowy: 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 110 g cukru 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 20
Domowy Smak JedzeniaDziś nietypowo, bo niekulinarnie. Ponieważ w tym roku nie będę miała czasu na pieczenie babeczek i ciasteczek (tańce Hani, roraty, urodziny męża - wszystko w jednym czasie), pomyślałam, że przygotujemy wcześniej coś, co będzie można zrobić trochę wcześniej i przechować na jarmark świąteczny w szkole. Klasa Hani jest bardzo mała, liczy zaledwie 12 dzieci. Ale za to rodzice co roku
bistro mamaskładniki: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru 1 jajko 55 g miodu 25 g świeżych drożdży 50 g masła, miękkiego 2 łyżeczki przyprawy
Domowy Smak Jedzenia