IDEALNE! Składniki: -110g mąki gryczanej -80g mąki kasztanowej -60g ksylitolu -60g masła orzechowego active Primavika -60g oleju kokosowego (lub masła) -2 płaskie łyżeczki cynamonu -2 małe jajka lub 1 duże - ½ łyżeczki sody CIASTECZKA W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej/masło i ksylitol. W misce wymieszać mąkę gryczaną i mąkę kasztanową, cynamon oraz sodę
Candy Pandassilikonowych foremek, a jeżeli nie masz tak jak ja, to możesz wykorzystać blachę do muffinek, tylko uprzednio lekko je wysmaruj olejem kokosowym. Całość schłodź dobrze w lodówce przez 3 godziny. Smacznego! Artykuł Barfi czyli indyjskie mleczne ciasteczka w wegańskie wersji pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfSzybki deser z ciasta francuskiego z nadzieniem serowo-kokosowym. Parę miesięcy temu kupowałam podobne w Lidlu, ale od jakiegoś czasu nie widzę ich na półkach, więc
słodki bratekprzygotowałam paczuszki na szkolny świąteczny jarmark . Oprócz kokosanek były tam jeszcze migdałowe rogaliki , pierniczki, lebkuchen i ciasteczka z żurawiną. Napisałam, że żadnych ciasteczek w tym roku nie będę piekła? Sama sobie nie wierzę :) Składniki: 150 g wiórków kokosowych 150 g drobnego cukru 4 białka szczypta soli opłatki do wypieków (kupuję TAKIE ) Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą
bistro mamastopniowo po jednym jajku i żółtku. Następnie dodać rozdrobnione blenderem ananasy bez syropu, mleczko kokosowe (tylko gęstą jego część) oraz ewentualnie likier kokosowy. Wszystko delikatnie zmiksować. Masę serową (jest dość rzadka) wylewać powoli chochlą na spód z ciasteczek. Masy jest bardzo dużo i piec w formie o średnicy co najmniej 28 cm inaczej się nie zmieści. Sernik podczas pieczenia zbytnio
Kuchcik gotujeSłodka przekąska dla wielbicieli popularnych kokosowych batoników, do przygotowania w dosłownie kilka minut, plus oczywiście czas chłodzenia. Wystarczy zaledwie kilka składników i na deser możecie mieć
brunetkawkuchniskładników i dodatkowo ilość wiórek. Kokosanki te są idealnym pomysłem na wykorzystanie białek, które nie raz nam zostają po sporządzaniu innych przysmaków. Ciasteczka mają wilgotny środek i chrupiący wierzch. Jednym słowem są przepyszne! (16 sztuk) 120g wiórek kokosowych 2 białka 40g cukru 40g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) 1 szczypta soli Wiórki umieścić w misce, zalać roztopionym masłem
Di gotujeprzechowywać w pojemniku także są idealne na "czarną godzinę". Dla kogo: dla fanów Nigelli dla lubiących zdrowe przekąski dla szukających alternatywy dla ciasteczek owsianych Składniki: puszka słodkiego mleka skondensowanego 250g płatków owsianych "Górskich" (nie błyskawicznych) 75g wiórków kokosowych 100g suszonej żurawiny 35g sezamu 35g pestek dyni 35g pestek słonecznika 125g orzeszków ziemnych niesolonych Wykonanie: Wyłóż papierem do pieczenia prostokątną blachę
Mania WypiekaniaLaksa jest jedną z najbardziej znanych zup w Malezji. Wariantów tej zupy jest wiele, ilu kucharzy tyle wersji. Niektóre w składzie mają mleko kokosowe (np. Curry
Oryginalny smakbyć w zupełności uzależniony od Waszych preferencji 1/2 szklanki tapioki 2 szklanki wody ok.1/2 szklanki mleka (użyłam pół na pół z mlekiem kokosowym) 2 łyżeczki cukru konfitura z ananasa z wanilią * kilka plastrów świeżego ananasa kilka pokruszonych ciasteczek (u mnie owsiane z kokosem) Na kilka godzin przed przygotowaniem deseru lub wieczorem zalać tapiokę dwoma szklankami wody. Następnego dnia odlać wodę
KUCHARNIAlniane czyli cenne źródlo kwasów omega oraz witaminy E. Nie mogłabym zapomieć o moim ulubionym oleju kokosowym. O jego wspaniałym działaniu na nasz organizm napisano nawet książki. To must have w każdej kuchni. Dodałam także migdały które zapobiegają chorobom serca i cukrzycy. Moje ciasteczka nie zawierają cukru, słodzików, mąki ani jajek. Dzięki dodatkowi dojrzałego banana są naturalnie słodkie a dodatek
Mienta blogwzbogacone o dojrzałe kiwi :) Każdy kiedyś miał swój ulubiony batonik :) Moim zawsze był Bounty, z wilgotnym kokosowym nadzieniem, oblany gorzką czekoladą... Batoników już nie jadam. Poważnie. Zerwałam ze słodyczami już jakiś czas temu i jestem z tego powodu bardzo dumna. Nie toleruję sklepowych ciasteczek, żelków, cukierków i tego wszystkiego czym zajadało się w dzieciństwie. Cukru mi jednak nie brakuje, ponieważ
Chocolate Muffin Blogczas temu przepis na te ciasteczka znalazłam w internecie. W komentarzach pod nim czytałam, ze są pyszne, ze to smaki dzieciństwa ... Pomyślałam, dziwne - przecież ja nigdy ich nie jadłam! Postanowiłam je w końcu wypróbować i stwiedzam, ze moje smaki dzieciństwa są zupełnie inne ... Składniki; 2 jajka 15 dag cukru kryształu 20 dag wiórków kokosowych 2 łyżki kakao(...)Powoli łyżeczka po łyżeczce aby dokładnie się rozpuścił. Następnie dodajemy żółtka nadal miksując. Na samym końcu wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Masę można podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Na blachę wyłożoną papierem wykładamy łyżką małe ciasteczka. Piec około 15 min. w 170 C. Z blaszki zdejmować dopiero gdy ostygną. Wcześniej mogą się pokruszyć. inspiracja
Radość kipiąca uśmiechem.wyśmienicie :) 1,5 szklanki bezglutenowych płatków owsianych (błyskawicznych) sok Owocudo Greeny Marwit (200 ml) 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego (extra virgin) mały, dojrzały banan garść umytego szpinaku baby maliny Płatki zalewamy sokiem smoothie, dodajemy rozpuszczony olej […] Artykuł Owocowo-owsiane ciasteczka ze szpinakiem – zdrowa słodycz pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogwykorzystać sezonowe produkty. Do przygotowania ciastek użyłam własnie takich składników – jest to marchewka i orzechy. Przepis jest bardzo prosty, a efekt końcowy na pewno zaskoczy każdego. Kruche, orkiszowe ciasteczka marchewkowe świetnie pasują ze słodkimi orzechami włoskimi w karmelu Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki na ciasto: 230 g mąki orkiszowej 60 g płatków owsianych, jaglanych lub innych (u mnie jaglane(...)stopniach Celsjusza piekarniku. Orzechy posiekaj nożem na małe kawałki. Daj je do garnka, dodaj też cukier i mleczko kokosowe. Całość wymieszaj. Gotuj przez 20 minut co jakiś czas mieszając. Gotowe orzechy w karmelu wyłóż na środek każdego ciasteczka. Pozostaw do zastygnięcia karmelu. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz
Via GustoPuszka mleka kokosowego leżała w czeluściach lodówki kilkanaście tygodni, wiec przyszedł czas na jej skonsumowane! Część płynna została wykorzystana w tym przepisie, a ''śmietanka'' została ubita i dodana do ciacha marchewkowo-orzechowego! Yummmy. Przedstawiam wam przepis na przepyszne i bardzo zdrowe (jak zawsze!) i do tego wegańskie ciasteczka świąteczne. SKŁADNIKI: - otręby (jakie chcecie) 40g - mąka żytnia 154g - mąka orzechowa(...)wychodzi taki proszek) - 100ml płynnego mleka kokosowego - 2 łyżeczki kakao (10g) - 3g sody oczyszczonej - 6g przyprawy do piernika WYKONANIE: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Ciasto wyrabiamy, wałkujemy (będzie kruche) i wycinamy kształty. PIECZEMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 200* PRZEZ 10 MINUT CAŁOŚĆ MA 1150KCAL B33 W130 T55 WYSZŁO MI 35 DUŻYCH CIASTECZEK: 32kcal
fitolarun.blogspot.com