przechowywać w pojemniku także są idealne na "czarną godzinę". Dla kogo: dla fanów Nigelli dla lubiących zdrowe przekąski dla szukających alternatywy dla ciasteczek owsianych Składniki: puszka słodkiego mleka skondensowanego 250g płatków owsianych "Górskich" (nie błyskawicznych) 75g wiórków kokosowych 100g suszonej żurawiny 35g sezamu 35g pestek dyni 35g pestek słonecznika 125g orzeszków ziemnych niesolonych Wykonanie: Wyłóż papierem do pieczenia prostokątną blachę
Mania WypiekaniaLaksa jest jedną z najbardziej znanych zup w Malezji. Wariantów tej zupy jest wiele, ilu kucharzy tyle wersji. Niektóre w składzie mają mleko kokosowe (np. Curry
Oryginalny smakbyć w zupełności uzależniony od Waszych preferencji 1/2 szklanki tapioki 2 szklanki wody ok.1/2 szklanki mleka (użyłam pół na pół z mlekiem kokosowym) 2 łyżeczki cukru konfitura z ananasa z wanilią * kilka plastrów świeżego ananasa kilka pokruszonych ciasteczek (u mnie owsiane z kokosem) Na kilka godzin przed przygotowaniem deseru lub wieczorem zalać tapiokę dwoma szklankami wody. Następnego dnia odlać wodę
KUCHARNIAlniane czyli cenne źródlo kwasów omega oraz witaminy E. Nie mogłabym zapomieć o moim ulubionym oleju kokosowym. O jego wspaniałym działaniu na nasz organizm napisano nawet książki. To must have w każdej kuchni. Dodałam także migdały które zapobiegają chorobom serca i cukrzycy. Moje ciasteczka nie zawierają cukru, słodzików, mąki ani jajek. Dzięki dodatkowi dojrzałego banana są naturalnie słodkie a dodatek
Mienta blogwzbogacone o dojrzałe kiwi :) Każdy kiedyś miał swój ulubiony batonik :) Moim zawsze był Bounty, z wilgotnym kokosowym nadzieniem, oblany gorzką czekoladą... Batoników już nie jadam. Poważnie. Zerwałam ze słodyczami już jakiś czas temu i jestem z tego powodu bardzo dumna. Nie toleruję sklepowych ciasteczek, żelków, cukierków i tego wszystkiego czym zajadało się w dzieciństwie. Cukru mi jednak nie brakuje, ponieważ
Chocolate Muffin Blogczas temu przepis na te ciasteczka znalazłam w internecie. W komentarzach pod nim czytałam, ze są pyszne, ze to smaki dzieciństwa ... Pomyślałam, dziwne - przecież ja nigdy ich nie jadłam! Postanowiłam je w końcu wypróbować i stwiedzam, ze moje smaki dzieciństwa są zupełnie inne ... Składniki; 2 jajka 15 dag cukru kryształu 20 dag wiórków kokosowych 2 łyżki kakao(...)Powoli łyżeczka po łyżeczce aby dokładnie się rozpuścił. Następnie dodajemy żółtka nadal miksując. Na samym końcu wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Masę można podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Na blachę wyłożoną papierem wykładamy łyżką małe ciasteczka. Piec około 15 min. w 170 C. Z blaszki zdejmować dopiero gdy ostygną. Wcześniej mogą się pokruszyć. inspiracja
Radość kipiąca uśmiechem.wyśmienicie :) 1,5 szklanki bezglutenowych płatków owsianych (błyskawicznych) sok Owocudo Greeny Marwit (200 ml) 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego (extra virgin) mały, dojrzały banan garść umytego szpinaku baby maliny Płatki zalewamy sokiem smoothie, dodajemy rozpuszczony olej […] Artykuł Owocowo-owsiane ciasteczka ze szpinakiem – zdrowa słodycz pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogwykorzystać sezonowe produkty. Do przygotowania ciastek użyłam własnie takich składników – jest to marchewka i orzechy. Przepis jest bardzo prosty, a efekt końcowy na pewno zaskoczy każdego. Kruche, orkiszowe ciasteczka marchewkowe świetnie pasują ze słodkimi orzechami włoskimi w karmelu Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki na ciasto: 230 g mąki orkiszowej 60 g płatków owsianych, jaglanych lub innych (u mnie jaglane(...)stopniach Celsjusza piekarniku. Orzechy posiekaj nożem na małe kawałki. Daj je do garnka, dodaj też cukier i mleczko kokosowe. Całość wymieszaj. Gotuj przez 20 minut co jakiś czas mieszając. Gotowe orzechy w karmelu wyłóż na środek każdego ciasteczka. Pozostaw do zastygnięcia karmelu. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz
Via GustoPuszka mleka kokosowego leżała w czeluściach lodówki kilkanaście tygodni, wiec przyszedł czas na jej skonsumowane! Część płynna została wykorzystana w tym przepisie, a ''śmietanka'' została ubita i dodana do ciacha marchewkowo-orzechowego! Yummmy. Przedstawiam wam przepis na przepyszne i bardzo zdrowe (jak zawsze!) i do tego wegańskie ciasteczka świąteczne. SKŁADNIKI: - otręby (jakie chcecie) 40g - mąka żytnia 154g - mąka orzechowa(...)wychodzi taki proszek) - 100ml płynnego mleka kokosowego - 2 łyżeczki kakao (10g) - 3g sody oczyszczonej - 6g przyprawy do piernika WYKONANIE: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Ciasto wyrabiamy, wałkujemy (będzie kruche) i wycinamy kształty. PIECZEMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 200* PRZEZ 10 MINUT CAŁOŚĆ MA 1150KCAL B33 W130 T55 WYSZŁO MI 35 DUŻYCH CIASTECZEK: 32kcal
fitolarun.blogspot.compowstrzymać się od zajadania się nimi gdy tylko wyjdą z piekarnika!:) Ciasto jest bardzo wdzięczne, a powstałe ciasteczka możecie formować do woli jak chcecie i dekorować je czymkolwiek pysznym chcecie. Ja dekorowałam je na przemian suszoną żurawiną, orzechami włoskimi, makiem i wiórkami kokosowymi. Pychota! Składniki: 300 g mąki tortowej typ 450 150 g miękkiego masła 150 g cukru (możecie(...)kawałki orzecha włoskiego, żurawinę, lentylki, rodzynki, obsyp wiórkami kokosowymi, kawałki czekolady, na co tylko masz ochotę. Piecz na środkowej półce na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Moje wyglądały tak (pierwsza tura), bo było ich trzy. Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo urosną. Wystudź na kratce lub na płaskim talerzu. Moja rada : Jeśli
Zasmakuj KuchniPrzepis, który zawsze wychodzi Polecam nowicjuszom oraz wielbicielom kokosu! Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku
Za drzwiami kuchniPrzepis na proste i szybkie ciasteczka, kiedy najdzie nas nagła ochota na coś słodkiego, albo zaskoczą nas wizytą niespodziewani goście. Kokosanki są bardzo pyszne, nawet dla mnie, choć ogólnie nie przepadam za kokosem. Składniki (ok 12 sztuk): 50 g masła 150 g cukru 3 łyżki mleka 200 g wiórków kokosowych 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie W rondlu podgrzewamy
e-PrzepisyKulinarnesprawę, że święta miną szybciej niż sobie to wyobrażam.. W dodatku, powinnam zabrać się już za moją fabrykę świątecznych ciasteczek. A jak u Was z przygotowaniami? Co już macie uszykowane? :) Przedstawiając Wam kilka przepisów z użyciem mleczka kokosowego, w których korzystaliśmy jedynie z kremu kokosowego, pisałam Wam, że woda kokosowa sprawdza się świetnie m. in. w naleśnikach. W ramach
Be Fit Be StrongNiezwykle lekkie, puszyste i orzeźwiające ciasto. Robi się bardzo szybko. SKŁADNIKI Spód: opakowanie ciasteczek kruchych cytrynowych Masa serowa: 500 g sera twarogowego z wiaderka, 2 galaretki cytrynowe, 500 ml wrzątku, 200 ml śmietany 30%, 1 śmietan-fix Posypka: ½ szkl. wiórek kokosowych, 2 łyżki masła, 1 łyżka cukru Dodatkowo: maliny z syropu WYKONANIE Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy kokos
słodki bratekoryginalnym przepisie do ciasta dodać należy grubo posiekane orzechy pecan, a całość przed pieczeniem obtoczyć w kokosowych wiórkach ale moim chłopcom bardzo posmakowała wersja żurawinowa i tej trzymamy się od lat ;-) O prócz Cranberry Noel polecam Wam wypróbować jeszcze inne przepisy na świąteczne ciasteczka. Jeśli lubicie migdały i marcepan z pewnością posmakują Wam pyszne rogaliki wiedeńskie , miłośnik om orzechowych
babka w formie