Bagietka wieloziarnista 201Czas czytania: 2 min Bagietka wieloziarnista. Nie ma nic lepszego niż domowa chrupiąca i pachnąca bagietka! Kanapka przygotowana na bazie takiego pieczywa będzie najlepszą popołudniową przekąską
SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto biszkoptowo-bezowe z owocami 184To ciasto to zmodyfikowana wersja ciasta, które dawno temu znalazłam w jednej z kulinarnych gazet. Przerobiłam je na ciasto 3-warstwowe, układając warstwy jak szachownicę, dzięki
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Fit jogurtowe z budyniem i owocami 314Składniki: 4 jajka 150 g mąki pszennej 50 g odżywki białkowej (można zastąpić mąką) 200 g jogurtu naturalnego, u mnie 0% 90 g słodzidła, u mnie
czarrna od kuchni
Muffinki z truskawkami 162szkl oleju kilka dużych truskawek Suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Następnie wszystkie razem połączyć łyżką (mogą być grudki). Ciasto przelać do 2/3 wysokości foremek i powtykać pokrojone truskawki. Piec ok 20-25 minut w 180 st. w zależności od wielkości foremek. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem
Smakołyki Asi
Proste ciasto drożdżowe z owocami 165Mam dla Was najprostsze ciasto z owocami ever. Pachnące latem ciasto drożdżowe, przy którym nie trzeba się napracować, a jedyne czego potrzebuje to czas i spokój
Fitsweet.me
Wegański pudding chia z truskawkami 212dodatkiem nasion chia. Dostarczają bardzo dużo składników odżywczych, są obfite w w błonnik, kwasy tłuszczowe Omega-3, białko i różne mikroelementy. Wegański pudding chia z truskawkami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcik
Truskawkowiec 169MASA: truskawki - 400 g żelatyna - 12 łyżeczek żółtka - 3 szt białka - 3 szt cukier - 100 g jogurt naturalny - 500ml śmietana 30% - 200 ml MUS: truskawki - 400
ciasta i desery czyli na słodko
Wegański pudding chia z truskawkami 225dodatkiem nasion chia. Dostarczają bardzo dużo składników odżywczych, są obfite w w błonnik, kwasy tłuszczowe Omega-3, białko i różne mikroelementy. Wegański pudding chia z truskawkami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcik
BUDYNIOWY BISZKOPT Z MALINOWĄ PIANKĄ 176Macie tak czasami, ze jeżeli jakieś ciasto bardzo Wam posmakuje to potem na bazie jego przygotowujecie inne?! Ja tak! Jakiś czas temu mama upiekła w domu
Ostra na Słodko
BUDYNIOWY BISZKOPT Z MALINOWĄ PIANKĄ 389Macie tak czasami, ze jeżeli jakieś ciasto bardzo Wam posmakuje to potem na bazie jego przygotowujecie inne?! Ja tak! Jakiś czas temu mama upiekła w domu
Ostra na Słodko
Drożdżówki z rabarbarem i owsianą kruszonką 180wykorzystanie go do przygotowania drożdżowych bułeczek. Kwaskowaty, orzeźwiający rabarabar to idealny surowiec na wszystkie słodkości. Bułeczki są proste do przygotwania, wystarczy pocięte kawałki rabarbaru ułożyć na cieście. Dla koloru dodałam po jednej truskawce. Owsiana kruszonka to dodatkowa porcja błonnika. Bułeczki są mięciutkie i puszyste, świetnie się prezentują, a jeszcze lepiej smakują
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Herbaciany sernik na zimno 182Herbaciany sernik na zimno o smaku herbat: granatu,truskawki z owocem mango. Galaretki do ciasta zrobiłam z aromatycznych owocowych herbat Teekanne . Jest to bardzo fajna alternatywa do gotowej galaretki. Zaletą herbacianej jest to że, można regulować słodycz sernika. Do galaretki z herbaty o smaku granatu nie dodałam cukru, ponieważ zależało mi żeby sernik nie był przesłodzony. Jak widzicie herbaty
wesoła kuchnia
Placuszki - racuszki truskawkowe 147truskawek na sos rozgnieść z cukrem i podgrzać w garnku. Dodać część pokrojonych w ćwiartki truskawek i całość wymieszać Mąkę wymieszać z sodą, dodać maślankę, zmiksowane truskawki i jajka. Wymieszać na gładkie ciasto i smażyć małe placki. Nie należy odstawiać ciasta, ponieważ z koloru różowego robi się odcień szarego
Przepisy Mikołaja
NALEŚNIKI DOMOWE Z JOGURTEM I TRUSKAWKAMI 209pszennej 1.5 szklanki wody gazowanej 1.5 szklanki mleka 2 jajka Szczypta soli Szczypta cukru 2 łyżki oleju Dodatkowo: Olej rzepakowy do smażenia Jogurt naturalny Truskawki Ulubione powidła Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta na naleśniki łączymy za pomocą miksera na jednolitą ,gładka ,rzadka masę. Rozgrzewamy patelnię z łyżeczka oleju. Uwaga patelnia musi być gorąca. Za pomocą łyżki kuchennej nabieramy
Gotowanie Patki