ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:221/654)

Mini serniczki z musem truskawkowym 128

Potrzebujemy na 12 sztuk 12 ciasteczek kokosowych (ciasteczka kokosowe z Jutrzenki ,idealnie pasuja rozmiarem do papilotek) 2 garście truskawek (mogą być mrożone) 1/2 kg sera białego

WYSPA SZCZĘSLIWA
UCIERANE CIASTO Z RABARBAREM 212

było puszyste ale i zarazem było lekko wilgotne, wykorzystuje do ciasta zamiast masła olej rzepakowy, sprawdza się zdecydowanie lepiej w ciastach ucieranych. Przepis na to ucierane ciasto możecie zrobić z dowolnymi owocami, np. truskawkami czy jabłkami. Ja postawiłam na połączenie rabarbaru i porzeczek czerwonych, które miałam jeszcze zamrożone.  PRZEPIS NA CIASTO UCIERANE Z RABARBAREM  składniki: - 300 g mąki

SMYKWKUCHNI
Pancakes z truskawkami 389

wymieszać do połączenia składników. Na patelni teflonowej rozgrzać 1 łyżkę oleju. Nakładać po jednej łyżce ciasta. Po nałożeniu dołożyć na każdego placuszka 0,5 łyżki ciasta (będą grubsze) i lekko wcisnąć przekrojone na pół truskawki. Smażyć na średnim ogniu, aż będą zrumienione. Następnie ustawić mały ogień i odwrócić placki na drugą stronę. Smażyć do zrumienienia. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem

Oryginalny smak
Ciasto truskawkowe na oleju rzepakowym i maślance 201

konsystencji mokrego piasku i wstawić do lodówki. Pokroić truskawki na ćwiartki. Mąkę (nie przesianą) wsypać do miski, dodać cukier,cukier waniliowy, jajka, proszek do pieczenia i maślankę. Zmiksować do dobrego połączenia składników . Dolać olej i jeszcze raz krótko zmiksować, aby olej połączył się z ciastem.Ciasto ma być gładkie, lśniące i gęste. Ciasto przelać na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną mąką(...)szklanego naczynia, tak jak ja to zrobilam . Na górę wyłożyć owoce i posypać grubo kruszonką . Nadmiar kruszonki można mrozić. Ja nie zamrożę kruszkonki, bo widzę ,że ciasto pięknie wyszło, a że mam truskawki zrobię jeszcze jedno...i zamrożę ciasto.Będzie jak znalazł na niespodziewane wizyty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 185 -190 stopni (góra – dół) i piec 45 -50 minut

Z Kuchni Do Kuchni
Zbożowa kostka z nadzieniem truskawkowo-rabarbarowym 306

owsianych pożywne i zdrowe. Polecam spróbować. Składniki nadzienia truskawkowo-rabarbarowego: 300g obranego i pokrojonego w 1cm kawałki rabarbaru 300g truskawek pokrojonych w kawałki 1 łyżka soku z cytryny 1/2 szklanki cukru 2 płaskie i niepełne łyżki mąki ziemniaczanej   Składniki ciasta: 1.5 szklanki mąki 1.5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 3/4 szklanki cukru 180g miękkiego masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)łyżeczki soli   Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 175°C. Do rondla włożyć kawałki rabarbaru, truskawek. Dodać sok z cytryny. Wymieszać. Przykryć i gotować na średnim ogniu 10-12 minut, mieszając od czasu do czasu. W misce wymieszać mąkę ziemniaczaną z 1/2 szklanki cukru. Dodać do owoców. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Kontynuować gotowanie, aż masa zgęstnieje (około 1 minuty). Zdjąć

Moja Delicja
Szybkie ciasto z truskawkami 229

wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Jajka ubić z cukrem trzcinowym i waniliowym. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy. Na wierzchu ułożyć truskawki. Wystudzić i zajadać

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik na zimno z truskawkami 103

jest mieć zły dzień i robić coś w kuchni, bo to nawet ciasto na naleśniki nie współpracuje z nami. Jako fanka wszelkich odmian serników, przygotowałam swój pierwszy (i to nie z torebki) sernik na zimno z […] Artykuł Sernik na zimno z truskawkami pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Wegański tort czekoladowy 191

wilgotne. Mocno czekoladowe (można dorzucić kawałki gorzkiej czekolady do środka), z kremem czekoladowym na bazie awokado i mrożonymi owocami. Świetne byłoby też przełożone dżemem, np. z truskawek. Ilość kremu można zwiększyć. Składniki Ciasto 5 łyżek oleju roślinnego (75 ml) 1 2/3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody szczypta soli 3 łyżki kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Słodkie inspiracje
KNEDLE SEROWE Z TRUSKAWKAMI 138

suszymy. Twaróg rozgniatamy,łączymy z jajkami,solą i mąką i dokładnie wyrabiamy.Ciasto trochę się lepi ale nie należy dodawać więcej mąki bo knedle wyjdą twarde.Z ciasta formować małe placuszki,środek wypełnić truskawką i zlepić dokładnie brzegi,formując kulki.Knedle wrzucać na wrzącą osoloną wodę.Gdy się zagotują,gotować jeszcze ok 3-4 min. Gotowe knedle polać przygotowanym sosem z truskawek

Niespełnione zdolności kulinarne
Lekki sernik na zimno z truskawkami 197

zewnątrz tortownicy). Spód ugniatamy. Następnie wlewamy masę serowo-truskawkową i wstawiamy ciasto do lodówki na minimum 3 godziny- najlepiej na całą noc. Tuż przed podaniem ciasto dekorujemy musem truskawkowym oraz świeżymi truskawkami i miętą

Mango Papaja
TRUSKAWKOWIEC NA MĄCE ORKISZOWEJ 417

biszkoptu, z mnóstwem pysznych owoców. Całość idealnie uzupełnia polewa z kwaśnej śmietany. Gorąco polecam ! To ciasto z pewnością skradnie również Wasze serca. Rewelacyjne zarówno latem ze świeżych owoców jak i zimą z mrożonych. Można także użyć innych ulubionych owoców, u mnie w wersji z truskawkami, dlatego właśnie - truskawkowiec. Za przepis dziękuję p.Lucynie :-)Składniki na biszkopt :- 6 jajek- 6 łyżek ksylitolu

Smaczne Zdrowe
flaugnarde z truskawkami 184

zapiekane w cieście podobnym jak naleśnikowe. Bardzo prosty deser i w zasadzie trudno go zepsuć, bo ma 'zakalcowatą' konsystencję po upieczeniu, zresztą widać na zdjęciach, ale tak ma być :) Flaugnarde jest bardzo smaczne i znakomicie pasuje do wszystkich letnich owoców! Przygotujcie się też na kilka innych truskawkowych pyszności, bo przy ostatnich odwiedzinach babcia obdarowała mnie wiadrem truskawek :) FLAUGNARDE Z TRUSKAWKAMI(...)Mleko, cukier, jajka i sól dokładnie zmiksować blenderem. Dodać wanilię, przesiać mąkę i wymieszać. Połowę masy wylać do formy i zapiec przez ok. 5 minut. Truskawki pokroić i wysypać na podpieczony spód, zalać pozostałym ciastem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec ok. 1h, sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło, jeśli będzie bardzo oblepiony masą trzeba jeszcze je dopiec. Po ostudzeniu

chili & sugar
Rolada we wzory 277

blogów kulinarnych trafiłam na tę oto roladę. Od pierwszej chwili wiedziałam, że muszę ja upiec. I tak oto jest: piękna, elegancka, i bardzo efektowna, śmietankowo-truskawkowa rolada we wzory. Ciasto to robi niesamowite wrażenie na gościach, może być również doskonałym pomysłem na słodki prezent dla bliskiej osoby. Choć na pierwszy rzut oka rolada wydaje się być skomplikowana w przygotowaniu(...)mąki pszennej30 g drobnego cukru30 g masłaczerwony barwnik spożywczy(odrobina)SKŁADNIKI NA KREM:400 ml śmietany kremówki 36 %2 czubate łyżki serka mascarpone8 czubatych łyżeczek cukru pudru35 dag truskawek (mogą być mrożone)WYKONANIE:WZÓR:Wszystkie składniki na masę wymieszaj dokładnie w małej miseczce. Przełóż do woreczka i odetnij róg. Pod pergamin na blaszce włóż wydrukowany wcześniej wzór, jaki

Słodko-Słony Świat Ilony
Truskawkowy puch 158

ciasto bez pieczenia powstało w przypływie truskawkowej chwili. No.. zaprzeczcie jeśli takowych nie macie, a ja i tak nie uwierzę :p Potrzebujemy: 330 ml śmietanki 30% 1 opakowanie serka mascsrpone  4 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa  Galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia.  Schłodzoną śmietankę i serek ubijamy razem z cukrem pudrem(...)pół godziny w lodówce.  Dodatkowo: kilkanaście truskawek  2 galaretki truskawkowe Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzątku. Na masie śmietanowej układamy truskawki i powoli zalewamy je tężejącą galaretką.  Wkładamy ponownie do lodówki.  Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, kiedy herbatniki zdążą zmięknąć. Skomentuj

MamaOskarka