ciasta z serem - 3000 przepisów (strona:111/200)

Sernik z żurawiną na zimno 674

Kupiłam żurawinę. Bez zastanowienia. Trzeba było coś z niej zrobić. Co? Właśnie…. co? Najtrudniej się zdecydować… a później to już jakoś idzie Padło na

UgotujmyTo.pl
Ranna rosa 349

kokosowo-serowe kulki wspaniale kontrastują smakiem i wyglądem z ciastem bazowym, czekoladowym Składniki: 2 szklanki mąki, 2/3 szklanki cukru, 3 jaja, 1 białko, 200 g masła, 150 g śmietany 18%, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 3 łyżki mleka Kulki kokosowe: 1 żółtko, 1 jajko 200 g sera zmielonego, 3 łyżki cukru pudru, 8-10 łyżek wiórek kokosowych

kgwjanczewo
Ser Halloumi z bakłażanem i pomidorami oraz pita 172

plastry bakłażana, każdy grubości około 1 cm 4 plastry sera Halloumi 4 plasterki pomidora 2 łyżeczki posiekanych świeżych ziół 2-3 łyżki oliwy sól, pieprz 1 łyżeczką ulubionych suszonych ziół  oliwa z oliwek świeża bazylia 2 szklanki mąki 20g drożdży ciepła woda sól, cukier, kminek, oliwa z oliwek Ciasto na Pite robimy zgodnie z tym przepisem cisto na pite

MarciochaKucharzy
Pasta z pomidorków koktajlowych na ostro 186

pasta ma wszechstronne zastosowanie, bo takie właśnie jest jej zadanie. Pizze na ostro można z nią przygotować, wystarczy ciasto przed pieczeniem pastą posmarować. Do zup, do sosów można jej dodawać, czy z nachosami podawać, a gdy gorący makaron z pastą wymieszamy, ser starty dodamy, to szybkie, ostre danie w kilka mamy. Składniki: 500 g pomidorków koktajlowych, 3 łyżki oleju rzepakowego

Moniki Smakołyki
Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 130

Ciasteczka zbożowe 6.      Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7.      Czekoladowy suflet 8.       Deser malinowy z nutką cytryny 9.       Sernik na zimno z owocami 10. Drożdżówki z serem i marmoladą 11. Galaretki 12.   Jabłecznik z bezą 13. Jajko sadzone- ciastko 14. Kawa

Tradycyjna Kuchnia
Świąteczne ciasteczka serowe do barszczu 160

papryki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag mąki 2 żółtka kminek, sezam Wykonanie: Masło utrzeć z serem,  dodać śmietanę, sól, paprykę i zagnieść wszystkie składniki.  Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia  i jeszcze raz dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto.    Włożyć ciasto na 2 godziny do lodówki, po czym rozwałkować na stolnicy. Wycinać ciastka

Tradycyjna Kuchnia
Sernik z różą 169

proszkiem do pieczenia, jajko rozmącić ze śmietaną, wymieszać z mąką i wyrobić ciasto dodając resztę składników.  Ciasto podpiec w piekarniku na różowo. Na podpieczonym i ostudzonym placku rozsmarować konfiturę z płatków róży i zalać masą serową. Wykonanie masy serowej: Ser zmielić na bardzo gładko- odstawić. Masło utrzeć na pulchną masę z żółtkami i z cukrem. Następnie dodawać po łyżce

Tradycyjna Kuchnia
Krokiety z brokułami i camembertem 460

litra mleka, 2 jajek, szczypty soli oraz mąki pszennej dodawanej aż do uzyskania odpowiednio gęstego ciasta. Smażę je na maśle lub suchej patelni. 6 naleśników średniej wielkości 1 średnia cebula 500 g brokułów + sól do wody 1 okrągły ser camembert (120 g) 200 g śmietany 18% kilka liści bazylii kilka liści oregano 1 łyżeczka pieprzu ok. 1/2 łyżeczki soli

Bullio
Muffinki z kokosem, czekoladą toffi i kremem serowym 229

pokroić na małe kawałki i wmieszać ją do gotowej masy. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić je ciastem. Piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Z podanego przepisu wyszło mi 13 babeczek. W czasie gdy muffiny stygną przygotować krem. Ser typu philadephpia umieścić w miseczce wraz z kremówką i całość ubić na sztywno. Następnie dodać cukier, wedle uznania

Krakowskie smaki Ani
Przekąski z chlebkiem knackebrod i aktualności 200

kminku Dodatki -zielony ogórek, chrzan, wędzona makrela, -marynowany śledź, śmietana 18%, koperek, ale także -szynka, musztarda, pomidor, -żółty ser i konfitura Sposób przygotowania Drożdże rozpuścić w letniej wodzie. Do miski wsypać pozostałe składniki i wymieszać. Dolać wodę z drożdżami i wyrobić ciasto. Włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia na cienki placek

W kuchni wieczorem
Letnia tarta prowansalska, Bóbrka-Trzcinica-Stępina 201

trochę przy nadzieniu, ale efekt niesamowity! P.S. Zamiast aż 4 łyżeczek proszku do pieczenia wystarczy tylko ½ łyżeczki sody – ciasto wyrosło pięknie). Podkład musi być dość gruby (i taki jest), bo składników nadzienia jest dość dużo. W wersji wegetariańskiej z mozzarellą i serem żółtym. Smacznego! Składniki na sos: 1 puszka pomidorów + 1 łyżeczka ziół prowansalskich lub innych ulubionych Składniki umieść

Qlinarnie i Qlinarnie
Babeczki z farszem. 171

masę, następnie  ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1-2 godz. następnie ciasto podzielić na  kulki rozwałkować i włożyć do foremek (forma do muffinek), nakłuć widelcem. FARSZ I SKŁADNIKI: 250g mięsa mielonego, cebula, 2 pomidory, ser żółty starty na małych oczkach, łyżka śmietany kwaśnej i gęstej, 1 jajko, łyżka masła klarowanego, sól, pieprz, przyprawę

Kuchnia Beaty
Orkiszowe knedle serowe z jabłkiem 190

pełnoziarnistą lub razową)1 jajko250 g chudego sera białego1 łyżka cukru pudru (najlepiej trzcinowego) [opcjonalnie]1 większe jabłkoPrzygotowanie:Ser z jajkiem zmielić np. blenderem na gładką masę. Dodać mąki oraz cukier i ugnieść na stolnicy. Należy to robić dość delikatnie. Jeśli ciasto się klei możemy je podsypać mąką lub otrębami. Ciasto formujemy w kulkę i wkładamy do jakiejś miseczki, przykrywając

Czarnawisienka
Szwajcarska czekolada :) 229

wkręcamy 6 łyżek mąki 5. powstałą masę wlewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy 15 minut 6. ser łączymy z kajmakiem i dwoma jajkami. Dodajemy jedną łyżkę mąki, orzechy i suszoną żurawinę. 7. obniżamy temperaturę do 160 stopni 8. wyciągamy ciasto czekoladowe, „płaszczymy” powstałe wybrzuszenia na cieście 9. na ciepłe ciasto wylewamy masę serową 10. łyżką wykładamy konfiturę wiśniową

ladykitchen
Pierogi domowe na maślance z mięsem 282

pierogów to my się nie musimy wstydzić  z mięsem  z kapusta i grzybami, ruskie, z serem, na słodko  ostatnio popularne z krewetkami... do wyboru do koloru.  I tak pewnie ile gospodyń  kucharek tyle przepisów na to jedyne idealne ciasto. Ja tez do tej pory taki miałam i myślałam ze jest super, jednak kiedy przeczytałam na forum gazety o idealnych pierogach

Bernika - moj kulinarny pamietnik