ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:754/1556)

Ciasto z białek 119

białek. Mnie ono bardziej smakuje, niż tradycyjny biszkopt. Porównywalne w smaku, ale zdecydowanie bardziej lekkie. Zasada przygotowania tego ciasta jest jedna, na każde jedno białko dajemy 1 dag tłuszczu, 2 dag mąki i cukru. Oczywiście, aby je urozmaicić możecie dodać owoce, bakalie, przełożyć kremem, czy polać czekoladą. Ja do swojego dodałam jedynie jabłka, a został zjedzony tak szybko(...)zdjęcia musiałam przypilnować sobie kilka kawałków ciasta

Z Hrabiną w kuchni
Tort czekoladowy z wiśniami i amaretto 250

przez sitko i delikatnie dodajemy do ubitej masy. Delikatnie łączymy za pomocą silikonowej szpatułki lub drewnianej łyżki.  Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków niczym nie smarujemy.  Ciasto delikatnie przekładamy do tortownicy i wyrównujemy wierzch.  Pieczemy w temperaturze 160 - 170ºC przez ok. 35-40 minut do tzw. suchego patyczka (piekę bez termoobiegu).  Biszkopt wyjmujemy z piekarnika(...)wiśnie.  Odstawiamy do lodówki, żeby całość zaczęła tężeć. Aby przyspieszyć ten proces, można wcześniej zmrozić owoce.  Tężejącą galaretkę z owocami przelewamy na spód biszkoptu. Galaretka nie może być rzadka, bo wchłonie ją ciasto :) Mus czekoladowy Składniki: 400 g śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 1 czubata łyżeczka żelatyny 1 łyżka zimnej wody

bistro mama
ŚMIETANOWIEC 149

Ciasto z którego najbardziej zadowolone będą dzieci :) Chociaż dorośli również nie pogardzą kawałeczkiem tego deseru do kawy. Bardzo proste, lekkie i kolorowe. Możemy zrobić z dowolnymi owocami i ulubioną galaretką. Polecam :) BISZKOPT : 3 jajka 3/4  szklanki cukru i mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA: 2 szklanki mleka 3,2 % duży kubek jogurtu greckiego(...)Chowamy do lodówki. Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody. Gdy zacznie tężeć na masie układamy delicje lub owoce i zalewamy galaretką. U mnie niestety cała się nie zmieściła. Chowamy do lodówki, żeby wszystko dobrze zastygło. Najlepiej na całą noc. Ciasto delikatnie obkrawamy i ściągamy obrzeże. Smacznego :) MAŁA RADA : Ciasto możemy również zrobić na biszkoptach

Pani na deser
Ciasto z kaszy jaglanej, bułki drożdżowej i jabłek 166

jabłka, a także porzeczki. Mleko wymieszać z miodem, jajkiem i cynamonem i zalać nimi kaszę, chałkę i owoce. Całość zapiekać przez 45-50 minut w 180 stopniach. W między czasie przygotować sos mieszając jogurt naturalny z ekstraktem z cykorii. Ciasto można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno polane sosem jogurtowo-kawowym

Kuchnia Bon Appetit
Ciasto z masą serową i galaretką. 168

Składniki : Ciasto biszkoptowe : Upiec dwa cienkie biszkoptowe placki ( z 4 jajek ) lub jeden grubszy i przekrój go na dwie równe części Masa serowa : 35 dkg tłustego sera 1 kostka miękkiego masła 25 dkg cukru pudru 2 żółtka  1 całe jajko cukier waniliowy 2 łyżki ciemnego kakao Przygotuj również : 2 galaretki owocowe np. cytrynowe owoce do dekoracji np, świeże(...)biszkopt i ponownie równo rozsmaruj. Na wierzchu jasnej masy poukładaj owoce, lekko je wciśnij w masę serową , aby gdy zalejesz je galaretką nie wypłynęły na wierzch. galaretkę przygotuj wg. przepisu na opakowaniu, w upalne dni możesz odjąć trochę wody lub dosypać łyżkę żelatyny. Teraz zalej ciasto tężejącą galaretką i odstaw w chłodne miejsce, aby galaretka i masa serowa zastygły

Przepisy i porady kulinarne
Tarta z figami i kremem migdałowym 164

tarta z figami. Figi to piękne owoce i z chęcią je kupuję, gdy nastanie na nie czas. Zastanawiałam się co przyrządzę z nich w tym sezonie i padło właśnie na tartę – z delikatnym kremem o migdałowym smaku. To był dobry wybór, bo migdały świetnie pasują do fig i kruchego ciasta. Jeśli nie lubimy fig, świetnie w ich zastępstwie

Poezja smaku
Ciasto z cukinii z borówkami 174

minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 6 Cukinia jest niesamowicie wszechstronnym warzywem (choć trzeba dodać, że technicznie jest to owoc). Można ją piec, grilować, smażyć, gotować i jeść na surowo. Można też wypiekać z niej ciasta i również w tej roli wypada rewelacyjnie. Przyznacie, że cukinia to bardzo nieoczywisty składnik ciasta, robionego na słodko. A jednak jest to składnik genialny

Niedzielny kucharz
Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą 294

Sezon na maliny w pełni , więc trzeba to wykorzystać!Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin.Zapakowałam jak sakiewki!A , że

Ostra na Słodko
Ciasto truskawkowo-bananowe 394

Proste,szybkie ciasto dla wielbicieli truskawek i bananow.Spod z dodatkiem podprazonych mielonych orzechow laskowych swietnie komponuje sie z mascarpone i truskawkami.Dla tych co szukaja nowych wyzwan

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
cynamonowa szarlotka 160

szarlotka  Jabłoń koło mego domu, może i nie rodzi zbyt pięknych owoców ( między nami mówiąc, wyglądają jak zwykłe psiary), lecz ich kwaśny, lekko cierpki smak wprost idealnie pasuje do szarlotki. Jeśli do jabłek dodamy, świeżo starty cynamon, to zapewniam solennie, że nasze ciasto zawładnie sercami wszystkich, którzy będą mieli tyle szczęścia, aby go skosztować. Pamiętajmy że cynamonowe laski

Miód i pieprz
Ciasto TRIO 946

słodką truskawkę i kremową masę śmietanową. Podstawę ciacha stanowi ciasto kruche a wierzch wieńczą okruszki (z pokruszonego blatu ciasta kruchego).   Takie ciasto to nie tylko sprytny ale przede wszystkim smaczny sposób na wykorzystanie „nalewkowych” owoców 😊 Trio jest harmonijne w smaku, bardzo owocowe, przypominające   „Galaretką Społemowską”   .   Polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g margaryny cukier waniliowy 80 g cukru pudru 3 żółtka ½ łyżeczki proszku do pieczenia Żółtka i cukry dokładnie roztrzepujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia

Domowe ciasta
Kulinarne podróże Magalie - MORAWY część I 180

każdego coś pysznego! Przyjemność ta dla serca i duszy będzie Was kosztować około 30 – 50 koron czeskich.  W małych knajpkach i pubach spotkacie wersje bardziej „ekskluzywne” – pojawią się owoce (świeże i suszone) oraz migdały i palemki. Po wypiciu kilku łyków poczujecie jego zbawienne działanie (zrobi się ciepło) a po 15 minutach Wasze nogi staną się mięciutkie. Niestety(...)trochę przypominający wyglądem (i tylko wyglądem) tartę czy francuskie galette. W różnych wersjach, od wyboru do koloru – z konfiturą, kruszonką czy owocami, z makiem i twarogiem. Przyjemność ta będzie Was kosztować około 80 koron czeskich za połowę ciasta. Przepis na kołacz inspirowany wyjazdem pojawi się na pewno na blogu bliżej wiosny – może on stanowić ciekawą alternatywę dla naszego wielkanocnego

Garniec Magalie
Tartaletki z masą budyniową i świeżymi owocami 188

Pyszne kruche tartaletki, z delikatną, kremową masą budyniową i świeżymi, orzeźwiającymi owocami są doskonałym pomysłem na lekki deser o każdej porze roku. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 150g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Masa budyniowa: 125g masła extra 500ml mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka cukru wanilinowego 2 żółtka

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką 122

Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką – proste w wykonaniu ciasto, a zarazem pyszne! Składniki Składniki na ciasto: (blaszka o wym. 40cm x24cm) Jajka

Kulinarne Przeboje
Pyszne jagodzianki drożdżowe-u mnie znikły jeszcze w tym samy dniu 235

Co prawda z przepisu wyszło ich tylko 7 sztuk jeszcze ciepłe znikały. Dawno nie robiłam jagodzianek .Polecam bo ciasto bardzo dobrze się wyrabia, a przepis z

Moje Wyroby

Proponowane wyszukiwania