Witam Kochani, dziś zapraszam na popularne ciasto kopiec kreta, ale w wersji deseru. Podawane w pucharkach. Składa się z biszkoptu nasączonego kawą, bananów, kremu z kawałkami
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułyżki wody płaskie i troszkę soli-wszystko wyrobić dać na godzinę do lodówki, a potem wykładamy ciasto do wysmarowanej margaryną blaszki i podpiekamy w piekarniku aż będzie upieczone. masa 1 serek ricotta 250 g śmietana 30 % 250g 2 łyżki cukru pudru owoce dowolne takie jakie mamy przygotowanie śmietanę ubić z cukrem pudrem dodać serek i jest gotowe -wykładamy
Moje WyrobyZima na zewnątrz szaleje więc pora na zimowe rozgrzewające zupki termofory itp rzeczy które umilają nam czas w oczekiwaniu na wiosnę. Akurat ja należę do ludzi
ciastkarnia na kruchym spodzieNaleśniki black end white z owocami Wspaniały duet naleśnikowy , który u nas z powodzeniem zastępuje obiad . Naleśnik waniliowy z gruszką i ciemną czekoladą , oraz czekoladowy naleśnik ze śliwką i sosem waniliowym , to po prostu poezja smaku . Są proste i tanie w przygotowaniu , a każdy domownik zaklaska uszami na ich widok , możecie być pewni " class="wp-smiley" style="height(...)height: 1em;" /> Składniki : ciasto naleśnik white : 4 szklanki wody 4,5 szklanki mąki 1 jajko 1 opakowanie cukru waniliowego farsz white : 1-2 gruszki cukier waniliowy szczypta mielonego kardamonu szczypta imbiru 2 łyżeczki cukru lub miodu 2 serki homogenizowane, waniliowe sos czekoladowy : 2 mleczne czekolady 100 ml słodkiej śmietanki 10 % 1 łyżeczka , czarnego kakao ciasto naleśniki black : 4,5 szklanki
Ogrodnik w podróżyzabrałam banana i nektarynkę Sposób przygotowania: Białko ubijamy na sztywną pianę pozostałe składniki miksujemy razem delikatnie mieszając dodajemy do ciasta ubite białko wylewamy ciasto do rozgrzanej gofrownicy (ewentualnie smarujemy lekko oliwą z oliwek) na gotowego gofra wykładamy pokrojone w kostkę owoce SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćstopni. Warto sprawdzać patyczkiem, czy ciasto już się upiekło, patyczek wbity w środek ciasta po wyjęciu nie powinien być mokry i oblepiony ciastem. Dżem wiśniowy podgrzewamy w rondelku, cedzimy, żeby nie było w nim kawałków owoców (moje dziecko nie lubi kawałków owoców w dżemach, stąd pomysł). Dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Przecedzony dżem trzeba(...)dobrze schłodzić. Śmietanę ubijamy na krem dodając pod koniec cukier i cukier waniliowy. Można dodać też "śmietan fix." Po wystudzeniu ciasta można je pokroić na 3 warstwy - przyda się długi, ostry nóż. Z wierzchu ciasta zawsze robię środkową warstwę, dzięki temu przypieczona skorupka mięknie pod wpływem bitej śmietany i dżemu. Dolną warstwę ciasta smarujemy połową galaretki wiśniowej, a następnie grubo
Kulinarne InspiracjeDziś dla odmiany coś łatwego i przyjemnego, a równie smacznego. :) Przepis pochodzi z miesięcznika "Moje Gotowanie", ale został przeze mnie lekko przerobiony. Składniki: Ciasto (forma o średnicy 26 cm): 3/4 szklanki mleka 3,2 % 80 g masła 30 g świeżych drożdży 1/2 szklanki cukru kryształu skórka z 1 cytryny sok z 1 cytryny 1 i 3/4 szklanki mąki(...)rozsypujemy jagody, maliny lekko wciskamy. Wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w miseczce i wyrabiamy między palcami, aż pojawią się grudki. Równomiernie rozsypujemy na owocach. Całość przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w lodówce na noc. Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika i nastawiamy na 180 ° C. Będzie ono rosło wraz z temperaturą. Pieczemy 40-50 minut. Przechodzimy do przygotowania lukru
DominikaDolciZapraszam na pyszny torcik na zimno z kaszy manny i musu truskawkowego . Ciasto szybko znika z talerza , można go przygotować z dowolnymi owocami :) Składniki 1 l mleka 1/2 szkl kaszy manny błyskawicznej 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka masła 1 żelatyna 50 g Mus truskawkowy 0,5 l wymieszanego z 3 łyżkami cukru 1 truskawkowa galaretka Winiary(...)lekkiego stężenia. Tężejący mus wylać na kaszę . 5. Galaretki porzeczkowe rozpuścić w 1 l przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia. 6. Tężejącą galaretkę wylać na mus truskawkowy . Odstawić ciasto na kilka godzin do lodówki. Udekorować według własnego pomysłu . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliMoże narażę się trochę miłośnikom truskawek, ale z sezonowych owoców to jagody są moimi ulubionymi. Dlatego dzisiaj przepis na domowe jagodzianki – najlepsze jeszcze cieple, prosto z pieca. I tak, jem ciepłe ciasto drożdżowe i nie, nigdy jeszcze nie bolał mnie od tego brzuch :) Jeśli, tak jak ja, uwielbiacie jagody mam dla Was garść jagodowych inspiracji. Mój
CiastkozercyMoże narażę się trochę miłośnikom truskawek, ale z sezonowych owoców to jagody są moimi ulubionymi. Dlatego dzisiaj przepis na domowe jagodzianki – najlepsze jeszcze cieple, prosto z pieca. I tak, jem ciepłe ciasto drożdżowe i nie, nigdy jeszcze nie bolał mnie od tego brzuch :) Składniki: 2,5 szklanki mąki 50 g drożdży 50 ml mleka 0,5 szklanki cukru
Ciastkozercyłyżeczki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 1/4 szklanki mleka 25 g stopionego masła odrobina oleju do posmarowania gofrownicy ulubione dodatki: bita śmietana, cukier puder, owoce, domowy dżem truskawkowy Przygotowanie Do jednej miski wbijamy same żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli. Do żółtek dodajemy cukier, dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy stopione(...)gofry powinno mieć gęstą konsystencję. Przed pieczeniem gofrów ważne jest, aby dobrze rozgrzać gofrownicę. Smarujemy ją odrobiną oleju np. pędzelkiem. Następnie wlewamy ciasto. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami np. bitą śmietaną, cukier puder, owocami lub domowy dżem truskawkowy. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkikawiarni. Torcik makowy składał się z biszkoptu mocno wilgotnego z makiem, masy z galaretki z pomarańczy, ale takiej prawdziwej z kawałkami owocu, masy według mnie to połączenie serka mascarpone i bitej śmietany, i grubej warstwy polewy czekoladowej. Ciasto odwtorzyłam w domu i wyszło pyszne! Polecam Wam! Przepis na tort makowy z pomarańczą, jak w Costa Coffee SKŁADNIKI: galaretka z pomarańczy
SMYKWKUCHNImiski przekładamy białka i ubijamy je na sztywną pianę. Do ubitej piany wsypujemy kisiel i wszystko dokładnie miksujemy. Gotową piankę umieszczamy na owocach i dokładnie ją rozsmarowujemy. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach pozostałe ciasto, równomiernie je rozprowadzając. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 25-30 minut, po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem
Smakowite Daniamiski przekładamy białka i ubijamy je na sztywną pianę. Do ubitej piany wsypujemy kisiel i wszystko dokładnie miksujemy. Gotową piankę umieszczamy na owocach i dokładnie ją rozsmarowujemy. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach pozostałe ciasto, równomiernie je rozprowadzając. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 25-30 minut, po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem
Smakowite Dania