ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:405/3191)

Czekoladowy mazurek 163

około 10 minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia. 2. Warstwa czekoladowa: Białka ubić, dodać cukier, całość ubić na sztywną pianę. Następnie dodać kakao, startą czekoladę i rodzynki. Masę czekoladową wyłożyć na wystudzonym cieście i piec w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez około 20 minut. Pozostawić do ostygnięcia. 3. Masę kajmakową, podgrzać i rozprowadzić na wierzchu warstwy czekoladowej, a następnie(...)wstawić do lodówki na około 30 minut. 4. Polewa czekoladowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać ze śmietaną i masłem na jednolitą masę. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie  wylać na wierzch ciasta. 5. Ciasto udekorować lukrem i orzeszkami ziemnymi

Szalona Kuchnia Eweliny
Orzechowo- kasztanowe batoniki à la Fig Bar (bez glutenu, cukru, laktozy, wegańskie) 152

orzechowe, masę daktylową, len i ¼ szkl. wody wymieszać razem. Mąkę owsianą, gryczaną i kasztanową połączyć i dodać do składników mokrych, wszystko razem wymieszać i jeśli masa jest za sucha dodać jeszcze ¼ szkl. wody (Ciasto powinno mieć konsystencję lepiącą i dość luźną ale nie lejącą!) Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut (w lodówce powinno stać się(...)gorącą wodą na kilka minut, przemyć je i odsączyć, z żurawiną zrobić to samo. Wszystkie odsączone suszki wraz z sokiem z cytryny zmielić blenderem aby utworzyć gęstą masę. kliknij aby powiększyć Ciasto rozwałkować między dwoma kawałkami folii i utworzyć prostokąty 14x26 cm . Nadzienie nakładać na środek prostokąta (dość obficie) i zwijać przy pomocy folii każdy bok jak na obrazku. Dzielić

Candy Pandas
Szarlotka bez pieczenia z masą budyniową 154

dnie blaszki. Na nie wykładamy mus jabłkowy i wyrównujemy. Całość odkładamy na godzinę do lodówki, aby masa jabłkowa stężała. Po tym czasie na wierzch wykładamy masę budyniową, a na niej układamy biszkopty. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby dobrze stężało. [caption id="attachment_7869" align="aligncenter" width="685"] Szarlotka bez pieczenia[/caption]   Zobacz inne przepisy na ciasta(...)jabłkami: Szarlotka Sypana Ciasto Bez Pieczenia Z Jabłkami I Bitą Śmietaną Szybkie Ciasto Z Jabłkami I Rodzynkami Szybki Jabłecznik Kokosowy Kruche Ciasto Z Jabłkami Artykuł Szarlotka bez pieczenia z masą budyniową pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
jabłecznik z amaretti 163

Masło, kakao, cukier i wodę zagotować i wystudzić. Do wystudzonej piany wmiksować żółtka.  Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy kakaowej i zmiksować krótko do połączenia składników.  Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do ciastaCiasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem i piec około 45 minut w 180*C. Wystudzić i przekroić n dwa blaty(...)Budyń i mąkę wymieszać z cukrem i połową mleka. Ugotować na pozostałym mleku i wystudzić. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Ciasteczka pokruszyć i połowę wmieszać do masy. Masę rozsmarować na cieście. Wierzch popisać polewą i posypać pokruszonymi ciastkami.  Przechowywać w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem 184

szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonałe jako deser do popołudniowej herbaty. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 tabliczka białej czekolady, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1/2 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE 1. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję masło. Dokładnie mieszam, aby masa była(...)jednolita. Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Masę zdejmuję z kąpieli wodnej i odstawiam na chwilę do przestudzenia. 2. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki. 3. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto toffi – bez pieczenia / 3 bit 2479

najlepsze ciasto bez pieczenia jakie jadłam. Duże, podzielne, ładnie wyglądające i przede wszystkim pyszne. Tak w skrócie można go opisać. Podobne do ciasta „3 bit”, choć moim zdaniem nieporównywalnie lepsze. Warstwę kremu krówkowego zastępuje tutaj masa toffi, a więc masa krówkowa/kajmakowa wymieszana z ubitą kremówką. Jest bardziej delikatnie i mniej słodko. Do tego mamy pyszną masę budyniową(...)mikrofali lub na palniku, tylko do rozpuszczenia. Lekko studzimy. Schłodzoną kremówkę ubijamy razem z cukrem oraz cukrem wanilinowym na sztywno. Łączymy z płynną, przestudzoną żelatyną. Masę wykładamy na wierzch ciasta. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc (dopiero po tym czasie ciasto nabiera właściwej konsystencji i możliwe jest krojenie go na kawałki). Przed podaniem posypujemy kakao lub wiórkami czekolady

Smaki Na Talerzu
Sernik z kakaową kruszonką. 246

Przed nami weekend więc czas na kolejne pyszne ciasto! Padło na sernik, ja uwielbiam! Polecam , naprawdę pyszny! Składniki na masę serową; 60 dag sera twarogowego 2 jajka + 4 białka ze składników na ciasto 8 łyżek cukru cukier waniliowy pół szklanki mleka 2 łyżki kaszy manny 10 dag rozpuszczonego masła   Składniki na ciasto; 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szkl(...)wykładamy papierem ( tylko dno).  Ciasto wyjmujemy i dzielimy na pół. Jedną częśc ścieramy na grubych oczkach tarki i dokładnie wykładamy nim dno. Dociskając. Wylewamy masę serową a na wierzch ścieramy drugą połowę ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy około 50 min.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Chałka z kruszonką 146

smarowania - jajko – 1 łyżka mleka Kruszonka - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki cukru - 4 g cukru wanilinowego - 15 g miękkiego masła Wykonanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć w gładką masę. Wyrabiać przez 10-15 minut. Przełożyć do miski, zasypać mąką i przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, na około godzinę. W ciągu wyrastania ciasto należy(...)dwukrotnie odgazować, uderzając w nie pięścią. 2. Masę po wyrastaniu podzielić na 6 równych części. Każdą uformować w rulon o długości ok. 25 cm. Wałki z ciasta dokładnie zlepić z jednej strony. Można je delikatnie zwilżyć wodą. Skrajne rulony przekładać do środka, na zmianę, raz z lewej strony, raz z prawej. Końcówki połączyć i zwinąć pod spód. 3. Chałkę przełożyć

dom-agi.pl
Pączki z budyniem 198

puszystą masę. Śmietanę lekko podgrzać ( nie zagotować, ma być lekko ciepła), masło roztopić i lekko przestudzić.Do dołka w mące wlać wyrośnięte drożdże, masę jajeczną,roztopione masło, spirytus i letnią śmietanę. Wyrobić, zagnieść ciasto drożdżowe. Musi być gładkie i elastyczne. Jest gotowe jeśli „odchodzi” od ręki i jest lśniące. Trzeba sobie dać czasu i mocno je ugniatać. Włożyć(...)nabiorą złotego koloru. Upieczone pączki rozłożyć na papierowych kuchennych ręczniczkach zostawić tak, aż ostygną. Zimne pączki polać lukrem. Lukier – cukier puder i gorąca woda. Tyle żeby masa nabrała konsystencji lukru. Ciasto Thermomix – założyć motylek, wbić żółtka, dodać cukier i cukier waniliowy, czas 30 sek, obroty 3, masę wylać do miseczki – do naczynia miksującego skruszyć drożdże, wlać ciepłe

Kuchnia Pokoleń
Miętusek 964

przepis na przepyszne ciasto Miętusek które zrobiłam sobie z okazji imienin. Ciasto wszystkich zachwyciło smakiem.  Miętusek nie należy do bardzo słodkich ciast, jest raczej takim lekko orzeźwiającym deserem- idealnym jak dla mnie w ciepłe dni. Masa miętowa jest delikatna, kremowa i zdecydowanie nie za słodka. Całość smaku dopełnia pianka na bazie kremówki i galaretki agrestowej.  Niestety Miętusek(...)pozostawić do lekkiego zgęstnienia i przestudzenia. Kremówkę przelać do misy miksera i ubijać, pod koniec ubijania stopniowo dodawać przestudzoną galaretkę- zmiksować na gęstą masę. Piankę wyłożyć na herbatniki, wyrównać- posypać startą czekoladą.  Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Pyszne ciasto z owocami i kruszonką przepis! 174

dodajemy je do masy, w której mamy już wymieszaną mąkę z masłem, olejem, żółtkami i cukrem. Delikatnie mieszamy i łączymy wszystkie składniki.  Gdy już masę mamy dokładnie wymieszaną, przekładamy ją do blachy. Na cieście układamy obrane wcześniej i pokrojone owoce (rabarbar wymieszałam po obraniu z łyżką cukru). Zabieramy się za kruszonkę: w garnuszku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i cukier(...)masło będzie rozpuszczone. Gdy masa będzie za rzadka, można dodać więcej mąki. Niektórzy wkładają ciasto na kruszonkę do lodówki, jednakże ja od razu po wygnieceniu masy, urywam ją na drobne kawałeczki i nakładam na ciasto,a dokładniej na poukładane na cieście owoce. Ciasto należy wstawić do nagrzanego piekarnika na 160 stopni i piec ok. 55minut. Raz na jakiś czas zmieniałam

MintTaste
Stefanka 391

misy od robota kuchennego wsypuję wszystkie składniki ciasta i wyrabiam hakiem do ciasta drożdżowego. Można oczywiście ciasto zagnieść ręcznie.Ciasto podzielić na 3 równe części.Każdą z części ciasta roprowadzić równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 15 minut, aż do uzyskania złocistego koloru.Wystudzi(...)pozostawić do wystudzenia. W tym czasie powinien też zgęstnieć.Następnie podzielić go na 2 części.Jeden z blatów ciasta włożyć na dno blachy, w której był pieczony. Na ciasto wyłożyć połowę masy, przykryć drugim blatem, wyłożyć pozostałą część masy i przykryć ostatnim blatem. Lekko docisnąć.Polewa:Skałdniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej.Gotowe ciasto polać polewą i pozostawić, aż czekolada stężeje

Gospodyni Miejska
Placek "Łaciaty". 142

Ciasto ciemne.   Składniki: -250g margaryny typu "Kasia" -1 szklanka cukru -6 łyżek wody -2 łyżki kakao -2 łyżeczki cukru waniliowego -1,5 szklanki mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia -4 żółtka -4 białka Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Masło, cukier, wodę, kakao i cukier waniliowy rozpuścić w garnuszku ale nie gotować! Do przestudzonej masy(...)białka Sposób przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twaróg, mąkę ziemniaczaną, rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą serową. Ciemne ciasto wykładamy na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Masę serową wykładamy łyżką na ciemną w postaci kleksów. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. Na wierzch polewamy

Magia jedzenia.
Słodka bomba kaloryczna 160

ciasto to prawdziwa bomba kaloryczna - jak wyliczyłem cała blaszka to coś koło 8000 kalorii wiec jak najbardziej pasuje do tej strony :) Dodatkowo dzięki masie kajmakowej jest mega słodkie więc na pewno nada się dla miłośników słodkości - jako dodatek do gorzkiej herbaty albo kawki :) Przepis wpadł mi kiedyś w ręce i tak pokombinowałem i wreszcie je wykonałem. Ciasto nie jest skomplikowane(...)budyniu i zagotowujemy, dodajemy do tego brązowy cukier i olej kokosowy - mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Masę kajmakową mieszamy ze zmielonymi orzeszkami. Możemy teraz zacząć układanie warstw ciasta. Układamy kolejno: Herbatniki Masa budyniowa Herbatniki Masa kajmakowa Herbatniki Masa budyniowa Masa Kajmakowa Na koniec rozpuszczamy 2 tabliczki czekolady i  wylewamy na górę ciasta.Wstawiamy na noc do lodówki żeby wszystko ładnie

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Mazurek chałwowy 200

Koniecznie spróbujcie i upieczcie na święta, albo na weekend jako tartę. A w kolejce czeka dla Was kolejne wielkanocne ciasto. Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 g śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Masa chałwowa 200 g śmietany kremówki cukier puder do smaku 100 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone Dekoracja kandyzowana skórka(...)momentu aż ciasto będzie rumiane. Chałwę zmiksować na gładko, dodać serek mascarpone i ponownie zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem i połączyć z serkiem. Masę wyłożyć na ciasto i wyrównać. Mazurek udekorować dowolnie. mazurek chałwowy

O kuchni z uczuciem