gorącej kąpieli (lub w kuchence mikrofalowej przez 30-40 s) rozpuścić białą czekoladę do lekko ostudzone czekolady dodać mascarpone i dokładnie wymieszać na upieczone ciasto wylać masę czekoladową i ułożyć owoce odłożyć do stężenia :) Powiem krótko niebo w gębie : ) Smacznego
Gotowanie z pasjąoleju 2 jajka 1/2 szkl mleka 1 łyżeczka suchych drożdży 1 łyżka cukru Przygotowanie: Wkładamy wszystkie składniki na gofry do miski oraz miksujemy na gładką i lśniącą masę. Odstawiamy ciasto na godzinę przykryte ściereczką aby wyrosło. Gotowe ciasto nakładamy na rozgrzaną gofrownicę (1 łyżka) i smażymy złote gofry. Podajemy np. ze świeżymi owocami. Przepis na 3 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneprzepisie. Ale jak już przebrniemy przez te wszystkie etapy - to efekt mamy murowany! :) Sernik jest po prostu przepyszny i mocno kokosowy. Posmak kokosa mamy zarówno w spodzie ciasta, w masie serowej i w zwięczającej całość - bezie. Serdecznie polecam. Składniki na spód: 200 g wafelków kokosowych (z nadzieniem kokosowym) lub śmietankowych 5 łyżek zmielonych migdałów bez skórek 30 g masła
Świat CiastaOd kiedy zrobiłam Bananową Chmurkę (przepis tutaj – KLIK ) stała się ona jednym z moich ulubionych ciast. Ostatnio znowu naszła mnie na na to ciasto ochota
Smaki Na Talerzurówne części. Jedną część wyjmujemy z miski i wsypujemy w to miejsce taką samą ilość mąki ziemniaczanej. Dodajemy jajko i odrobinę solimy. Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę. Z ciasta formujemy dłonią niewielkie kulki. W każdej robimy palcem niewielkie wgłębienie. Gotowe kluski wrzucamy do gotującej się wody i zmniejszamy gaz. Gotujemy od wypłynięcia klusek na powierzchnię przez 2 minuty
Dieta bez mlekałyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Do miski wlewamy kefir, śmietankę, olej, ekstrakt i jajka i mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i miksujemy razem na gładką masę. Odstawiamy ciasto na naleśniki na ok. 30 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego Przepis na 4 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneodsączamy. Jajka i białko mieszamy ze śmietaną i przyprawami. Dodajemy starty ser żółty i większość pokruszonego sera pleśniowego (część zostawiamy do posypania wierzchu w trakcie pieczenia). Na ciasto wlewamy masę , układamy gruszki i pieczemy w nagrzanym do 185 stop. C piekarniku przez ok. 25 minut. Posypujemy pozostałym serem pleśniowym i zapiekamy ponownie ok. 10 minut. Po upieczeniu posypujemy świeżym
gutfutserka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Do miski przesiewamy mąkę pszenną oraz cukier puder. Wsypujemy również cukier waniliowy. Dodajemy kawałki masła oraz żółtka jajek. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Z masy formujemy kulę, owijamy ją szczelnie folią spożywczą . Chłodzimy w lodówce przez 40-60 minut. Po tym czasie wylepiamy wysmarowane masłem foremki (u mnie średnica 7 cm). Pieczemy
VioletoweKucharzeniedrożdże dobrze wyrosły. Następnie dodajemy pozostałe składniki, oprócz jagód i cukru pudru, całość dokładnie mieszamy mechanicznie mikserem lub po prostu łyżką i potem wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę. Wyrobione ciasto, przykrywamy i odstawiamy na 30-60 minut. Potem lekko zagniatamy i wcześniej dzieląc na części wałkujemy. -- -- -- Rozwałkowane dzielimy na krążki, na które nakładamy jagody i nakrywamy drugim krążkiem. Brzegi
chleba naszegoSkarby Kulinarne – zobaczcie koniecznie! Przepis na torcik z kapusty - źródło oryginalnej receptury: Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów, ok. 1686 r. Drukuj przepis Porcji: 1 Składniki 400 g masy na ciasto półkruche 1 dynia piżmowa (ok 1 kg) 500 g kapusty kiszonej 200 ml wina białego wytrawnego 100 g masła 100 ml śmietany 36% 2 laski cynamonu 60 ml octu
Kuchnia Bazyliizłoty kolor. Cebulę dodać do masy ziemniaczanej razem z tłuszczem na którym się smażyła. Wszystko dokładnie wymieszać i przyprawić. Następnie ubić mocno białka i wymieszać z żółtkiem i masą ziemniaczaną Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i piec przez około 60-80 minut w 180 stopniach. Podawać na ciepło z kwaśną śmietaną lub z konfiturą
Kuchnia Bon Appetitletnim mleku rozpuścić drożdże i cukier, dosypać do nich 1 łyżkę mąki i ostawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy drożdże wyrosną, dodać resztę składników i wyrobić ciasto na jednolitą masę . Odstawić je ponownie do wyrośnięcia.Ciasto podzielić na 2 części [ 2 koszyczki będą], a potem na 3 części: jedną bardzo dużą, mniejszą na dekorację kosza i najmniejszą na rączkę
Moje domowe kucharzeniezetrzyj na tarce i zmiksuj z żółtkami, mąką, skórką z limonki i proszkiem do pieczenia. Ubij białka na sztywno! Pod koniec ubijania dodawaj po łyżce cukru. Wyjmij podpieczone ciasto i posmaruj masą marcepanową. Napełnij rękaw cukierniczy z dowolnie wybraną tylką ubitą pianą i wyciśnij na masę migdałową. Posyp pistacjami i wstaw ciasto do piekarnika nastawionego na 180ºC. Piecz przez
codojedzeniaTa rolada to był pomysł mojego Synka. Oczywiście nie on opracował recepturę, ale podsunął pomysł na „coś” cytrynowego;) Rolada wyszła świetna! Pyszna, cytrynowa i
Smaki Na TalerzuNastępnie dodajemy otartą z cytryny skórkę i wyciśnięty sok. Do masy dodajemy pokrojone śliwki, skórkę pomarańczową oraz płatki owsiane. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą. Gotowe ciasto przekładamy do małych naczynek i zapiekamy na złoty kolor
Zainspirowana w kuchni