ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:39/367)

Ciasto rafaello na krakersach 426

masy kokosowej, warstwę krakersów i resztę masy kokosowej.Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi (50 g).Tak przygotowane ciasto przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na minimum 6 godzin.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Jest to przepis na blachę o wymiarach 24 x 28 cm (przy takiej blaszce wystarczy 1,5 paczki krakersów). Ciasto można także upiec w tortownicy o średnicy(...)odłożone na minimum 6 godzin do lodówki, a najlepiej to na całą noc, aby krakersy miały czas nasiąknąć kremem.Masło w kremie można zastąpić margaryną.Smak kremu kokosowego można wzbogacić o kilka kropel olejku migdałowego.Krem w cieście jest bardzo słodki, więc można śmiało zmniejszyć ilość cukru.Ciasto, z uwagi na dodatek masła do kremu, jest dość ciężkie.Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ I KREMEM I ZAKUP W SKLEPIE EKOJ 63

razem ciasto czekoladowe z cukinią i kremem z owocami – ciasto z samych składników najlepszej jakości, które dotarły pod moje drzwi ze sklepu Ekoj.pl. W tym poście chcę się z Wami podzielić nie tylko przepisem na to cudo, ale właśnie także  … Artykuł CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ I KREMEM I ZAKUP W SKLEPIE EKOJ pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
KREM GIOTTO 238

Krem Giotto do tortu to pyszny krem o smaku pralinek Giotto. Krem ma delikatny orzechowy smak. Warto przełamać do żelką lub frużeliną z lekko kwaśnych owoców

Słodki Pomysł
CIASTO UKRAINKA 563

szklankę mąki i wykładamy ciasto. W tej mące ze stolnicy wyrabiamy całość(mąka ze stolnicy wchłonie się w ciasto, a jeśli będzie zbyt twarde dodajemy ok. 3 łyżki śmietany). - Ciasto dzielimy na 5 części (mi wyszły 4 ) i rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Każdą pieczemy w wyłożonej papierem do pieczenia blaszce o wymiarach(...)puszysty.*masło jak i budyni powinny być w temperaturze pokojowej wtedy na pewno krem się nie   zważyKażdy blat ciasta nasączyć naparem, i  rozsmarować na nich krem. Ostatni blat ciasta polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą.rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Malzenstwo doskonale... 154

memu zaskoczeniu nie bylo czuc, ze cos z nim nie tak.To chyba zasluga tego genialnego kremu z czekolady, mascaropne i kremowki. Nie bez znaczenia pozostal tez olejek pomaranczowy i swieza pomarancza, bo wydaje mi sie, ze to wlasnie one dodawaly temu ciastu calego aromatu i charakteru.Mimo paru niedoskonalosci moge powiedziec, ze to najlepszy tort jaki zrobilam w ostatnim czasie(...)wygldzamy, ukladamy na nim obrana i pokrojona pomarancze. Przykrywamy jeszcze odrobina kremu i wygladzamy. Najlepiej do tego celu uzyc plastikowej lyzki lub szpatulki do nalesnikow. Na krem kladziemy kolejny krazek ciasta i smakujemy go kremem. Po wygladzeniu kladziemy ostani krazek ciasta i znow wykladamy krem.W tym miejscu mozemy zdjac obramowanie tortownicy i kremem ozdobic tez boki tortu.Dekoracje mozemy zrobic

Przysmaki Karolki
Ciasto Maxi King 434

Ciasto bez pieczenia, na wzór słynnego batonika, bardzo słodkie, o wyraźnym aromacie kajmaku i mleka w proszku, jeden mały kawałeczek doskonale zaspokoi głód na słodkie. Kawałki orzeszków zatopione w polewie przyjemnie chrupią. Ciasto po schłodzeniu dobrze się dzieli a krem nie wypływa. Polecam na różne okazje, w tym świąteczne. Choć mega słodkie szybko znika ze stołu. Foremka 24/24 cm Składniki(...)cukrami i wsypujemy partiami mleko w proszku cały czas miksując, aż powstanie krem. Blaszkę o podanych wymiarach, wykładamy pergaminem, układamy na dnie pierwszą warstwę herbatników, rozkładamy połowę mlecznego kremu, przykrywamy drugą warstwą herbatników, rozsmarowujemy kajmak z puszki , dajemy następną warstwę herbatników, rozkładamy drugą połowę kremu mlecznego, i znów kolejna warstwa herbatników. Na herbatnikach rozsypujemy pokrojone na kawałki orzeszki ziemne. Czekolady

Wanilia i Kardamon
Leśny mech bez cukru i bez glutenu 203

odsączony, zblendowany szpinak. Miksuję aż wszystko się połączy. Ciasto przekładam do tortownicy wysmarowanej olejem i wysypanej bułką tartą. Piekę w 180 st. C aż do momentu suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzę. Po czym przekrawam na pół. Z jednej połówki zeskrobuję wierzch i odkładam do miseczki. Gdy ciasto stygnie przygotowuję krem: śmietanę ubijam, następnie dodaję ksylitol i serek. Wlewam(...)cytryny i dokładnie mieszam. W tortownicy układam placek ciasta, smaruję 2/3 kremu i przyciskam drugim plackiem. Lekko przyciskam. Smaruję resztą kremu i posypuję okruchami z ciasta. Wstawiam do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem dekoruję malinami

Bon Appetit Małgorzaty
Miodownik z orzechami 459

formie do wystudzenia- wszystkie blaty po ostudzeniu można położyć jeden na drugim i schować na dobę do lodówki (jeśli nie mamy czasu, można od razu przełożyć kremem, pamiętając, by gotowe ciasto leżakowało przynajmniej jedną dobę w lodówce) MASA GRYSIKOWA- z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić w niej kaszę mannę i wymieszać, resztę mleka zagotować z cukrem- gdy mleko zacznie się(...)formie o wymiarach 24x24cm. Całość zabezpieczoną folią lub papierem przechowywać w lodówce, wyjmując przed podaniem.Miodownik  to pachnące miodem ciasto, chrupiąca orzechowa warstwa (która jest najsłodszą częścią ciasta) oraz delikatny, idealnie gęsty krem grysikowy, który nie "ucieka" podczas krojenia.Jest to ciasto, które pięknie wygląda na świątecznym stole, lecz można je przygotować również na wiele innych okazji

Smakołyki Bereniki
FALE DUNAJU Z TRUSKAWKAMI 202

Pyszne dwukolorowe ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką. Czas na truskawkowe wypieki!!! SKŁADNIKI Ciasto: (blaszka 24x39cm) 3 szkl. mąki 1 1/2 szkl cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 250 g margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleka 2 łyżeczki kakao aromat arakowy Krem budyniowy: 1 szkl. mleka, 1 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki wiórek(...)stopniach. Krem: W 1/4 szkl. mleka rozpuszczamy budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Studzimy. Ucieramy margarynę, dodajemy wystudzony budyń, wiórki kokosowe oraz alkohol. Po upieczeniu ciasto odwracamy, smarujemy kremem. Truskawki kroimy na połówki, układamy na kremie. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku. Tężejącą wylewamy na truskawki

słodki bratek
30 sprawdzonych przepisów na pyszne ciasta do kawy 94

się około 250 przepisów na ciasta , więc wybrałam Wam 30 , które najchętniej podpasowały miłośnikom połączenia kawy z dobrym ciachem. Receptury są bardzo zróżnicowane, gdyż w zestawieniu są zarówno ciasta szybkie w przygotowaniu, jak i takie bardziej pracochłonne , bomby kaloryczne oraz ciasta fit . Myślę, że każdy z Was coś sobie wybierze. Wystarczy kliknąć w nazwę ciasta nad zdjęciem i przejdziecie(...)bezą Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami (FIT) Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków     Łabędzi puch Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą Sernik z krówkami pieczony na krakersach Idealny sernik z mlekiem w proszku Sernik z domowym mlekiem skondensowanym Sernik z karmelem i orzechami pekan Ciasto Milky

Di gotuje
Tort marchewkowy 102

szaszłyków, patyczek wbijamy w ciasto i natychmiast wyjmujemy i sprawdzamy, czy jest na nim surowe ciasto, jeśli patyczek nie jest obklejony surowym ciastem to znak, że ciasto jest już upieczone. Gdyby na patyczku było jednak trochę surowego ciasta trzeba wydłużyć odrobinę czas pieczenia. Po upieczeniu wyjąć ciasta z formy i wystudzić Przygotownie kremu Do miski włożyć miękkie masło(...)wierzch udekorować siekanymi orzechami lub kolorowymi cukierkami. Tort schłodzić przed podaniem. Smacznego! Notes Ja do jednej części ciasta dodałam kakao, ale można pominąć je. Ciasto można również upiec w prostokątnej formie, a po upieczeniu przekroić wzdłuż na pół i przełożyć kremem. Artykuł Tort marchewkowy pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z Figami i Kremem Migdałowym 184

wygląda całkiem ładnie. A czy jej smak powalił mnie na kolana? Nie tak do końca. Słony spód i słodki migdałowy krem w środku..... hmm. Nie jestem miłośniczką migdałowych ciast i kremów. Dla mnie to tylko migdały w płatkach prażone lub zapiekane lub całe migdały w biscotti. Nie musicie sugerować się moją opinią w kwestii smaku, gdyż Wam może smakować(...)Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, układamy w formie do tarty i podpiekamy 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni, po tym czasie wyjmujemy podpieczone ciasto z piekarnika, nakładamy na nie wcześniej przygotowany krem migdałowy, na który wykładamy pokrojone świeże figi i pieczemy przez kolejne 10-15 minut. KREM: Żółtka ubijamy z cukrem na jasny puch, po czym dodajemy miękkie

Blondynka Gotuje
Prosty tort Red Velvet 429

jeszcze raz mieszamy. Ciasto przekładamy do dwóch wyłożonych papierem do pieczenia blaszek. Pieczemy około 30-35 minut w piekarniku ustawionym na 180 stopni. Czas, kiedy ciasto jest w piecu możemy wykorzystać do przygotowania kremu – mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i bitą śmietaną w proszku (ma za zadanie ustabilizować krem, można zamiast niej użyć Śmietan(...)mniej będą się kruszyć. Pierwszy blat nasączamy sokiem jabłkowym i smarujemy cienką warstwą schłodzonego kremu. Umyte i osuszone truskawki kroimy na cienkie plasterki i układamy na kremie. Przykrywamy drugim blatem ciasta, nasączamy sokiem jabłkowym. Cały tort pokrywamy cienką warstwą kremu – nie musi być idealnie równo, ta warstwa ma za zadanie złapać wszystkie kruszki, żeby nie było ich widać

Ciastkozercy
Ciasto Niezły Bajerant – z masą kajmakową i malinami 144

Zimne ciasto przekrawamy na dwa równe blaty. Przygotowujemy masę kajmakową. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Do miski przekładamy mascarpone, kakao i kajmak z puszki. Składniki miksujemy przez chwilę do ich połączenia się, następnie (nadal miksując) wlewamy zimną, ale jeszcze nie stężałą żelatynę. Spód ciasto wkładamy z powrotem do blaszki i wykładamy na niego krem kajmakowy. Ciasto(...)śmietanę wykładamy na wierzch ciasta i wyrównujemy. Posypujemy proszkiem cappuccino lub kakao. Ciasto wkładamy do lodówki na 3-4 godziny, aby masy zastygły.   Ciasto Niezły Bajerant – z masą kajmakową i malinami   Zobacz inne przepisy na ciasta z kajmakiem: Ciasto Rozpustny Mnich – wyjątkowo pyszny smakołyk bez pieczenia Ciasto Włoski Narzeczony – rewelacyjny biszkopt z kremem cappuccino Bananowa krówka – błyskawiczne ciasto

e-PrzepisyKulinarne
pani walewska vel pychotka 218

czoło teraz ;) I wiecie co? To ciasto tylko wygląda na bardzo skomplikowane i pracochłonne w przygotowaniu, ale jest proste! A poza tym, przepyszne. Połączenie kruchego ciasta z bezą, płatkami migdałów i kremem budyniowym tworzy słodki kwartet smakowy, który jest przełamany kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki. Nie bez powodu druga nazwa tego ciasta to pychotka ;) PANI WALEWSKA (PYCHOTKA) źródło przepisu: mojewypieki

chili & sugar

Proponowane wyszukiwania