ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:526/1378)

Tort bez laktozy, bez glutenu, bez jajek 139

piekarnik do temp 180 °C, tortownicę z ciastem wstawiłam do piekarnika na 25 minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. Kolejne części ciasta wypiekałam w ten sam sposób, 25 minut, 180 °C. Do drugiej części dodałam kakao. Krem: Kaszę jaglaną kilkakrotnie płukałam, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą(...)przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą część ciasta, bez kakaa wyłożyłam dżem, na drugą, kakaową wyłożyłam schłodzony krem, a na trzecią część ciasta, czekoladę. Udekorowałam ciacho migdałami i wstawiłam do lodówki

nietadieta
Czekoladowa bita śmietana (krem paryski) 604

Studzimy śmietankę i całkiem zimną ubijamy na krem. Gdy gotowy krem wstawimy do lodówki to zgęstnieje. Lepiej użyć go od razu a potem wstawić do lodówki gotowe ciasto, żeby stężało. Tak przygotowany krem możemy użyć do posmarowaniu biszkopta czy innego ciasta albo do zrobienia tortu naleśnikowego (przepis w następnej odsłonie). Czekoladowa bita śmietana (krem paryski

Pyza i Surówka
Tort jagodowy na roczek 196

utrzeć na krem jagodowy Upieczony biszkopt przekroić na 3 części, ta 3 była u mnie najmniejsza, bo biszkopt urósł mi w "czubek" Pierwszą część ciasta ułożyć na kloszu, nasączyć, posmarować częścią białego kremu, na to położyć drugą część biszkoptu, nasączyć, posmarować kremem jagodowym, położyć najmniejszą część biszkopta i posmarować resztą białego kremu, udekorować jagodami Gotowe biszkopty przekroić na pół, posmarować

Proste Potrawy
Marchewkowe z migdałami 187

Przedstawiam Wam klasyczne angielskie carot cake, czyli marchewkowe ciasto. Przypadnie do gustu wszystkim, którzy lubią korzenne przyprawy i cynamon.  Dodałam migdałowe płatki i sporo przypraw.  Jest mięsiste i miękkie a z kremem z cream chesse to już doskonałość.  Porcja dla naszej rodziny okazała się na jedno popołudnie.  Polecam Wam a nie zawiedziecie się ;) Przepis z bloga(...)pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Masło utrzyjcie z cukrem pudrem na puszystą masę i ucierając nadal dodawajcie cream chesse. Ciasto możecie  przekroić na połowę i posmarujcie kremem. Ja nie przekroiłam ciasta posmarowałam na wierzchu. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Mój tort urodzinowy. I tortowa refleksja 244

się (jak pewnie również większości z Was) z ważnymi uroczystościami. Urodziny, imieniny, przyjęcia, okrągłe rocznice, wesela, chrzciny i mnóstwo innych. Tort to ciasto wyjątkowe, luksusowe, niecodzienne. Z dzieciństwa pamiętam przytłaczające słodyczą torty, z ciężkim kremem maślanym, gdzie po zjedzeniu niewielkiego kawałka człowiek nie miał siły nawet na dopicie kawy (dzieci, w tym ja - łasuch nad łasuchami - zawsze zadowalały się małym(...)warstwę kremu karmelowego, na tym ułożyć połówki gruszek. Przykryć kremem, następnie ułożyć drugi blat biszkoptu, nasączyć, wyłożyć nieco kremu, gruszki (jedną zachować do dekoracji), przykryć pozostałym kremem. Na wierzchu ułożyć ostatni blat ciasta, skropić pozostałym ponczem. Wstawić do lodówki do stężenia. Ciasto wyjąć z lodówki, zdjąć obręcz tortownicy. Ubić pozostałą kremówkę, rozsmarować na wierzchu i ewentualnie bokach. Udekorować ostatnią gruszką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biało-czerwone - ciasto kibica 301

BIAŁO - CZERWONI !!!!! A ,żeby umilić sobie ten czas oczekiwania i już wczuć się w piłkarską atmosferę postanowiłam upiec ciasto w kolorze naszych Barw Narodowych . Ciasto inspirowane popularnym tortem Red Velvet . Mocno czerwone przekładane białym kremem , najczęściej na badzie kremowego serka . Ja upiekłam jeden blat ciasta , górę zrobiłam z masy śmietanowej a miedzy te 2 warstwy wylałam cieniutką warstwę musu truskawkowego

Malinowa Kawiarenka
Ciasto "Cappuccino" 145

ostudż . Utrzyj masło i połącz je z ostudzonym mlekiem, mlekiem w proszku i cappuccino orzechowym.Wyłóż połowę masy na ciasto, nasącz spód ciasta przygotowanym ponczem ( rum z kawą ) przykryj jego drugą częścią i rozsmaruj resztę kremu. Polewa: Masło i czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj orzechy, ostudż i powstałą polewą polej wierzch ciasta. Wstaw ciasto do lodówki

Różne smaki w kuchni
Torcik Cappucino 335

zaczęli doprawiać espresso mlekiem, a na wzrost popularności takiego napoju nie trzeba było długo czekać. Smakosze cappuccino docenią finezję dzisiejszego deseru. Delikatny biszkopt, pyszny krem śmietankowy i lekka jak piórko masa o pełnym, kawowym smaku. Ciasto z pewnością posmakuje nie tylko smakoszom małej czarnej! Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania(...)ubijamy na najwyższych obrotach. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Lekko przestudzoną dodajemy powoli do ubitej masy kawowej. Tak przygotowaną masę wykładamy równomiernie na krem budyniowy. Masa dość szybko tężeje, dlatego nie należy zwlekać z jej wyłożeniem. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby masy dobrze stężały. Przed podaniem wierzch posypujemy ciemnym kakao. By Małgorzata Hert Adapted from Przepisy Alicji

Wędrówki po kuchni
Tort czekoladowo-malinowy w wiosennej oprawie 261

biszkopt nie opadnie. Odstawiamy do ostygnięcia. Całkowicie ostudzony kroimy na trzy blaty i wyrównujemy krawędzie. (Ja zwykle nacinam sobie nożem tylko brzegi, by później całkowicie przekroić ciasto nitką. Ta metoda sprawdza się zawsze.) Krem czekoladowy: Obie czekolady łamiemy na niewielkie kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody (ok. 1/4 szkl.), dokładnie mieszamy, odstawiamy(...)wykładamy 1/3 kremu czekoladowego tak, by wypełnił przestrzenie pomiędzy owocami. (Ja używam do tego szprycy, by zachować ładne ułożenie malin i dokładnie wypełnić przestrzenie między nimi.) Na kremie układamy środkowy blat ciasta i lekko dociskamy. Rozsmarowujemy na nim resztę konfitury, układamy pozostałe maliny i wykładamy kolejną porcję kremu. Przykrywamy ostatnim, dolnym blatem biszkoptu spodem do góry i ponownie lekko dociskamy

Ratunku obiad
Ciasto marchewkowe z serkiem mascarpone z orzeszkami ziemnymi 334

Marchewka dobra na wszystko, a szczególnie dobra jest na słodko w cieście. Lubicie? Bo ja jestem wielka fanka ciasta marchewkowego. Z orzeszkami, przełożona kremem i polana kwaskowatym lukrem jest pysznym deserem do niedzielnej kawy. Spróbujcie :)     Skła d niki: 2/3 szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki zmielonych goździków(...)mieszamy w oddzielnej misce i razem przesypujemy do mokrych składników. Miksujemy około 3 minut. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Orzechy rozgniatamy i razem z marchewką wsypujemy do ciasta. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem formy o średnicy ok. 23 cm. Pieczemy bez termo obiegu przez ok. 50 minut w 180 stopniach. Kiedy ciasto przestygnie serek mascarpone

ChilliJemy
Ciasto kokosowo - budyniowe 184

Bardzo smaczne ciasto, w którym masa kokosowa nie wysycha, tylko jest cały czas idealna. To wszystko dzięki połączeniu masy kokosowej z kremem budyniowym. Takie ciasto piekłam do pracy, więc zdjęcia robiłam niestety przy sztucznym oświetleniu wieczorem. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)ponownie zmiksować. Dolny biszkopt posmarować dżemem truskawkowym, po czym wyłożyć na nim równomiernie krem kokosowo-budyniowy. Nałożyć górny biszkopt. Polewa: Śmietanę zagotować, dodać połamaną gorzką czekoladę i dobrze wymieszać lekko podgrzewając, aż powstanie jednolita polewa. Lekko gęstniejącą już polewę rozsmarować równomiernie na wierzchu ciasta. Dekoracja: Żelatynę zalać odrobiną wody i zostawić do napęcznienia. 50 g śmietany zagotować, wyłączyć palnik

Passions hobbies life
Kajmakowe love 199

kajmakiem stykała się z kremem śmietankowym. Z drugiej strony blat też posmarować kajmakiem (ok i 1/4 puszki). Poukładać banany. Udekorować kremem śmietankowo-kajmakowym. Krem śmietankowo-kajmakowym przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką 1M i udekorować ciasto, wedle uznania. U mnie(...)wysokie rozetki. Krem śmietankowo-kajmakowy Do pozostałego kajmaku dodać 2 łyżki kremu śmietankowego, wymieszać, nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wmieszać to w resztę kremu śmietankowego. Wyjdzie nam krem śmietankowo-kajmakowy. Ciasto wstawić do lodówki na  2 godziny. Następnie posypać kakao i podawać. Smacznego

moj przepis na
Ciasto czekoladowe z burakami 129

Mocno czekoladowe ciasto z burakami. Można pozostawić go bez przekładania kremem. Ja przełożyłam ciasto serkiem mascarpone było wyśmienite.Smak buraków nie jest wyczuwalny. Składniki Ciasto: 275g mąki pszennej (lub w wersji bezglutenowej: uniwersalnej mąki bezglutenowej) 375g ugotowanych i obranych buraków 300ml oleju np. rzepakowego 5 jajek (rozmiar M) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g … Czytaj dalej Ciasto czekoladowe

gotuj ze mną
CIASTO AMBASADOR 316

Zanim na dobre rozpocznie się sezon truskawkowy koniecznie upieczcie ciacho ambasador. Takie ciasta wilgotne, z kremem i nafaszerowane bakaliami i owocami wprost uwielbiam. Ciasto nie jest za słodkie, a pracy przy nim jest niewiele. Jeżeli upieczecie wieczorem biszkopt i ugotujecie budyń to na drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka

Pieguskowa Kuchnia
Torcik tiramisu z wiśniami 183

łyżkami kremu serowego ,a następnie z reszta masy. Krótko schłodzić , a gdy zacznie tężeć, dodać 250 mil kremówki, wymieszać. połowę kremu rozsmarować na wiśniach., przykryć drugim plackiem. Gotowe ciasto posmarować resztą kremu.. Boki obłożyć biszkoptem, wierzch oprószyć kakao i przebrać kleksikami z pozostałej śmietany. SMACZNEGO Polecam również:   Tort

W kuchennym oknie Ewy