Ten sernik powinien się nazywać niebo w gębie! Ma wszystko, co najlepsze - ciasteczkowy spód, nieziemsko kremową, niezbyt słodką, jasną serową masę i słodką polewę z kajmaku
Kulinarne Inspiracjesię z Wielkanocą. I dzisiaj właśnie chciałam zaprosić Was na mój świąteczny kajmakowy mazurek, który jest prościutki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Przyznam, że zawsze myślałam, że upieczenie mazurka jest skomplikowane, nic bardziej mylnego, przygotowanie jest bardzo proste i warto skusić się na upieczenie go w swoim domu. Mazurek kajmakowy z powidłami śliwkowymi SKŁADNIKI: ciasto: 300 g mąki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBabka, w smaku której można się zakochać ;) Puszysta, delikatna, długo zachowuje świeżość. Pięknie pachnie pomarańczami, nadziana twarożkiem. Właśnie znaleźliście najlepszą drożdżową babkę na Wielkanoc i nie tylko :) Polecam! Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki soku z pomarańczy 100 g masła 2 małe jajka 25 g świeżych drożdży 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru
Domowa cukiernia EwyWielkanocna babka z niecodziennym dodatkiem do tego typu wypieków, bo z majonezem. Bardzo puszysta, długo utrzymuje świeżości , a majonez jest absolutnie nie wyczuwalny. Składniki na foremkę
RAROSSAKremowy sernik – przepis zupełnie inny niż wszystkie opublikowane na blogu, do tej pory. Wersja prawie FIT, w której sama masa serowa ma bardzo prosty, krótki
Fitsweet.mezwykle bardzo słodki deser, nieodmiennie kojarzący się z Wielkanocą. Bardzo lubię mazurka z kajmakiem , ale ciężko zjeść go więcej niż mały kawałeczek. Mazurek cytrynowy też jest słodki, ale dzięki cytrynie ta słodycz jest mocno przełamana i kwaskowa. Mój mazurek jest bardzo, bardzo cytrynowy. Pachnąca skórka cytrynowa jest w bardzo kruchym cieście, krem zrobiłam na bazie soku cytrynowego, a na wierzchu
Smaczna PyzaSernik przepyszny, delikatny z aromatem ajerkoniaku. Konsystencja bardzo delikatna i kremowa. Polecam Wykonanie spodu sernika – ciastka pokruszyć bardzo drobno. Masło roztopić i wlać do ciastek
Kuchnia PokoleńBabka z łatką z PRL-u Dziś na deser poleca się ucierana babka z łatką z PRL-u . Taka maślana babka z kakao to
Lekcje w kuchniTa babka, to zdecydowanie "polecajka" dla osób lubiących nabiał i biały ser, ponieważ jest on mocno wyczuwalny. Dzięki niemu też, ciasto jest bardzo wilgotne, a odpowiednio
Kuchnia w czekoladzieSernik najlepsze ciasto ever. Maślany, delikatny i zapewniam, że zawsze się udaje. Ten został upieczony w najbardziej klasycznej wersji z sera, jajek, cukru, mąki ziemniaczanej i
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki: ciasto: 500 g mąki 50 g masła 1 jajko 1 szklanka mleka 1 łyżeczka soli 1 opakowanie suchych drożdży farsz: 300 g pieczarek 3 jajka
czarrna od kuchniSKŁADNIKI Babka 250 g mąki pszennej 150 g cukru 50 g kakao 16 g proszku do pieczenia 225 ml śmietany 30% 130 ml oleju s ł
La grande e la piccola cuocaWielkanocna czekoladowa pascha to tradycyjna potrawa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Słodka, pięknie przystrojona z pewnością zachwyci wszystkich domowników. Składniki: Pascha: 750g twarogu półtłustego
Szalona Kuchnia EwelinyTradycyjne świąteczne kruche ciasto z mocno czekoladową polewą i orzeźwiającą konfiturą z pomarańczy to świetna propozycja słodkiego Wielkanocnego deseru. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła
Szalona Kuchnia EwelinyBabka kisielowa, to zdecydowanie nowe doznanie smakowe. Nigdy wcześniej nie jadłam takiej babki, nawet o takiej nie słyszałam... Więc, gdy tylko natknęłam się na
Smaczne Zdrowe