Niewiele chyba jest przetworów mięsnych które obrosły tak złą sławą jak sklepowe mielonki. Nierzadko to najtańsze dostępne wędliny, z podłych gatunków mięsa lub po prostu z
Karo in the Kitchenpyszny, bogaty miód, który będzie doskonałym dodatkiem do deserów, ciast, lodów,a i dla zdrowia. Jeśli nie mieliście okazję gotować miód z arbuza, radzę go zrobić. Składniki: 1000 gr miąższu arbuza 2 szt cytryny 500gr cukru ,lub więcej ,to zależy od słodkości arbuza Wykonanie Obrać miąższ arbuza z nasion i skórki(...)młynku do kawy, weź łyżeczkę co dwie godziny, mycie czystą wodą. Pestki arbuza dobre na tarczyce.. Wiedząc, że w medycynie ludowej stosowany skóry arbuz, lato może nie tylko święto soczysty miąższ, ale także przygotować skórki arbuza na wyleczenie wielu chorób na cały rok. Powodzenia...: )) delizioso, ricco di miele, che sarà una grande aggiunta a dolci, torte, gelati
mojej kuchnipyszny, bogaty miód, który będzie doskonałym dodatkiem do deserów, ciast, lodów,a i dla zdrowia. Jeśli nie mieliście okazję gotować miód z arbuza, radzę go zrobić. Składniki: 1000 gr miąższu arbuza 2 szt cytryny 500gr cukru ,lub więcej ,to zależy od słodkości arbuza Wykonanie Obrać miąższ arbuza z nasion i skórki(...)młynku do kawy, weź łyżeczkę co dwie godziny, mycie czystą wodą. Pestki arbuza dobre na tarczyce.. Wiedząc, że w medycynie ludowej stosowany skóry arbuz, lato może nie tylko święto soczysty miąższ, ale także przygotować skórki arbuza na wyleczenie wielu chorób na cały rok. Powodzenia
w mojej kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Wyjątkowo w tym roku późno piszę o urodzinach Hani i urodzinach bloga, bo przecież to jedno nierozerwalne święto. Od trzecich urodzin Hani właśnie wszystko się zaczęło. Wtedy zrobiłam pierwsze zdjęcia potrawom, wygooglałam „jak założyć bloga” i poszło. Od tej pory co roku robię małe podsumowanie imprezy urodzinowej Hani(...)grafik, który chcielibyście wydrukować i powiesić na lodówce, w pokoju dziecka, podarować komuś w prezencie. To może być kolaż zdjęć z wakacji, pamiątka dla babci, strona kalendarza, przepis na ciasto ze zdjęciem potrawy. Wszystko zależy od Waszej wyobraźni! Liczy się pomysł i ciekawa grafika. Prace proszę przesyłać na adres mailowy: bistro.mama@hotmail.com z dopiskiem „Konkurs HP” Czas trwania konkursu: 29 czerwca
bistro mamaGdy o poranku do stołu zasiadają matka z córką, RAZEM, to wiedz, że będzie się działo. Gdy kobiety te mają ze sobą dużo wspólnego - to bądź
Wypisz Wymalujryżowa (quinoa) Quinoa – Właściwości Quinoa bardziej znana w Polsce jako komosa ryżowa to roślina pochodząca z Ameryki Południowej. Quinoa, choć tak naprawdę nie jest zbożem, nazywana jest „świętym zbożem Inków”, gdyż skupia w sobie najlepsze wartości odżywcze jego tradycyjnych odmian. Dodatkowo, w odróżnieniu od roślin zbożowych, komosa ryżowa zawiera dużą ilość flawonoidów, które posiadają właściwości(...)tłuszcze: 100 g węglowodany: 0 g błonnik: 0 g kalorie: 862 kcal Olej kokosowy – Zastosowanie Olej kokosowy może być stosowany jak masło. Można go dodawać do ciast, deserów lub posmarować nim chleb. Olej może być również używany do smażenia, jednak trzeba mieć na uwadzę jego słodki, kokosowy smak, który nadaję potrawom właśnie taki aromat. Olej kokosowy uznawany jest
helloforest.plKeto pierniczki lukrowane Już są świąteczne keto pierniczki! W końcu przyszedł czas na obiecane keto pierniczki! Pierwsza wzmianka na ich temat pojawiła się już przy okazji
Modern Cave Girlroku 16 października obchodzony jest Światowy Dzień Żywności . Święto to zostało proklamowane przez FAO w 1979 roku w rocznicę utworzenia Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa w 1945 roku. Jest to dzień przypominający o tym, jak wielu ludzi na Ziemi zagrożonych jest głodem, ubóstwem czy niedożywieniem. Głównym powodem takiego stanu rzeczy nie jest wcale niedostatek żywności. Współcześnie produkuje(...)domu Dzień Pizzy postanowiłam upiec serowa pizzę. Przy okazji zużyłam też resztkę przecieru pomidorowego i niezużyte dzień wcześniej pół ząbka czosnku. Zapraszam więc na Pizzę 3 sery ciasto: 25 g semoliny 225 g mąki pszennej ¼ łyżki soli ¼ łyżki cukru pudru 150 ml ciepłej wody 25 g świeżych drożdży lub opakowanie suchych Drożdże rozpuszczamy w wodzie z cukrem pudrem. Dosypujemy resztę
Dzieje kuchennej Wiewióryrodzice robili go w okolicach Świąt a nie bardzo tak w trakcie roku. Potem nosiłam do szkoły kanapki z pasztetem i były to najlepsze kanapki, bo pachniały Świętami. Mam zawsze robiła kilka blach pasztetu, aby potem część z nich zamrozić. Taki pasztet, jak przyszła nam ochota na konsumpcję, był po wyjęciu z zamrażarki odświeżany w piekarniku z dodatkiem(...)Piec w 180 stopniach ok 1h - aż góra się zrumieni. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasztet-z-suszonymi-grzybami-i-zurawina/ MieszamWGarnku Artykuł Pasztet z suszonymi grzybami i żurawiną pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCzy warto kupić robot sprzątający recenzja robota iRobot Roomba e5 Czy warto kupić robot sprzątający - to pytanie zadawaliśmy sobie przez dość długi czas, zastanawiając się
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMoja biała kiełbasa jest bardzo aromatyczna – jak we wszystkich moich przepisach, tak i w tym przepisie na białą kiełbasę odczuwalne i zbalansowane są jednocześnie wszystkie smaki
Karo in the KitchenOto czym grozi jesienny wieczór w rodzinie, w której matka i córka czytają sobie w myślach. Miałyśmy ochotę na tort, ale nie wiedziałyśmy na jaki, więc
Wypisz WymalujWilgotne czekoladowe babeczki z cukinią. Lubicie babeczki? Moja rodzina i znajomi je uwielbiają. Często słyszę „Mamusiu, upieczemy babeczki?” Dziś zapraszam Was na babeczki, w
Słodkie okruszkiniebo w gębie.Tradycyjne gruzińskie chaczapuri w formie placka. Prawie jak pizza z serem A tak robi się tradycyjne chaczapuri w gruzińskiej chacie. Kulę z sera owija się ciastem drożdżowym i rozpłaszcza. Potem prosto do bardzo gorącego pieca lub na patelnięAdżarskie chaczapuri – odmiana występująca w Adżarii. Ma kształt łódki, w której oprócz sera znajduje się lekko ścięte jajko. Żółtko(...)Będąc w Gruzji koniecznie spróbujcie chaczapuri, lobio, ajapsandali, rolowanego bakłażana i szaszłyka. Ja będę powracać do gruzińskich smaków. Na blogu na pewno pojawią się przepisy – jednak dopiero po świętach.Jestem bardzo ciekawa co najbardziej Wam się podobało oceniając po zdjęciach, a czego byście nie tknęli? #blogerzywbatumi Post Kuchnia gruzińska pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku