zapraszam na country dla dorosłych. Ciasto okropione likierami alkoholowymi, idealne do porannej kawki czy na słodkie drugie śniadanie. Składniki: 2 kubki śmietany 30 proc po 330 ml 2 czekolady mleczne 2 czekolady białe 5 szklanek pszenicy w miodzie 4 łyżki likieru waniliowego DALKOWSKI 4 łyżki likieru czekoladowego DALKOWSKI opakowanie herbatników kakaowych Wykonanie: Na dno tortownicy(...)wykładamy herbatniki. Ubijamy 1 kubek śmietany kremówki. Dodajemy do niej rozpuszczoną ostudzoną białą czekoladę oraz 2 szklanki pszenicy w miodzie oraz likier waniliowy, dobrze mieszamy, wykładamy na ciastka. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Ubijamy drugi kubek śmietany dodajemy rozpuszczone mleczne czekolady oraz likier czekoladowy, dodajemy trzy kubki pszenicy, mieszamy i wykładamy na ciasto, na wierzch wysypujemy ok pól kubka
Z Majeczką w kuchnidomu przez jakieś 4 godziny! W tym czasie głód może przecież ich wykończyć! Składniki i przygotowanie: Pokruszone ciasto lub ciasteczka - I warstwa Możemy wykorzystać resztki upieczonej babki, murzynka, piernika, muffinek lub czekoladowych ciasteczek. Można również deser przygotować z kupionych dowolnych ciasteczek (herbatniki petitki, ciasteczka Łakotki, inne ciasteczka czekoladowe). Smacznym akcentem będzie dodanie drobno posiekanej czekolady. Jogurt grecki
bistro mamaCiasto przygotowane dosłownie w kilka chwil. Wystarczyło ciut wcześniej rozpuścić galaretki, by całość zajęło nam niecałą godzinę. Jeśli macie w domu na zbyciu banany, herbatniki, galaretki i serek mascarpone, to śmiało możecie pokusić się o taki deser do popołudniowej kawki. Choć jest słodki, to bardzo smakuje, a galaretki lekko orzeźwiają. Składniki: Na formę 24x24cm: 16 herbatników
Kuchnia w czekoladziechyba każdy jadł to ciasto i każdy potwierdzi, że jego jedzenie uzależnia :) Mimo, że jest bardzo słodkie to trudno zatrzymać się na jednej porcji. Składniki: 500 g maślanych herbatników 1 puszka masy krówkowej 2 budynie śmietankowe 500 ml mleka 50 g cukru pudru 2/3 kostki masła 300 ml kremówki 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru
Słodka Kraina Wypiekówtortownicę o średnicy 25 cm. Ciemny spód: 30 dag ciemnych herbatników 10 dag miękkiego masła 1. Herbatniki wkładamy do blendera i mielimy na piach, dodajemy miękkie masło - ponownie blendujemy. Gotową masę przekładamy do tortownicy, ( spód wykładamy papierem do pieczenia). Przełożone ciasto dociskamy dłonią lub spodem szklanki. Masa biała: 50 dag serka śmietankowego lub waniliowego 25 dag serka mascarpone
Apetyczna babeczkaskruszone i powstanie z nich "piasek". W garnuszku roztapiamy masło i dodajemy do skruszonych herbatników. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożony tylko spód tortownicy). Tortownicę wraz ze spodem wkładamy na ok. 15 minut do lodówki. Przed nałożeniem ciasta należy wysmarować brzegi tortownicy masłem. Przepis na masę serową: Ser przekładamy do miski razem
Emcia Pichcimargaryny. Całość mieszamy do momentu rozpuszczenia się margaryny a następnie dodajemy pokruszone herbatniki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy łyżką. 250 g margaryny ucieramy, dodajemy cukier puder, wiórki kokosowe, sok pomarańczowy i miksujemy do momentu połączenia się składników. Papier do pieczenia smarujemy delikatnie margaryną, nakładamy ciasto i rozwałkowujemy je. Na ciasto nakładamy masę kokosową i delikatnie ją rozsmarowujemy. Delikatnie zwijamy ciasto
paapilotkaapierwszy to lekki i puszysty, drugi cięższy i bardziej przypominający ciasto. Lubię oba, choć bardziej skłaniam się ku temu drugiemu. A jak jest z Wami, lubicie serniki? Mam nadzieję, że tak, ponieważ dzisiejszy przepis jest propozycją dla każdego. Zapraszam na sernik orzechowy na spodzie z herbatników.Składniki:400 g sera białego5 łyżek śmietany100 orzechów laskowych120 g cukru5(...)łyżeczek cukru waniliowego4 jajka3 łyżki mąki ziemniaczanej200 g herbatników80 g masłatabliczka białej czekolady + 2 łyżeczki mlekaSposób przygotowania:Herbatniki zgniatamy (można zmielić) a następnie łączymy z rozpuszczonym masłem. Całość zagniatamy. Gotową masę wykładamy na wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika. Pieczemy około 12 minut – do zarumienienia.Ser ucieramy do białości – najlepiej użyć mielonego
Słodkie Przyjemnościziemniaczaną, puree z dyni oraz skórkę otarta z pomarańczy. Ponownie zmiksować aż składniki się połączą. Na koniec dodać piane z białek. Masę serową przełożyć do przygotowanej blaszki z herbatnikami. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut. Sernik zostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu można dowolnie udekorować lub posypać(...)masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto
Monia miesza i gotujeczekoladowego serniczka, bo oprócz doskonałych walorów smakowych charakteryzuje się on niecodziennym wyglądem i łatwością w wykonaniu. Koniecznie go zróbcie i przekonajcie się, że zasługuje na miano jednego z najlepszych ciast serowych! (Forma o wymiarach około 15 x 27 cm) Masa serowa: 100g czekolady (preferowana gorzka, ale może być dowolna) (*) 50g masła/margaryny 100g cukru 2 łyżki cukru waniliowego(...)formy (wysłanej papierem do pieczenia) ułożyć warstwę herbatników i kolejno przelewać (średnim strumieniem, na zmianę) masę jasną i ciemną. Sernik wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec (**) (najlepiej z parą wodną) około 80-90 minut w 180 stopniach. (Na spodzie piekarnika ustawić blachę/naczynie żaroodporne z wodą. Dzięki temu ciasto będzie równe, nie opadnie i nie popęka
Di gotujeprzygotujesz FIT posiłki J Składniki na 12 muffinków Babeczki: 250 gram maślanych herbatników 1 szklanka orzechów włoskich 1 łyżka miody 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: W malakserze zmiksuj wszystkie składniki na babeczki. Następnie wyłóż blaszkę na muf finki papilotkami i uformuj babeczki z gotowego ciast. Schłódź w lodówce 1-2 godziny. Truskawkowe serniczki: 400 gram świeżych truskawek
Kulinarna (nie)codziennośćCiasto bez pieczenia, które nie może się nie udać. Kwaskowate powidła idealnie komponują się w smaku ze słodką masą cappuccino. Idealne do kawy. Moim gościom bardzo smakowało. Masa: kostka miękkiego masła 5 łyżek cappuccino orzechowego 1/3 szkl cukru pudru kieliszek wódki Polewa: 1/4 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny 350g herbatników(...)wyszło 7 warstw. Ostatnią warstwą niech będą herbatniki. Polewa. Masło, mleko, cukier i kakao przełożyć do garnuszka i podgrzewać do rozpuszczenia się składników. Żelatynę zalać 2 łyżkami wody, odstawić na chwilę aby spęczniała. Lekko podgrzać aby się rozpuściła. Dodać ją do polewy i dokładnie wymieszać. Lekko przestudzoną polewą polać ciasto. Odstawić do schłodzenia. Ciasto przed podaniem udekorować kleksami bitej
Smakołyki Asipuszkach – znajdują się w sklepach w dziale z mlekiem/nabiałem Zobacz, jak ciasto wygląda w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 448 kcal | 9 g białka | 56 g węglowodanów | 21 g tłuszczu PRZYGOTOWANIE 1. CIASTECZKOWY SPÓD (5 min) Herbatniki miksujemy na drobny piasek (jeśli nie macie miksera, przerzućcie je do głębokiego naczynia lub mocnego(...)woreczka foliowego i pokruszcie, uderzając tłuczkiem lub pięścią). Masło z czekoladą rozpuszczamy w rondelku lub mikrofalówce i przelewamy do pokruszonych herbatników. Dokładnie mieszamy, równomiernie rozprowadzając płyn, aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Otrzymaną masę przekładamy do wysmarowanej masłem (lub wyłożonej papierem do pieczenia) formy – u nas jest to okrągła blaszka o średnicy 18 cm. Za pomocą łyżki formujemy
Nerds Kitchennapawają chęcią do nagrzewania naszych mieszkań przez piekarnik więc moje ciasto będzie na kruchym spodzie bez pieczenia. Dodatkowo pyszny krem z bitej śmietany i serka mascarpone, polany białą czekoladą a całość ukoronowana jagodami. Mniaaam! Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą Składniki: 250 g masła, 375 g herbatników, 330 ml kremówki, 250 g mascarpone, łyżka cukru pudru(...)białej czekolady, jagody do udekorowania. Wykonanie: Herbatniki mocno kruszymy (ja użyłam w tym celu rozdrabniacza). Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę, dodajemy cukier puder oraz mascarpone i dokładnie mieszamy. Powstały krem przekładamy na spód tarty. Do garnuszka
paapilotkaaNiezwykle lekkie ciasto, nie za słodkie, puszyste a do tego ciekawie wyglądające. Robi się je łatwo i dość szybko, bo nie trzeba piec spodu. Na pewno będzie doskonałe na przyjęcia, zwłaszcza dla dzieci. *foremka 24*24 cm Składniki: na spód: 16 herbatników ok. 24 sztuki małych ciepłych lodów (użyłam w różnokolorowych polewach- tzw. pocałunki piankowe) na piankę kokosową(...)kokosu na wierzch: 300 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie śmietan-fixu 1 łyżka cukru pudru 2-3 łyżki kokosu Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć herbatniki. Na nich poukładać ciepłe lody. Galaretki rozpuścić w 400 ml wody, wystudzić. Do miseczki wlać 50 ml gorącego mleka, wrzucić połamaną czekoladę i rozpuścić. Śnieżki ubić w 300 ml mocno
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia