Witajcie, pewnie Wam też czasami zalegają owoce z którymi nie macie pomysłu co zrobić. Aby je dobrze wykorzystać można użyć ich do zrobienia pysznej tarty na
Health-Fit-LifeWitajcie, z okazji zbliżającego się Tłustego Czwartku i końcówki karnawału przygotowałam dla Was kolejny przepis na słodkości w zdrowszej wersji. Po ostatnich eklerkach na które przepis
Health-Fit-LifeNONE MicrosoftInternetExplorer4 Przepis znalazłam na istagramie Pauliny Mogilnickiej, która ma cały ogrom fit przepisów. I tak pierniczki są bardzo smaczne, mój 2letni syn się nimi zajada, mąż już gorzej ale on jest z pułki tradycjonalistów wypiekowych dla niego są one za mało słodkie . Ciasto przy wyrabianiu całkiem przyjemne choć ma tendencje do kruszenia ale to nie jest wielki problem
Słodkie zapomnieniestary przepis na pączki pieczone w piekarniku na takie, które będą jeszcze bardziej fit! Czy mi się udało? Sądzę, że tak! Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten. Czas przygotowania: 70 minut + około 1,5 h na wyrośnięcie Ilość porcji: około 20 pączków Składniki: Ciasto: 360g mąki pełnoziarnistej pszennej 170g masła 100ml ciepłego mleka 50g świeżych drożdży
Kolizje SmakówPulpeciki z indyka to propozycja dla fanów zdrowej i lekkiej kuchni. Delikatne mięso w postaci malutkich pulpecików, tym razem przyrządziłam na parze. Smakowitym dopełnieniem dania był
Ania i Marcin gotująkostkę truskawki lub inne owoce i delikatnie łączymy z ciastem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą łyżki, formując ręką kuleczki, wykładamy ciasteczka na blachę. Blachę wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15-20 minut. Smacznego! Artykuł Szybkie, owsiane ciasteczka z owocami FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongRyba w cieście to bardzo fajna alternatywa dla zwykłej smażonej ryby w panierce. Idealnie nadaje się zarówno do frytek jak i opiekanych ziemniaczków lub jako samodzielny obiad z dodatkiem soku z cytryny oraz sosu tatarskiego lub czosnkowego. Prosty i szybki przepis, może nie do końca „fit” ale raz się żyje i czasami można sobie pozwolić na odrobinę(...)rozgrzewamy go do około 175 stopni. Rozmrożone filety dokładnie osuszamy z wody (np. ręcznikiem papierowym) kroimy na około pół centymetrowe plastry. Kawałki naszej ryby zanurzamy w misce z ciastem, a następnie wrzucamy do rozgrzanego oleju do momentu uzyskania brązowego koloru (około 1-2 minuty). Tak usmażone kawałki ryby wykładamy na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas
Blog kulinarny S9.PLDzisiaj wyjątkowo mamy dla Was zbiorczą recenzję, ponieważ chcemy Wam przedstawić nową na rynku firmę NellFit ze zdrowymi produktami dla każdego fit maniaka. W recenzji
Candy PandasDania wegańskie coraz częściej goszczą w mojej kuchni. Staram się eksperymentować z ciastami jak i z daniami wytrawnymi. Gulasz wegański z czarnej fasoli i pieczarek Jak
mecooksWitajcie, całkiem niedawno podzieliłam się z Wami moim pomysłem na bezglutenowe gofry idealne na deser - przepis znajdziecie tutaj . Ostatnio jednak pomyślałam, że gofry świetnie
Health-Fit-LifeNiejednokrotnie eksperymentowałam z przepisami na pizzę. Chciałam zrobić z niej lżejszą i mniej kaloryczną wersję. Były już pizze na cieście z mąki ryżowej, z mąki pełnoziarnistej
Tradycyjna KuchniaPizza na spodzie kalafiorowym – niby zwykła a jednak niezwykła pizza. Pizza dietetyczna? Patrząc na ilość sera, niekoniecznie. Ale ciasto, zastąpiliśmy tutaj…kalafiorem. Czego można
Mieszam w Garnkuprzystawkę? Zapewniamy Was, że tarta, którą Wam dziś zaserwujemy będzie bardzo syta i pyszna. Wiadomo, jako kobiety, które mają w jakiś tam sposób zakodowany w głowach modny dziś fit tryb życia, nie zajadamy się tłustościami, ale chyba każdy raz na jakiś czas lubi skusić się na kawałek takiego cuda. Niby proste, składników też nie za wiele, a połączenie(...)samej miski i "dziabiemy" dalej masło z mąką. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy je najlepiej drewnianą łyżką, a później dosłownie chwilę wyrabiamy dłonią - im krócej będziemy wyrabiać ciasto, tym będzie bardziej kruche. Formujemy kulkę z ciasta, wkładamy w folię i do lodówki.Składniki na farsz1 duży por (lub 2)spory kawałek boczku wędzonego (lub nie, ilość też zależnie od upodobań
Symfonia Smaków