ciasta fit - 4486 przepisów (strona:106/300)

24. Korzenny chlebek bananowy bez cukru 175

    C zy tylko ja słyszałam pocieszające twierdzenie, że lato późno się zaczęło, dlatego będzie dłużej trwać? Muszę znaleźć tego kogoś, kto tak twierdził. Mam

Pland based fille
19. Jak śliwka w kompot: czyli wegańska tarta śliwkowo - jabłkowa 173

    J ak głosi tytuł posta, wpadłam jak śliwka w kompot przez moje nieodpowiedzialne zachowanie (a jednak osiemnaście lat nie zobowiązuje...), czyli prawie godzinny jogging

Pland based fille
8. Wspomnienie lata: czyli, białkowe gofry z musem truskawkowym ★ 173

Z a oknem świeci słońce, więc trzeba jak najwięcej z niego korzystać, doładowując się witaminą D3 , na której niedobór cierpi większość społeczeństwa, nie zdając sobie nawet

Pland based fille
7. Zdrowy jak jabłko, rumiany jak jabłko: czyli wegański jabłecznik ★ 178

J ak wiele z was zdążyło już pewnie zauważyć, nie przepadam za skomplikowanymi ciastami. Jestem zdeklarowaną zwolenniczką prostych i szybkich rozwiązań , które mam pewność, że wyjdą

Pland based fille
Pieczone FIT pączki z masłem orzechowym 180

Tłusty Czwartek już jutro! Jeżeli sumienie nie pozwala Wam na jutrzejszą rozpustę (tak jak i mi) zabierzcie się za przygotowanie pieczonych FIT pączków z masłem orzechowym! Oczywiście, wypełnienie możecie dobrać sobie sami i może być to Wasza ulubiona konfitura, czekolada, czy inny pyszny krem. Prostszego i bardziej odchudzonego przepisu na pączki już chyba nie znajdziecie, więc zabierajcie się(...)dokładnie ze sobą mieszamy i ręką wyrabiamy na elastyczne, jednolite ciasto, tak by odchodziło od ręki i miski. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30-60 minut w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę lekko obsypaną mąką. Ciasto dzielimy na pół, a z każdej połówki formujemy wałek i kroimy

Be Fit Be Strong
Pierogi i uszka z pieczarkami i cebulką 111

ogień do średniego i gotujemy pierożki lub uszka przez ok. 2 minuty licząc od czasu wypłynięcia ich na powierzchnię wody (ciasto powinno być miękkie). Długość gotowania zależy od grubości ciasta. Wyławiamy łyżką cedzakową na talerz. Pierogi lub uszka są gotowe do spożycia. JEŻELI MROZIMY NA POTEM: Pierogi lub uszka wkładamy do gotującej się wody (lekko osolonej z odrobiną oleju(...)powierzchnię wody). Zamrożone pierogi lub uszka możemy również podgrzać na patelni lub na parze. Smacznego! Artykuł Pierogi i uszka z pieczarkami i cebulką pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Żytni chlebek bananowy z nutellą i orzechami 166

Hej kochani! Co prawda nie jestem zwolenniczką nutelli, wolę jej zdrowsze odpowiedniki takie jak: nutella z daktyli, czy nutella z awokado . Nie tylko z racji tego

Be Fit Be Strong
Pierogi ruskie z wędzonym boczkiem i cebulką 90

ogień do średniego i gotujemy pierożki lub uszka przez ok. 2 minuty licząc od czasu wypłynięcia ich na powierzchnię wody (ciasto powinno być miękkie). Długość gotowania zależy od grubości ciasta. Wyławiamy łyżką cedzakową na talerz. Pierogi lub uszka są gotowe do spożycia. JEŻELI MROZIMY NA POTEM: Pierogi lub uszka wkładamy do gotującej się wody (lekko osolonej z odrobiną oleju(...)również podgrzać na patelni lub na parze. Po ugotowaniu podajemy z cebulką zeszkloną na maśle. Smacznego! Artykuł Pierogi ruskie z wędzonym boczkiem i cebulką pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Razowa tarta z kremem budyniowym i rabarbarem 108

stolnicy. Otrzymaną masę szybko wyrabiamy, tworzymy kulę, lekko spłaszczamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 25 minut. Formę do tarty natłuszczamy masłem i oprószamy mąką. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim formę lub rozwałkowujemy na stolnicy na placek lekko większy od średnicy formy i przenosimy do formy zakrywając jej dno i boki. Nakłuwamy widelcem i ponownie(...)łyżeczką ksylitolu. Pieczemy 30 minut, aż rabarbar zmięknie. W razie potrzeby wydłużamy czas pieczenia. Smacznego! Artykuł Razowa tarta z kremem budyniowym i rabarbarem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 102

które obawiam się, że wyląduję w fit-piekle, ale mam szansę na znakomite towarzystwo ;). Przepis sam w sobie jest szybki, jednak ze względu na czas studzenia elementów nieco przeciąga się – dlatego warto zabrać się za przygotowanie tych babeczek zanim jesienna depresja zagoni nas pod kocyk bezpowrotnie. Składniki: Kruche ciasto (na ok. 10 porcji): 200 g mąki

Kate's Kitchen
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 99

które obawiam się, że wyląduję w fit-piekle, ale mam szansę na znakomite towarzystwo ;). Przepis sam w sobie jest szybki, jednak ze względu na czas studzenia elementów nieco przeciąga się – dlatego warto zabrać się za przygotowanie tych babeczek zanim jesienna depresja zagoni nas pod kocyk bezpowrotnie. Składniki: Kruche ciasto (na ok. 10 porcji): 200 g mąki

Kate's Kitchen
Puszyste placki z jabłkami 106

masą. Możecie oczywiście wszystko zetrzeć i dodać do ciasta, jak kto woli. Do podania polecam kwaskowaty dżem, który idealnie przełamie się ze słodyczą jabłek. Z podanych składników wychodzi ok. 25 sztuk placków. Nie jestem pewna, bo zjadali je na bieżąco ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również inne przepisy na placki: PROTEINOWE FIT PLACKI Z JABŁKAMI oraz RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ

zdrowo i aktywnie
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 153

kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowo-jogurtowe ciasto z gruszką i mascarpone 115

To jest comfort food, który ja absolutnie kocham! Czekolada, owoce, mascarpone - na ciepło i do tego w ekspresowym tempie! Miałam ochotę na małe słodkie porcyjki, ale

Cooking Monster
Puszyste placki z jabłkami 210

masą. Możecie oczywiście wszystko zetrzeć i dodać do ciasta, jak kto woli. Do podania polecam kwaskowaty dżem, który idealnie przełamie się ze słodyczą jabłek. Z podanych składników wychodzi ok. 25 sztuk placków. Nie jestem pewna, bo zjadali je na bieżąco ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również inne przepisy na placki: PROTEINOWE FIT PLACKI Z JABŁKAMI oraz RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ

Zdrowie i pysznie na talerzu