ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:534/1040)

Blok kawowy 327

Dzisiaj coś dla miłośników domowych słodyczy typu blok czekoladowy , ale o smaku kawowym. Przepis mam od cioci. Składniki: 1 kostka masła 1/2 szklanki wody 2 szklanki

Kuchnia domowa Ani
BEZGLUTENOWY PIEGUSEK 244

Wielkanocna krzątanina. Baba babę goni, a za babą mazurek.  Gdzieś się chowa czekoladowy zajączek, zerkając z zaciekawieniem na kilka małych kurek.      Gluten jest bardzo ważnym składnikiem w naszej diecie, reguluje bowiem pracę układu pokarmowego, ma działanie zbliżone do błonnika. Dlatego nie zaleca się, jeśli dana persona nie ma żadnej nietolerancji glutenu czy celiakii(...)więc coraz częściej poszukiwane są przepisy na bezglutenowe wypieki, tym bardziej w takim okresie, jakim jest Wielkanoc.       Piegusek to bardzo łatwe, szybkie i pyszne ciasto na białkach, z dużą ilością maku. Lekkie, puszyste i naprawdę kuszące. Polecam z całego serca! PIEGUSEK BEZGLUTENOWY /z zeszytu Babci; zmodyfikowany;/ 5 białek sok z 1 pomarańczy 100g rozpuszczonego masła

W kuchni Karmel-itki
Torcik orzechowo pomarańczowy. 156

składników ,krótko zmiksować i przelać do średniej tortownicy  lekko natłuszczonej. Piec w temp.180stop.z termoobiegiem 45min. Przygotować gnache, polewę czekoladową . 100ml śmietanki 36% zagotować .Zdjąć z ognia i dodać 150 g czekolady gorzkiej. Mieszać ,aż do rozpuszczenia czekolady. Wierzch ciasta posypać wiśniami z alkoholu i polać gnache. Torcik jest lekko wilgotny, orzechy chrupią, a polewa miękka i lśniąca

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu 272

Dzisiaj coś dla prawdziwych łasuchów. Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu. Bardzo aromatyczne i smaczne. Słonecznik przyjemnie chrupie w polewie czekoladowej, a herbatniki nasączone alkoholem przełamują, orzeźwiają smak, więc radzę go nie pomijać. Słodko, czekoladowo i pysznie. Inspirację dostałam od jednej z czytelniczek Pani Marleny Łabędzkiej, której dziękuję, przepis zmodyfikowałam, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu(...)przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 5. Do jajecznej masy dodać w dwóch partiach wcześniej przygotowaną mąkę z kakao i po każdym dodaniu wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. 6. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić

Mała Cukierenka
Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu 517

Dzisiaj coś dla prawdziwych łasuchów. Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu. Bardzo aromatyczne i smaczne. Słonecznik przyjemnie chrupie w polewie czekoladowej, a herbatniki nasączone alkoholem przełamują, orzeźwiają smak, więc radzę go nie pomijać. Słodko, czekoladowo i pysznie. Inspirację dostałam od jednej z czytelniczek Pani Marleny Łabędzkiej, której dziękuję, przepis zmodyfikowałam, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu(...)przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 5. Do jajecznej masy dodać w dwóch partiach wcześniej przygotowaną mąkę z kakao i po każdym dodaniu wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. 6. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić

Mała Cukierenka
ciasto kruche z malinami i budyniem czekoladowym 333

masła 3 żółtka małe opakowanie malin 1 litr mleka  2 budynie czekoladowe Przygotowanie: budynie ugotować w mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawić do lekkiego ostygnięcia - uwaga jak macie małego skrytożercę budyniu to trochę go ubędzie, ale wystarczy wszystkie składniki kruchego ciasta zagnieść  - Thermomix czas 3 min/ obr Interwał ciasto podzielić na 2 części - 1 owinąć w folię

Gotowanie z pasją
Halloweenowe oczka 110

oprócz czekolady i kisielu) dokładnie odmierzamy,łączymy i wyrabiamy ciasto o konsystencji plasteliny. Z ciasta formujemy kuleczki,delikatnie je spłaszczamy i robimy w środku dziurkę. Pieczemy ok.10 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu,gdy wystygną obsypujemy je obficie cukrem pudrem.W dziurkę wlewamy polewę czekoladową.Żyłki na oku robimy za pomocą lukru w pisaku. Na talerzyku robimy plamę z gotowego

Wielki apetyt
NALEŚNIKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I KARMELEM 195

Chłodzenie: 2 godz. Dla 4-6 osób (około 12 szt. cienkich naleśników)   Na ciasto naleśnikowe: ● 250 g mąki pszennej* ● 3 jajka ● 50 cl mleka ● 50 g masła ● 25 g cukru + szczypta soli ● olej o neutralnym smaku do smażenia Na mus czekoladowy: ● 100 g gorzkiej czekolady ● 15   cl śmietany kremówki ● 2 jajka ● 1 szczypta soli Na karmel(...)cukru ● 100 g masła ● 2 cm świeżego korzenia imbiru ● 15 cl wody Przygotuj mus czekoladowy: czekoladę ze śmietaną rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw do ostudzenia. Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka domieszaj do rozpuszczonej czekolady. Dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj całość. Przykryj folią spożywczą i wstaw na co najmniej 2 godziny

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Czekoladowo bakaliowe wafle – andruty bez cukru 211

Przepis jest bardzo prosty, więc na pewno każdy sobie z nim poradzi. Jeśli jesteście sceptycznie nastawieni do przepisów, które zawierają kaszę jaglaną, to warto spróbować jeszcze

Via Gusto
Tiffin – Batoniki Czekoladowo Orzechowe 185

Wyjazd z koleżanką na zakupy i kawkowanie na mieście zobowiązuje. Kawiarniane ciasta, ciasteczka, przekąski zawsze kuszą… Tym razem jestem jednak dumna ze swojej silnej woli. Delektowałam się jedynie pyszną, smakiem orzechową kawką. A ciasteczka, zwłaszcza tzw. tiffin postanowiłam zrobić sama. Tiffin to nic innego jak przekąska z herbatników, rodzynek, orzechów zatopionych w czekoladzie, ewentualnie dodatkowo polana mleczną czekolada. Zrobiłam(...)już tego żałuje, zjadłam więcej aniżeli mi wolno. U mnie w postaci cieńszych batoników, częściej spotykane w kształcie większych kwadratów. Wspaniała czekoladowa przekąska, z dużą ilością czekolady i bakali. Słodka, nie powiem, że nie ale w granicach rozsądku. Jeśli lubicie mniej słodsze wystarczy dodać więcej gorzkiej czekolady. Ojjj bardzo polecam. Każdemu należy się odrobina rozpusty. A swoją drogą ciekawe

Made By Mom And Son
"Cycki murzynki" - w wersji bananowej 119

ciasto zapewne każdy z Was zna :) Zarówno wygląd jak i smak wbija się w pamięć.  Zazwyczaj robiłam wersję kokosową, tym razem jednak zdecydowałam się na krem i ciasto bananowe. Zdecydowanie wolę tą wersję :) Składniki: 20 dag margaryny 2 szklanki cukru pudru 3 jaja 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka musli 2 łyżeczki sody 2 łyżki przyprawy do piernika(...)dodajemy do ciasta. Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy wiórkami kokosowymi i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 minut. Po wystudzeniu placka nakładamy krem bananowy, następnie układamy biszkopty moczone w alkoholu. Dodatkowo na każdym biszkopcie kładziemy po jednym rodzynku i polewamy lekko ciepłą polewą czekoladową. Całość wkładamy do lodówki

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #7 Sernik straciatella z malinami 54832

ugniatamy ją dokładnie dnem szklanki, jednocześnie przesuwając masę lekko do góry, aby zrobić brzegi. Foremkę z wyłożonym dnem ciasta wkładamy do lodówki na czas szykowania masy. Masa sernikowa : – 250 g malin – 60g dowolnej czekolady lub gotowe kropelki czekoladowe – 500 sera na serniki – 0,5 szklanki cukru – 1,5 łyżki oleju rzepakowego – 2 jajka(...)spód ciasteczkowy i układamy na niej dość gęsto maliny (może być jedna obok drugiej), dziurką do dołu. Pieczemy 80 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku, a po całkowitym ostudzeniu wstawiamy ciasto do lodówki. Z podanej foremki wykroiłam 9 porcji. Jedna to 320 kcal Maliny i czekolada w serze czyli sernik starciatella Sernik – ciasto pasujące na każdą okazję Sernik z malinami

Relaxtime
Babka na śmietanie 169

mieszać mikserem. Po połączeniu się składników dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy do blachy (z kominem) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą i pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez około 1 godzinę (do suchego patyczka). Po wystygnięciu polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg wskazówek z opakowania bądź lukrem. Babka na śmietanie Babka na śmietanie SMACZNEGO

peggiwkuchni
Sernik na zimno z bananami i wiśniami 155

Dodaj do niej troszeczkę bananów (zahartuj) a następnie wlej ją cienkim strumieniem do masy serowo-bananowej ciągle mieszając. Ubij śmietanę kremówkę i wymieszaj ją z masą. Całość przełóż na czekoladowy spód i wstaw do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). Wykonanie owocowego wierzchu: Wiśnie wymyj i wydryluj. Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z 9 łyżkami soku. Resztę soku (czyli(...)łyżkami cukru. Dodaj mąkę, wymieszaj i chwile pogotuj. Ściągnij rondelek z palnika i dodaj wiśnie. Lekko wymieszaj je z wiśniowym "kisielem". Po ostygnięciu nałóż wiśnie na wierzch ciasta i wstaw do lodówki. Blacha: tortownica 26cm       Przepis znalazłam na stronie www.malacukierenka.pl

Mania Wypiekania
Łaciatek kawowy z pianką śmietanowo truskawkową 473

Witajcie :) Mam dzisiaj dla Was kolejne ciasto wymyślone na na szybko ze składników które akurat miałam w domu. Pyszne, szybkie i łatwe w przygotowaniu, lekko kwaskowe z nutką kawy i pianką śmietanowo truskawkową. Zapraszam :) Składniki :   1 szklanka oleju  1 szklanka wody 4 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku(...)przestygnięcia. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i ciągle mieszając dodajemy po jednym żółtku. Do zimnej masy czekoladowej przesiewamy mąkę z proszkiem i sodą oraz dodajemy ubite jajka, delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Galaretki rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy

Sama słodycz i szczypta chili