ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:152/1040)

Zdrowa tarta czekoladowa snickers z karmelem bananowym 238

Zapraszam na pyszną tartę a'la snickers w zdrowszej wersji. Spód to pyszne owsiane ciasto czekoladowe z dodatkiem masła orzechowego, bez pieczenia :) Kremowy karmel przygotowany jest ze słodkich daktyli i bananów, smakuje lepiej niż ten z cukru. Na wierzchu znajdziemy aksamitną polewę czekoladową. Można dodać jeszcze orzeszki ziemne i otrzymamy smak popularnego batonika :) Spód: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki(...)tabliczka gorzkiej czekolady 70% 1/2 szklanki śmietanki kremówki lub chudszej według gustu Śmietankę podgrzać, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż do rozpuszczenia i powstania gładkiej masy. Wylać na ciasto. Schłodzić. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Bananowiec 389

Nadchodzący tydzień rozpoczynamy od wpisu na słodko. Chciałabym Wam przedstawić ciasto, którym zachwycałam się w dzieciństwie. Dziś, w czasach tortów z masy marcepanowej, bezglutenowych ciast czekoladowych czy fantazyjnych babeczek może wydawać się „słabe”. Ot, taki biszkopt z masą, wykończony galaretką – placek rodem z PRL-u. Kto pamięta tamte czasy, pamięta również, że słodkości zachwycały właśnie swoją prostotą :) SKŁADNIKI: Na tortownicę(...)sitko, następnie dodajemy małymi porcjami do masy biszkoptowej. Już nie ubijamy, tylko mieszamy za pomocą szpatułki lub łyżki. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, brzegów nie smarujemy tłuszczem. Wylewamy ciasto do formy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez około 30 - 35 minut. Po upieczeniu wyciągamy biszkopt z pieca i zrzucamy go z wysokości około

W kuchni Katie
Ciasto marchewkowe z białą polewą 186

serka, cukru pudru oraz cytryny. Proste do przygotowania i bardzo smaczne. Polecam wypróbować poniższy przepis! :) Jeżeli macie ochotę na inne warzywne wypieki to zachęcam do upieczenia buraczanego brownie lub ciasta czekoladowego z dodatkiem czerwonej fasoli .  Składniki na tortownicę o średnicy  22 lub 24 cm: 3 duże jajka 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej (200 g) 2/3 szklanki zwykłego(...)Składniki mokre połączyć ze sobą. Na sam koniec do składników sypkich wlać masę jajeczną i wsypać orzechy oraz startą marchewkę. Całość bardzo dokładnie wymieszać, np. za pomocą miksera. Przygotowane ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30-35 minut w 180ºC (aż do suchego patyczka). Ostudzić. Następnie przygotować polewę: serek ubić z cukrem pudrem na jednolitą masę

Ugotować
Mini ciasta czekoladowe ze słodką niespodzianką 147

Macie czasem nieodpartą ochotę na coś słodkiego? Ale nie chcecie przy tym piec blachy ciasta. Ja wtedy robię takie mini ciasta czekoladowe ze słodką niespodzianką. Kilka składników, kilka machnięć łyżką i już tylko czekać, aż się upieką. Do tego słodka czapeczka z bitej śmietany i… no cóż niebo w ustach Spróbujcie i Wy. Składniki: (na 2-3 sztuki(...)wysokości). Następnie na masę wykładamy 1 czubatą łyżeczkę dżemu, całość przykrywamy resztą masy (kokilki nie powinny być zapełnione w pełni – najlepiej do około 3/4 wysokości). Tak przygotowane mini ciasta wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy do tzw. suchego patyczka (około 30-35 minut – czas pieczenia może być krótszy/dłuższy w zależności

Słodkie okruszki
Babeczki z cukinią, orzechami i rodzynkami 148

dzisiaj przepis na babeczki, które chętnie jemy na drugie śniadanie . Są wilgotne (bo z cukinią), nie za słodkie i pożywne, dzięki rodzynkom i orzechom. Cukinii do babeczek, ani do ciasta czekoladowego nie obieram ze skórki i nie usuwam pestek. Staram się wybrać nieduże sztuki mające około 20 cm długości. Babeczki z cukinią, orzechami i rodzynkami około 15 sztuk źródło Cake(...)cukinię i krótko zmiksować. Dodać zawartość drugiej miski i zmiksować na małych obrotach tylko do momentu aż składniki połączą się ze sobą. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nałożyć ciasto do 3/4 wysokości. Piec 20-25 minut. Wyjąć i wystudzić na metalowej kratce. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Zapraszam na mój Instagram - kasiac2016

Posadzone i zjedzone
„Wuzetka” z kremem jogurtowym i wiśniami („W-Z Cake” with yoghurt creem and cherries) 204

Miś” reż. Stanisław Bareja, 1980, Polska) („Teddy Bear”, dir. Stanislaw Bareja, 1980, Poland) „Wuzetka” to typowo polski deser. Nie za słodki, doskonale łączący w sobie smak czekoladowego ciasta z lekkim kremem na bazie śmietanki. Znane jest już od blisko 60 lat. Skąd tak naprawdę pochodzi nazwa tego ciasta, tego nie wiadomo. Według jednej z „legend” nazwa wzięła

Jacob Tastes
CIASTO CZEKOLADOWE-PYSZNE I PROSTE 201

Bardzo proste i szybkie ciasto czekoladowe z dodatkiem kawałków czekolady oraz udekorowane cukrem pudrem. Puszyste i wilgotne w środku dla smakoszy czekolady i nie tylko. Jedyny minus to to, że szybko znika zanim jeszcze wystygnie.  SKŁADNIKI 200 g masła 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao(...)nagrzanego na 180  C i pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam w tej temperaturze ok 30 minut potem zmniejszyłam na 150 C i piekłam jeszcze 10 minut bo ciasto było już dobrze przyrumienione z wierzchu a w środku jeszcze odrobinę niedopieczone. Wystudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą. U mnie ciasto znikało zanim jeszcze przesygło :D. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Babka piaskowa dwukolorowa. Przepis na tradycyjną babkę piaskową. 213

początku sierpnia (recenzja tutaj ).  Moim zdaniem książka jest idealna dla każdego wielbiciela wypieków. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie m.in. przepisy na torty, serniki, keksy, ciasta czekoladowe i tak uwielbiane w moim domu babki. Warto mieć ją w swojej kuchni i zapoznać się z przepisami podczas picia kawy i jedzenia pysznej dwukolorowej babki piaskowej Ja swoją babkę piekłam(...)powoli wsypujemy mieszankę mąk i proszku do pieczenia, ciągle miksując. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao, miksujemy. Masę przekładamy na zmianę – raz ciemne raz jasne ciasto, do wysmarowanej i obsypanej np. kaszą manną keksówki. Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku na środkowym poziomie w 180 stopniach około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Po przestudzeniu babkę można

Słodkie okruszki
Kostka Szwarcwaldzka 269

Kostka Szwarcwaldzka Przepyszne połączenie ciasta czekoladowego z lekko kwaśnymi wiśniami i kremem z bitej śmietany. Po protu niebo w ustach!     Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Frużelina wiśniowa: 1 litrowy słoik wiśni w kompocie (lub 0,5 kg wiśni świeżych(...)cukier się rozpuści. Następnie dodajemy po jednym żółtku, miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i całość mieszamy łyżką – do momentu połączenia się składników *** *** Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki ( moja ma wymiary 26/21 cm) *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez około 40 minut – do suchego patyczka

Blog z Apetytem
Gryczane ciasto czekoladowe 90

Bezglutenowe ciasto czekoladowe przełożone czekoladą z dżemem porzeczkowym. Pachnie wyśmienicie, a smakuje jeszcze lepiej. Czekolada idealnie łączy się smakiem z gryką. Zadowoli wymagające podniebienia. Oryginalny przepis znajdziecie w „Pyszne”, dodatku świątecznym miesięcznika Twój Styl. Składniki w temperaturze pokojowej: 170 g masła 130 g plus 250 g słodziwa: cukru, erytrolu, ksylitolu lub stewii 10 jajek, osobno żółtka i białka(...)użyłam prostokątnej o wymiarach ok. 25×35, ale może być także okrągła o średnicy 25-30 cm. Pieczemy w 160 st. C przez 45 minut. Po ostudzeniu ciasto przekrawamy na dwie części. Ja przekroiłam na pół całe ciasto, jeśli piekliście w tortownicy, należy je podzielić w poprzek, uzyskując dwa krążki. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, łączymy ze słodziwem

Kucharzyca
Najlepsze brownie bananowe bez mąki. Ciasto czekoladowe FIT. 155

około 150 kcal, tymczasem kawałek tradycyjnego brownie to nawet ponad 400 kcal. Robi wrażenie, prawda? A przy tym, co tu dużo mówić, pyszne, wilgotne, rozpływające się w ustach, cudownie czekoladowe, ale nie zamulające przesadną ciężkością i słodkością. Dodatkowo zawarte w nim kakao bogate w magnez, doskonale łagodzi stres i poprawia nastrój. Po prostu idealny kompan na każdą pogodę. Musicie tego(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu ułożyć plasterki banana. 6) Piec 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Artykuł Najlepsze brownie bananowe bez mąki. Ciasto czekoladowe FIT. pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Najlepsze brownie bananowe bez mąki. Ciasto czekoladowe FIT. 138

około 150 kcal, tymczasem kawałek tradycyjnego brownie to nawet ponad 400 kcal. Robi wrażenie, prawda? A przy tym, co tu dużo mówić, pyszne, wilgotne, rozpływające się w ustach, cudownie czekoladowe, ale nie zamulające przesadną ciężkością i słodkością. Dodatkowo zawarte w nim kakao bogate w magnez, doskonale łagodzi stres i poprawia nastrój. Po prostu idealny kompan na każdą pogodę. Musicie tego(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu ułożyć plasterki banana. 6) Piec 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Artykuł Najlepsze brownie bananowe bez mąki. Ciasto czekoladowe FIT. pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Bułeczki dynie 199

próbę najmniejszą, jaką znalazłam, i zabrałam się do dzieła. Szczerze mówiąc, nie pamiętam już, co było pierwsze. Wyśmienita, pikantna zupa krem, gładki sernik z nuta pomarańczy, a może ciasto czekoladowe...? Nieistotne; najważniejsze jest, że w dyni się zakochałam! Jej nieco mdławy, delikatny smak stanowi idealne tło dla wszelkich kuchennych eksperymentów. Z zachwytem zagłębiłam się w dyniowy świat, odkrywając coraz(...)nimi. Stwierdziłam więc, że to doskonały moment na sięgnięcie po nieco już przeze mnie zapomniany przepis. Ponieważ dużo miałam na głowie, bułeczki przygotowałam w trybie nocnym. Wieczorem zagniotłam ciasto, wstawiłam je na noc do lodówki, a rano tylko uformowałam i upiekłam bułeczki. Oczywiście, można je odstawić na półtorej godziny w ciepłe miejsce, ale moim zdaniem nocne wyrastanie jest nie tylko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK BOUNTY – kokosowy z czekoladą / bez pieczenia 236

wiecie serniki to ciasta, które kocham miłością bezgraniczną ( chyba inaczej się tego nie da nazwać! ). Przygotowuje je zarówno na te ważne okazje, jak i totalnie bez okazji – do popołudniowej kawki. Za każdym razem mój sernik jest inny. Za każdym razem staram się zaskoczyć domowników i znajomych z pracy czymś nowym, a zarazem wzbudzić zachwyt w czytelnikach(...)śmietana 36% – 200 g *cukier puder – 150 g *wiórki kokosowe – 150 g *żelatyna – 2 czubate łyżeczki *kokosowe batoniki ( mini ) – ok. 150 g POLEWA CZEKOLADOWA: *kostka Kasia – 125 g *czekolada mleczna 150 g *kakao – 1 czubata łyżka *cukier – 2 łyżki DODATKOWO: *batoniki do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Kokos prażymy na suchej patelni. Kasię

Ostra na Słodko
Tort urodzinowy Bonduelle (bez glutenu, bez laktozy) 161

możecie cieszyć się zdrowymi i smacznymi warzywami. Muszę nieskromnie przyznać, że to najlepszy tort urodzinowy, jaki kiedykolwiek zrobiłam, a wiecie dobrze, że to nie jest moja mocna strona. Ciasto czekoladowe jest pyszne, odpowiednio puszyste i wilgotne, podejrzewam, że to zasługa czerwonej fasoli Bonduelle, a mus do przełożenia go wyczarowałam komponując wiosenne marchewki Bonduelle z morelami i konfiturą z płatków róż(...)oczyszczoną. Żółtka ucieramy z cukrem, aż cukier całkiem się rozpuści, stopniowo dodajemy puree z fasoli, mąkę quinoa i kakao, cały czas miksujemy, na koniec wlewamy partiami olej. Następnie mieszamy ciasto kakaowe z pianą z białek.  Wylewamy ciasto do tortownicy (18-20 cm średnicy) jej spód warto wyłożyć wcześniej papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w 175 stopniach Celsjusza

Quinoa Raz!