ciasta biszkoptowe - 2595 przepisów (strona:49/173)

Tort czekoladowy 142

proszkiem i kakao partiami przesiać do miski i delikatnie wymieszać łyżką. Blachę nasmarować masłem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć dno papierem do pieczenia a tylko boki nasmarować. Przełożyć ciasto biszkoptowe do blaszki i piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 40 minut, do suchego patyczka, ale nie nakłuwać zbyt wcześnie. Mleko, cukier i kakao wymieszać i zagotować. Gotować przez kilka

Czerwony Gupik
Brzoskwiniowiec – ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami i budyniem. 143

wykonaniu. W sam raz na ciepłe, letnie popołudnie.   Przepis ten znalazłam tutaj i cytuję go z moimi niewielkimi modyfikacjami. Autorka proponuje, aby użyć […] Artykuł Brzoskwiniowiec – ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami i budyniem. pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Tort z kremem mascarpone i truskawkami na Dzień Ojca 372

Tort na grubym i puszystym biszkopcie z truskawkami przykrytymi kremem z bitej śmietany z serem mascarpone i ozdobiony kawałkami truskawek oraz miętą. Czytaj więcej »

Przepisy Kulinarne
BRZOSKWINIOWY SŁONECZNIKOWIEC 244

   Ciasto ze słonecznikiem zatopionym w kajmaku, z dodatkiem masy brzoskwiniowej, to ciacho, które zauroczyło swym smakiem wszystkich imprezowych gości. Było tak pyszne (cudnie chrupiący

Smaczne Zdrowe
Tort czekoladowo waniliowy 147

białej Biszkopt: Ubijamy całe jaja w temperaturze pokojowej z ksylitolem na puch( masa potraja objętość). Dodajemy mąkę przesianą w raz z proszkiem dopieczenia i delikatnie mieszamy w jedna stronę.Ciasto biszkoptowe przekładamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy koło 20 minut w 170 stopnicach.Ostudzony biszkopt kroje w poprzek a potem na pół, wychodzą mi cztery części. Tort będzie

Różowa kuchnia
Biszkopt z poziomkami i galaretką 145

delikatnie mieszamy( w jedna stronę), aż do ostatniej mąki. Formę prostokątną smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia( wiemy , że teraz nam się papier przyklei do formy).Przekładamy ciasto biszkoptowe do przygotowanej formy, pieczemy w 170 stopniach koło 20-25 minut. Krok 3 Wystudzony biszkopt wkładamy do prostokątnej formy, wyłożonej folią spożywczą, kładziemy poziomki i zalewamy cytrynową galaretką( lekko

Różowa kuchnia
Tort Królik na Wieczór Panieński 182

masłem, a pod koniec ucierania dodaj aroniówkę. WYKONANIE: Zetnij skorupkę z obu ciast. Ciasto czekoladowe połóż na paterze. Wyłóż 2/3 masy budyniowej i dokładnie rozsmaruj po wierzchu, przykryj ciastem biszkoptowym i rozsmaruj po wierzchu i bokach pozostałą masę. Ozdób według uznania. Schłodź w lodówce około 2h. Gotowe

Kulinarna (nie)codzienność
rolada z kremem z mascarpone i kokosem 152

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na biszkopt: 60 g mąki orkiszowej 50 g mąki ziemniaczanej 60 g cukru 3 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta

Domowy Smak Jedzenia
TORT STRACIATELLA Z MUSEM CZEKOLADOWYM 272

Ajj będzie dziś czekoladowo , będzie! A to wszystko za sprawą marki LINDT i obłędnych czekolad Lindt Excellence , które posłużyły mi do przygotowania przepysznego tortu. Mus czekoladowy

Ostra na Słodko
Malinowo-borówkowa rozkosz (biszkopt z galaretką i owocami oblany białą czekoladą) 203

Malinowo-borówkowa rozkosz to biszkopt z galaretką i owocami oblany białą czekoladą. Wypiek, który podarowałabym swojemu mężusiowi, ponieważ uwielbia lekkie i owocowe biszkopty. Poniższe ciasto to

Ugotować
Warstwowiec kakaowo - kawowy 215

Warstwowiec kakaowo- kawowy to inny pomysł na ciasto kakaowo-kawowe . Ciasto przygotowywane jest na dużej blasze. Kiedy przetniemy je na pół i ułożymy jedną część na

Przepisy Kulinarne
Ciasto biszkoptowe z kremem i galaretką 700

SKŁADNIKI ciasto 4 jaja 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki przesianej mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem z bitej śmietany 660 ml śmietanki kremówki 30% 3

Przepisy Kulinarne
Babka biszkoptowa cytrynowa 149

Mąki przesiewamy, dodajemy partiami do masy jajecznej i mieszamy delikatnie szpatułką. Na koniec wlewamy olej, skórkę cytrynową, ostrożnie łączymy masę z tłuszczem. Formę natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą i wlewamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy z nagrzanym do 160*C piekarniku przez 60 minut - do suchego patyczka. Upieczoną babkę od razu stawiamy na desce i ściągamy formę. Zostawiamy do przestudzenia. Białko mieszamy

Gotowanie i blogowanie