ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:890/2544)

Wspomnienie dzieciństwa - ciasteczka z maszynki 186

dokładnie łączymy. Ostatnią część zostawiamy bez dodatków. Wszystkie części przekładamy do lodówki na około 60 minut (można wsadzić do zamrażarki na ok. 3 minut). Po wystudzeniu wkładamy ciasto do maszynki małymi porcjami, w której są umieszczone formy do ciasteczek. Mielimy, a wychodzące ciasteczka ucinamy na dowolnej długości paski. Układamy na papierze do pieczenie i wkładamy do nagrzanego piekarnika

Kulinarne życie
Piernik czekoladowy 103

Piernik czekoladowy. Pyszne ciasto czekoladowo-piernikowe. Piernik czekoladowy Witam się z Wami pysznym i szybkim ciastem. U mnie gościło na Święta, ale zapewniam, że będzie się u Was pojawiać nie tylko od święta, ale również w chwilach, kiedy będziecie potrzebowali zjeść coś słodkiego, zabrać coś ze sobą w podróż, czy włożyć małe co nieco dzieciom do śniadaniówek(...)Piernik czekoladowy Piernik czekoladowy Piernik czekoladowy Piernik czekoladowy Piernik czekoladowy to ciasto niezwykłe, mocno podzielne i pyszne. Dodam, że bardzo proste do wykonania. Zrobiłam je z filmu od Przepisy Joli i zdradzę, że można się nim zajadać bez końca, modyfikować składniki i formę do pieczenia.  Piernik czekoladowy Składniki na piernik czekoladowy: - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki powideł

Z Kuchni Do Kuchni
Przepis na Drożdżówki z Rabarbarem 217

nakładam łyżkę rabarbaru dociskając rabarbar do ciasta łyżką – drożdżówki układam w odstępach około 2-3 cm bo jeszcze wyrosną Blachę z drożdżówkami odstawiam w ciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia Przygotowanie kruszonki: Na blat wysypuję mąkę , masło , cukier i pocierając dłońmi składniki łącze je tak żeby powstały grudki – kruszonka jest gotowa Pieczenie drożdżówek z rabarbarem : Przed wstawieniem blachy(...)Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę Drożdżówki piekłam około 20 minut w piekarniku ogrzewanym od góry i dołu bez używania termoobiegu Domowe drożdżówki z rabarbarem są gotowe można się częstować życzę udanych wypieków i smacznego . Jeżeli w kuchni jest chłodno to ciasto możemy wstawić do lekko nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 140

wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto do formy i wyrównać wierzch ciasta na które należy rozsypać przygotowane owoce i kruszonkę, ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 30 – 45 minut z opcją górnej i dolnej grzałki. Przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzić przeprowadzając test „suchego patyczka” jeśli patyczek jest suchy, można ciasto wyjąc z piekarnika, jeśli(...)każdy piekarnik piecze inaczej. Po upieczeniu wyjąć i przestudzić, a przed podaniem posypać cukrem pudrem. Muszę przyznać się, że ciasto przygotowywałam w lekkim pośpiechu i to właśnie z tego pośpiechu zapomniałam dodać stopione masło do ciasta. Masło, które było w oryginalnym przepisie. Szczerze mówiąc, myślałam, że ciasto po upieczeniu będzie suche, ale nie ciasto, mimo że bez masła

SprawdzonaKuchnia.pl
Jabłecznik z bezą 182

czasie piekę ok 20 min w 180st aż będzie widać, ze ciasto traci surowość. Jabłka wykładam na upieczony spód ciasta. Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję cukier i jeszcze chwilę ubijam – wykładam na jabłka. Całość zapiekam ok 20 min w 180st. Artykuł Jabłecznik z bezą pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
FAWORKI IDEALNE 213

niezawodne faworki, które przygotujesz bez wysiłku. Polecam, tłusty czwartek tuż, tuż... Składniki: 4,5 szklanki mąki 8 żółtek łyżka cukru szczypta soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka śmietany dodatkowo: cukier puder do posypania olej do smażenia Wykonanie: Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, żółtka, cukier, sól, śmietanę.Zagniatamy gładkie ciasto, chwilę wyrabiamy. Gotowe ciasto

Z Majeczką w kuchni
Sernik z brzoskwiniami babci Basi 234

domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Skła dniki ciasta : 3 szklanki mąki , 250 gram masła lub margaryny Kasia, 3 łyżki cukru pudru, 5 żółtek jaj, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, PRZYGOTOWANIE CIASTA

Pysznosci Babci Basi
Markizy piernikowo-anyżowe 212

Jakoś w tym roku nie miałam natchnienia na wypiekanie pierników..tzn. piekłam, ale miałam w planach więcej coś zrobić..ale jak zobaczyłam wpis z  markizami  postanowiłam zrobić je zrobić..W sumie ja nie zdobiłam ich lukrem,ale to bez znaczenia, bo i tak są smaczne...Po upieczeniu są mięciutkie,jak wystygną już są twarde, a jak się(...)schłodzeniu będzie dobre do wałkowania]. Po schłodzeniu ciasto podsypać delikatnie mąką, rozwałkować na  grubość pół centymetra  [ u mnie troszkę cieńsze]  , literatką lub foremką wycinać jednakowe kółeczka. Wyciąć tyle aby ich liczba była parzysta  [ niekoniecznie, bo bez przełożenia też są pyszne] , ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, piec około 15 minut w temperaturze  180 stopni.Wystudzi

Moje domowe kucharzenie
Brownie z cukinii bez mąki 172

białek. Żółtka, cukinię, lekko przestudzoną czekoladę i masło, śmietanę, zmielone orzechy i migdały i proszek do pieczenia zblendować do kremowej konsystencji. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem erytrytolu i delikatnie, łyżką wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przelać do foremki i piec ok. 55 min w temp. 180 stopni Celsjusza. Wartość odżywcza Kalorie: 1294 kcal Białka: 41 g Tłuszcze(...)Węglowodany: 40 g Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Brownie z cukinii bez mąki pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina

Mrs. Endorfina
Zupa gulaszowa na pieczonej papryce 224

Dzisiaj zajadamy pyszną zupę gulaszową. Wyszła świetnie i odbiega od tradycyjnej.  Składniki: 700 g mięsa wołowego 2 cebule pęczek szczypiorku 2 duże papryki 300 g

Niezły Młynek
Kruche babeczki z kremem i owocami. Dwa rodzaje waniliowego kremu. 164

masłem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie na grubość około 4 mm. Wykrawamy krążki z ciasta i wylepiamy im foremki. Spody dziurkujemy widelcem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 12-14 minut na złoty kolor (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika(...)naszego kremu!). Gotowy krem można przechowywać w lodówce do 3 dni. Reszta przygotowań: Na spód każdej babeczki nakładamy cienką warstwę dżemu porzeczkowego lub wiśniowego (nie może być zbyt słodki). Bez względu na wybór kremu dalej postępujemy tak samo. Krem przekładamy do szprycy i nadziewamy nim babeczki. W międzyczasie galaretkę zalawamy 1/4 szklanki gorącej wody i mieszamy, aż się rozpuści

Słodkie okruszki
Bardzo łatwe pierniczki – miękkie i puszyste 176

ciastka?” Takie fajne pudełko z pokrywką przypominającą ciastko możecie nabyć w Betterware Tak samo jak inne przydatne gadżety kuchenne – np. czerwoną silikonową matę do ciasta i świetną blaszkę trójboczną do pieczenia ciastek . Składniki: 400 g mąki pszennej + do podsypania podczas wyrabiania 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżeczki przyprawy do piernika 2 jajka(...)ciasto, w razie potrzeby dodając niewielką ilość mąki. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Wyrabiać je należy przez dłuższy czas. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Odrywamy kawałki ciasta i wałkujemy lub ugniatamy ręką na grubość około 4-5 mm. Można nawet ciut grubiej. Wycinamy dowolne kształty. Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Słodkie okruszki
ciasto z malinami i galaretką 1382

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem, wszystko mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy przez ok. 30 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy z czekoladą: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru(...)wierzch: 3 galaretki malinowe lub dowolnego smaku aby czerwone 300 – 400 g malin, świeżych 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. wykonanie ciasta: Na biszkopcie równomiernie rozsmarowujemy masę. Na masie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Całość schładzamy w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem ok. 15 min. wcześniej

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na kruchym spodzie z powidłami śliwkowymi 240

opakowanie budyniu śmietankowego (bez cukru) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka drobnego cukru Instrukcje Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę, zimne masło siekamy nożem. Po chwili wszystko dokładnie wyrabiamy na gładkie ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki 23X36 cm, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy rozwałkowane ciasto

To co lubię - gotuję i polecam