ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:871/2544)

Najprostsze i najszybsze ciasto z truskawkami i kruszonką (bez miksera) 227

opcji, aby ciasto się nie udało. Jego przygotowanie przypomina pieczenie muffinków, z tymże w tym przypadku została użyta jedna, większa blaszka. Mi nawet smakowo odrobinę przypomina drożdżówkę... Takie ciasto doskonale sprawdzi się w przypadku niespodziewanych gości, ale przyznam, że świetnie smakuje przy każdej okazji i bez niej. Jeśli pod ręką nie macie akurat truskawek - to nic nie szkodzi(...)pieczenia 2 jajka 1 szklanka mleka/kefiru/jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju kilka kropli aromatu cytrynowego  skórka z połowy cytryny Ponadto: około 15 truskawek Kruszonka: 3 łyżki mąki pszennej (płaskie) 2 łyżki masła 2 łyżki cukru  1 łyżka cukru waniliowego Opcjonalnie: cukier puder do posypania W pierwszej misce wymieszać obie mąki, cukier oraz proszek do pieczenia

Di gotuje
Szybkie ciasto z rabarbarem. 196

szybkie ciasto. Nie wiem jak Wy, ale ja odkąd zrobi się ciepło każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie i nie mam dużo czasu na gotowanie i pieczenie, dlatego w mojej kuchni królują błyskawiczne przepisy na potrawy, najczęściej z sezonowych warzyw i owoców. Mam dużo sprawdzonych receptur i to jest jedna z nich. Wykonanie jest bajecznie proste, bez użycia(...)przygotowywaniu muffinek, czyli mokre+suche, na wierzch owoce i do piekarnika. Zdjęcia były robione 30 minut po wyjęciu z piekarnika. Widać, że rodzince smakowało ;) Bardzo polecam!!! Składniki na szybkie ciasto z rabarbarem:  na formę 24x28 cm lub tortownicę o średnicy 26-28 cm SKŁADNIKI MOKRE: 125 ml oleju lub roztopionego masła 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Rozpustne gotowanie
Pieczywo bezglutenowe 72

objętości – na około 30 minut. 3. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Można dodatkowo posmarować ją olejem, łatwiej potem odejdzie chleb od papieru. Przekładamy do niej ciasto i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia – również na około 30 minut. 4. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 220 st. Celsjusza. Wstawiamy chleb i pieczemy go 50 minut na funkcji grzałki góra-dół. Jeśli chleb(...)szybko się rumieni kładziemy na wierzch folię aluminiową. 5. Następnie chleb wyciągamy z foremki i dopiekamy jeszcze około 10 minut. 6. Studzimy na kratce do pieczenia. Pieczywo bez glutenu – jakich mąk użyć? Rezygnacja z produktów pszenicznych, żytnich i jęczmiennych nie oznacza jednak, że osoby chore na celiakię, alergię lub nadwrażliwość na gluten są zmuszone zupełnie zrezygnować

Marcepanowa kuchnia
Tort brzoskwiniowy z musem czekoladowym 225

wlać wodę, ponownie wymieszać, po czym przesiać pozostałe składniki sypkie, wymieszać i przelać ciasto do formy. Wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec około 30 minut do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Warstwa brzoskwiniowa i nasączenie: Z ostudzonego biszkoptu oderwać papier do pieczenia, umyć i osuszyć formę, po czym biszkopt położyć na sztywnej podkładce, nałożyć(...)samą obręcz z tortownicy, a po bokach włożyć folię aluminiową, tak aby wystawała znacznie powyżej obręczy (dzięki temu możemy bez problemu nakładać kolejne warstwy ciasta, a po stężeniu masy wystarczy odpiąć obręcz i odkleić folię). Brzoskwinie z puszki odsączyć z soku na sitku. Biszkopt nasączyć sokiem brzoskwiniowym z puszki (jeżeli zostanie Wam, to resztę wykorzystać do galaretki). W garnuszku

Passions hobbies life
Pizza na aromatycznym cieście :) 202

Ciasto odstawiamy na ok. 20 minut do delikatnego wyrośnięcia. Następnie wyrabiamy i formujemy okrągły placek :) Na blaszce wykładamy papier do pieczenia i układamy na nim ciasto. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni na ok. 20-25 minut. Po tym czasie ciasto wyciągamy i smarujemy koncentratem pomidorowym, następnie wykładamy na to farsz. Posypujemy startym serem (jeżeli ktoś preferuje bez

Zdrowie na języku :P
Marchewkowe ciasto z orzechami 191

polubi po tym cieście ;) mniam mniam! :) i nawet mój upośledzony leszczyński piekarnik bez działającej dolnej grzałki dał radę ;) Wszystko co dobre szybko się kończy, jutro powrót do pracy, Poznań nigdy nie będzie moim miastem :( /inspiracja/ Składniki: 2/3 szklanki mąki migdałowej BIO 1/3 szklanki ksylitolu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki(...)ciasto jest dość słodkie, dlatego niesłodka masa idealnie przełamie smak ciasta) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sposób przygotowania: W jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę, ksylitol, sól, proszek, sodę, przyprawy w drugim naczyniu miksujemy jajka z olejem łączymy zawartość obu naczyń dodajemy marchewkę, orzechy i ananasy, mieszamy przekładamy ciasto do formy (prostokątnej lub tortownicy) wyłożonej papierem do pieczenia

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z bezą orzechową 224

wilgotny ser, a na wierzchu beza orzechowa. Warto ten przepis wypróbować. Jestem pewna, że u mnie na Święta Wielkanocne pojawi się na stole:) A u Was?:) Przepis Pani Ewy Wachowicz . Uwielbiam jej przepisy, bo na żadnym do tej pory się nie zawiodłam. Składniki na formę o wymiarach: 35x25 cm. Składniki na spód ciasta: 300 g mąki pszennej; 100 g cukru(...)owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie formę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Ciasto rozwałkować na wielkość spodu formy i wyłożyć je na papier. Ciasto piec około 20 minut w temperaturze 180 st.C (ciasto powinno się lekko zezłocić). Podpieczony spód należy lekko przestudzić. Składniki na masę serową: 1,25 kg białego

In my kitchen
Ciasto na naleśniki 112

łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka oliwy ewentualnie oleju Ciasto na naleśniki Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju(...)type": "NutritionInformation", "calories": "200 calories" }, "prepTime": "PT10M", "recipeInstructions": "Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze

Naleśniki
Ciasto na naleśniki 169

celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze naleśniki będą zbyt tłuste). Smażąc obracamy je aby zazłociły się równomiernie po obu stronach. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba porcji Liczba(...)type": "NutritionInformation", "calories": "200 calories" }, "prepTime": "PT10M", "recipeInstructions": "Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze

Naleśniki
Rolada szpinakowa z łososiem 237

masy szpinakowej. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie za pomocą pędzelka posmarować olejem. Ciasto szpinakowe rozprowadzić na blaszce 31×41 cm. Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu odwracamy spodem do góry i zdejmujemy papier (odchodzi bez problemu). Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style(...)chrzanu 2 ząbki czosnku 150 g łososia wędzonego w plastrach Do miski przekładamy oba serki, dodajemy chrzan i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę wykładamy na ciasto szpinakowe (od strony z której zdjęliśmy papier). Układamy łososia i powoli zawijamy w roladę. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Nadziewane pierniczki w czekoladzie 205

Piekarnik nagrzewamy do 175-180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Po tym czasie ciasto wykładamy na blat/stolnicę oprószoną mąką i zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto będzie się mocno kleiło ręce podsypujemy mąką. Jednak należy tu uważać, by nie dodać jej zbyt dużo. Ciasto ma być lekko klejące (!). Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą rozwałkowujemy na grubość około(...)foremką kształty, na ich środek nakładamy około 1/3 łyżeczki nadzienia (powideł lub marmolady). Przykrywamy całość drugim płatem ciasta i lekko dociskamy ciasto palcami wokół nadzienia. Teraz wycinamy foremką kształty (górka z nadzieniem ma być pośrodku). Dużą blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na nim nasze pierniczki w około 2 cm odstępach. Pierniczki pieczemy około 7-10 minut

Słodkie okruszki
Chałka zapleciona z czarną porzeczką 173

wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę z ciastem przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na ok. 30 minut do napuszenia. Posmarować żółtkiem roztrzepanym z m lekiem i posypać cukrem per l istym oraz płatkami migda ł owymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika, Piec w 200C ok. 15 minut – u mnie na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Dobra rada(...)ilnować z zegarkiem w ręku czasu pieczenia! - u mnie chałka by ł a ra ptem o minutę d ł użej w piekarniku i już zdeczko za mo cno zbrązowiała. Po wyjęciu z piekarnika, studzi ć na metalowej kratce - aby ciasto si ę dobrze odparowało

Grunt to przepis!
Serniko-biszkopt z kremem kasztanowym 202

Cały czas kontynuujemy ucieranie. Następnie należy dodać mąkę ziemniaczaną i szczyptę proszku do pieczenia. W osobnej misce ubić białka wraz ze szczyptą soli. Ubite białka dodać do masy serowej. Całość wylać do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Moja miała średnicę 25 centymetrów. Piec w 170 stopniach Celsjusza przez 45 minut. Biszkopt. W misce ubić na sztywno białka(...)stopniowo dodawać cukier puder, kontynuować ubijanie. W kubku wymieszać żółtka z proszkiem do pieczenia, wodą i octem. Do ubitych białek stopniowo, na przemian dodawać żółtka i przesianą mąkę. Mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto wylać do formy wielkości 25 centymetrów, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 180 stopnich Celsjusza. Masa. Śmietanę kremówkę ubić na półsztywno. Dodać mascarpone

mecooks
Cytrynowe pyszności w postaci cytrynowej babki z budyniowym kremem i cytrynowym lukrem 141

trochę jak deserowa kanapka, łatwa do konsumpcji nawet bez talerzy. Jak przy większości warstwowych wyrobów jest tu trochę zachodu, ale bez przesady, moim zdaniem, przy dobrze zaplanowanych działaniach wszystko pójdzie całkiem sprawnie. Potrzeba na nie: Na ciasto: - 5 dużych jajek - 160g drobnego cukru - 200g masła lub margaryny do pieczenia - 160g mąki pszennej - 1 kisiel cytrynowy - 2 płaskie(...)pieczenia. Osobno ubiłam na sztywno białka i razem z sokiem cytrynowym na wolnych obrotach połączyłam z ciastem. Ostatni dodatek to skórka cytrynowa. Gotowe ciasto wyłożyłam do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównałam jego powierzchnię grzbietem łyżki. Wkładam do pieczenia do już rozgrzanego piekarnika i piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy upieczone ciasto

I tu będę miała takie te
Spolszczony „Gyros” w bułce 186

Polecam to danie i nie ważne z jakiego mięsa zawsze jest smaczne , nawet jak spolszczone Niedzielny schabowy, tyle że inaczej Składniki na 4 -5 osób : 1 kg schabu wieprzowego , bez żyłek i przerostów 2 łyżki przyprawy do gyrosa dodatkowo 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól , chilli do smaku olej do smażenia bułki : 0,5 kg mąki 1 szklanka bardzo ciepłej(...)odstawiamy na godzinkę ,żeby się przegryzło .Składniki na bułki umieszczamy w maszynie do wyrabiania ciasta . Wyrabiamy tak długo aż masa będzie jednolita i sprężysta . Formujemy podłużne płaskie bułki , wysokie na 1 cm , gdyż bardzo wyrosną . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 C , bez termoobiegu , przy włączonej górnej i dolnej grzałce . Po upieczeniu bułki zostawiamy do ostygnięcia . Schab pozbawiamy wszelkich

Ogrodnik w podróży