Dziś kolejna propozycja na pyszne i nietypowe śniadanie w postaci placka ryżowego z dodatkiem sera żółtego i brzoskwini. Musiałam wykorzystać resztę jogurtu i kawałek sera i
Smaki Arminemoje uzależnienie. Wszędzie dookoła truskawkowo, różowo, kolorowo, aż miło popatrzeć, aż się chce piec, wpadłam na pomysł upieczenia ciasta, takie ciasto drożdżowe bez wyrastanie, nie miała pojęcia co wyjdzie, ale wyszło pysznie, słodko, ciasto niezwykle urosło i mimo, że to świeże drożdże, mimo, że ciasto było stosunkowo twarde przed upieczeniem, to wyszło bardzo puszyste, na pewno(...)połączyć wszystko w jednolitą masę. Ja robiłam to rękami, bo ciasto jest zwarte. Ciasto włożyć do formy (u mnie 20×20 cm, dlatego jest stosunkowo wysokie) wyłożonej papierem do pieczenia. Do truskawek dodać cukier i mąkę ziemniaczaną, wymieszać dokładnie, ułożyć na cieście, wszystko posypać kruszonką. Piec około 40 minut w temp. 175 stopni Smacznego function load(url, callback
dom-agi.plKruche ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką Dziś zapraszam na wiosenny klasyk - kruche ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką na dużą blachę. Jest bardzo proste w przygotowaniu, to pyszny sezonowy wypiek. Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką możecie przygotować z warstwą bezy lub bez niej, jeśli za nią nie przepadacie. Gdy zrezygnujecie z bezy, warto będzie zwiększyć ilość(...)dowolnym momencie, zamrozić i wykorzystać do ciasta rabarbarowego z bezą lub do szarlotki. Kruche ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką to bardzo dobre , nieskomplikowane, lubiane ciasto. Pasuje do kawy i herbaty. Smacznego:) Jeśli lubicie kruche ciasta z bezą, polecam moją szarlotkę słoneczną : Przepis na kruche ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką, składniki: na blaszkę o wymiarach 36x25 cm: do odmierzania
Lekcje w kuchnirustykalna do granic wytrawna tarta z nieśmiertelnym trio – pieczarkami, serem i cebulą. Jej bazą jest kruche ciasto bez dodatku masła – zamiast niego równie dobrze sprawdza się włoska oliwa. Bez problemu zrobicie ją w godzinę – prawie drugie tyle zajmie pieczenie, ale warto poczekać! CIASTO KRUCHE NA OLIWIE Wybierzcie jak najlepszą oliwę jaką uda się Wam dostać(...)ostudzenia. WSZYSTKO RAZEM Piekarnik rozgrzewamy do 180°C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Wyjmujemy ciasto z lodówki i na lekko posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto w duży (36-40cm) okrąg grubości około 4-5mm, nie cieniej. Przenosimy ciasto rolując je na wałku na papier do pieczenia. Ciasto pośrodku smarujemy połową roztrzepanego jajka i posypujemy połową pokruszonego
Karo in the Kitchenrodzynek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej oraz: wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta i wysypania boków foremki olej do posmarowania boków foremki Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Daktyle wrzucić(...)masy. Dodać rodzynki. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć ciasto do przygotowanej foremki, wygładzić wierzch. Wierzch ciasta posypać obficie wiórkami kokosowymi. Piec około 50 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć, lekko ostudzić, następnie wyjąć ciasto z foremki i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE: Ciasto marchewkowo-kokosowe (bez glutenu) Zdrowe brownie (bez glutenu
maniapieczeniaKochani robimy sernik wiśniowy, jest rewelacyjny i bez pieczenia. Na upalne dni jak znalazł, a ja dziś obierałam wiśnie i tak się zastanawiałam co zrobić za ciasto no i wyszło takie cudeńko. Składniki: 140 g herbatników 3 łyżki miękkiego masła 1 szklanka cukru 2 szklanki wiśnie wydrylowanych 750 g twarogu 2 łyżki żelatyny 1 galaretka wiśniowa
Niezły MłynekKochani robimy sernik wiśniowy, jest rewelacyjny i bez pieczenia. Na upalne dni jak znalazł, a ja dziś obierałam wiśnie i tak się zastanawiałam co zrobić za ciasto no i wyszło takie cudeńko. Składniki: 140 g herbatników 3 łyżki miękkiego masła 1 szklanka cukru 2 szklanki wiśnie wydrylowanych 750 g twarogu 2 łyżki żelatyny 1 galaretka wiśniowa
Niezły Młynekmiksujemy. PRZYGOTOWANIE SZARLOTKI: 1. Prostokątną brytfankę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia 2. Z zamrażalnika wyciągamy kulki ciasta. Ścieramy 3 z nich na dno formy na tarce o grubych oczkach. Rozprowadzamy równomiernie ciasto. 3. Na ciasto wykładamy masę jabłkową, wyrównujemy. 4. Na jabłka wykładamy bezę, delikatnie rozprowadzamy na całości. 5. Na koniec ścieramy 2 pozostałe kulki ciasta(...)tarce o grubych oczkach, tak, aby było jak najmniej prześwitów białej bezy. 6. Wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni. Pieczemy około 35 minut. 7. Po wystygnięciu ciasta, posypujemy wierzch cukrem pudrem
Marcepanowa kuchniaBabeczki są naprawdę bardzo maleńkie, moje foremki miały średnice 6 cm. Mini babeczki pieczemy przez około 20 minut. Jeśli użyjecie większej foremki to wydłużcie trochę czas pieczenie, przed wyjęciem z piekarnika babeczki sprawdźcie patyczkiem do szaszłyków, jeśli po wyjęciu jest suchy bez śladów ciasta to znaczy, że są gotowe. Po upieczeniu wyjmujemy babeczki z foremek. Babeczkom mogą(...)Babeczki są naprawdę bardzo maleńkie, moje foremki miały średnice 6 cm. Mini babeczki pieczemy przez około 20 minut . Jeśli użyjecie większej foremki to wydłużcie trochę czas pieczenie, przed wyjęciem z piekarnika babeczki sprawdźcie patyczkiem do szaszłyków, jeśli po wyjęciu jest suchy bez śladów ciasta to znaczy, że są gotowe. Po upieczeniu wyjmujemy babeczki z foremek . Babeczkom mogą urosnąć
SprawdzonaKuchnia.plpiany wymieszać z resztą mąki i dodać do masy jajecznej. Następnie dodać pozostałą pianę i delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180`C 35-40 minut do suchego patyczka. Studzić w foremce mascarpone rozluźnić ubijając z cukrem i cukrem waniliowym. Dolewać porcjami śmietanę kremówkę, cały czas ubijając. Na koniec wmieszać(...)SMACZNEGO ! Uwagi: ciasto biszkoptowe można upiec bez dodatku proszku do pieczenia, ale dodając proszek masz większą pewność, że ładnie wyrośnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!chlebku co bardzo mi się spodobało. Poszperałam w internecie i znalazłam fajny przepis na blogu straga.pl . Trochę obawiałam się przepisu ponieważ jeszcze nigdy nie piekłam chleba bez foremki i bałam się, że ciasto nie zachowa kształtu. Jednak wszystko się udało. Chlebuś wyszedł super, ładnie się upiekł tylko troszkę uchwyty od pokryweczki mi się przypiekły ale myślę, że nastepnym(...)Wyrobić jednolite ciasto, wyrabiać tak długo aż ciasto będzie odchodzić od ścianek miski. Ja ciasto przygotowałam przy pomocy robota. Następnie gotowe ciasto nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aby podwoiło objętość. Po tym czasie ciasto ponownie krótko zagnieść. Z gotowego ciasta oderwać kawałek ciasta i uformować 4 małe kulki, to będa uchwyty do pokrywki chlebka. Pozostałe ciasto podzielić
Monia miesza i gotujeprzed nałożeniem farszu. Wszystko przygotowujemy i pieczemy od razu. Dodatkiem do dzisiejszej tarty są sezonowe warzywa, które teraz są najsmaczniejsze. Soczyste, pachnące słońcem pomidory, pyszna cukinia. Słona feta dodaje całości charakteru, a oregano cudownego aromatu. Kruche ciasto przygotowane jest na bazie mąk pełnoziarnistych, bez masła, a więc jest to zdrowsza wersja tradycyjnego ciasta kruchego. TARTA Z POMIDORAMI I CUKINIĄ(...)Czas przygotowania 15 minut plus 20 minut pieczenia Z podanych składników wychodzi jedna duża lub dwie małe porcje Składniki na ciasto Jajko 50 g jogurtu naturalnego 100 g mąki owsianej 50 g mąki orkiszowej 30 g mąki pszennej typ 00 Farsz Cukinia Pomidor Koncentrat pomidorowy Ser feta Oregano Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto, w razie potrzeby dodać więcej
HealthyCreationsJak zobaczyłam ten przepis na stronie Moich wypieków, wiedziałam, że go wykorzystam. Na blogu już mam jeden przepis na ekspresowe ciacho, ale brownie do mnie też
Gotowanie z pasjądodatkiem kulek czekoladowych. Proste, pyszne, puszyste, posypane cukrem pudrem. Jedno z prostszych ciast na blogu. Wersji może być kilka, innym razem wrzućcie tarte orzechy, bakalie, posiekane owoce, nawet te mrożone (bez uprzedniego mrożenia). Będzie pysznie! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka(...)składniki, dodaję mokre i mieszam do połączenia kuchenną rózgą. Na koniec wrzucam kulki czekoladowe, mieszam łyżką. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, wyrównuję. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Piekę grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 55 minut. Sprawdzam cienkim nożem czy ciasto jest gotowe. Jeśli nóż wychodzi
Zasmakuj Kuchnicałą pewnością jedno z lepszych ciast, jakie ostatnio jadłam:) Najpopularniejszą wersją banooffee jest ta bez pieczenia, na herbatnikach. Wydaje mi się jednak, że deser ten przygotowany na biszkopcie dużo lepiej zda egzamin na większych uroczystościach czy świętach. Ciasto jest podzielne i bardzo smaczne, choć zdecydowanie najlepsze w tym samym dniu i na następny dzień od upieczenia. Potem krakersy
Smaki Na Talerzu