ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:287/2544)

Szybki sernik oreo bez pieczenia 245

Szybki sernik oreo bez pieczenia to jedno z najlepszych, kulinarnych odkryć. Ma same zalety (no dobrze, jedną wadę, ale o niej powiem na końcu:)). Jego przygotowanie zajmuje maksymalnie 20 minut aktywnej pracy, której efektem jest bardzo ładne i smaczne ciasto. Dodatkowo to przepis, który zawsze się udaje: nie ma tutaj obawy, że ciasto opadnie, nie dopiecze się, spali(...)ciasta. Rozprowadź ją po całej powierzchni blachy, wyrównaj wierzch. Wierzch ciasta udekoruj ciasteczkami oreo. Ciasto wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Rano przygotuj polewę – w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z masłem, gdy składniki się rozpuszczą dodaj kakao i dokładnie wymieszaj. Ciasto udekoruj polewą czekoladową. Przechowuj je w lodówce. Smacznego   Artykuł Szybki sernik oreo bez pieczenia

365 dni dookoła kuchni
Ciasto z bakaliami 219

takie ciasta, do których nie używam miksera..tym razem taki ciasto piekłyśmy w ramach Ciasta na niedzielę.   Ciasta bez użycia miksera robi się szybko, nie ma dużo zmywania , tylko dwie miski i łyżka..u mnie tym razem wyjątkowo tylko  jedna miska..do przygotowania tego ciasta posłużyłam się miską Tupperware ..po prostu wystarczy zamieszać miską i gotowe(...)proszku do pieczenia  cukier waniliowy  mieszanka studencka  Helio Do miski przełożyć składniki mokre, dodać składniki suche i mieszankę studencką.Wymieszać wszystko  łyżką.[ ja wykorzystałam miskę Tuperware ] .Wyłożyć ciasto do foremki i piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około  1 godzinę. Dowolnie udekorować. Razem ze mną ciasta bez użycia miksera piekły [ dziękuję

Moje domowe kucharzenie
sernik cytrynowy bez pieczenia 236

składnik i na spód sernika: 250 g herbatników 2 łyżeczki kakao 120 g masła, roztopionego wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy na „piasek”. Dodajemy kakao, mieszamy. Dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Malinowa chmurka 225

ciacho? Pieczcie póki świeże maliny jeszcze można znaleść na krzaczkach. Podsuwam Wam również kilka przepisów z malinami w roli głównej- ciasto z malinami klik:) P.S. ciasto kruche, galaretkę z owocami i bezę możecie upiec wcześniej, a rano warstwy przełożyć kremem – tym sposobem ciasto do poobiedniej kawki macie gotowe:) Malinowa chmurka forma 25×30 inspiracja Moje wypieki Ciasto kruche(...)mąkę ziemniaczaną. Gdy masa będzie już błyszcząca i gęsta wyłożyć ją do formy (wyłożonej papirem do pieczenia) o takich samych wymiarach jak do ciasta kruchego. Rozsmarować równomiernie i posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę

Pieguskowa Kuchnia
Malinowa chmurka 327

ciacho? Pieczcie póki świeże maliny jeszcze można znaleść na krzaczkach. Podsuwam Wam również kilka przepisów z malinami w roli głównej- ciasto z malinami klik:) P.S. ciasto kruche, galaretkę z owocami i bezę możecie upiec wcześniej, a rano warstwy przełożyć kremem – tym sposobem ciasto do poobiedniej kawki macie gotowe:) Malinowa chmurka forma 25×30 inspiracja Moje wypieki Ciasto kruche(...)mąkę ziemniaczaną. Gdy masa będzie już błyszcząca i gęsta wyłożyć ją do formy (wyłożonej papirem do pieczenia) o takich samych wymiarach jak do ciasta kruchego. Rozsmarować równomiernie i posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę

Pieguskowa Kuchnia
Chmurka truskawkowo-kokosowa 164

wyłożoną papierem do pieczenia. Jest szybciej- ale po upieczeniu ciasto ma nierówny kształt, nie jest płaskie. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 190⁰C (góra-dół). Wstawiamy blaszkę do rozgrzanego pieca i pieczemy 25-30 minut, do zrumienienia. Wyciągamy i studzimy. Przy odrywaniu papieru uważamy, by ciasta nie połamać(...)odrysowanych linii (beza urośnie i będzie idealnie pasować na wierzch ciasta). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 130⁰C i pieczemy na funkcji termoobieg przez 70 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy bezę do rana w uchylonym. Wysuszoną bezę ostrożnie i delikatnie odklejamy od papieru do pieczenia tuż przed nałożeniem na ciasto. Galaretka: W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretki, i dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
MALINOWA CHMURKA 169

Przepyszne ciasto Malinowa chmurka łączące słodycz bezy z delikatnie kwaśnymi malinami duet idealny. Większości przepisów do malinowej chmurki piecze się ciasto kruche, jednak wole biszkopt dla mnie lepiej smakuje w tej wersji. Upiekłam ciasto w nieco większej formie dlatego jest takie niskie, przepis podaje jednak na mieszą formę (24x 24 cm) w tej będzie bardziej okazałe. SKŁADNIKI(...)łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Galaretka Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i schłodzone połączyć z malinami. Wylać na upieczone ciasto. Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno ,żelatynę namoczyć

RAROSSA
Ciasto chatka Puchatka 296

Ciasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Reaktywacja suszonego zakwasu i chleb żytnio- orkiszowy 130

przykrywamy ściereczką stawiając w najcieplejszym miejscu. ________________________________________________________________________________ Dzień czwarty  1.12.2022r. godz. 7.00 Przygotowanie zaczynu do ciasta właściwego.  / 230g odrzuciłam / x) 350g ciasta, 170g mąki żytniej razowej, 170g ciepłej wody Ciasto właściwe ten sam dzień godz.9.30, czyli po 2,5 godzinie ciasto wypełniło niemal całą miskę. 600g zaczynu, / 90g odłożyłam do miseczki i przysypałam mąką do następnego wypieku(...)łyżką drewnianą, ręką lub mechanicznie na najniższych obrotach. Ciasto wykładamy do przygotowanych foremek, przykrywamy folią aby nie wyschło i czekamy aż wyrośnie. U mnie ciasto rosło w 2 foremkach o rozmiarach 20x11 od 9.45-11.10. Pieczenie w 230-235st. przez 15minut, następnie w 220st. przez 30-35 minut. Piekłam bez pary, spryskałam tylko ciasto wodą przed włożeniem

Leśny Zakątek
Mini biszkopt do tortów 357

Najlepszy przepis na jasny, uniwersalny biszkopt pod torty i rozmaite ciasta. - Bez dodatku proszku do pieczenia - Biszkopt szykuje się bardzo szybko - Nie kruszy się i jest puszysty - Idealna baza pod małe torty, ciasta przekładane, czy samodzielny deser

AniaGotuje.pl
Sernik ferrero z galaretką 286

Sernik ferrero z galaretką. U nas w domu nikt nie przejdzie obojętnie obok sernika. Uwielbiamy zarówno sernik pieczony, jak i sernik na zimno. Dziś ta druga

Słodkie okruszki
Sernik królewski na ciemnym cieście 345

ciasta.  Białka ubić na sztywno i zagnieść ciastoCiasto podzielić na dwie części. Jedną zamrozić a drugą wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ser przekręcić przez maszynkę, dodać cukier, dodać budyń, kilka kropel zapachu cytrynowego i żółtka. Wyrobić ser.  Białka ubić na sztywno i wymieszać delikatnie z serem. Ser wyłożyć na ciasto.  Na wierzch(...)może masz ochotę na inny sernik? Sernik na jogurtach greckich z brzoskwiniami Chatka Baby Jagi Sernik gotowany siostry Anastazji Sernik na jogurtach greckich Serowe cappucino bez pieczenia Sernik gotowany na cieście miodowym

Cukiernia Pychotki
Bananowo-ananasowa chmurka 185

pracę na etapy. Ja polecam wieczorem zabrać się za pieczenie ciasta kruchego, a potem korzystając z gorącego piekarnika od razu bezy i zostawić ją na całą noc w piekarniku. Niech się dosusza. Rano na ciasto kruche wylać galaretkę malinową, zmiksować krem śmietankowy i przykryć bezą. Potem włóżcie ciasto do lodówki i już! Dobrze, żeby przed podaniem spędziło w lodówce(...)krem wyłożyć bezę.  Wykonanie w Thermomixie: Wykonania ciasta kruchego: Składniki na ciasto kruche umieścić w naczyniu miksującym i wymieszać 30s., obr. 4. Ciasto wyjąć i uformować z niego kulkę, którą owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 60 minut.    Po tym czasie ciasto wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię. Włożyć

Mania Wypiekania
DROŻDŻOWE KWIATY Z MORELAMI 162

drugim takim samym naciętym okręgiem, delikatnie dociskamy, układamy polówkę moreli, smarujemy roztrzepanym żółtkiem z odrobiną mleka. Odstawiamy na ok. 15 minut. Pieczemy ok 16 minut w 170C bez termoobiegu. Ps. Ważne! Podwójne ciasto jest dość grube! Czas pieczenia dostosujcie do swoich drożdżówek ! Lepiej, żeby się piekły dłużej, a w niższej temperaturze, niż były niedopieczone! Posypujemy cukrem pudrem

Ostra na Słodko