ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:176/2544)

WAFLE KAKAOWE DOMOWE 181

Domowe wafelki to jest to co tygryski lubią najbardziej. Robi się je kilka chwil, a smakują obłędnie. Zarówno dzieci, jak i większe łasuchy będą szczęśliwi. Składniki

Z Majeczką w kuchni
TIRAMISU Z MALINAMI 263

Jeśli tylko lubicie kawę i wszystko co z nią związane, zapraszam przy sobocie, pięknej i słonecznej, na tiramisu z malinami. Kawowo, delikatnie, pysznie... Składniki: 500 g

Z Majeczką w kuchni
Kostka cappuccino (ciasto bez pieczenia) 454

Kostka cappuccino to ciasto na zimno, bez pieczenia- wystarczy tylko zmiksować składniki i schłodzić ciasto w lodówce :) Składniki: 2 opakowania herbatników Petit Beurre Cukry Nyskie, 800 ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 8 łyżeczek cappuccino waniliowego, 1,5 opakowania żelatyny do deserów. Przygotowanie:  Blaszkę wykładamy herbatnikami. Ubijamy 400 ml schłodzonej kremówki z cukrem pudrem na sztywną

Aga w kuchni
SERNICZKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I BORÓWKAMI 180

Jako, że pogoda wróciła taka , jaka powinna być w sierpniu podrzucam Wam pomysł na słodkie małe co nie co i zmykam korzystać ze słoneczka ;) Serniczki dzięki

Z Majeczką w kuchni
Panna cotta z porzeczkową galaretką 198

Na dzisiejszy mecz proponuję deser białoczerwony, panna cotta z porzeczkową galaretką. Przepis na panna cotta jest bardzo prosty. Wystarczy zagotować śmietankę i rozpuścić w niej żelatynę

codojedzenia
KULKI RAFFAELLO 440

Jak wiadomo Raffaello wyraża więcej niż tysiąc słów...A więc jest jeszcze czas by przygotować je ukochanej osobie własnoręcznie. Czy trudno? nic bardziej mylnego, zobaczcie sami

Z Majeczką w kuchni
BAŁAGAN W EATON Z BORÓWKAMI 205

Uwielbiam bezy, a jeszcze bardziej bitą smietanę, często więc taki prosty deser gości u mnie w domu. Zmieniając owoce zawsze może mieć inny smak.   Składniki

Z Majeczką w kuchni
PUSZYSTE CIASTO Z KANDYZOWANĄ PORZECZKĄ HELIO 122

kilka chwil, jedyny czas oczekiwania to pieczenie. Chwila cierpliwości i można podawać – do kawy, kakao, dobrej herbaty i towarzystwa;) Gotowe ciasto warto udekorować, np. lukrem, polewą lub posypać cukrem pudrem. Jeśli chcecie możecie dodać do ciasta ulubiony aromat, wanilię lub więcej bakalii, będzie pysznie! Zapraszam na domowe, puszyste i pyszne ciasto, dla niewymagających w sam raz! Jeszcze ciepłe(...)mieszam krótko do połączenia składników. Ciasto dzielę na dwie części, do jednej wsypuję łyżeczkę kakao, mieszam rózgą do połączenia. Dno tortownicy smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Wlewam ciemne ciasto, delikatnie wyrównuję, następnie wlewam jasne, układam równomiernie kandyzowaną czarną porzeczkę na cieście. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C – grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto piekę

Zasmakuj Kuchni
Babka zebra z białek 143

sztywne stopniowo dodajemy cukier cały czas miksując. Gdy piana będzie lśniąca i gęsta partiami dodajemy mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszając łyżką. Następnie do ciasta pomału dodajemy rozpuszczone masło, cały czas delikatnie mieszając *** *** Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej części dosypujemy 4 łyżki kakao- dokładnie mieszamy. Do drugiej części dodajemy 4 łyżki mąki(...)pieczemy około 50 minut- do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzimy i wykonujemy polewę czekoladową. Czekoladę rozpuszczamy w małym garnuszku z dodatkiem mleka, mieszamy *** *** Wystudzoną babkę polewamy płynną czekoladą i odkładamy *** *** Gdy polewa zastygnie możemy pokroić ciasto *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK PRZEPIS TUTAJ (klik) CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Łatwy torcik z pianką i truskawkami bez pieczenia 262

czwartkowy wieczór polecam przepis na pyszny torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, 1/2 kg truskawek, 500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego, 2 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretki rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Studzę. Truskawki kroję na mniejsze kawałki. Dno tortownicy wykładam biszkoptami. 2. Schłodzone mleko(...)miksuję z tężejącą galaretką. Dodaję truskawki. Mieszam. Masę wylewam na tortownicę wyłożoną biszkoptami. 3. Ciasto wstawiam na godzinę do lodówki. Przed podaniem dekoruję owocami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta malinowo-rabarbarowa 107

kruchego ciasta jest starcie go na tarce do warzyw. Po schłodzeniu zetrzyjcie ciasto na tarce i wyłóżcie nim formę, w której będzie pieczone ciasto. Dzięki temu zabiegowi kruche ciasto po upieczeniu jest naprawdę lekkie i delikatne ! Druga ważna sprawa, o której musicie pamiętać, to grubość ciasta, ciasto powinno być w miarę cienkie. Zbyt gruba warstwa kruchego ciasta będzie niesmaczna(...)ciasta, z ciast uformować kulę, którą należy zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki lub zamrażalnika, aby stwardniało. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 st C. Formę o wymiarach 35 x 45 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć schłodzone ciasto, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, startym ciastem wyłożyć dno formy lekko dociskając dłonią, starajcie się rozłożyć ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Rogaliki krucho-drożdżowe 140

ciasta rozwałkowujemy na okrągły placek, który dzielimy na 6 trójkątów. Na szerszej części każdego trójkąta układamy łyżkę dżemu, powideł lub czekolady (u mnie dżem malinowy) *** *** Ciasto rolujemy zaczynając od szerszego końca z farszem ku węższemu, końcówka ciasta powinna znaleźć się pod rogalikiem. Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Rogalików z wierzchu niczym nie smarujemy *** *** Rogaliki pieczemy(...)uzyskać odpowiednią konsystencję, gęstą ale lejącą. Rogaliki polewamy lukrem i czekamy kilka minut, aż zastygnie *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: KRUCHE ROGALIKI (CIASTO SEROWE) PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE

Blog z Apetytem
Kaszak bez pieczenia 96

Kaszak to bardzo proste ciasto bez pieczenia z kaszą manną w roli głównej. Idealne gdy nie mamy czasu na pieczenie, a ochota na coś słodkiego wielka. Składniki 1 litr mleka 1 szklanka kaszy mannej 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka kakao 1 kostka margaryny 5 opakowań herbatników Przygotowanie Blachę o wymiarach(...)było grudek. Gotować, aż masa zgęstnieje. Gorącą równomiernie rozsmarować na herbatnikach. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Polać polewą czekoladową i odstawić w chłodne miejsce aby ciasto ostygło. Autor przepisu: Sylwia Kukawka Artykuł Kaszak bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Szarpaniec z rabarbarem 190

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (moja foremka ma wymiary 26×26 cm ). Po około 15 minutach wyjmujemy z zamrażarki największą część ciasta i ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Ciasto wykładamy równomiernie na spodzie blaszki *** *** Owoce wykładamy równomiernie na jasnym cieście i posypujemy kaszą manną *** *** Na owoce ścieramy ciemne ciasto z zamrażarki *** *** Przygotowujemy bezę: białka ubijamy ze szczyptą(...)cieście *** *** Na pianie z białek układamy równomiernie starte jasne ciasto z zamrażarki *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 25 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 170’C i pieczemy jeszcze przez około 15 minut *** *** Kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA

Blog z Apetytem
Pijany przekładaniec (Pijak) 271

łyżki mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia mały słoik ulubionego dżemu (u mnie śliwkowy krem czekoladowy ) II warstwa (beza makowo-kokosowa): 6 białek 150 g cukru pudru 150 g maku 150 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia III warstwa (masa budyniowa): 6 żółtek 100 g cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu(...)pieczenia i wylać ciasto (biszkopt i bezę piekłam w tortownicy o śr. 24 cm, ale wierzch ścinałam bo ciasta wyszły za wysokie, więc śmiało można użyć większej tortownicy) . Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 175°C przez ok. 30-35 minut (do momentu suchego patyczka). Ostudzone ciasto posmarować dżemem. Na dżemie można rozsmarować kilka łyżek masy

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania