ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1360/2544)

Czekoladowe muffinki z malinami / Chocolate Raspberry Muffins 79

bez miksera!). Do muffinek dodajemy ulubioną czekoladę (ciemną, mleczną lub białą - przy białej warto jednak zredukować ilość cukru w cieście) i maliny lub inne owoce sezonowe. W takich babeczkach dobrze sprawdzą się tez bakalie, skórka pomarańczowa i wiórki kokosowe. Tak naprawdę jeśli chodzi o dodatki, ogranicza Was tylko wyobraźnia. Gdy już raz je upieczecie, uzależnicie się od ich pieczenia

Lekcje w kuchni
Kruche ciasteczka 101

cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 110 g masła WYKONANIE Do miski wsypać mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, sól i proszek do pieczenia. Dodać jajko i posiekane nożem zimne masło. Zagnieść dłońmi ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do temperatury

Passions hobbies life
CZEKOLADOWE CIASTO Z GRUSZKAMI 146

wielkie mokre i soczyste gruszki zatopione w czekoladowym cieścieCiasto jest banalnie proste nie wymaga żadnych większych umiejętności.  Potrzebujecie kilka składników i macie pyszny deser do kawy. PRZEPIS NA CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - 300 g mąki pszennej - 50 g kakao - 100 g czekolady gorzkiej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki cukru pudru (jeśli lubisz słodkie

SMYKWKUCHNI
Fit torcik z chia i frużeliną malinową 107

Spód 2 średniej wielkości banany 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka M 3-4 łyżki ksylitolu Masa jogurtowa 500 gramów jogurtu naturalnego typu greckiego 100 ml. mleka 6 łyżek nasion chia 3 łyżki ksylitolu 1 łyżka żelatyny bez przypraw Frużelina malinowa 250 gramów malin mrożonych 2-3 łyżki ksylitolu(...)spód brownie zmiksować na jednolitą masę tak aby nie było żadnych grudek. następnie przelać do tortownicy o średnicy 18 cm. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy ok 40 -50 minut. Ciasto wyciągamy i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masa jogurtowa Jogurt miksujemy z ksylitolem następnie dodajemy nasiona chia, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 1 godzinkę aby nasiona napęczniały

Andzia Pichci
Choinka drożdżowa z masą makową 142

obsychało). Z rozwałkowanego ciasta wykrawam krążki, na krążek kładę trochę masy makowej, dokładnie i mocno zlepiam (podobnie jak sakiewkę), i w dłoniach formuję kulkę. Gotowe kuleczki układam na blasze wyłożonej do pieczenia. Pieczenie: Kuleczki przed pieczeniem maluję roztrzepanym jajkiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 14 minut, tak żeby(...)kuleczki się zrumieniły. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone kuleczki zdejmuję z blachy, odstawiam do wystudzenia i piekę kolejną partie kuleczek. Przygotowanie choinek: W stożek styropianowy wbijam wykałaczkę, tak do około 3/4 długości i na koniec który wystaje nabijam kulkę drożdżową, i tak do samej góry jedną obok drugiej. Choinka jest gotowa. Tak przygotowane

Uwaga Babcia Gotuje
Bezglutenowa babka ryżowa 149

cukier puder i miksujemy na puch. Następnie dolewamy ostudzone masło i miksujemy do połączenia. Na koniec przesiewamy do masy mąkę ryżową z proszkiem do pieczenia i miksujemy razem, aż składniki dobrze się połączą. Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy babkę przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną babkę studzimy, polewamy rozpuszczoną polewą oraz posypujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Przepyszne ciastka sezamowe (bezglutenowe, paleo) 138

miodu (płynnego) 4 łyżki tahini 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka kardamonu ⅓ łyżeczki proszku do pieczenia sezam do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misce oprócz sezamu. Formujemy kulki (delikatnie zgniatając robiąc z kulek talarki), układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli ciasto wyszło Wam zbyt kleiste to dołóżcie jeszcze odrobinę mąki kokosowej. Pieczemy w 180 stopniach

PaleoLife
Super proste ciasto z jabłkami i malinami. 120

Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciacho z jabłkami i malinami w dodatku w trochę zdrowsze wersji, bez tłuszczu a dodatkiem cukru nierafinowanego i mąki owsianej.  Ciasto przygotowałam razem z moim 4ro latkiem i świetnie się przy tym bawiliśmy także polecam w ramach gotowania z dziećmi 😉 Składniki(...)standardową tortownicę ) * 4 jajka, * 3/4 szklanki cukru nierafinowanego, * 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, * 3/4 szklanki mąki pszennej, * 1 szklanka mąki owsianej, * 2 łyżeczki cynamonu, * 2 łyżeczki proszku do pieczenia, * 4 duże jabłka, * 1 szklanka mrożonych malin, * cukier puder do opruszenia ( opcjonalnie ), Przygotowanie: Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój w plasterki. Formę na ciasto wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą

Jusia gotuje
Babka cytrynowa z rozmarynem 128

świeżego rozmarynu z ogrodu.  Jeśli szukacie przepisu na tradycyjną babkę cytrynową bez dodatków lub babeczki cytrynowe to też je u mnie znajdziecie. Dla kogo: dla fanów babek dla lubiących urozmaicać tradycyjne smaki nowymi dodatkami dla szukających ciasta idealnego do niedzielnej kawki czy herbatki Składniki na ciasto: 120g masła 150g cukru 3 jajka 260g mąki pszennej 30g mąki ziemniaczanej(...)skrobi 170g śmietany 18 lub 12% 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej skórka otarta z dwóch cytryn sok z połowy cytryny 0,5 łyżki rozmarynu (świeżego lub suszonego) Składniki na lukier i dodatki: szklanka cukru pudru 3 łyżki wrzącej wody lub soku z cytryny 1/3 szklanki soku z cytryny do nasączania rozmaryn do dekoracji

Mania Wypiekania
Tradycyjna Szarlotka na Półkruchym Cieście 313

jest na tradycyjnym półkruchym cieście, bez żadnych dodatków. Ciasto udało się idealnie, jest miękkie, kruche i wspaniale smakuje z masą jabłkową. Mam nadzieję, że szarlotka będzie Wam smakowała tak jak mnie, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjna Szarlotka na Półkruchym Cieście Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej (użyłam tortowej) 160g(...)cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 250g schłodzonego masła 1 jajko 1 żółtko 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Nadzienie: 2kg jabłek 100g rodzynek (możemy część rodzynek zastąpić posiekanymi orzechami włoskimi) sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 2 łyżeczki cynamonu szczypta zmielonych goździków Dodatkowo: białko cukier puder do posypania (można go wymieszać z odrobiną cukru

Mała Cukierenka
Czekoladowe muffiny dyniowe 242

bez, jeśli inna jej odmiana). Dla pogłębienia smaku czekolady muffiny udekorowałam polewą czekoladową. Z podanego przepisu przygotować można 12 sztuk . Czekoladowe muffiny dyniowe Składniki: CIASTO 160g mąki pszennej 250g gęstego purée z dyni (skorzystaj z przepisu na purée z dyni ) 150g gorzkiej czekolady 80g cukru 75g oleju kokosowego 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia

Smakołyki Bereniki
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem feta. 155

pieczenia Farsz: 45 dag szpinaku mrożonego i rozdrobnionego 3 ząbki czosnku 15 dag sera feta półtłustego olej rzepakowy do smażenia pieprz czarny mielony do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżeczki czubrycy zielonej 2 łyżeczki przyprawy śródziemnomorskiej Dodatkowo: olej rzepakowy do smażenia 15 dag sera żółtego Wykonanie: 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładkie bez

Izabelawkuchni
Babka piaskowa z niespodzianką😊 218

ciast – Babka piaskowa – Polskie Młyny 3 jajka 135 g margaryny 1/3 szklanki mrożonej aronii Mieszankę wsypać do naczynia, dodać jajka i miękką margarynę, całość miksować około 5 minut na wysokich obrotach, do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodać aronię i delikatnie wymieszać, przełożyć do okrągłej formy o średnicy około 18 cm. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec bez

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
PLACUSZKI CZOSNKOWE 134

drożdży świżych  (oryginalnie w przepisie 1 łyżeczka suszonych)  łyżeczka soli zioła prowansalskie, bazylia oryginalnie w przepisie dodajemy tyle wody, aby ciasto miała konsystencję budyniu. Ja jednak nie posiadając blaszki do pieczenia, dodałam jej tyle ażeby ciasto nie "rozlało" mi się kiedy wyłoże je na blachę.    W misce mieszamy mąki oraz rozpuszczone wcześniej w łyżce, dwóch

BezglutenowaIzabela
BROWNIE Z PIECZONYMI ŚLIWKAMI 174

Upieczone najlepiej odstawić do przestygnięcia i dopiero wówczas pokroić na porcje. Inaczej można odnieść wrażenie, że ciasto jest niedopieczone. Pamiętajcie, że w większej blaszce ciasto powinno piec się krócej. Najlepsze jeszcze lekko ciepłe, polane sosem z pieczonych śliwek i podane z porcją domowej bitej śmietany. SKŁADNIKI  200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 3 jajka 250 g drobnego cukru (można(...)mąki 1 kg dojrzałych śliwek (dużych okrągłych lub węgierek) cukier puder WYKONANIE  Piekarnik rozgrzewamy do 160℃ (góra/dół bez termoobiegu). Formę o średnicy 17x24 cm natłuszczamy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.  Śliwki myjemy, osuszamy, kroimy na połówki i usuwamy pestki. Układamy (skórką do dołu) na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika, oprószamy cukrem pudrem

cool and minty

Proponowane wyszukiwania