chrupiące - 500 przepisów (strona:7/34)

O marcowej pogodzie i czekoladowym chlebku bananowym słów kilka 192

dłoni mieć książkę, herbatkę, psa do głaskania i ciasto. Jakie? Dzisiaj proponuję Wam kolejny chlebek bananowy, tym razem znaleziony u Mateusza . Fantastyczne połączenie gęstego ciasta bananowego z odrobiną kakao, chrupiącymi orzeszkami ziemnymi, ciągnącymi krówkami i aromatyczną czekoladą. Czy ktoś mógłby się temu oprzeć...? Wątpię, szczególnie, że wykonanie nie nastręcza najmniejszych problemów, wystarczy wszystko zamieszać łyżką. Potem już tylko pozostaje niecierpliwie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mule w białym winie 166

nich również seler naciowy. Z taką właśnie interpretacją tego dania spotkałem się  w Belgii. Oczywiście do tradycyjnych muli nie może zabraknąć wspaniałych belgijskich frytek z grubo krojonych ziemniaków. Chrupiących i obowiązkowo podawanych z czosnkowym majonezem . Szykuje się prawdziwa uczta! Mule w białym winie (na 2 porcje jako danie główne) : 1 kg świeżych muli 3 drobno posiekane szalotki 3 drobno

Food Square
Karkówka w sosie słodko-kwaśnym 209

smażyć z 5 - 10 minut. Następnie dodać warzywa, ewentualnie pokrojone pędy bambusa i smażyć ciągle mieszając jeszcze około 10 minut. Sprawdzić mięso czy jest usmażone, warzywa mają być lekko chrupiące. Podawać z ryżem lub makaronem. Porcja przygotowana przeze mnie była z podwójnej ilości składników. Jak widać na zdjęciu trochę tego wychodzi i mamy obiad na 2 dni, dla co najmniej

Kuchcik gotuje
Kruche ciasteczka z słonecznikiem 128

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kruche, chrupiące ciasteczka z słonecznikiem. Smakują przepysznie. Polecam do filiżanki gorącej herbaty lub kawy. Post Kruche ciasteczka z słonecznikiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Łatwy chleb pszenny 133

szczerze, że bardzo mnie interesuje to i mam zamiar się w tej dziedzinie rozwijać. Przeglądając różne przepisy, w ręce wpadł mi ten, chyba najprostszy z możliwych. Skórka wyszła niezwykle chrupiąca, a chleb lekko słonawy idealny do wędliny i serów. Najlepiej smakował ciepły:) A przepis znalazłam tutaj . Składniki: - 2 szklanki mąki + 2 łyżki do formowania bochenka - 1 pełna szklanka ciepłej wody

dom-agi.pl
Bułki pszenne 205

bułeczki na śniadanie. Postanowiłam zaryzykować, na pewno specjalistą pieczywa nie jestem, ale podobno praktyka czyni mistrza. Bułeczki wyszły na prawdę smaczne i wszystkie zniknęły w błyskawicznym tempie. Skórka jest chrupiąca, miąższ mięciutki. Moja córeczka jadła je jeszcze ciepłe, bez dodatków, ale doskonale smakują z masłem, wędliną, serem, czy dżemem, wedle własnego uznania. No i mamy w niedziele świeże bułeczki Składniki

dom-agi.pl
Nuggetsy 316

Szybki obiad, ale alternatywa dla tradycyjnego kotleta. Powiem szczerze, że fajne chrupiące, ale chyba wolę zwykłą panierkę. Myślę, że będę próbowała różne dodatki do panierki aż trafię na tą, która mi idealnie odpowiada. Tymczasem zapraszam na nuggetsy z płatkami kukurydzianymi. Składniki: - pierś z kurczaka; - jajko; - ulubione przyprawy; - garść płatków kukurydzianych; - olej do smażenia Wykonanie: Pierś kurczaka podzielić na małe kawałki

dom-agi.pl
Chleb na zakwasie 119

kilka dni odpuściłam, ale postanowiłam nie rezygnować. Bardzo chciałam upiec chleb, o sposobie, w jakim wykonałam zakwas opowiem Wam więcej innym razem. Chleb wyszedł pyszny, pięknie urósł, skórka chrupiąca a miąższ niezwykle miękki. Mój P. powiedział, że chleb smakuje jak świeżo z piekarni, co mnie niezwykle ucieszyło. Polecam serdecznie wykonanie domowego chleba, ja oczywiście nie wytrzymałam i musiałam spróbować

dom-agi.pl
Chleb pszenny na zakwasie żytnim 127

wypiekać chlebek, ale już to zaczęłam i strasznie mi się to podoba. Efekt jest zdumiewający nawet zaskakuje moich domowników Przyznam, ze największym powodzeniem cieszą się piętki, które są niezwykle chrupiące. Przepis zaczerpnęłam stąd . Uwagę mam taką, że surowe ciasto jest dość klejące i wilgotne. Należy dobrze wysypać mąką pergamin. Poza tym chlebek pyszny   Przepis cytuję: Składniki Dzień 1: Zaczyn

dom-agi.pl
Grecki chleb na zakwasie 115

pełni naturalne i nie mają dodatkowych spulchniaczy, ulepszaczy i nie wiadomo czego jeszcze. Zaciekawił mnie bardzo chlebek pieczony przez Dorotę . Chleb ten wyszedł miękki w środku, z chrupiącą skórką, czyli idealnie taki jaki powinien. Zaciekawił mnie, bo piecze się go w tortownicy. Ja użyłam takiej o średnicy 21 cm. Lekko spiekłam go z wierzchu, bo zagapiłam się na córeczkę

dom-agi.pl
Bułki z pieczarkami 6012

dużo pracy, czy dziecko daje popalić. Jak dobrze, gdy wiesz, że jest ktoś, kto o ciebie dba, i jest ktoś o kogo można dbać. O mnie dba P. przygotował chrupiące bułki z pieczarkami i serem. Ja uwielbiam, gdy P. gotuje, lubię na niego patrzeć, smakować, wszystko wtedy ma jakby… więcej smaku. Polecam, bo są pyszne Składniki: - 1 kg pieczarek

dom-agi.pl
Naleśniki z twarogiem 111

granat; – konfitura morelowa; Twaróg, śmietanę 12% i cukier wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno. Usmażone naleśniki przełożyć twarogiem. Ja jeszcze podsmażyłam je chwilę na patelni, żeby były bardziej chrupiące. Podawać z ubitą śmietaną, konfiturą i granatem. Myślę, że idealnie tutaj sprawdziłaby się konfitura wiśniowa także:) Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

dom-agi.pl
Wytrawne gofry i mus truskawkowy z olejem rzepakowym 120

pomidor i to mi podsunęło pomysł, gofry, ale nie takie słodkie, tradycyjne, ale na słono, zamiast kanapek, szybko i domowo. Bałam się, że wyjdą gumowate, ale nie wyszły chrupiące, a dzieci zajadały się ze smakiem. Wytrawne gofry z dodatkiem szczypiorku i żółtego sera z warzywami, mozzarellą i wszystko polane musem truskawkowym z dodatkiem chili na bazie oleju rzepakowego, dziwnie brzmi

dom-agi.pl
KUGIEL 234

pieprzem i przyprawami. Formę wysmarować olejem, przełożyć mieszankę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni godzinę, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 i ponownie piec pół godziny aż skórka będzie chrupiąca.  Podawać z plastrami wędzonego łososia i  w/w sosem.  Miłego i pysznego  weekendu

pieprzny smaczek
Mule w śmietankowym sosie curry / Mussels in a lightly curried cream sauce 211

sosie śmietankowym z wyczuwalnym curry. Przepyszne! Przepis pochodzi z książki „The Collection” niezawodnego Michela Roux. Sam autor poleca podanie ich z ryżem, ja jednak wolę je z chrupiącymi grzankami, którymi można zebrać resztki doskonałego sosu. Polecam! Scroll down for recipe in English Mule w śmietankowym sosie curry (4 porcje) Składniki: 2 kg świeżych małży, oczyszczonych 300 ml białego

karmelowy

Proponowane wyszukiwania